- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- OLED monitor topik
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- TCL LCD és LED TV-k
- Elkészült a nagymama hardverbefőttje
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen videókártyát?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vogel
csendes tag
Azé vállalnak garit, mert tönkre mehet az eszköz. Ha nem adnak garit akkor azt jelenti, hogy soha nem mehet tönkre, így minek garit adni rá
(vicc)
-
Sárpac
nagyúr
Azért jó látni, hogy van egy két gyártó aki fejlődőképes és ezt vállalja is garanciában is!
ZOTAC hajrá!! -
bit_vector
tag
Az én értelmezésemben ennek a cikknek de a gyártói hasbaakastásnak nincs értelme. A vásárlás ugyanis egy polgári szerződést jelent, amire a Ptk megfelelő paragrafusai vonatkoznak. Ezekben benne van, hgy semmis a szerződés akkor, ha olyan részletek kerülnek napvilágra az ellentételezésben, amelyek a vásásrlás időpontjában nem voltak ismeretesek, sé ez az ellentételezés értékét befolyásolja. az anyag és gyártói hibákért még a garanciális időn túl is felel a gyártó, ez az egész csak egy hasbaakasztás szerintem.
üdv.
-
Ősember
őstag
és neked volt már dolgod gyártoi élettartammal?
vagy csak egy weboldalrol olvasott info alapján irtad ezt?
megkérdeztem a supertalentet (nem disztribucio, hanem közvetlen a gyárto) és ök mondták, hogy pl ramokhoz nem kérnek semmiféle számlát. ezt bárki leellenörizheti. sött, még csak disztribucio sem kell... ebböl az is következik, hogy a garancia továbbithato bárkinek, nem csak az elsö vásárlora vonatkozik.
"Magyarok vagyunk vagymi" - ebböl a részböl leesett, hogy fogalmad sincs az egészröl.te is csak ezt a pesszimista dumát nyomatod, amit a fele népesség és siránkozol a semmin, pedig nem is vagy benne biztos.
lehet disztribuciokkal is szorakozni, ez is egy ut. de megsugom, hogy ök is a gyártonak küdik ki a cuccokat, tehát csak a saját idödet rabolod azzal, hogy másra bizod a munkád, mert mivel nekik nem teljesen érdekük rajtad segiteni, ezért nem is fogják eröltetni, hogy mihamarabb kikerüljön a gyártohoz a te hibás alkatrészed.
no offense, de nem birom elviselni, amikor megy a néphülyités. remélem mentek szavazni, az is egy hülyités -
-
]Phobos[
senior tag
Talán találgatás helyett írjatok mélt a Zotac-nak
-és kérdezzétek, hogy értették / eVGA 10 év lol, addigra én is elbomlok, nemhogy a kari lesz elavult ...
-
GReddy
tag
Ne haragudj, de ez butaság, csak sokan nincsenek tisztában vele, hogy mit jelent. Még a kereskedelemben sem.
TEHÁT: ÉLETTARTAM GARANCIA A KÖVETKEZŐT JELENTI. ADOTT TERMÉKRE ADDIG VAN GYÁRI GARANCIA (FONTOS!) AMÍG A TERMÉK GYÁRTÁSBAN VAN.
Ezt jelenti, és nem valami misztikus, szabadon adható-visszavonható valamit. Aki nem hiszi, járjon utána, a vonatkozó jogszabályt PTK-nak csúfolják röviden.
Gyári garancia: Azt jelenti, hogy a termékre vonatkozó kiterjesztett garancia a gyártó képviseletein érvényesíthető az eredeti vásárló által az eredeti kiskereskedelmi számla birtokában. Mmmm... nézzük csak! Ha jól tudom, akkor a Zotac a Sapphire-el közös gyári disztrib hálózatot tart fent. Ez azt jelenti, hogy magyarországon kb egy helyen érvényesíthető (TALÁN) a garancia. Régen a Cédrus volt a Sapi gyári disztrib, azaz meg kell nézni, hogy HOVA IS SZÓL a kiterjesztett gar.. Elvileg HA a Zotac oldalán normálisan fent van a gyári disztrib hálózat, akkor TALÁN MEGTALÁLHATÓ.. TALÁN. De inkább nem.Magyarok vagyunk vagymi.. )
-
misx
senior tag
Az élettartam garival az a gond, hogyha tényleg az eredeti vásárlóra vonatkozik - nem adható tovább - akkor ez max 1-2 évet jelent. Mivel egy VGA nem szolgál egy játékos gépében ennél többet. Pl. nekem a Galaxymra is van még közel 1 év. De addig biztos lesz fejlesztés (év közepe-vége felé), szal én már ki sem használom a gariidőt. Igaz ha odaadom a garis számlát az új tulajnak, akkor azért ő (remélem) érvényesíteni tudja ha kell.
Viszont jó ötlet pl. tápokra, vinyókra, alaplapokra adni a hosszabb garit, ezek általában hosszabb ideig szolgálnak a gépben.
De ez az én véleményem.
-
Ősember
őstag
most öszintén, volt már bármikor dolgod élettartam garanciával?
nagyon sok pénzt fel mernék rá tenni, hogy nem.
csak a mai példa: egy ph-s arc, aki tölem vett ramot (már nem forgalmazott crucial ddr2-1000) és meghibásodott, cserélik 1066-osra. na itt megbukik a "not transferable" és a "no longer available" is.
jo, ddr2... volt már dolgom a-data-val, ha már ez is példa volt egy hsz-ben. ddr1-et cseréltek. attol függetlenül, hogy még ma is használják rengetegen elvileg már nincs a piacon. -
Stalker-2572
veterán
5 év jobb mint 2, de efölé már nincs sok értelme menni. Lifetime jól hangzik.
-
Yutani
nagyúr
Nana, mi az az időtartam, ami alatt érvényes az élettartam garancia? Nem a te élettartamodról van szó...
Egy külföldi fórumon találtam ezt a meghatározást:
Lifetime Warranty
Lifetime warranty is for replacement of like items only. Lifetime warranty does not cover items out of production if {"the company"} no longer stocks them. This warranty is valid only for the original buyer but not transferable. (Lifetime is defined as the lifetime of the product on the market. Outdated technology is not covered by lifetime warranty if the item is no longer available on the common market as a new product.)Élettartam garancia
Az élettartam garancia az adott termék kicseréléséről szól mindössze. Az élettartam garancia nem érvényes a már nem gyártott termékekre, ha nincs belőlük (a gyártónál) készlet. Ez a garancia az eredeti vásárlóra érvényes, tovább nem adható. (Az élettartam úgy értendő, mint a termék élettartama a piacon. Az idejétmúlt (kifutott?) technológiára nem érvényes az élettartam garancia, ha a tétel nem elérhető a piacon, mint új termék.)Végülis abban nem volt igazam, hogy a gyártási idő alatt érvényes ez a fajta garancia. Ha már leállt a gyártás, de a gyártónak van készlete belőle, akkor még érvényesíthető az élettartam garancia.
-
-
-
he7edik.
addikt
válasz
FehérHolló #2 üzenetére
igen ezért vesz mindenki élettartam garis eVGA karit
-
Gyuri27
félisten
válasz
FehérHolló #2 üzenetére
Az után, hogy nem romlik el.
-
he7edik.
addikt
A végén prémium márka lesz
Új hozzászólás Aktív témák
- iKing.Hu - Apple iPhone 15 Pro Max - White Titanium - Használt, karcmentes
- Samsung Galaxy A14 5G 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Akció! Windows 10 pro OEM licenc kulcs 64/32 bit activation key licensz, liszensz,kulcs
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest