- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Gaming notebook topik
- Biztonsági kamera
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Projektor topic
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
Új hozzászólás Aktív témák
-
CriticalHit
addikt
A bányászok megveszik. Már nem a PC játékos a célpont.
-
flexxx2
őstag
-
Kansas
addikt
1440p-re is a 2060Super 8GB-ja elég kell hogy legyen, ezen meg ugyanazzal a GPU-val másfélszer annyi VRAM lesz.
A 2060 -on a 6GB nyilván mára kevés lett, a 12GB ezzel együtt overkill, szerintem az RTX40xx megjelenéséig egy, max 2 kézen meg todod majd számolni a játékokat, amelyeknél ki lesz használva, még kevesebb elég lesz azokhoz, ahol látható különbséget okoz a beállításokhoz képest, amik mellett 8GB is elég lenne...
Csak épp ciki lett volna az NVidiának változtatás nélkül újra kiadni a 2060Super-t. -
Kansas
addikt
Az Intel egyelőre még nem bizonyította azt sem, hogy a tempója megfelelő lenne, várjuk ki még azt az időt, míg valójában megjelenik és lesznek független mérések, ez a csodavárás már kezd fárasztó lenni.
Plusz, az Intelt ismerve először tuti az OEM-ekre(Dell, Alienware, ASUS) sózza rá, némi rebate-kenőpénzzel, hogy ne tegyenek a konfigokba se AMD-t se NVidiát...(Ennek mondjuk örülnék, több AMD/NVidia jutna tán a DIY piacra)
A 2060 meg lehet hogy nem mindenhol fogy el, de a legtöbb helyen. Azért a 6700XT és a 3070(ezeken vajon miért 8GB van
) jelentősen erősebb kártyák. A 2060 ahol GPU-ban elviszi a 4K-t ott a VRAM is elég lesz neki az esetek 90%-ában. Ez a kártya kb. olyan, mint a 4GB-s GT730...
-
flexxx2
őstag
Ha tudna az intelt sokat gyártani, akkor nagyon is eshetnek az árak a bányászás ellenére. Szóval én is várom. Annak idején mikor a geforce gtx2-3ak tartoltak, és rohadt drága volt, és jött a radeon8500, akkor vártam ennyire kártyát.
#41 nexwo:
Nem mindenhol fogy el maxon, pl forza5 és doom eternal példa a kevés ramra, de a vga még bírná. -
nexwo
őstag
válasz
fatpingvin #40 üzenetére
-
fatpingvin
addikt
elég egyértelmű volt hogy ezzel is a komolyabb felvevőpiacot (minerek) célozzák meg. valahol értem az elégedetlenkedést, de meglepődni azért nem kéne...
-
Semplar
őstag
De minek rá kimenet?
-
nexwo
őstag
[link] csak az nvidia amerikai oldalán találtam meg és elég nehéz volt mert maga a menürendszer elsősorban a super-eket emeli ki [link] (ebből is látszik hogy túl régi kártyát hoztak vissza, és az oldalt nem erre tervezték) Azt nem értem, ha lényegében nem a 2060-at hanem a super-t húzták fel több VRAM-al akkor miért a 2060 sima alatt jelenik meg....
-
-KP-
addikt
Ezért szurkolok az Intelnek, kb. életemben először, hogy jól sikerüljön az Alchemist ami elvileg Q1 2022-ben jön.
-
Chaser
legenda
válasz
Dilikutya #26 üzenetére
sajnos minden kártya ára vicc, az egykori 50e ft-os 1650 is többszörösébe kerül ma
ezt gondolom csak azért hozták ki mert nem samu tech 8nm-en mint a 3xxx rtx-ek, tehát az újak mellé tudnak gyártani még kártyát pluszban
és pontosan tudják elviszik ma drágán, ennyi lehet a háttértörténete
a régi árak sajnos nem relevánsak egyáltalán -
törölt tag
válasz
Bjørgersson #20 üzenetére
Ha architektúráról lett volna szó, akkor nem szólok hozzá, mert az nem érdekel.
De itt a kártya került elő, és a cikk táblázata szerint ez Super. Azért reagáltam, mert éppen utánakerestem, hogy mikori is ez, és láttam, hogy 2019. nyár.
-
Geri Bátyó
addikt
Aki esetleg reménykedett bármiben is, annak [ez a hír] azonnali választ ad, hogy mire lehet számítani.
-
Dilikutya
félisten
válasz
Televan74 #23 üzenetére
Így van, ne röhögtessük már ki magunkat egy 3-4 éves középkategóriás kártyával 300 ezerért. Fél millióból meg is van egy jó, teljesen közepes PC. Bravo.
Játszani ezeket nem szabad megvenni, rohadjon rá mindenkire.
Munkára meg ott a Quadro (Radeon vonalon nem ugrik be a neve). -
Chaser
legenda
a 3060 msrp ára lenne áfával 120e kb, és az erősebb is
modelltől függően az lenne jó - reális - 120-150e közt, ha nem egy elmebeteg világban élnénk, de ugye ott élünk ( :
az van valahol a 2060s és 2070s között tudásban szintén 12gb vrammalszerk:
és az már hdmi 2.1 ha jól rémlik -
Kansas
addikt
válasz
Bjørgersson #20 üzenetére
De, ez egy 2060Super GPU, nem az eredeti 2060, nézz csak rá a CUDA-magok és egyéb részegységek számára.
-
Televan74
nagyúr
300.000 - 350.000 Ft. Szép munka! A bányászokon túl ki fizet ennyit egy idejét múlt termékért?
-
Kleroo
veterán
Ennek mi értelme van? Már lassan a 4es széria felé kéne kacsintgatni. 2xxx néven mi a frfancnak adnak ki bármnit? Nem értem. Azt nem hiszem, hogy van egy raklapnyi megmaradt GPU...
(Bár ettől függetlenül is 3xxx-re kéne matricázni, mindig is ezt tették.
1080-ből nem akarnak még vmi speckó editiont?...... -
GreatL
őstag
Ehh... HDMI 2.1... amilyen gyorsan felkerült a TV-kre, monitorokra, olyan lassan kerül fel videokártyákra. Az újramelegítésnél nehéz nekik implementálni?
-
Devid_81
félisten
Megjelent, hol?
Egyetlen darabot nem talaltam belole tegnap (UK) -
fanti
addikt
Jó lesz ez a kártya, ha majd 150 ezer alatt lesz...
-
LGG555
aktív tag
Szuper, lehet majd venni 350 ezres áron 2018 -ban megjelent kártyát, igaz ez sem biztos hogy nem lesz hiánycikk..
-
flexxx2
őstag
Azért van ahol van értelme, konkrétan 1440p-ben a doom és a forza5 is panaszkodik, hogy kevés a 6GB ram, lejjebb kellett venni pl a textúra részletességet. Viszont a kártya teljesítményben viszi a játékot.
Viszont az ár tuti nem lesz 700euro(kb 260e FT), ha a sima 2060 6gb is 300e felett van itthon.
-
Erre aztán nagy szükség volt, rakhattak volna rá 24 gigát is annak is annyi értelme volna mint a 12-nek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Nagy meglepetésre ne számítson senki, gyakorlatilag a korábban nyilvánosságra került specifikációk érvényesülnek.
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Asztalos klub
- Gaming notebook topik
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- LEGO klub
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Biztonsági kamera
- Háztartási gépek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Manli RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- ASUS GeForce RTX 4070 12GB Dual White OC Edition
- MSI GeForce RTX 5080 16G GAMING TRIO OC majdnem új 2028.04.22-ig magyar garis
- 27% Számla! Sapphire RX 7900 XTX Vapor-X 24GB GDDR6 Nitro+ Videokártya! BeszámítOK
- MSI GTX 1070 Ti 8GB GDDR5 GAMING 8G Videokártya!
- Csere-Beszámítás! Xbox Series S Játékkonzol! Olvass!
- TAVASZI RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
- Bomba ár! Dell Latitude E5510 - i5-560M I 4GB I 250GB I DVDRW I 15,6" HD+ I W10 I Gari!
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 4060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- 120 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest