Hirdetés
- Cooler Master topic
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- OLED TV topic
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Asztrofotózás
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Raspberry Pi
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Locsolkodás helyett hardverekre feni a fogát az ünnepi nyúl
Új hozzászólás Aktív témák
-
lajcsiii
csendes tag
Sziasztok!
Tudtok nekem javasolni valami halálegyszerű és megbízható prg-ot, amivel a telefonkönyvem bejegyzéseit lementhetem, aztán később visszatölthetem? Csak a kontaktokat akarom lementeni, de a személyekhez sokszor tartozik lakcím, jegyzet (note), stb.
Előre is köszi! -
eddie1978
senior tag
Google Navigation nálatok hogyan fut a Hero-n? Ma reggel kipróbáltam, de úgy tűnt, hogy sok neki. Akadozott a pozíció frissítése, hangok kimaradtak vagy késtek.
Ja Cronos HCGX 2.3.6
-
Mardel92
tag
Hát igen, az más. Gondolom MX se vitte akkor. :S Rock playert próbáltam, de nekem az XviD-es avin nem volt hang (bár 6 csatornás hangja volt néki, de az MX simán lekezelte)
Igen, főleg nekem aki csak netezik, meg 1-2 játékot tol unalmas órákon
Sajnos a füles téma még mindig nem jó, de hát letettem a zenehallgatásról, filmet is csak ritkán nézek, azt akkor restartolok... Legenden gondolkozok csak a gombok nagyon idiótán vannak :S Nincs másik ilyen hajlított telója a HTCnek? Nagyon kényelmes szerintem -
qfm
őstag
válasz
Mardel92 #8393 üzenetére
A gond az, hogy egy angol előadás sorozatot nézek, és nincs kedvem átkonvertálni 40 videót, csak felmásolni. Lehet rápróbálok a rock playerre, régen sokan dicsérték, hátha beválik. A vlc szerintem csak azért halt meg, mert alpha verzió, pedig az a player valami áldás minden platformon.
Hát igen, el lehet még mindig lenni a heroval, szinte minden megcsinálható még mindig rajta, megfelelő programokkal és rommal.
-
Mardel92
tag
Mivel mobilon még hülye vagyok, csak egy tipp
Én MX playert használok, volt már nekem is, hogy nem vitt avit, de miután letömörítettem MPEG-4-be simán elment vele. Próbálkozz meg ezzel, hátha segít. Lehet elég csak egy kisebb bitrátára konvertálás. is.
És köszi az eddigi tippeket, marha jól megy már a cucc, szépen be is laktam
-
qfm
őstag
Valaki ajánlhatna valami jó videó lejátszót (CGX alá), mert eddig csak a vlc ette meg a videót amit nézni akarok (avi), az viszont felénél meghal. A többi nem volt hajlandó lejátszani, amiket próbáltam.
-
qfm
őstag
válasz
Mardel92 #8385 üzenetére
Legegyszerűbb, ha még rom telepítés előtt létrehozod az ext-et, és akkor egyből beállít mindent.
De ha ez most nem lehetséges:
Az előző kártyával nem használtál app2sd-t? Mert ha használtál, akkor tudok egy igen egyszerű módszert neked. Ha a válasz erre is nem, akkor linkeld be melyik leírás/script alapján próbáltad.
-
Mardel92
tag
Be volt kapcsolva, közbe kaptam infót vodás topicba, mivel feltöltő karis vagyok apn elé még kellett egy vitamax. is
Mostmár megy rendesen. Nahde ha már kérdezek, ugye vettem az új sd karit, és az app2sd script az istenért nem akar lefutni, pedig van 500mb ext2es formázott partícióm, de nem tudok rá telepíteni :S
error1: can't unmount /sdcard : Device or resource busy
error2: mounting dev/block/vold/179:2 on /system/sdcard failed Device or resource busyEzeket kapom
-
qfm
őstag
válasz
Mardel92 #8383 üzenetére
Az adatkapcsolat engedélyezve van? (adathozzáférés) Mindig javasoljuk az újoncoknak hogy tiltsák le, hogy ne szedjen le pénzt netért, de ha internetezni akarsz, akkor engedélyezi kell. Egyébként apn jó szokott lenni amit berak, kivéve mms-hez, de azt korábban leírtam hogy arra mi a megoldás.
-
Mardel92
tag
Újra én. A teló megy, a füles még mindig nem, de beletörődtem. A következő bajom, hogy van most egy ilyen 1 hónapos ingyen voda netem, de akármit csinálok a telefon képtelen oldalakat megnyitni. Feltöltőkártyás vagyok, és a MobilWeb Hobbi cuccost kaptam egy hónapra. Beállítottam amit az oldalon írtak, de így se az igazi (annyit nem sikerült, hogy GPRS kapcsolat legyen, mert ez olyat nem tud [vagy nem találtam
])
Köszi!Szerk.: Természetesen wifivel megy minden
-
Mardel92
tag
válasz
Mardel92 #8381 üzenetére
Nem tudok szerkeszteni, de most nézem, ha zenét hallgatok, és a lock screenen leállítom majd kihúzom a fülest nem marad benn az ikon
Kezdek kicsit megőrülni
(Ma reggel befagyott a füles, de amikor a sulinál így húztam ki eltűnt a jel és nem volt közben restart, ez így most ugrott be
)
Szerk.: Néha a nem mikis fülest is mikisnek érzékeli. Ez teljesen hülye :S
-
Mardel92
tag
A fagyás is inkább csak force close-os hiba volt (csak az app fagyott), de gondolom az se normális. Igazából radio romot is cseréltem, abból most se a gyári van fenn
Gondolom ez a kioldó nem nagyon javítható. Igazából ezeket a fagyásokat is csak elelinuxba csinálta, a villain13 jól ment, a gyárit csak azért raktam vissza, hátha az a baj
Most egy darabig elleszek ezzel, már unom a backupolgatást
A kövi majd egy 2.2es lesz, hozzá szokok a sens nélküli cucchoz.
Szerk.: Olvasgattam régen is, valaki szerint a 2.73as rom fölött már nincs a hiba, valaki szerint egy chip a hibás vagy a jackben lévő micro switch :S (a ki-be húzás nem jó, a rom update szintén, maradt a chip hiba
)
-
qfm
őstag
Nem olvastam el, de ez érdekesnek tűnik, fusd át: [link]
-
qfm
őstag
válasz
Mardel92 #8378 üzenetére
Már mindent cseréltél a telefonnál amit lehetett. Radio romot kivéve, de annak elvileg a világon semmi köze a headset részhez. Az általad említett fagyások sem normálisak az elelinuxban, és a többi romban. Nem mondom hogy nem lehet megakasztani, de hogy rosszabbak legyenek a gyárinál azt nem nevezném normálisnak.
Mivel a telefon előéletét nem ismered, így lehet tényleg hardver hiba lesz akkor a vége. Várj még, hátha valaki felbukkan valami újabb dologgal.
Mod:
Azt írják van benne egy headset érzékelő, mivel azt felismeri hogy más fajtát raktál bele, lehet a kioldó, ami érzékeli hogy kihúztad romlott el. Bár ez a fagyásokra nem ad magyarázatot.
-
Mardel92
tag
Megvettem az új karit, de még mindig nem az igazi. Bennmarad a füles cuccos
Sajnos közbe csinálta memkari nélkül is, hát nem mindig jön elő a hiba, tegnap este csak a szerencsémen múlott :S Azt vettem észre, ha nem egy mikrofonos fülest dugok be és kihúzom akkor megjelenik a mikrofon az ikonon és úgy fagy be (ha meg már be van fagyva és bedugom akkor addig eltűnik a miki amíg benn van, majd visszajön)
Úgy néz ki ez hardveres hiba lesz?
-
qfm
őstag
válasz
Mardel92 #8376 üzenetére
Nincs mit. A romokat pedig ne félj kipróbálni, a nandroid restorral úgyis vissza tudod állítani őket. (csak csinálj backupokat). Legalább meglátod milyen egy normális 2.2, hogy jobban futnak 2.3 alatt a programok, vagy hogy milyen lenne egy friss sense ha elkészülne normálisan a telefonunkra.
-
qfm
őstag
válasz
Mardel92 #8374 üzenetére
[link] itt találsz leírást, az ideális cache méret megtaláláshoz, és ott vannak a flash fileok is. Feeyo rakott be alapból a romba ilyen beállítást, de ő egy átlagot állított be, így annál jobb teljesítményt hozhatsz ki, ha megkeresed, hogy neked melyik a legjobb. (kártya, és rom függő)
Mod: A linkelt oldalon találsz egy linket egy app-hoz, ami elvileg megcsinálja helyetted mindazt ami a szövegben van. Innentől a te döntésed, rábízod e, vagy kísérletezel. (és jobban megismered a rendszert)
-
qfm
őstag
válasz
Mardel92 #8372 üzenetére
Nincs mit. Működik c4-el persze. Viszont elég alacsonynak kell lennie annak az árnak, hogy tényleg jó ajánlat legyen. (ez persze nem az én dolgom)
Érdemes megcsinálnod a kártya mod-ot (cache állítás), ha c4-et raksz bele. Sokat dobhat a sebességén. (xda-n megtalálod) Ha app2sd-t használsz, akkor jól jöhet a gyorsabb kártya (így is el fogja bírni), ha data2ext-et, akkor pedig szinte kötelező. Jelenleg nekem is egy c4 kártya van a telefonba, csak ez 8gb-os, így elég, de ha data2ext-eznék, akkor mindenféleképp lecserélném gyorsabbra.
-
qfm
őstag
-
qfm
őstag
válasz
Mardel92 #8364 üzenetére
Ez hülyén fog hangzani, de egyszer próbáld ki, hogy memória kártya nélkül is csinálja e a jelenséget. (kapcsold be mem. kártya nélkül, és próbáld ki úgy). Nem valószínű hogy ez az oka, mert akkor más hibát is látnál, de egy próba még senkinek sem ártott.
Másik kérdés: Rom cserék között igaz wipeoltál mindent?
-
Mardel92
tag
Próbáltam 3 fülessel. Nem mondanám tépésnek, de most, hogy extra lassan és óvatosan húzom ki, úgyszint beragad. Visszanyomni kihúzni próbáltam. Azt figyeltem meg, ha nem mikis fülest dugok be, eltűnik a mikrofon jel, de ha kihúzom visszajön. Mikis fülessel meg se moccan. És ha először dugok be nem mikis fülest, akkor is beragad, de szintén mutatja a mikrofon jelét amikor kihúzom. Az előző tulaj nem használta a fülest (én vettem ki a csomagból) úgyhogy, nem tudom mióta van a probléma :S
-
qfm
őstag
válasz
Mardel92 #8362 üzenetére
Próbáltad már másik fülessel? Érdemes lenne. A fülest nem téped ki kivételkor? Ha hirtelen húzod ki beragad. Próbáltad már kihúzás után visszadugni, és ismét kihúzni?
Ha egyik sem oldja meg a gondot, akkor figyelembe véve hogy a romcsere sem oldotta meg, lehet hogy hardver hiba. Lehet kapott egy kis nedvességet a csatlakozó, vagy hasonló, és (még) csak ilyenkor jön elő a hiba.
-
Mardel92
tag
Köszi mindenkinek
Kipróbáltam többet is, de mindegyikkel volt egy olyan hibám, hogy, ha bedugom a fülest, amikor kihúzom úgy érzékeli mint, ha még mindig benn lenne és nem működik a hangszóró, mikrofon a telón. Leszedtem egy toggleheadset nevű addont, amivel a nagy speaker megy, akkor is ha a kis ikon ottmarad, de a mikrofon és a felső speaker(amivel telefonálok
) azzal se működik. Kipróbáltam a villain13, evilinux és gyári romokat is, de semmi. Van erre vmi megoldás?
-
Mardel92
tag
válasz
misiblue #8355 üzenetére
Rendben, köszi. Nincs rootolva, nem nagyon értek hozzá, PC az én világom, de gondolom nem okozhat nagy gondot, nem vagyok analfabéta
Ragaszkodok a sensehez, nekem nagyon bejön azért is van a hero
Esetleg van vmi linked ahol jól leírják? Találtam sokat, de annyi féle van és félek belekezdeni háttértudás nélkül. Ha már 1szer megcsinálom onnan menni fog
Köszi!
Ui.: Factory Reset volt amikor elcseréltem és hazaértem, de már az úton is jelentkezett (a reset elött)
-
misiblue
csendes tag
válasz
Mardel92 #8351 üzenetére
Elelinux-6.2.0-Hero-Speedmachine-v5 romot raktam fel most, ez 2.2es android. Ha a sense felülethez ragaszkodsz akkor csak 2.1es romot tegyél fel, ha nem akkor 2.2 és 2.3 Cronos vagy Elelinux újabb romjaiból. Feltételezem, hogy rootolva van a telefonod, mert anélkül nem megy csak a gyári rom, esetleg segítene a factory reset is de akkor a telepített programok elvesznek.
-
Mardel92
tag
Sziasztok. Most vettem egy használt HTC Hero-t. Minden szép és jó, de a contactba felvett emberek képét nem szedi le FB ről. Ha linkelem egy FB accounthoz akkor se jön be a kép, de ha manuálisan akarok beállítani egyet, akkor is csak kameraképet vagy memkariról tudom szedni, mert az össze Facebookos cucc csak fehér. Mi okozhatja a hibát? 2.1es android van rajta, nem tudom kell e még vmi szoftver infó
Előre is köszi!
-
qfm
őstag
válasz
oliblood88 #8341 üzenetére
Akkor produkálja a jelenséget, ha gallériába hagyod, és úgy nyomod rá az alvást. Úgy hagyod egy ideig és szétfagy. Ma jöttem rá, hogy ez váltja ki nálam.
-
naksys
senior tag
Ez elvileg digitizer hiba és csak a csere szokta meggyógyítani.
-
Intel q8200
senior tag
-
qfm
őstag
válasz
oliblood88 #8339 üzenetére
Nekem már 6szor jött elő ez a hiba, de mindig csak egy bizonyos épületen belül mikor vagyok. Fogalmam sincs mi köze hozzá, vagy irtó nagy véletlen, vagy valami köze van a radiokhoz.
-
akos1313
csendes tag
válasz
oliblood88 #8338 üzenetére
És mit csináltak vele, azt nem tudod? Kijelző csere?
-
oliblood88
csendes tag
Ma egy újabb érdekességgel találtam szembe magam. Nem működik a telefon képernyő visszakapcsolás. CGX 2.3.6 van fenn.
Tegnap este feltettem az Amazon store-t, majd töltöttem le pár játékot próbaként. Mivel a játékok nem vagy csak rosszul futottak, így egyből le is szedtem őket. Viszont az feltűnt, hogy egy idő után nem tudtam feloldani a képernyőt, hiába nyomtam bármit sötét maradt. Aksi ki-be és működik minden.
Ma reggel ezt a jelenséget újból produkálta, így az Amazon store-t is leszedtem hátha az okozza. Most jól működik, kíváncsian várom, hogy újból előjön-e ez a hiba. -
akos1313
csendes tag
Sziasztok!
Az utóbbi napokban elkezdett rakoncátlankodni az érintőképernyő. A gombok feletti kb 1,5-2 cm-es részről van szó. Alig akarja érzékelni, ha odanyúlok, meg el is tájolja az érintést. Ezzel mit lehet kezdeni? Reménykedtem, h csak szoftveres probléma, de az újjal is ezt csinálja. Mennyibe kerülhet egy ilyen javítás?
Ja és felraktam a Elelinux-6.2.0-Hero-Speedmachine-v5. Béna vagyok, vagy ebben nincs meg a klasszik időjárás, óra meg az sms widget? -
qfm
őstag
CGX alatt a gapps-al senkinek nincs baja? Csináltam most egy clean installt, és hiába raktam rá a gapps-ot mint mindig, olyan mintha semmi nem történt volna. (mintha semmit nem rakott volna fel, és nem módosított volna).
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Intel q8200 #8332 üzenetére
Nekem még szerencsére semmi baja *kopp* *kopp* *kopp*. Majd' 2 éve használom.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Intel q8200 #8330 üzenetére
Áruló
-
Intel q8200
senior tag
Tettem egy nem túl nagy ugrást és a Hero-m elcseréltem egy Legendre.
-
csibusz0314
aktív tag
A probléma megoldást nyert =)
Mondjuk csengőhang az még most is iszonyatosan halk.. De azért észrevehetőMármint azért meghallom a másik szobából is, csak az eddigiekhez képest
Ui.: Nem egy mai darab, de a HERO most is perfect must have telefon, szerintem
-
csibusz0314
aktív tag
Na sikerült felrakni a legjobb romot amit mutattak
Annyi kérdésem lenne, hogy a poweramp sem segített a hangzásán a telónak.. Jóféle fülesem van azzal nincsen gond.. Valami megoldás van hogy ne legyen ilyen halk a teló? Hangerőszabályzásnál ha felénél tart a sárga csík már akkor sincs hang csak alig.. Valami plan?
-
chros
őstag
En ezt hasznalom, ha kell a laptopon a net (ritkan van ilyen
): Wireless Tether for Root Users
Es, valoban gyorsan merul a telo (mobilnet + wifi is on), es nem is gyors, de hasznalhato bongeszesre, kis fajlok ftp-jere, stb ... Be kell dugni tolteni kozben ...
Magyarul, jobb mint a semmi ... -
qfm
őstag
válasz
oliblood88 #8325 üzenetére
Ez nem valami biztató. Akkor marad az usb-s verzió, kérdés melyik rommal.
-
oliblood88
csendes tag
Én a Barnacle program segítségével használtam hotspotként. Viszont elég gyorsan meríti a telefont, így érdemes töltőn hagyni. Ebben az esetben pedig rendkívüli módon elkezd melegedni.
Napi 1-2 órát használtam így 10 napon át és utána jelentkezett a képernyő bizonyos pontjának érzéketlensége, amit a szervíz javított csak. -
qfm
őstag
-
Csaxi
csendes tag
Sziasztok!
Sajnos úgy látszik, semmi nem segített azon a problémámon, hogy hiába jelez a készülék teljes térerőt, sokszor "A hívott szám jelenleg nem kapcsolható" üzenet fogadja azt, aki hívni próbál. Volt SIM-kártya csere, újratelepített, aztán másik Rom (ilyenkor minden Wipe-olva), sok kikapcsolás, újraindítás, de a probléma továbbra is fent áll.
Tudnátok segíteni abban, hogyan tudom az eredeti állapotot visszaállítani, hogy mehessen vissza a készülék garanciába? Recovery-ben csináltam mentés az eredeti Rom-ról, viszont unroot-olni is szeretném a készüléket, és a visszaállítás helyett inkább egy teljesen gyári Rom-ot tennék vissza.
Előre is köszönöm a segítséget! -
qfm
őstag
Valaki használja netmodemnek a telefont, akár hotspot akár usb-s módban? Melyik a legmegbízhatóbb rom erre a célra? Kénytelen vagyok a telefont használni ilyen célra jövőhét végén, és sosem használtam így.
(#8319) csibusz0314
Wipeolásokon kell végigmenni telepítés előtt, meg az ext létrehozáson ha akarsz. Igen, itt is használunk, én legalábbis használok 512-t ext-nek. Romot pedig válogass, az elmúlt pár oldalon szerintem több mint elég infót találsz róluk.
-
csibusz0314
aktív tag
Sziasztok , ma lettem gazdája ennek a remek kis készüléknek. Kaphatnék néhány infot? Rootolva van és a legfrissebb romot szeretném feltenni ami Stabil is
Kaphatnék egy linket hozzá? Plusz egy kis instrukciót, hogy a recoveryben miken kell végigmenni egy telepítés előtt? Eddig ZTE Bladem volt és Mini prom. Itt is kell hagyni 512 mbot a rendszernek az sd kártya particionálásával? Tudom nagy kérés, de megköszönném ha segítenétek
Köszönöm -
qfm
őstag
válasz
skublics #8316 üzenetére
Az a kernel ami az új elelinuxba van, elvileg a kísérleti kernel átalakítása/felhasználása. Amit nem sokkal tartanék stabilabbnak a 2.3.6-ban lévő kerneltől. Pont ezért érzem úgy hogy elcseszték vele, mert az egyetlen előnyét lőtték ki a 2.2-nek, a kiváló kernelt és stabilitást.
-
eddie1978
senior tag
+1 a CGX 2.3.6 mellett. Megy rajta a Google backup is, illetve a Car mode. Ellentétben az Elelinuxszal.
-
477il4
tag
nem tudna nekem valaki linkelni egy gyári romot a G2 touch-hoz?
-
naksys
senior tag
Én maximálisan meg vagyok elégedve a Cronos 2.3.5-el. Eddig a legjobb amit próbáltam!
-
skublics
csendes tag
amúgy akit érdekel, van új Elelinux, én személy szerint most vettem észre, most rakom fel
[link]
-
naksys
senior tag
válasz
oliblood88 #8307 üzenetére
Ha a menü gombot nyomod, akkor mindjárt a feloldó zárat dobja be. Ha egyéb gombot akkor először fel kell oldani a lockscreent és utána a feloldó minta.
-
oliblood88
csendes tag
Most, hogy visszatettem a használt programokat már jópárat enged áthelyezni. Ez így már használható nekem.
A mostani problémám, hogy ha beállítok feloldási mintát, akkor a lockscreen nem kapcsol ki, vagyis először a lockscreen-t kell feloldanom, utána lerajzolnom a mintát. Másik romnál (és telefonnál) ezt egy lépésben lehet megtenni.
-
naksys
senior tag
válasz
oliblood88 #8305 üzenetére
Én feltettem az app2sd-t. Amit magától nem tesz át a rom, azt én ezzel átteszem.
-
oliblood88
csendes tag
Feltettem a Cronos 2.3.5-öt, viszont nem találok olyan opciót, hogy hova telepítse alapértelmezetten a programokat. Az SD kártyára sem tudom átmozgatni, mert a Move to SD card mindig szürke marad.
Van erre valakinek valami ötlete? -
Új hozzászólás Aktív témák
ma A HTC legújabb androidos készülékén a gyártó Sense névre keresztelt felhasználói felülete fut. Nem kell több Windows Mobile.
- FÜGGETLEN iPhone 13 Pro 128GB Alpine Green / Zöld
- Iphone 12 Mini - 128GB - Vodafone függő - sötétkék - Akku 80% - védőfóliával
- Apple iPhone 12 // 128 GB // Kártyafüggetlen // 78% akku
- Samsung Galaxy A16 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPhone 16 Pro 256 GB Natúr Titán - gyári állapot - 40 ciklus- APPLE GARANCIA
- IPhone 14 128GB Független! Hibátlan állapot! 6 Hó Jótállás! Akku: 84%
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14 Gen3 - i5-1245U I 16GB I 256SSD I 14" WUXGA I MAGYAR I W11 I NBD Gar!
- Csere-Beszámítás! Gamer Számítógép játékra! I5 14600KF / RTX 3080Ti / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- AKCIÓ! Intel Core i7 6700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest