- Adatmentés - HDD - SSD - Flash
- Milyen monitort vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- GoPro Hero 13 kamera: felkészült az akcióra
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Navi Radeon™ RX 5xxx sorozat
- OLED TV topic
- Projektor topic
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hg3X
tag
Nagyon tetszik hazavinném!
Jeff who??
-
Runner_fxr
Ármester
340 ezerért ilyen kijelzővel? 13,3"-os, 1366x768 pixeles TN+film panel LED háttérvilágítással.
Ez egy vicc! -
nuke7
veterán
ennyiért drága, és nem elég jó. jól mondták előttem, hogy még nem sikerült beérni az airt...
https://youtube.com/user/nuke7
-
lapa
veterán
ultrabook-bullshit.
-
hallador
addikt
Inkább kisvállalatiban, mint középvállalatiban. De jogos. Ugyan az XPS család soha nem volt üzleti kategória, de ma már ráírják. Az NBR rendben van, a 3 év garancia is rendben.
Azért ettől függetlenül nem adnám oda egy mérnöknek, hogy napi 18 órát nyúzza, a HP-t igen.The further a society drifts from truth, the more it will hate those that speak it. (George Orwell) [Work Machines: HP EliteBook, HP ProBook & Linux Mint 20 ; Entertainment: Apple Macbook AIR M1]
-
Ati1979
veterán
Az esetek nagy részében tényleg nem kell.
De lehet olyan aki nem asztali gép mellett használja, és esetleg futtat olyan programokat rajta amikhez jól jöhet. Sokan azért vesznek ilyet mert ragaszkodnak a vékonysághoz és hordozhatósághoz és emellett elvárják, hogy mindenre használható legyen.Annyival nem dobná meg az árat, mert nem drágák a memóriák.
Használható persze ez a felbontás is, csak ennyiért a konkurencia jobbat kínál. (nem mindig persze)
-
nagyúr
válasz fondorlatos #53 üzenetére
Az olyan internet szolgáltató, amit nem fényesre festettek?
Declare var, not war. - Alcohol & calculus don't mix. Never drink & derive.
-
fondorlatos
aktív tag
Ilyen árért cserébe elvárható lenne a matt isp panel...
-
fcriss
tag
Én is így tudtam. A viszonteladók kevernek,most megnéztem több helyen is 2 évet írnak...A baj az,hogy a hivatalos samsung oldalon sincs most feltüntetve,pedig egy időben fenn volt(bár az is lehet én vagyok vaksi,most nem találom...).Szerintem most a Samu az ultrák között a best,pláne a T-s árakkal.Nem rossz ez a Hp,de ahogy itt többen írták egy IPS kijelző igazán beleférhetett volna ebbe az árba.
-
erdoke
titán
Öcsém most próbált rá 15 eurós Win8-at tenni, de nem igazán sikerült jól. Ennek kapcsán többször beszélt a Samsunggal (+ a Microsofttal is), és ők azt mondták, ne foglalkozzon azzal, amit a T-nél kiírtak, itthon a Series 9-re 3 évet ad a Samsung, amit online regisztrációval 2 hónappal meg lehet hosszabítani.
[ Szerkesztve ]
A legjobb aláírás a héten
-
erdoke
titán
Az új van benne már jó ideje, az öcsém úgy 2 hónapja vette alap mobilnettel. Tavaszra biztosan jelentősen esik az ára (én március magasságában 4000-es nettel 140-ért vettem a régi 9-est X3A), de már most se rossz vétel. Szerintem állat lett a 9X3C, pedig nem nagyon csípem a Samsungot. Mindenben nagyot léptek előre, ahol az A kicsit gyengécske volt. Egyedül a nem bővíthető RAM visszalépés, de Ultrabookban nagyon ritka igény lehet a 4-6 GB-nál több memória.
-
erdoke
titán
Ha van egy lejárt hűségű mobilinterneted, még mindig a T-s Series 9 a legjobb vétel (2e Ft-os nettel 292e Ft, 6500-assal 251e, opciós 24 hónapos 0 THM-mel). Szerintem az is ráver erre a HP-re, különösen kijelzőben, de szinte minden másban is.
[ Szerkesztve ]
-
hallador
addikt
Beszélgettem a Lenovo egyik mérnökével (kb 2 éve), és elmondta, hogy jóval kevesebb panelt állítanak elő igazán matt kijelzővel. Ezeket most ne nevezzük mattnak, mikor TrueLife-ra, meg a BrightView-ra rátesznek egy fóliát.
Klasszikus Matte kijelző állítása szerint azért drágább, mert kb 20 % (volt 2 éve) ezen panelek előállításának aránya. Ma meg már kevesebb. Valamint erről tartott egy előadást, hogy igazából a panel minősége számít, nem pedig az, hogy matt vagy fényes. Persze a matt szerintem is jobb megoldás. Elhiszem neki.(#42) Jim Tonic:
Gyanítom ez azért lehet, mert Te mint végfelhasználó (Nagyker, szerviz, stb) ugyanannyiért kapod meg a gyártól, vendortól, kereskedőháztól, gyári raktárból....., De az előállítási költség az nem egészen ugyanaz...
[ Szerkesztve ]
The further a society drifts from truth, the more it will hate those that speak it. (George Orwell) [Work Machines: HP EliteBook, HP ProBook & Linux Mint 20 ; Entertainment: Apple Macbook AIR M1]
-
hallador
addikt
Ezt majd az idő eldönti. Tudod az Acer sok olyan gépet adott ki az elmúlt 5 évben amire ráírták, hogy Business, (Extensa) aztán 3 év múlva az Extensa modellek kávája maguktól tört el, pláne ha hordoztad, de a "legendás" Acer TravelMate 649x, 659x, is odajutott, hogy gateway nével kiárverezték féláron.
Ha valamire ráírja a HP, a Lenovo, vagy a Fujitsu, Dell hogy SMB akkor az azt szokta jelenteni, hogy bírja a munkát is. Az hogy titeket mi hagy hidegen az egy dolog, az pedig, hogy az adott termék mennyire tartós, az pedig baromira az idő dönti el. Na igen még most új, de mi lesz 2 év múlva? Vagy úgy is mindegy, mert majd vesz másikat a Consumer?
Az Acer bármennyire szép, meg az Asus nem hiszek benne, hogy működni fog akkor mikor a HP-n vagy egy Fujitsu u772, u572, u552-n még vígan gépelnek majd.
Amúgy azért az, hogy Business class sokmindent jelent, az csak egy dolog, hogy az Acer/ASUS képtelen olcsóbb SMB notebookot gyártani, meg az is tény, hogy a HP/DEL/LENOVO/FUJITSU meg igen.
Mondok pár példát: HP nx 61xx, 63xx, 74xx stb, HP ProBook 4xxx, 5xxx, Dell Vostro 15xx, 17xx, Fujitsu az elmúlt 2 évben bizonyított, Lenovo is egészen feljött az adge-vel. Amik nem ultra book-ok de ott volt az SMB pozicionálás.
Meg nem is azt jelenti, hogy nem voltak bakik ezekben a gépekben, csak éppen a nagy részül még vígan üzemel, az adott kor Acereiből mennyi is megy? Biztosan sok, csak éppen az arányok kicsit eltérnek, nem az Acer/Asus páros javára...Erre gondoltam, meg arra, hogy az Acer/ASUS valóban képtelen business notebookot gyártani 200 000 Ft alatt.
Engem viszont érdekel, és sajnos ez nem nagyon szerepel egyik Taiwani gyártó honlapján sem nem véletlenül:
Ideal For
SMB professionals who travel extensively and want a super thin and light notebook with an attractive ID that’s equipped for business.Csak magánvélemény
No offense
[ Szerkesztve ]
The further a society drifts from truth, the more it will hate those that speak it. (George Orwell) [Work Machines: HP EliteBook, HP ProBook & Linux Mint 20 ; Entertainment: Apple Macbook AIR M1]
-
rudi
nagyúr
Erre a "drágább a matt előállítása" dologra tudsz bármilyen bizonyítékot mutatni az állításon kívül? (privátban is jöhet, ha nem publikus). Nem kötekedésből kérdezem, tényleg NAGYON érdelek, mert rengeteg helyen kérdeztem már, de a "fényesen nagyobb kontraszt hozható" dolgon kívül eddig mást nem nagyon hallottam érvnek, sőt volt ahol (BenQ HQ-n, Tajvanon) azt mondták (persze, mondani akármit lehet), hogy hasonló árban van a kettő.
Resistance Is Futile. You will be assimilated!
-
rudi
nagyúr
Egyrészt teljesen hidegen hagy minket, hogy a gyártó hová próbálja betenni a gépét, másrészt az igazi biznisz klassz ultra a HP-nél az EliteBook Folio lesz, harmadrészt egy konzumer Zenbook Prime vagy vékony XPS bizony van olyan jól és igényesen és tartósan összerakva, mint a Spectre XT, és nem egy paraméterükben (nálam az Asus összhatásban is) rávernek a HP egyébként nagyon jó gépére.
[ Szerkesztve ]
Resistance Is Futile. You will be assimilated!
-
Alchemist
addikt
Jogos, amiket írsz... nekem az az érzésem, hogy pusztán a laposságot és a csökkentett súlyt - az általános kivitel és beltartalom ellenére - elég vaskos árcédulával akarják eladni. Holott hasonló árban vagy némi ráfizetéssel ennél határozottan jobb minőséget lehet kapni.
Éppen olvasok egy érdekes könyvet az antigravitációról... képtelen vagyok lerakni.
-
Neurotoxin
őstag
A design tetszetős, csak két baja van: az egyik a 2012-ben gagyi és fényes?! kijelző, a másik, hogy hp....
19 éve a PH! lapcsaláddal!
-
hallador
addikt
Olcsóbb az előállítási költsége. Alapvetőe kettő féle matt kijelző létezik egyik pl az, amin most gépelek egy Vostro 3460 ez egy fényes kijelző amire ráhúztak egy matt felületet. Olyan mint ha matt lenne, de ha oldalról megnézed, akkor lerí róla, hogy egy egy fényes kijelző. Ezért is van az, hogy pl ennek a Vostro-nak egy hulladék a kijelzője. Konkrétan egy hulladék, akkor már inkább a fényes, holott ezt pl a Lenovo a T sorozatnál meg tudta csinálni jóra is. És van az a matt kijelző, mint a ProBook 5310m-emnek ami valóban matt. A második jóval drágább előállítási költséggel rendelkezik. A matt kijelző fényereje kisebb. De ez sem igaz, pl az Én HP-nak, de a T61-emnek is igen jó a fényereje. Ugyanakkor ennek a Vostronak már közel nem annyira jó a fényereje.
Szóval röviden drágább...
Az furcsa, hogy ebbe a HP-ba fényes kijelző került. De smucig volt a HP. eee van.
(#30) csirkés11
Közel sem. az az Asus.
[ Szerkesztve ]
-
ESP
őstag
Szép ez a design
2012.10.23. - 2013.03.03-ig egyéni arcképem Ali G VOLT
-
hallador
addikt
válasz Alchemist #26 üzenetére
Azért ennyire nem gagyi. Olvass utána mielőtt gagyizol valamit. Ez SMB ultrabook. Az az igazi konkurenciája csak a Fujitsu U772, U572. Nem véletlenül a 3 év garancia, és a legtöbb országban az NBR. Csak a prohardver szereti ezt összemosni, igazából vajon megint mit keres a konkurencia között az Acer Aspire S7 (tipikus konzumer), Apple MacBook Air 13 (felső kategóriás konzumer), Asus Zenbook Prime UX31A (tipikus konzumer), Dell XPS 13 (tipikus konzumer). Az Apple még csak eléri a HP minőségét, de ha a többit elkezdené használni egy komolyabb munkára bárki a második év végén széthullana a legtöbb.
A Fujitsu Lifebook U772, Samsung Series 9 még ok mint konkurencia.
A Lenovo ThinkPad X1 Carbon megint mit keres itt, hiszen ez meg egy Enterprise ultrabook. Ennek az ellenfele pedig igazából a Fujitsu Lifebook U772, és a HP EliteBook Folio 9470m.
Ha így nézed, akkor a kijelző már nem is akkora probléma, valamint kis/középvállalati szakértőknek ajánlják. Tehát nem hülye gyerekeknek feszíteni az étteremben 2 macbook air között.
Én is a Lenovo X230-at választanám, vagy valamelyik Fujitsut, esetleg egy EliteBook 2170-et i7 3667U processzorral.
Csak jó tisztában lenni ezekkel, mielőtt elkezdi valaki fikázni. Ez ismát ugyanaz az eset mint a HP Folio cikk is, sehol nem szerepel a cikkben a notebook pozicionálása.
[ Szerkesztve ]
-
ViiiiktorOC
senior tag
Szép! Formatervben, végre ez se olyan mint a többi.
De a múltkori Acer jobban tetszett!
Egyszer majd lesz!LamboLVR - CSR2 Lambo T. Hungary
-
Speeedfire
félisten
Kellene!
Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com
-
Youri
veterán
Szép lett, de marad az Air az etalon...
RTX ON
-
csirkés11
tag
Eléggé mac-es lett
-
persil
nagyúr
Valaki, aki ért hozzá, az meg tudja mondani, hogy miért erőltetik ezt a fényes kijelzőt a komolyabb laposokba?
Én laikus csak azt látom, hogy rohadtul zavaró, de biztosan van valami értelmes oka is.
Eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/persil/index.html
-
Alchemist
addikt
Ennyiből simán kijön egy X220-as Lenovo, sokkal inkább azt, mint ezt a lapos gyagyit.
(sorry az erős szavaként, de szerintem túl vannak árazva ezek a kilapított középkategóriás laposok)Éppen olvasok egy érdekes könyvet az antigravitációról... képtelen vagyok lerakni.
-
Peter13
senior tag
+1 a kijelzőt bírálókhoz...hátha elér esetleg oda is ahova kell. Tényleg nem értem: nem egészen 50.000 forintért 1280*800-as kétmagos, fémházas tabletet lehet venni, oda nem sajnálják a normális kijelzőt? Teljesen ciki, de szerintem max egy éven belül a tabletek lelépik a notebook-okat felbontás terén ÉS képminőség terén is (én már most is gyakrabban nyúlok a tabletért mint a laposért, mert sokkal jobb egy IPS panelen böngészni, mint egy TN-en).
Évek óta nem történt változás. Sírnak hogy csökken a szegmens...ööö, talán oda lehetne figyelni a részletekre, és a lényegre, ami a felhasználói élmény maga. Annak pedig egy igen vaskos része hogy mit bámulok...(és lényegesen kevesebb hogy hány mag veszekszik az excel-en)Egyébként kár, mert a gép nekem nagyon tetszik (az egyik legformásabb darab az utóbbi időben), és az "u"-s procikat is nagyon kedvelném.
"No, I'm not immortal: I'm just not good at dying..."
-
fagylalt
senior tag
Ennyi pénzből inkább egy atomerőművet építenék, mint, hogy ilyet vennék.
Jól néz ki tényleg, abszolút letisztult forma, nagyon bejön. Az ára már kevésbé. Viszont a 1366x768 felbontást még lenyelném, de nem bírom, mert TN+film panel ilyen kategóriában vicc.
-
QwErTy42
addikt
Azért mégis mondd már meg, hogy egy ilyen office-ra és hordozásra kihegyezett laptopnál miért kellene a 8gb ram?
Mert egy excellhez vagy pp prezihez k.rvára nem kell!
Szeretem az ilyen jellegű igényeket.
Ami engem illett: a felbontás teljesen rendben van( mert officehoz megint csak nem kell több), viszont a kijelző valóban lehetne matt ips....oktalan embert észérvekkel meggyőzni nem lehet...
-
Szafter
tag
Nem rossz, munkára tökéletesen megfelel.
Nevess, és a világ veled nevet. Horkolj, és egyedül alszol.
-
Gusztáv
addikt
Nekem 13" bőven elég lenne ez a felbontás, de tényleg rakhattak volna bele egy normális IPS panelt. Elég kényelmetlen állandóan a képernyőt igazgatni a rossz betekintési szög miatt.
Laci
-
Retekegér
HARDVERAPRÓD
Nagyon jó a forma, de a fényes kijelző és a felbontás nem az igazi.
<< Heimdal >>
-
Magnum_
nagyúr
válasz socialkiller #2 üzenetére
én nem tudtam, hogy HP fan vagy...
I humbly and respectfully decline™
-
Ati1979
veterán
Ennél jobban kinéző gépet még nem láttam!
De tényleg elcseszték. Azért nehogy már ne lehessen 8gb ramra bővíteni. Vagy akkor árulják ilyen konfiggal is. A kijelzőről meg ne is beszéljünk. Ehhez a géphez, egy magasabb felbontású Ips panel illene. Ha matt lenne az sem lenne baj.
Azért remélem, hogy ezt a formatervet tovább viszik! Talán jövőre a modellfrissítésnél már nem ezzel a panellel találkozunk.
-
Angel1981
veterán
Nekem a kijelző alacsony felbontása nem probléma - tetszetős darab!
-
nincsisbéla
aktív tag
Gyönyörű a masina, csak az ára...
Mentalita'
-
aktív tag
Nagyon bejön ez a lapos.......de ezaz ár
Klaviatúra+1 nagypiros(legalábbis nekem tetsziktökjó.2009-ben kizárt csaló tag után kaptam 1 feketét:(
-
nagyúr
Igen jó a gép maga. Szerintem a 2db USB nem kevés, teljesen elegendő ez a kiosztás. A kijelző viszont megbocsáthatatlan.
Declare var, not war. - Alcohol & calculus don't mix. Never drink & derive.
-
tDr1v3r
veterán
Gyönyörű gép, de ennyiért inkább Air...
disznóvágás, nepotizmus, pálinkagőzös hedonizmus | intelhüttö (c) Tirexi, szívünkben őrzünk örökre <3
-
.mf
veterán
"Azért nem mindenben sikerült nagyszerűt alkotnia a HP-nak. Sajnos a Spectre XT 13,3 hüvelykes képernyője csak 1366x768 pixeles, felülete pedig fényes, ahogyan vékony kávája is. USB csatlakozóból a Folio 13-hoz hasonlóan sajnos csak kettőt kapunk, közülük csupán egyik 3.0-s.
Jó hír, hogy az új Ultrabooknak négy hangszórója van, amelyek fejlesztésében a ma nagyon divatos Beats Audio segédkezett,
"Ezt is jól elcseszték. Ami kéne, az nincs; ami nem kéne, az pedig van. További mínuszpontok a nem-cserélhető RAMért (legalább az egyik csatornán) és a kisebb akkuért. Inkább legyen pár mm-rel vastagabb és egy-kétszáz grammal nehezebb a jobb funkcionalitás érdekében.
"Tesztgépünk nullszériás bemutatódarab volt, így zsanérján már meglátszott a sok próbálgatás, de a kereskedelmi forgalomba szánt darabok fedele elsőrangú pántokon fordul, melyeknek alig van holtjátéka"
Azért egy ilyen drága csúcsmodellnek illene rendes zsanért adni, ami még több ezer nyitás után is ugyanolyan jól tart. S még az a több ezer sem olyan sok, ha belegondolunk, ha naponta tízszer van nyitva-csukva (indulás-érkezés, minden egyes meeting, ebédszünet, ügyfélhez, vonaton/repülőn, stb), egy év alatt összejöhet 3000.
Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
socialkiller
tag
Nekem nagyon bejön ez a lapos,mind kivülről,mind belülrőől,de ebben az árban,inkább az Apple Macbook Air-t választanám,pedig köztudottan HP fan vagyok.
Üdv, Patrik
-
Hego
tag
Szép laptop. Ha feleennyibe kerülne akkor venném
i5 3450, 2x8GB @1600mhz, 1050 Ti
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Adatmentés - HDD - SSD - Flash
- Milyen monitort vegyek?
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- PlayStation 4
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Politika
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- További aktív témák...
- Lenovo X1 Carbon 4. gen i5 laptop 8gb RAM/SSD/win 10- postázom utánvéttel
- Acer TravelMate P653-M,15.6",i7-3612QM,16GB DDR3,512GB SSD,1GB VGA,WIN10
- Hp probook 640 g4 8.gen i5
- Macbook Pro 15" - 2017 gyártás, 4 mag i7 16/512GB, 2GB Radeon, touchbar, garancia
- Eladó Lenovo Yoga 7 Gen 6 (14", AMD) 5800U, 16GB RAM, 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest