- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Félreértések az FSR 4 és a PlayStation 5 Pro körül
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen notebookot vegyek?
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Androidos tablet topic
- NTFS, exFAT, FAT32 – Melyiket válaszd és miért?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen videókártyát?
Új hozzászólás Aktív témák
-
ddekany
veterán
válasz
WonderCSabo #99 üzenetére
Ja ja, látom megengedték, hogy ne csak emelt folyamat állíthassa ill. indíthassa el a frissítő servicet. Végül is jogos, az FF elindítja néha, aztán kész, ha meg más gonosz program ezzel szórakozna, azzal úgysem érne el semmi értelmeset bebűnözésileg.
-
ddekany
veterán
Itt persze feltehetném az OT kérdést, hogy mit csinálsz, ami miatt állandóan zaklatna az UAC, főleg mivel Win alatt leginkább csak játszol.
"Am. az FF12 szervice tuti nem fog állandóan futni, nem lenne semmit értelme."
Mármint, állandóan emelt jogosultságú lesz. Amúgy meg simán lehet hogy állandóan futni fog... mai gépeken közel 0 a jelentősége.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
A flash, a PDF olvasó, a Windows lukjai és még sorolhatnám, hogy mi minden miatt kaphatnék be valami szemetet a gépre. Persze jelent valamit az UAC, de hogy maxra állítsam magamnak, az kizárt. Az UAC egyik fontos tulajdonsága, hogy megtanítsa olvasni a usert, de köszönöm, ez megy.
Ilyen statisztika mellett nem hiszem, hogy komolyabb szükségem van rá. Valamint igyekszem nem Windowson tölteni az időt, nagyjából csak a játék miatt van a gépen.
Am. az FF12 szervice tuti nem fog állandóan futni, nem lenne semmit értelme.
-
ddekany
veterán
Ha épp lukas a Flash és meglátogatsz egy teljesen kulturált ám megfertőzött oldalt, akkor lehetsz te akár mekkora szaki, úgy jártál, legalábbis maximumra állított UAC nélkül.
Amúgy gondolom az FF12 majd feltesz egy service-t ami állandóan emelt jogosultsággal fut, és ezzel meg is kerülték az UAC-ot. Innentől kezdve persze lehet támadni a malware íróknak azt a FF-update szolgáltatást, ha admin jogosultságot akarnak...
Persze felesleges, mert az alapértelmezett szintű Win7 UAC amúgy is megkerülhető, és a legtöbb gépen alapértelmezett szinten van, vagy le van kapcsolva.
-
Nagyon Jo, nem kell majd kezzel frissitgetni, hanem majd automatikusan fog mukodni.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
julius666 #93 üzenetére
Nem tényleges admin mód, mert jobb gombos menüben ott van, hogy "futtatás adminisztrátorként" és van, ami igényli ezt, szóval ez normál fiók, csak nem szopatom magam UAC-vel. Persze ezzel elesek attól, hogy a háttérben futó dolgoknak korlátot szabjak, de üsse kő.
Akkor sem kapott el semmit a gép, mikor még XP-n egyik install után 3 hónappal jöttem rá, hogy elfelejtettem víruskeresőt felrakni és csak alap XP tűzfal védett ezen időszak alatt. -
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
julius666 #89 üzenetére
Jó kérdés, magam részéről nem élek UAC-vel, valahogy az egész megvalósítása vicces egy akármilyen Linux és a root jelszó után, persze tudom, nem ugyanaz a célja a dolgoknak. Hozzáteszem, soha nem nyeltem be semmit a netről vagy bárhonnan az elmúlt 6 évben (szóval nekem szabad UAC-t kinyomni
).
Gondolom rókáéknál is érzik a probléma mibenlétét, ezért fogják 12 hét múlva kiadni az UAC-vel együttműködő silent installos verziót. Onnan már csak az kell, hogy az UAC kontroll alatt álló helyeken eljussanak a Firefox12-ig.
Nekem a róka frissítésében eddig az nem tetszett, hogy nem értesített rendesen. Mikor kijött egy frissítés, kb. 5 másodpercre kirakot egy pici szöveget, aztán kussolt. Ha nem látom és nem vagyok képben róla, hogy van frissítés, akkor nem fog eljutni hozzám időben.
Pano: lehet a virkeredben van a baj. Ingyenes Avastom évek óta tökéletes a rókával.
-
Pano
addikt
Felfrissítettem az újra. Kapásból nem megy az antivirusom böngésző védelme, letiltotta. Hurrá! Pedig 9-el ment.
Úgyhogy ennyi volt, elegem van a firefoxból, letészem a lantot. Vissza megyek ie9-re. -
julius666
addikt
Ez azt jelenti, az olyan átlagfelhasználó aki szabályosan használja a gépét (nem a szomszéd pistike nyomta fel a kalóz win-t admin fiókkal alapértelmezettként) de nem igazán ért hozzá/jár utána (megmondom őszintén nekem sem esett le mi van elsőre miután ezt gyakorlatilag minden más programnál sikerült megoldani normálisan ahol van automatizált update) az a beépített frissítést nem fogja tudni használni? Mert neki eszébe nem fog jutni admin módban indítani az egész programot csak ezért, azt se tudja mi az.
Furcsa hogy ez a 4.0 előtti verzióknál nem tűnt fel nekem, biztos hogy ott nem kért magától admin jogosultságot frissítésnél?
(#88) fordfairlane: nálam nem.
Akkor most mi a helyzet?
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
julius666 #86 üzenetére
Korábban sem lehetett ilyet csinálni. Könyvtárak, egyéb helyeken ezért fordul elő még FF2.0 is, mert a helyi rendszergazdát nem érdekli, az egyszeri usernek meg hiába szól a róka, hogy van frissítés, telepíteni nem tudja a rendszergazdai jogok nélkül.
Pont ezt a problémát fogja orvosolni majd a silent installos róka, de az meg csak hónapok, vagy akár évek múlva fog eljutni az ilyen helyekre, mint egy könyvtár.
-
julius666
addikt
Na ne viccelj velem.
Mi a tököm értelme van admin helyett user fiókot használni ha a legtöbbet használt, leginkább támadott, sőt, FF esetében a múltbeli tapasztalatok alapján még csak azt sem lehet mondani hogy különösebben biztonságos szoftvert admin módban futtatom? Ez nonszensz. Azt meg senki nem mondhatja hogy használjak admin fiókot mert az IT biztonság egyik alaptétele hogy user fiókot használunk mindaddig amíg nem muszáj váltani (principle of least privilege).
egyébként nem értem egy mezei user miért ne frissíthetne egy böngészőt
Ezt én sem értem. Pontosabban azt értem hogy miért kéne (kellhetne, mert meg lehet ezt oldani máshogyan is, mint meg is fogják majd ha minden igaz) admin jogosultság a frissítéshez, de azt viszont nem igazán hogy miért ne lehetne a frissítést user módból kezdeményezni normálisan. Valószínűleg én vagyok a hülye mert ha ez tényleg így van az valami iszonyatosan epic fail, ezért kérdezem.
-
julius666
addikt
Egy kérdés:
Ez az "adminisztrátori fiók kell a frissítéshez" ez most azt jelenti hogy ki kell lépnem a a rendes user fiók mellett használt FF munkamenetből és admin jogosultsággal kell újraindítanom a böngészőt? Mert amúgy hiába nyomok rá a névjegynél a frissítés gombra (jelzi ugye hogy van elérhető friss verzió), csak újraindul a fox és nem változik semmi. Admin jogosultsággal elindítva viszont frissít rendesen.Miért nem képes a frissítés gomb megnyomásakor magától admin fiók jogosultságot kérni? Vagy csak én néztem be valamit? Nem látok semmi más lehetőséget/beállítást, és ez már előző verzióknál is probléma volt.
-
WonderCSabo
félisten
válasz
#41133696 #73 üzenetére
12-től kezdőden, nem kell rendszergazdai jogosultság a frissíztéshez? Vagy én értettem rosszul és menjek vissza szövegértelmező tréningre ?
Igen. Továbbra is rendszergazdai jog kell a telepítéskor, de ilyenkor felrak egy servicet, ami a frissítésről gondoskodik, és megkerüli az UACt. Tehát frissítéskor se UAC ablak, se Firefox ablak nem fog felugrani, és télleg "silent" update lesz.
Szerk.: De a Silent update csak későbbi Fx verzióban lesz benne.
-
törölt tag
-
majom914
csendes tag
Ti szeretitek a Chromeot, mert én egyszerűen megmondom UTÁLOM! A Firefox sokkal jobb és jobb is lesz.
A Firefox 4 nem volt ilyen gyors, mint a mostani Firefox 10 vagy az előző 9.
Ha még egy kicsit fejlesztgetik szuper lesz a böngésző. Szerintem nem volt hülyeség az "adj ki korán,adj ki gyakran!" ütemterv bevezetése. Ennek köszönhetően nézzétek meg, hol tart a FF! Nem tudom ki találta ki ezt a hülyeséget, hogy összeomlik. Nem omlik össze semmi, a számítógéppel van ott baj! -
banhammer
veterán
válasz
fordfairlane #72 üzenetére
Ma van a tegnap holnapja.
-
banhammer
veterán
Időközben kijött a Thunderbird 10-es verziója is.
-
majom914
csendes tag
Ahogy látom, gyorsult a ff. Egyre jobb és jobb. Kipróbáltam a 12-es nightlyt és az már csúúcs!! hajrá firefox!
-
törölt tag
Na lefrissült, NIS Toolbart megint kinyírta
"A stabil Firefox 10 ez utóbbira lesz képes. A böngésző a Firefox 4-en és a későbbi verziókon működő kiegészítőket kompatibilisként kezeli, illetve automatikusan kikapcsolja az inkompatibilisnek jelölteket, és mostantól nem csupán azokat, melyeket a felhasználók a hivatalos letöltési oldalról telepítettek, hanem az egyéb forrásból származó add-onokat is "
Frankó...
"Az UAC-integráció a tervek szerint csak a Firefox 12-be kerül majd bele. Friss hír, hogy a korábbi elképzelésekkel szemben ebben mégsem jelenik majd meg a konkurens böngészőkből átemelt „Új lap” és „Kezdőlap” funkció, ezek várhatóan átcsúsznak a 13-as verzióba."
12-től kezdőden, nem kell rendszergazdai jogosultság a frissíztéshez? Vagy én értettem rosszul és menjek vissza szövegértelmező tréningre ?
-
fordfairlane
veterán
"Holnap"-pal nem kezdünk cikket. Ma már holnap van.
-
majom914
csendes tag
Na meg van! A videodownloadhelpert jobbra tettem és már el is tünt az előre gomb
-
majom914
csendes tag
Hogy kell át tenni?
-
majom914
csendes tag
A kezdőlap gomb a címsor melletti Google kereső mellett van. Az vissza/előre gomb mellett pedig a VideoDownloadHelper kiegészítő gombja. Ez esetleg bezavarhat??
-
majom914
csendes tag
Nálam nem tűnt el a "Forward" gomb, ahogy azt ígérték... Nálatok is így van, vagy csak nálam? A többi újdonság működik (pl. Full Screen API). Amúgy a Firefox névjegyére kattintva sikeresen frissült a 9.0.1-es verzióról a 10-es verzióra.
-
DS39
nagyúr
köszi. hát sok újítás nem került bele, de ahogy a teljes változási listást nézem jó sok bug lett orvosolva.
-
HZoli87
veterán
-
DS39
nagyúr
nekem már lefrissített a Firefox magától a 10-re, 9.0.1-ről. az hogy a főoldalon nincs kint, nem sokat jelent, a megjelenés napján magyar idő szerint mindig csak az esti órákban írják az újat ki, vagy csak másnap.
Egyébként nem sok változást tapasztalok, még csak gyorsabbnak sem tűnik. (mi az újítás?)
-
banhammer
veterán
Para, para, para.
Ennyi erovel ne is menjetek ki az utcara, mert bajotok esik.Gondolom azert nincs kinn a fooldalon, mert meg nem volt idejuk frissiteni azt.
BTW
Ennyi erovel ne is rakjatok fel a 10.0-as verziot, mert (ahogy eddig tapasztalhato volt) par nappal kesobb kijott az x.0.1 frissites ami a maradek hibakat orvosolta. -
banhammer
veterán
válasz
WonderCSabo #51 üzenetére
Mar, hogy a fenebe ne jott volna ki?
Kb. reggel 8 ora ota azt hasznalom.Olvasd el a 43. hozzaszolasom...
-
banhammer
veterán
válasz
WonderCSabo #49 üzenetére
Ez a kilences verzio.
Ott van a verzio szam a jobboldali oszlopban. -
banhammer
veterán
Androidra mikor jon ki, mert a hivatalos oldalon meg csak a beta van kinn.
-
julius666
addikt
Szerencsésebb helyeken az ilyen nagyméretű szoftverek gyártói esetlegesen együtt is dolgoznak a driver íróival és közvetlenül küldik a hibákat, ha pedig javítást rögtön nem is feltétlenül, de workaroundot küld válaszként maga a cég.
Ez a bug mondjuk ahogy nézem elég vicces, több éves, nem is csak az FF-ot érinti és nagyon úgy tűnik b*sznak javítani. Ennyit arról hogy az AMD driverei a szarok.
-
banhammer
veterán
válasz
Winner_hun #44 üzenetére
Könyörgöm ne menjünk bele ebbe a "nekem nem fagy te vagy a looser" vitába.
Az egyik gépemben GT 210-es VGA + Core2Quad 6600 van és nem fagy sose a FF.
A másikban GTX 560 Ti + Core i7 2600 és véletlenszerűen fagy a FF.
Mind a két gépen Win 7 64 bit és a legújabb béta Forceware.
A használt programok is szinte azonosak a két gépen. -
ddekany
veterán
válasz
Winner_hun #44 üzenetére
Ez nem így működik. Kb. minden összetettebb függőségekkel rendelkező szoftverre elmondható, hogy valahol fagy, valahol nem. Nyilván az a szoftver a preferált, ami a lehető legkevesebb konfiguráción rohad. Akkor is ha, esetleg nem is az FF írói hibáztak, sajnos rájuk marad, hogy megkerüljék a videó driver hibákat és hasonlókat. Amúgy nekem is volt ez az akadós dolog FF 4-ben, míg Chrome alatt nem volt. Aztán valamelyik későbbi FF verzióban elmúlt. (Amit azóta is csinál, hogy amikor betöltök egy oldalt, akkor egy pillanatra felvillantja valami korábbi oldal képét, de ez mondjuk nem érdekel, csak vicces.)
-
banhammer
veterán
Ma jött ki, már fenn is van.
Megpróbálom hardveres gyorsítással, talán nem dobja el magát a FF, a gép, az NVIDIA driver.
-
mr.j.smith
csendes tag
Mielőtt még mindenki köpködni kezd a Foxra, azt szeretném megkérdezni, hogy akinek napi, heti 5X,10X fagy, nem véletlenül Nvidia kártyával rendelkezik 280+ driverrel? Ebben az esetben nem a Foxszal, hanem az NV driverrel van a gond. A híres-hírhedt TDR.
Megoldás:
a) kikapcsolni Foxban a hardveres gyorsítást
b) visszatérni egy régebbi driverre, pl 275.33 (nekem ez van, nem fagy)Hivatalos fórumról a kapcsolódó bejegyzés:
http://forums.nvidia.com/index.php?showtopic=215256&st=0
-
dnelb
veterán
1.0 óta használtam a ff-t de most végleg váltottam chromera.
Mindenre találtam kieget ami volt ff alatt, egyedül a mesterjelszó lehetőség hiányzik. De még igy is megéri, notin 3xor gyorsabb, nem akadja magát halálra mint a róka..
-
ttt1
őstag
Nekem 3-5 óra folyamatos használat mellett 1-1,3 GB memóriát eszik.. Ezt a hibát mikor javítják?
-
törölt tag
A Mozilla FTP-jén fent van már ?
-
banhammer
veterán
Remélem gyorsítanak is rajta valamennyit, nem csak a hibákat javítják.
-
devast
addikt
130 tabbal eléggé kínszenvedés a firefox.... 10-20 másodpercenként megáll az egész 1-3 másodpercre, adblockkal noscript-el együtt. De már 90-100-nál is ezt csinálta... ezzel kezdhetnének valamit.
-
Gyógyír a problémára, ha olykor teljesen eltávolítjuk a rendszerből és kigyomláljuk a registryben hagyott FX szemetet majd újból feltelepítés. Nekem is összekulázta magát párszor a 4-es után, de ez a metódus segített és már régen nincsen bajom vele...
A flash probléma is már csak ritka vendég, hála az égnek, tökéletes böngésző pedig nincsen.
-
Z10N
veterán
-
Mikor dolgoztam még
akkor kellett rendszereket rendbe raknom és feldobtam az ff-t is, a legújabbatt és sokszor kihalt. A ram használatot ne is mondjak. Az ie8 meg sz@r volt.
Szóval jól megvoltam lőve xp alatt.
-
G A M E R
csendes tag
Nálam eddig csak a flash miatt fagyott a firefox. Egyéb gondom még nem volt vele. A chrome gyorsabb, csak ezt már annyira megszoktam, különösen a kiegészítőket, hogy nem váltanék. És nagyon örvendetes, hogy végre ott tart, mint a chrome, és a háttérben frissül.
-
Z10N
veterán
Azzal van a baj, hogy nalam a win7x64 sokszor kiirta, hogy az alkalmazasnak keves a memoria (4GB). Most is 400MB-t eszik, maskor 800-900MB (8GB). A 3.6 meg stabil volt, a regi gepen meg az megy. Most meg mar eszre se veszem es verziot frissitenek, kozbe meg fagy egy heten legalabb 5x, de ismerek olyat akinek napi 5x! Amugy nem ismerik az alverziokat?
-
8th
addikt
válasz
WonderCSabo #16 üzenetére
Valamit biztosan csináltak vele. Akkor két lap megnyitása felzabált közel 300mb-ot. Most megnyitottam a ph/mobilaréna/it cafe/gamepod/hardverapro oldalkat + írom ezt a hsz-t és így fogyaszt 217,33 mb-ot.
-
WonderCSabo
félisten
-
8th
addikt
Én a 4.x.x verzió megjelenése óta 2gereráció lemaradással követem a FF-ot. Most is csak a 8.0.1 van fent. Mikor kijött 3nyitott ablaknál felzabált 350+ mb memóriát. Töröltem is le a fenébe. Faragtak valamit rajta azóta már teljesen jó. Nem fagy, nem zabálja a memóriát. Inkább ülnének rajta még egy két hónapot de tényleg csak akkor adnák ki ha valóban stabil. Nem értem ezt az ész nélküli kapkodást.
-
danih
veterán
Remélem ez már stabil lesz
-
törölt tag
Érdekes módon nekem sem fagy (sem a 9-es, sem a 10-es, na jó, utóbbi csak első napja van
), pedig sok, változatos típusú oldal van megnyitva. Természetesen Linuxon, mi máson.
-
F34R
nagyúr
Nálam pedig tökéletesen megy a FF linux alatt , pedig rendesen nyüstölöm.
Annyira nem zavar hogy lassan haladnak nekem ez tökéletesen megteszi -
CPT.Pirk
Jómunkásember
Megy Linux és Windows alatt is, a Firefox Sync funkciója meg minden szükségest átvisz az összes, sync-re beállított Firefox között.
Btw, 6 hetente frissít, nem állandóan, a 6 hetes időszakok között max valami apróságot tartalmazót frissítés jön. Ha ez neked sok, akkor ott van a hosszan támogatott verzió, amit írtak a hírben.
-
qwertly
addikt
Amilyen jó volt,olyan sz@r lett állandóan frissít már gondolkodok,hogy váltok egy másik böngészőre.Amely megy linux win alatt is így nem lenne gond jelszavak kedvencek ide-oda importálásával.
-
NLZ
tag
Kiváncsi vagyok, hogy ez le fog-e fagyni napi kétszer.
-
Apika
addikt
Biztos, hogy stabil lesz?
-
HZoli87
veterán
Várom, hátha kijavítják, hogy random megáll az egész böngésző napi 1-2 alkalommal 5-10 másodpercre. Írja is, hogy a Firefox nem válaszol, utána meg magához tér, mintha misem történt volna. Ettől eltekintve én elégedett vagyok vele.
-
Faragják,faragják de nem az igazi....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Honor 400 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 7 5800X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest