- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- Milyen TV-t vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- OLED monitor topik
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
-
PROHARDVER!
Huawei Mate 9 - Mate evangéliuma
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Ferenczi Áko #8889 üzenetére
6.5 óra? azt hogyan
-
Pongi1975
tag
-
choco01
addikt
válasz
Vegitaa #8890 üzenetére
It's a big-screen device and the Mate 10 and Mate 10 Pro are no different, even if they differ from each other.
Both have premium designs, built with metal frames and a robust tempered glass on the rear and both offer large, prominent displays on the front. The Mate 10 Pro is IP67 water and dust resistant, while the Mate 10 isn't.
-
Vegitaa
senior tag
Nem tudom ide tartozik e, de sehol nem találtam hogy a leendő Mate 10 milyen anyagból készül.
Remélem nem műanyag, mert a Mate 9 tökéletes ezzel a fémházzal...Meg az is érdekelne, hogy ha megjelenik itthon, mennyire nyomja le a 9 árát...
-
Szpisti
addikt
válasz
Ferenczi Áko #8886 üzenetére
Az a bizonyos "nagy energiaigényű alkalmazások bezárása" problémája...
-
bezo076
tag
Sziasztok!Vodás egy simes mátèra valakinek frissűlt már 190-ről?Nem nagyon pörög a Huawei ezen a fronton....mèg a biztonsági frissítésekkel sem.
-
perellis
csendes tag
Nekem ez nagyon fura. Eddig minden Huaweiemben ott volt a Google Smart Lock a biztonsági beállításokban a megbízható alkazások között. Azt bekapcsolva és helymeghatározással pár feloldás után már kérdezte is, hogy megbízható helyet akarok-e. Vagy 4 óra lezárás után bármilyen feloldást meg lehet adni. Hang, hely, eszköz, viselet. EMUI-ban nem állítható.
Egyébként Mate 9-en is volt, arról írnak, de úgy tűnik, akkor nem minden ROM-on. -
Bornie127
aktív tag
Üdv Mindneki!
Jól gondolom, hogy a Mate 10-et még sehol sem lehet megtapogatni?
-
pityaa23
senior tag
Sziasztok, van lehetőség ezen a telefonon is olyan beállításra, hogy gps alapján tudja a készülék, hogy pl otthon vagyok és akkor nem kell a feloldómintát/pinkódot/ujjlenyomatot megadni, hanem feloldva marad?
-
Leslie1966
senior tag
válasz
Leslie1966 #8874 üzenetére
Nem jó.
-
Tav-Csoves
őstag
Szvsz ez szerintem hiba, a kinem adott 197-es romban.
Normál használat mellett, és ebből adódóan normál melegedés mellett nem vesz fel 4.50 ampert a töltőtől.
Stabilan 0.8 ampert vesz fel.
[kép]Régebben - 194 és alatti verziókban minimum - 50%-os töltöttségi szintig - 4.40 amperrel töltött.
-
velkeibalesz
tag
Na ezèrt döntöttem el mikor megvettem a Mate 9-et, hogy nem romolok, nem nyitok bootloadert. Egyrèszt: csak gyári EMUI alapú romok vannak, amikben alig van valami plusz, semmi egyèb (Lineage, Miui, Aosp stb..). Nincsenek főzött kernelek. Ahogy nèztem sehogy sem lehet kikapcsolni a thermal throttlingot. Root nèlkül kibírom. Az oreo meg majd jön amikor jön.
-
Pongi1975
tag
válasz
Leslie1966 #8871 üzenetére
Létre kell hozni egy OEMINFO mappát ha jól olvastam. Majd ha már beléptél twrp-be akkor át kell másolni a belső tárhelyre és ott kell hogy megtalálja.
-
Pongi1975
tag
válasz
Leslie1966 #8869 üzenetére
Itt leírják lépésről lépésre mit kell csinálni a nougat-ra való visszatéréshez.
-
Leslie1966
senior tag
válasz
choco01 #8864 üzenetére
Lehet, de várok vele hátha lesz valami használható megoldás rá.Az az érdekes, hogy az Oreo eredeti recovery-t sem lehet flashelni fastboot modban adb alól sem. A firedance oreo system képfájlt simán flashelni lehet de a recoveryt nem, csak az Oreo twrp-t. Ha nougat eredeti recovery-t flashelek recovery error-
t üzen. -
choco01
addikt
válasz
Leslie1966 #8863 üzenetére
Ezért cseréled le? Biztos meg lehet csinálni..
-
törölt tag
válasz
OutSider17 #8848 üzenetére
Köszönöm szépen.
-
elekreg
tag
válasz
#24536576 #8852 üzenetére
Jó az a 13 MP-es f/1.8 Sony modul.
Hozzácsapták a telefon árához, de utána meg több, mint a kétszerese kedvezményt adják (a többi telefonhoz képest is), így végül sokkal olcsóbb lesz a telefon + 360 kamera együtt, mint majd csak a telefon.
Én is a Telekomnál vettem a Mate 9-et is, még később is olcsóbb volt ott, mint bárhol máshol, jelenleg is ott a legolcsóbb, ha jól látom, persze ha valaki hivatalos helyről akarja megvenni, a 3 év VIP garanciával. -
törölt tag
válasz
choco01 #8856 üzenetére
Engem zavar, hogy nincs fekete. A színek is élénkebbek, szebbek amoleden, már természetesebbek is. Note7-esem volt a Mate előtt, köröket vert erre a kijelzőre. Beégetni nem sikerült előtte se az S1-et, se az S3-at, se a Note3-at, csak amikor gariztatni akartam és napokig full fényerőn ment. Ez az én véleményem, elhiszem, hogy másnak az IPS tetszik, de szerintem nem véletlen, hogy mindenki az oledben látja a jövőt.
-
elekreg
tag
Szia!
Webshopos, telefonos, vagy telefaxos rendelés esetén (a lényeg, hogy ne személyes jelenléttel) működik (ilyenkor személyesen is átveheted, a rendelés módja a lényeg), 14 napon belül visszaviszed vagy postán küldöd (a feladás napja férjen bele a 14 napba) és utána az ahhoz tartozó szerződést is megszüntetik, a vételárat később visszakapod.
Becserélni nem lehet közvetlenül, mert olyan állapotra állnak vissza az elállás során, mint amikor még meg sem vetted a készüléket, illetve nem kötöttél ahhoz szerződést, ami eltart egy ideig. -
törölt tag
válasz
elekreg #8831 üzenetére
Kb VGA minőségű kamerát még ki is fizettetik? Tavaly teljesen ingyen volt a hangszóró, sőt, a Telekomnál nég olcsóbb is volt a Mate, mint függetlenül(ténél is független).
Szerintem visszalépés desig tekintetében a Pro, az a hátlap ocsmány a 9-eshez képest. Amolednek amoled a kijelző, kérdés, hogy a Samsung féle, vagy valami silány... :/ De ami biztos, hogy többet nem veszek ips paneles telefont.
-
Pongi1975
tag
válasz
Leslie1966 #8845 üzenetére
Ha az sem megy akkor csak Funkyval tudsz visszamenni Nougat-ra:
-
elekreg
tag
Előrendeltem már, de lesz elállni 14 napom, ha nem jönne be, vagy később is eladhatom, viszonylag olcsó az általam használt csomagban így előrendelve, ezért nem aggódom, bár szerintem nem lesz rossz és megtartom egy ideig.
A Mate 9 is jobb lett végül a gyakorlatban, mint vártam azt rendeléskor, még ha azt nem is előrendeltem, aztán hosszú hónapokon át volt szeretett telefonom, csak idővel mindegyiket megunom, még a legjobbakat is. -
válasz
elekreg #8842 üzenetére
Hát hajrá , ez az én véleményem volt... attól amúgy tőlem bárki vehet bármit, de azért te is nézd meg élőben... mielőtt csak olvasol róla .. próbáld ki a fényképezőgépét is , úgy hogy nálad van a mate 9.
Azt hajrá... ha tetszik vedd meg! Mindenki vegye azt ami a számára a legjobb...
-
törölt tag
Ha valaki használt már külső merevlemezt hozzá, melyik az, amelyiket külön áramforrás nélkül meghajtja?
-
elekreg
tag
válasz
OutSider17 #8840 üzenetére
Az S7 is jó képeket lő, nem is annyira zajos, csak színez kicsit, pláne a Mate 9-hez képest.
A többi már részletek, egyéb tényezők függvénye, ki és mit fényképez és hasonlók.Steven: Minden oldal a reklámokból él, de a DxOMark szakemberei legalább értenek hozzá (nem csak a mobilos fotózáshoz) és nem járatják le magukat csalással, számomra mérvadók, az biztos.
A Mate 9 és 10 Pro kijelzője között nem sok különbség van méretben, én pláne nem fogom érzékelni, mivel a Mate 9 mellett és után a kisebb kijelzős Nokia 8 sem probléma.
Az semmit nem jelent, hogy láttál karcos hátlapú 10 Pro-t, mivel nem ismerni a sérülés keletkezésének a körülményeit, egyáltalán nem biztos, hogy kicsit is sérülékenyebb lesz, mint a 9-es.
Nekem minimális előny is elég az újabb típus kipróbálásához, itt meg több is van, IP védelem, erősebb hardver, dupla tárkapacitás, több RAM, jobb WiFi és 4G+, jobb kamera, illetve az AMOLED kijelző is vonz, hogy csak néhányat említsek. -
válasz
elekreg #8837 üzenetére
Hát a dxomarkot hagyjuk , nem nagyon hiszek olyan oldalnak aki a reklámokból él... irány mutatásnak fasza .
véleményem szerint kár kardozni a prémium kategóriába szinte kivétel nélkül fasza képeket csinál minden gyártó.
Mate 9 vs mate 10 épületen belül fotózva full ua olyan zajos ua olyan képet lőtt ez tény .. láttam... lehet állvánnyal bizonyos körülmények között jobban kijön de amúgy ua az a kamera van mind kettőbe annyi ,hogy a mate 10 alacsonyabb fényerőt tud. Szvl amúgy sem vártam túl sokat...
Talán sötétbe jobban ki adja... de tök őszintén amoleden kívűl én semmi újat nem éreztem... ráadásul kisebb a kijelző ami látványos kézben... a karcolodó hátlap sem hiányzik...
Videó felvételbe lehet , hogy sokkal jobb azt nem néztem... öszintén .. az nem is érdekelt
Amúgy fenti mondandómat le rövidítve baromira nem érzem a must have érzést... mate 9 ről tuti nem váltok mint ahogy fentebb írtam...
-
OutSider17
senior tag
válasz
elekreg #8839 üzenetére
Hát nem tudom!
Én öcsém S7 Edge-re sem váltanék ami idén az év telefonos kamera díját bezsebelte!
Nem csinál olyan képet mint a Mate 9-esem! Este lehet hogy több részletet lát, de pokolian zajos a kép!
A Mate 10 olyan szinten túl élesíti a képet hogy az borzasztó! Ízlések és pofonok. -
elekreg
tag
válasz
OutSider17 #8838 üzenetére
Néztem ezt a tesztet is, de sok mást is, mielőtt előrendeltem a 10 Pro-t, a kamera tekintetében a DxOMark tesztje győzött meg igazán, van azért bőven különbség a 9 és a 10 között, bár nem csak a kamera miatt tettem, hanem mert jó benyomást tett rám korábban a Mate 9, sokáig használtam.
Ha színezett képeket szeretnék, akkor a Samsung és társai lennének a nyerők. -
snorbi82
senior tag
válasz
Leslie1966 #8833 üzenetére
Hisuitel ha Rendszervisszaállítást csinálsz, azzal sem megy? De mi a baj az Oreoval?
-
Pongi1975
tag
válasz
Leslie1966 #8833 üzenetére
Ez talán segít:
-
Nekem volt a kezembe mate 10 pro, semmilyen ingerem nincs rá , hogy cseréljek. Mate 9 kijelzője nagyobb , ami nálam volt mate 10 pro a hátlap már karcos volt. (szvl baromi sérülékeny, amúgy szép a hátlap) Maga az androidot semmivel sem érzem gyorsabbnak , kamerát ki próbáltam , hogy le fotózom ua azt a témát ua abból a szögből mindkettővel ... tök egyforma volt... legalábbis én semmi különbséget nem láttam , mint ahogy a kollégák sem ... szerintem kamerába nincs nagy előre lépés.
Egyedül ami tetszik benne az Oled kijelző , aminek meg lenne értelme az pont a pc ként való használhatóság ami még atom BETA a leírások alapján...
Nem is értem , hogy a google gyárilag miért nem lovagolta még meg.. hogy chrome bookot lehet csinálni a telefonból...
Egy tuti én erre biztos nem cserélek főleg nem 100 ezer ft ráfizetéssel... p9 ről esetleg van értelme cserélni de materől tutira nincs
-
Leslie1966
senior tag
Feltettem az Oreo-hoz való TWRP-t, innen kezdve se előre se hátra, valószínűleg kuka a teló.
-
buliforma
csendes tag
Sziasztok. Azt szeretném kérdezni, hogy abban tudtok-e segíteni a mai napon elejtettem a telefont. Betört a kijelző. A készüléket Juli. 24-én vásároltam de 27.-én szervizbe került és 31.-én kaptam egy vadonat új készüléket. Szerintetek a 3 hónapos kijelző törés garancia mikortól él? Mert ugye ha a vásárlástól akkor buktam ha a cserekészüléktől akkor pont bele férek. A telefonos üf. szolg. nem tudott segíteni. Azt mondták majd a helyszínen megmondják vigyem be a központba.
-
elekreg
tag
válasz
mjani1172 #8828 üzenetére
A + 360-as kamera miatt annyi a Telekomnál a Mate 10 Pro, anélkül olcsóbb lesz (250 környéke), bár most jobban megéri megvenni még azzal együtt is, mert jelenleg jóval több rá a kedvezmény, mint később lesz csak a telefonra, ~100 E most/lesz a különbözet.
A Mate 9-et nem rendeltem elő anno, kicsivel később vettem, így annál nem emlékszem, hogy a hangszóró miatt volt különbözet, vagy sem. -
Sword
őstag
-
mjani1172
addikt
válasz
OutSider17 #8827 üzenetére
A mate 9 használtpiaci ára most kb egy 90-100 ezer. Ez meg teli áron a t-nél 295,máshol nem néztem.
Borzasztó nagy különbség. -
ivatti10
aktív tag
válasz
velkeibalesz #8822 üzenetére
Az Adguard telepítésekor kiírja, hogy az akkufogyasztásban tévesen magas Adguerdfogyasztás jelehet meg, mert az appok a telepítés után a reklámblokkolón keresztül futnak. De gyakorlatilag nem szívja az akkut, ha a fogyasztása magasra is ugrik.
-
válasz
velkeibalesz #8822 üzenetére
Nekem b194en is szivja... XD
-
velkeibalesz
tag
Oreo bètások, jól működik az Adguard, nem szívja az akkut? Valahol azt olvastam a neten, hogy gáz van vele..
-
Pongi1975
tag
válasz
Tav-Csoves #8817 üzenetére
Nem lehet sima HWOTA frissitéssel, mert az Oreo megváltoztatta a telefon particióit.
-
Pongi1975
tag
válasz
Leslie1966 #8787 üzenetére
Elvileg így lehet:
-
Tav-Csoves
őstag
válasz
Leslie1966 #8815 üzenetére
És ha megpróbálsz visszamenni HWOTA-val 197-re? Vagy 126-ra, vagy akármelyikre?
-
magicbox
senior tag
válasz
Leslie1966 #8815 üzenetére
Meglennék lepve. Én pont ezért nem tettem fel FunkyHuawei-ről. Nehogy úgy járjak, hogy se előre, se hátra ne tudjak lépni. Teljesen jó a 197, szépen kivárom inkább.
-
Leslie1966
senior tag
Szerintetek az Oreo béta amit feltettünk vagy ketten frissül majd OTA-n ?
-
Synaptic
senior tag
Itt az aprón nem ismertek valami értelmes telefon szervizes jóembert ? Van egy búvár Mate 8 am , hátha tudna életet lehelni bele .
-
brd
nagyúr
válasz
Szabaka #8812 üzenetére
Ezt az idiótaságot egyébként ki lehet benne kapcsolni valahogyan, tud róla valaki? 20%-ról még 1 órát játszanék rajta sok játékkal, ha nem szaggatna (persze csak ha lineáris a kijelzés, tehát nagyjából megegyezik ilyenkor a %-os kijelzés töltöttségi értéke a 40-20%-as tartománnyal).
-
Szabaka
tag
válasz
velkeibalesz #8811 üzenetére
Nekem az Angry Birds Blast! is beszaggat, ha 20% alatt vagyok...
-
choco01
addikt
válasz
velkeibalesz #8807 üzenetére
Másnál nem vettél észre laggot?
-
csapoze
csendes tag
válasz
velkeibalesz #8807 üzenetére
nálam nem szaggat.
-
velkeibalesz
tag
A Need for Speed: No Limits játèk csak nekem szaggat picit? Vagy kevès lenne hozzá a GPU? :/
-
Looserke
őstag
ezzel a módszerrel lehet még csatlakozni Oreo béta programra?
Felraktam a programot, be is léptem a Huawei ID-vel de nem látok semmi béta programot amihez lehetne csatlakozni.
Bootloadert nem akarok nyitni, maradnék a "hivatalos" megoldásnál ha bétázni támadna kedvem.
-
choco01
addikt
válasz
velkeibalesz #8801 üzenetére
Nekem is, de a tényleges szervizelesnel megnezik hogy milyen a régió kód..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Még mielőtt 2016 véget érne, a Huawei letette az asztalra az év egyik legjobb phabletjét, amely a Kirin 960-nal és az Android 7.0-val már 2017-et vetíti előre.
- iPhone topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Nintendo Switch 2
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Házimozi belépő szinten
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- További aktív témák...
- IPhone 14 Pro max 256GB kuriózum! 98% akku 2027.08.28. Jótállás
- IPhone 16e 128GB gyári független 2028.04.17.Apple jótállás
- Samsung Galaxy S22 Ultra 256GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- iPhone 14 Pro 128GB Független Mint Az Új/1-3 hónap gar./Akku 91%/p4257
- Csere-Beszámítás! Iphone 14 Pro Max 256GB Független mobiltelefon. OLVASS!
- AKCIÓ! Gigabyte A620M R5 7500F 16GB DDR5 512GB SSD RX 6700XT 12GB InWin 301 Erazer CM 650W
- Samsung Galaxy A40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo ThinkPad P51s, P52s, T570, T580 eredeti Lenovo, belső akkumulátor eladó
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- AKCIÓ! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezes konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest