Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• stevve

veterán

válasz Enszuke #95 üzenetére

A DXVA és a minőség nincs olyan értelemben párhuzamban, hogy ami DXVA-s, az rosszabb, mint egy totál feleslegesen L5.1-ben és iszonyatos bframes vagy hasonló beállításokkal megtűzdelt szörnyeteg. Teljesen egyértelmű (és a szabvány megalkotói is ezen a véleményen vannak), hogy ma a DXVA szabályai szerint kódolt filmek tökéletesen eleget tesznek a kívánalmaknak. Nem csak azért kódolnak így, hogy többen le tudják játszani, hanem mert ez az elegánsabb és mértéktartó. Feleslegesen minek terhelni a gépet? Májerkodásból?

Az egy másik oldal, ha a méret a lényeg (minél kisebb méretű release), mert oda valóban erősebb vas kell, de ez más kritérium, HTPC-knél nem szempont.

Ha valóban annyit kódoltál, tudhatod, hogy a HD (x264) nem xvid és hogy igencsak el lehet rontani a kapott fene nagy szabadságban elrévülve egy filmet a kódolásnál. :)

Más.
    Kipróbáltam azt a híres killa sample-t. Nem haltam el tőle. felesleges az a magas bitráta, mert egy harmad ekkora is ugyanezt a képet adja, és az L5.1... ez tényleg csak tesztelésre való. MPC-HC-vel játszottam le és 80-90% CPU használat mellett 19 fps-re esett a közepe táján.

Új hozzászólás Aktív témák