HP ZBook Fury 17 G7: kőkemény munkagép

Nem köt kompromisszumot és nem próbál másnak látszani a HP notebookja, mint ami: mobil munkaállomásnak.

Bevezető, dizájn

Elég sok notebookot tesztelünk, és ezek egy része az utóbbi időben nem egy, hanem sokszor két kategóriában próbál játszani. Ilyenek például a jól hordozható gamer noteszek, a játékra is bevethető kreatív notik vagy mondjuk a dedikált GPU-nak köszönhetően munka mellett szórakozásra is igénybe vehető ultrabookok. A HP ZBook Fury G7 viszont pontosan tudja, hogy mi akar lenni: egy hordozható munkaállomás, nem több, de semmiképpen sem kevesebb, tervezői ennek megfelelően alkották meg.

Külső

A HP notebookoktól ugyan nem idegen a formabontó, izgalmas külső sem, de a céget mégis inkább a konzervativizmus, mintsem a kísérletezés jellemzi. Ez a G7-re hatványozottan igaz, a noteszgép tökéletesen képviseli a „szögletes tálca” formanyelvet. Egyetlen díszeként a fedlapon megjelenő nagy, krómozott Z betű jelenik meg – ez talán egy kicsit nagyobb a kelleténél, egy kisebb, vékonyabb vonalakkal meghúzott jelzés talán jobban illeszkedne stílusában a géphez (és a cég aktuális logójához is, melyet a kijelző alatt láthatunk).


[+]

Összerakás és anyagválasztás tekintetében nem panaszkodhatunk, a gépház masszív, nem recseg, nem csavarodik, nincsenek illesztési hézagok, és érzésre sem csak papíron tudja a MIL-STD-810H szabványban rögzített értékeket. Mindennek persze ára van, ami a mobilitásban jelentkezik: a ZBook Fury 17 nem is próbálkozik azzal, hogy könnyű és kicsi legyen, hiszen tömege 2,91 kg, mérete pedig 399 x 267 x 27 mm.


[+]

A kijelzőt két masszív, dupla forgásponttal rendelkező zsanér tartja, ezek súlyozása jól eltalált, a képernyő egy kézzel nyitható és mozgatható, ha pedig szükséges, 180 fokban is hátra tudjuk hajtani. A keret vastagsága mai szemmel átlagosnak mondható, felül gond nélkül elfér a fizikai zárral is rendelkező webkamera, alul pedig a már említett HP logó.

[+]

Az alsó részen a billentyűzet feletti finom rácsozat a Bang & Olufsen hangszórókat rejti, és bőven van hely csuklónknak is. Alul egy rendkívül könnyen eltávolítható burkolatot találunk: a középen látható retesz eltolása után ez a lemez elcsúsztatható és leemelhető. Így a fő komponensek, tehát a memória és a háttértár válik egyszerűen bővíthetővé, illetve az akkumulátort is könnyen, két retesz oldásával eltávolíthatjuk, ha például cserére szorulna.


[+]

Külső perifériákra csatlakozók egész garmadája vár a notebook vaskos oldalain: a bal szélen SmartCard olvasó, kombinált hangcsatlakozó, három USB 3.1 Gen1 (Type-A) konnektor és Gigabit Ethernet kivezetés sorakozik, a jobb szélen pedig SD kártyaolvasó, HDMI, mini DisplayPort és két Thunderbolt 3 (Type-C) található.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

  • Kapcsolódó cégek:
  • HP

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés