Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• zetor2000

őstag

válasz Tom1939 #26 üzenetére

"De általában a right to repair is idegen kifejezés arrafelé :)"
    Nemrég volt hír pedig, hogy leírásokat, alkatrészeket is fognak biztosítani annak, aki bevállalja. Persze ez sokhetes / hónapos hír, azt még mindig semmi.
    Mondjuk érdekes, mert az újabb iPhoneokban (12-13 széria) pont áttértek arra, hogy semmit ne cserélhess ki odahaza, most meg majd jól "ösztönzünk" is, hogy de csináld.
    [link]

• zetor2000

őstag

"Amit viszont nem tudunk bővíteni, pedig érdemes lenne, az a képernyő, márpedig ez a 17”-es panel túlzottan „átlagos” a ZBook Fury képességeihez (és árához) viszonyítva, és inkább olyan feladatokra alkalmas, ahol sem különösebb színhűségére (multimédia), sem extrém magas felbontásra (CAD/CAE stb.) nincs szükség, de a tipikus ZBook-felhasználó valószínűleg jobban jár valamelyik 4K-s panellel."

Te sem rajzoltál még elég nagy irodaházat ArchiCaddel. Egy "alig" 100méteres folyosón rendes nagyítással fHD monitoron láttam 1-2 irodát, úgy, hogy el tudtam olvasni a helységpecsétet, ami azért nem árt, mert azon van a szobaszám, méretei, meg pár hasznos apróság. 4K-n kicsit más lenne a szitu. De szerintem a színhelyes monitornak is örülnek a multimédiás cégek, mert nem "fakó / sápadt / kiégett / stb." a céglogós reklám / kiadvány, hanem olyan, amilyennek lennie kell. És még lehetne sorolni a nagyfelbontású ÉS színhelyes kijelzők előnyeit.

Mondjuk egy áramkörtervezőbe valóban nem kell színhelyesnek lenni. Ott elég, ha pár alapszín megvan :)

Új hozzászólás Aktív témák