Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• donnie.d

aktív tag

válasz greyslay #5200 üzenetére

Látom páran válaszoltak, de én is leírom a tapasztalataimat. Igaz, bő egy hete birtoklom a készüléket, de már totálisan meggyőzött. És akkor következzen a "szerelmes regény":

Google.... Én nem igazán éltem a bűvkörében, és igazából telefonon jó pár Google alkalmazás zavart is, amit nem lehetett törölni, mert mindig nyervogott a rendszer, hogy ha törlöm, akkor instabil lesz az android. Gmail applikációt igazából azért használtam, mert meg kellett adnom az email címemet a play áruház, és az android miatt. Sokat olvastam a készülékről, de az ára és a képessége végül meggyőzött, és a telekomnál megvettem hűségidővel.
    Én nem használok GMS mókot, és nem is terveztem, hogy felvarázsolom rá. Ha a Play áruházat nem számolom, akkor igazából a Google térképet használtam csak. Első dolgom volt a Phone Clone beiizítása, aminek köszönhetően a P30-ról kb. 5 perc alatt minden átment probléma nélkül. A képernyő valóban nagyon szép, és a felbontása se semmi, ámbár tény, hogy az 5G azért sokat merít. Mivel nem éreztem lényeges különbséget a 4G és 5G között (legjobb mobilnet csomagban vagyok, szóval ez probléma nem lehet), így inkább kikapcsoltam az 5G-t, így az üzemidő nagyon jó. A szupertöltés nem csak látványilag szép, hanem hasznos is, ugyanis 40-50%-nál szoktam feltenni, és egy óra se kell, hogy 100%-on legyen. Mivel nincs bekapcsolva a mobilnet, és alkalmazások se mennek, így reggelre átlagosan 1-2%-ot, ha merül a telefon.

GMS nélküli lét nekem igazából nem nagyon tűnik fel. Alapból se használtam. Phone Clone-nal a facebook, messenger is átment, tökéletesen is működnek. Meglepetésemre a google maps is átment, és az is működik, habár bejelentkezést nem nagyon próbáltam. Főleg azért, mert a böngészőből is be lehet jelentkezni a google fiókba, és ott tudod nézni az email-eket, és sok más google dologhoz hozzáférsz, mint a youtube. Bár utóbbira ott a reklámmentes változat, a vanced, ami P40-re is telepíthető.
    A play áruház helyett ott van az APKpure, Aptoid, de ajánlásra az Aurora store-t is felraktam. Eddig minden megy probléma nélkül. A telefon gyors, Emui 10 volt rajta mikor megvásároltam, és rögtön frissült is a 11-re. Ugyan jó pár alkalmazás működik, de azért alternatív alkalmazásokat kerestem, ami GMS nélkül is működik. Ilyen például a GPS applikáció, ha esetleg a google maps egyszer úgy döntene nem akar működni. Mindezek mellett a kamera nagyon szép, gyönyörű képeket készít, egyszerűen nem tudok vele betelni. A telefon hangzása is nagyszerű, habár nincs benne jack csatlakozó, és az átalakító sincs benne a csomagban, de 1800-2500 forint között lehet venni hivatalos Huawei USB-C to Jack átalakítót pl. a Bestbyte-ban, vagy bárhonnan online kiszállítással. Azzal sincs gond, tökéletesen "pattan" az USB helyére, nem mozog, nem lötyög, és tökéletesen szól a zene. Én a Huawei gyári zenelejátszóját használom, nekem az bejött.
    GPS téren annyi probléma van, hogy én használom a BKK applikációját, amelyben ugye van térkép. Sokszor segített, amikor például nem találtam meg a megállót, hiszen itt Pesten nagyon sokszor kitesznek egy táblát, és ennyi az egész. Főleg tavasztól, késő őszig amikor szép zöldek a fák sokszor takarásban is vannak azok a táblák, így nagy segítség volt olykor, hogy konkrétan a megállóba navigált. Na ez a fajta navigáció a BKK applikációban nem működik. Pontosan nem navigál, hanem megjeleníti a megálló és a te helyedet, és frissíteni kell, hogy kimutassa hol állsz épp.

A fotók miatt használok Instagramot, ami külön telepíthető, de Phone Clone-nal is áthozható. Facebook, Facebbok lite, illetve messenger és messenger lite is fent van (Lite verziók a tegnapi leállás miatt kerültek fel), ezek is telepíthetőek külön, de Phone Clone-nal is áthozhatóak. Viber is fent van, azt ritkán használom, de a tegnapi messenger körüli leállás miatt kénytelen voltam megint használni, kitűnően működött.
    A telefon gyors, probléma eddig még nem volt vele. Ha vásárlásra szánod magad, akkor nem árt egy komolyabb tok (és rugged armort használok, ami 3800 ft volt netről rendelve, és így nem lóg ki a kamerasziget), de alapból jár hozzá szilikontok, és itt többen írták, hogy nekik is tartalmazta a csomag. A jack átalakítóra lenne szükséged, ha nem elégszel meg azzal a fülhallgatóval, ami van a csomagban. Ha "tisztán" akarod "belakni" a telefont, akkor az alkalmazások 80%-a máshonnan is letölthető, ami fent a Play áruházban, s az APK pure, Aptoide, valamint az Aurora Store is remek alternatíva a Play áruház helyettesítésére. De, ha nem akarsz szöszölni, akkor a Phone Clone percek alatt átránt mindent. Ha nincs konkrét applikáció, ami kizárólag telefonra készítettek, akkor még alternatíva lehet a böngésző, ahol minden weboldalt el lehet érni. Nekem van olyan alkalmazás, ami nem telepíthető a GMS keretrendszer hiánya miatt, de mivel az alapja az applikációnak egy weboldal, ezért böngészőből fellépek, és úgy elérem a profilom.

Új hozzászólás Aktív témák