- Ilyen videokártyát választana a DOOM Slayer
- Üvegben nem szűköldködő GameMax mikrotorony, "lopakodó" alaplapokhoz is
- 14 GB/s-mal olvasó, DRAM-os SSD az ADATA palettájáról
- A készülő legújabb node-ján is kerüli a legmodernebb EUV berendezéseket a TSMC
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Autós kamerák
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen videókártyát?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen egeret válasszak?
- Asztrofotózás
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
KIRA\/NOVA
aktív tag
válasz
MasterMark #111 üzenetére
Monitor a téma. Nekem meg analóg bemenetű van. Reménykedek hogy a jövőben nelegyen + költségem a vga vásárlás mellett
-
válasz
KIRA\/NOVA #110 üzenetére
létezik analóg dvi, de szerintem egy kézen meg lehet számolni az összes konzumer grafikus kártyát, amire ilyet rakhattak.
ha dsubra gondolsz, olyan szinte biztosan nem lesz rajta, de átalakítóval a digitális dvi-okból, vagy akár displayportból is csinálhatsz olyat. -
MasterMark
titán
válasz
KIRA\/NOVA #110 üzenetére
Analóg DVI??? A DVI alapból digitális, és pont ez is a lényege. Igaz, hogy van DVI-I amiről lehet analóg jelet is levenni, de hogy jön ez most ide?
-
KIRA\/NOVA
aktív tag
Úgy érzem ebből sem fogok semmit profitálni esetleg tudja valaki hogy a next gen kártyákon lesz e analóg DVI kimenet nekem ez volna a legfontosabb! Nem akarnék csak egy buta port miatt új-használt monitort venni.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
velizare #107 üzenetére
Semmit. Valójában a G-Sync modul egy szimpla FPGA, ami semmiféle speciális technikát nem tartalmaz. Az egyetlen oka a meglétének, hogy a GeForce-ok kijelzőmotorja képtelen variálható frissítés mellett küldeni a monitornak a jelet, így előbb fix frissítés mellett a G-Sync modulba kell másolni a képkockát, majd a G-Sync modul már képes akkor kirakni a monitorra, amikor kell. Erre viszont nincs igazából szükség mondjuk egy modernebb interfész mellett (pl.: eDP 1.4), és ez az oka annak, hogy G-Sync modul nélkül is működik a G-Sync a notebookokban. Viszont az emberek ezt nem tudják, így össze lehet őket zavarni, hogy márpedig a modul az nagyon fontos, mert az biztosítja, hogy ne omoljon össze a téridő, és ne keletkezzen fekete lyuk a frissítések között.
-
They won’t be able to keep up with the panel variations. We tune our G-Sync module for each monitor...
tehát a g-syncet minden egyes monitorra finomhangolják, amíg az a-syncet csak panelekre kell, de mégis azt állítja az ürge, hogy az amd nem képes azt megtenni panelenként egyszer, amit ők megtesznek minden egyes monitorra.
mit értettem félre? -
TTomax
félisten
TLDR
Tom Petersen: “We don’t do that. We have anti-ghosting technology so that regardless of framerate, we have very little ghosting. See, variable refresh rates change the way you have to deal with it. Again, we need that module. With AMD, the driver is doing most of the work. Part of the reason they have such bad ghosting is because their driver has to specifically be tuned for each kind of panel. They won’t be able to keep up with the panel variations. We tune our G-Sync module for each monitor, based on its specs and voltage, which is exactly why you won’t see ghosting from us.
-
törölt tag
válasz
Malibutomi #103 üzenetére
Vagy a piacra dobás előtt kellett órajelet/magfeszt emelni rajta, hogy a kártya teljesítménye jól legyen pozicionálva a konkurenciához képest.
Inkább bevállalták ezt a ref. hűtővel. -
válasz
Malibutomi #103 üzenetére
egy színvonalon van az intel stock hűtőivel.
büszkének szerintem nem büszke rá túlzottan senki, de gondolom a megadott keretből ez jött ki. -
Persze, az nVidiánál nem az a kérdés, hogy fogják-e támogatni, hanem az, hogy mikor. Nem is ez az izgalmas része a dolognak. Ezután a start után az a tét, hogy:
a) lesz egy kvázi ingyenes, gyenge minőségű szolgáltatás, meg mellette egy drága és jó minőségű
b) lesz egy kvázi ingyenes, jó minőségű szolgáltatás, és akkor a kutyát nem érdekli, mi lesz a drága és jó minőségű sorsaNyilván Jensenen kívül mindenki a b)-t szeretné
(#101) Malibutomi: Igen, valóban jól jönne egy alapos teszt. Az egy nagyon szerencsés kimenetel lenne, ha egy beállítással meg lehetne oldani - ez esetben mind a monitor gyártói, mind az AMD irdatlan szarvasmarhák, hogy a monitorok nem így működnek out of the box. Sajnos 4-ből 3 monitoron tapasztaltak ghostingot egyes tesztelők (a 4. meg a 3-ból az egyiknek a nagyobb változata), ezért ezt a verziót kevésbé látom valószínűnek - de legyen Neked igazad
-
Malibutomi
nagyúr
Én azért megvárom amíg egy rendes monitorsite pl tftcentral csinál egy reviewt, mert pl a pcper teszterét gyakorlatilag lehülyézték a teszt utáni hozzászólásokban. (Pl. A felvetésre hogy nagyon egyszerü lenne megállapítani a freesync miatt van-e egy freesync off teszttel csak habogás volt a válasz)
Ehhez hozzáveszem, hogy az ocuk-n többen írták hogy más beállítással jó a dolog. Harmadikként hogy gsync monitorról is olvastam ami ghostingolt, ott is egy beállítás volt a ludas.Szóval én még kivárom a rendes tapasztalatokat, vagy megnézem valahol.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Amit látok, hogy a monitorgyártók átállnak A-Sync-re. Egyszerűen nekik ez sokkal kedvezőbb, mert a kidolgozott technológiáikat újra használhatják. Az NV majd támogatni fogja. Nem tehetnek mást. Amikor a 3D Vision bedőlt a Samsung és az LG miatt, akkor elkezdték támogatni a TriDefet, hogy a piac nagy része is hozzáférjen a használható 3D-hez. Ezért ragadtak be a 3D Vision monitorok, mert már nem volt előnye, ha ilyet vettél, sőt inkább hátrány volt. Ugyanez lesz most is. Az A-Sync támogatását nem tudják megúszni, mert ezt az irányt választják a monitorgyártók. Aztán a G-Sync megmaradhat. Akár kérhetnek érte 1000 dolláros felárat is, nem érdekes ez innentől, mert a szabvány adott. Ezzel mindenki jól jár, aki meg akarja fizessen a zárt megoldásért.
-
Jó, ne keverjük. A kettős mérce továbbra is standard, úgy látom
Az jó, hogy a gyártókat nem érdekli a ghosting meg a vélemények. Ha esetleg ezek a vélemények gyengébb sales-ben materializálódnak, akkor majd fogja érdekelni őket. Viszont ha ez így marad (mert a gyártókat hidegen hagyja), akkor az nVidiának lesz platformja továbbra is drágán árulni a G-Sync-et. Ez pedig mindenkinek jó... vagy mégsem?
(#97) ivana: hm?
-
Abu85
HÁZIGAZDA
A G-Sync okát ne keverjük ide. Ez nyilván arra való, hogy kiszórhassák a gyártók a 3DVision paneleket, miután a Samsung és az LG megölte a technológiát. Az NV is pontosan tudta, hogy olyan limitált megoldás mellett, amely nem enged skálázást, OSD funkciókat, vagy egyedi színparaméterezést a monitorgyártók nem érdekeltek.
Évek óta létezik a ghosting az LCD technológiáknál. Amíg 480 fps-re paraméterezett lassítás kell ahhoz, hogy látható legyen, addig nem jelent problémát a gyártók szemében.
Az iparágat teljesen hidegen hagyják a vélemények. A Samsung és az LG dönti el, hogy mi megy és mi marad. Nem kellett volna ezt a két céget addig pénzelni, hogy ilyen hatalom kerüljön a kezükbe.
Az NV mobil G-Sync úgy működik, mint az A-Sync. Kvázi támogatója az NV is a szabványnak, csak zárt firmware-rel. -
A vezető oka a TN panelek alkalmazásának, hogy ezek széles spektrumon paraméterezett overdrive nélkül is eléggé jól elvannak.
Ez komoly? Tavaly még egész más vezető oka volt a TN alkalmazásának
A paraméterezés viszont a monitorgyártó reszortja.
A minőségbiztosítás pedig a technológia gazdájáé. Én továbbra sem értem, hogy ezek a monitorok hogyan érték el a retail státuszt.
De ez mindegy. Egyetlen egy dolog számít, hogy a Samsung és az LG végre döntött egy technológia mellett.
Bátorkodom teljesen más véleményen lenni. Az első dolog, ami számít, az az, hogy normálisan működjön a megoldás, ami most nincs így. Utána jöhet az össziparági l'amour.
Nagyon remélem, hogy az overdrive táblázatok rendbetételével megoldódnak a problémák, mert ha kiderül, hogy az nVidiának igaza volt a dedikált feldolgozó + RAM megoldással... inkább ne derüljön ki. -
Abu85
HÁZIGAZDA
Ez az A-Syncnél is pontosan ugyanígy működik. Másképp nem lehetne egy széles tartományt lefedni a technológiával.
A vezető oka a TN panelek alkalmazásának, hogy ezek széles spektrumon paraméterezett overdrive nélkül is eléggé jól elvannak. Az IPS-ekre például ez nem jellemző. A paraméterezés viszont a monitorgyártó reszortja.De ez mindegy. Egyetlen egy dolog számít, hogy a Samsung és az LG végre döntött egy technológia mellett. Mivel ők a piac urai, így mindenki be fog állni az A-Syncet támogatni. Az NVIDIA sem akarja feleslegesen szopatni a felhasználóit azzal, hogy a piac legjobb monitorjaival üzemképtelen a rendszerük. A köv. generációtól kezdve hozzák a DP1.2a-t és mehet.
-
Malibutomi
nagyúr
Közben a tftcentralról kiderült hogy a freesynces benq monitorban nem az a panel van mint az asus gsync rogban.
-
Griff55
senior tag
És hol a listából az R9 280X?? Kapják be... Bezzeg a 260X-re sok értelme volt
-
válasz
Malibutomi #86 üzenetére
Igen, abból. Azon a legkönnyebb változtatni - persze akkor, ha a panel jól bírja a 40Hz alatti frissítést.
Az overdrive eleve a ghosting megszüntetésére való, úgyhogy ha kikapcsolják, attól jobb aligha lesz. Azt el tudom képzelni, hogy ha aggresszívabbra állítják, akkor csökken a ghosting - lesz helyette más. Ill. nem mindegyik monitor engedi kapcsolgatni. -
joysefke
veterán
gbors: Köszi az előző válaszodat!
Arról van esetleg valami infó, hogy valamilyen Sync technológiát terveznek-e TVk-be is (use case: konzolra/PC-re kötött TV)?
Én jó ötletnek tartom ezeket a technológiákat (már amikor ténylegesen széles körben, költséghatékonyan működni fognak), de mióta otthon egy 37"-os FHD TV-t használok monitornak (általában játszani, filmet YT-t nézni), eszem ágában sincs újra bolhakijelzőre visszaváltani...
J.
-
Malibutomi
nagyúr
Köszi így érthetö. Tényleg minél alacsonyabbra nyúlik a panel range annál jobb. A különbség a vezérlésböl adódik?
A ghostinghoz: én értek hozzá, máshol pont azt írták, hogy emiatt az overdrive miatt tapasztaltak a tesztelök ghostingot. Pontosabban annyi dolguk lett volna hogy a monitoron másik overdrive opciót állítanak. Benq tulajok írják ezt, hogy valami opciót kikapcsol, és megszünik a ghosting. Ez mennyire reális?
-
válasz
Malibutomi #79 üzenetére
Két külön probléma van, amiket nem célszerű összemosni.
Az egyik az, amikor a sync range alja alá esik az FPS. Ez probléma mind a G-Sync, mind a FreeSync esetén, mert vagy frame-et ismételsz, és akkor rángatni fog, vagy megvárod a következő frame-et, és akkor fényerő-problémáid lehetnek. Ebből a szempontból a 30Hz teljesen jó, a 40Hz határeset (az alá már ritkán engedi be az ember, de előfordul), az LG 48Hz-e pedig egyértelműen túl magas. Ez a G-Sync mellett szóló érv, de nem olyan erős, hogy csak emiatt érdemes legyen amellett dönteni.
A másik gond a ghosting, ami nem függ attól, hogy hol jár a frekvencia a sync range-hez képest. duc leírta, mi a probléma háttere - magas FPS mellett a tesztelők nem tapasztalták a ghostingot, viszont 50-60 fps között igen. Gusztus dolga, hogy valaki elfogadja-e, de ez nekem dealbreaker - és ez ugyanúgy az AMD sara, mint a monitorgyártóké. Több, mint egy éve nyüglődnek már a technológiával, és senki nem gondolt erre?
(#80) duc: igen, én is ezt olvastam. Abu igen vehemensen állította az ellenkezőjét...
-
Sky D.
tag
"HussarF" köszönöm ez a kérdés így tisztázódott.
Sok bennem a kétely milyen monitort is vegyek, mert ez az egy dolog melyet nem áll szándékomban 2-4 évente cserélni. A jelenelegi GPU-m nvidia 680gtx melyet még legalább 3-4 évig használni szeretnék.
Attól felek hogy úgy járok mint az Nvidia chipszetemmel. Jó pár Nvidia próbálkozás volt már az évek során melyek zsákutcába futottak vagy így vagy úgy ...
-
Sky D.
tag
Én is Monitor csere előtt állok... a 10 éves 19"- os CRT-t szeretném lecserélni 27" esre ...
A gond a G-synk -el hogy Display porton kívül más csatlakozási lehetőség kizárt....
Ha a monitorra nem csak PC-t szeretne rákötni az ember akkor az ugye halott e-téren ... egy HDMI és a DVI portot azért még mellé préselhettek volna e-mellé a DP 1.2 mellé .Acer XG270HU már kapható és aránylag elfogadható az ára is 140e Ft .. S már támogatja az Adaptive-Sync- tehnológiát.
A Acer XB270HU viszont nem támogatja a Nvidia 3D- megoldást ..Egyáltalán hogy is van ez az NV G-synk vs NV 3D?????
Viszont kételyeim támadtak ... Mit lehet a különbség a Adaptive-Sync(Free Synk) és az Adaptive-VSync között Esetleg az Nvidia már támogatja is az Free synket ???
Viszont csak Nvidia 3D= technológiát támogató monitor jöhetne a számomra szóba .. hacsak nincs valami más aktív 3D-s megoldás ....
-
duc
aktív tag
Hogyne lenne köze. Pontosan a panel frissítési frekvenciájához állítják be az overdrive impulzus paramétereket. Ha változik a panel frissítési frekije, az overdrive paramétereket is utána kellene állítani. Egy 60Hz-re beállított overdrive nem lesz jó 75Hz-nél például. A pixel lassabban veheti fel az új állapotát és ez pl. ghosting formájában észlelhető.
-
Malibutomi
nagyúr
Az asus gsync és a benq freesync monitor ugyanazzal a panellal van szerelve mégis az egyik 30-144hz, a másik 40-144hz.
De ahogy olvasom a panel tartománya alatt fut(ott) mindkettö problémába.
Gondolom lehet szoftveresen segíteni rajta valahogy, de ezt szerintem most nem a freesync/amd-re kellene kenni.
-
Malibutomi
nagyúr
Az árak alakulnak[link]
LG 29UM67 29"
- AMD FreeSync Technology
- Screen Size Class (diagonal): 29"
- Panel Type: IPS
- Refresh rate: 60Hz
- Aspect Ratio: 21:9
- Resolution: 2560x1080£279.95
-
TTomax
félisten
Aham, hát hogyne.... te lennél az első a világon akinek megy,gondolom drivert is írsz magadnak.... [link]
Csak hogy ne kelljen kikeresned...
"As noted last month, the initial FreeSync driver that AMD provided (Catalyst 15.3 Beta 1) only allows FreeSync to work with single GPU configurations. Another driver should be coming next month that will support FreeSync with CrossFire setups."
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Érdemes felfogni, hogy a variálható szinkronizálásnak nincs köze a ghostinghoz. Ez a monitortól függ.
(#51) TTomax: Nincs befolyása a multi-GPU-ra és a több monitorra a variálható szinkronizálásnak. Csak tesztelés után engedélyezni kell az aktuális profilokat.
(#65) a_n_d_r_e_w: Főleg az overdrive kalibráció sara. Az válaszidő csökkentéséhez használt overdrive-ot mindig a maximális frissítéshez optimalizálják. Na most, hogy a frissítés változó más optimalizálásra van szükség. A Samsung lesz az első gyártó, ahol a monitorokat hardveresen az A-Synchez optimalizálták, tehát figyelembe vették, hogy változik majd a frissítés, így sokkal általánosabb lesz az overdrive.
-
Igen, csak ez még nincs - 1 hónap múlva lesz.
Ill. én pont ellenkező irányba gondolkodom - a 27"-es méret fizikailag is nagy nekem egy kicsit, viszont a WQHD PPI-je mellett igényelne display scalinget, ami Windows alatt szar. Nem beszélve arról, hogy sokkal drágább VGA is kellene hozzá.szerk. (#71) lionhearted: A TN / VA / IPS kérdésnek vannak erősen szubjektív elemei - nekem volt egy kalandom egy VA monitorral tavaly, és nagy megkönnyebbülés volt IPS-re visszatérni. Ennek alapján kételkedem, hogy mennyire tudnék megbarátkozni egy TN-nel.
-
-
keIdor
titán
Nyáron jön, igaz lesz vagy 400 ezer, de itt van: Asus PG27AQ 27" 4K IPS G-Sync
-
Cathulhu
addikt
De GSynces BenQ is tud ghostingolni, szoval ebbol gondolom, hogy ez a monitor gyarto sara es nem a szabvanye. Aztan, hogy ezt most hol egyszerubb javitani, uj monitor firmware-rel, vagy amd driverbol, azt nem tudom, logikam szerint elobbi, de akkor meg cseszhetjuk, mert azt kb nem fogjak megcsinalni. Gsync elonye ehhez kepest, hogy ott az nV vallalja a supportjat a vezerlonek, itt meg a gyartok, nekik meg ugy latszik ez igy hirtelen eros. Ez van, sajnos kell meg varni egy-ket generaciot ezekszerint.
-
Malibutomi
nagyúr
Most olvasgattam, és ocuk-n azt írja egy két emberke, hogy a benq aminek jó panelja van az a cég saját AMA opciója miatt ghostingol. Kikapcsolva nem. Hogy tényleg így van-e passz.
A teszteket olvasca nekem az jött le hogy nagyon szük range-ü panelokat használtak a monitorgyártók. -
djgeg
őstag
"mind TN"
Én erről csak jókat hallottam eddig mint linkelték is [Acer XB270HU]
Igaz személy szerint egy 4K IPS (vagy szerű) G-Sync monitorra várok, valami értelmesebb áron. Igaz befektetésnek tekintek rá mostani motiorom is már 10 éves lesz lassan akkor se volt olcsó
-
bba
tag
Most ezt te komolyan gondoltad vagy viccnek szántad? Ez nem irodalmi témájú topic, hanem számtech szakmai topic, így nem is lehetne ez a jelentése. A ghosting jelenség a megjelenítőknél pusztán annyit jelent, hogy gyors mozgásnál szellemképes lesz a mozgó objektum.
Ha hallgatál volna, bölcs maradtál volna. -
What it looks like is that these panels are using overdriving which is optimised for their maximum refresh rates, and when the framerate deviates from that, we're seeing some ghosting appear.
The G-Sync module on the other-hand apparently tunes the overdriving differently based on the refresh rate, to help minimise ghosting.
-
Erről mindenki óvatosan nyilatkozik. Az nVidia szerint by design (nahát!), viszont az alábbi AMD nyilatkozat számomra aggasztóbb:
For its part, AMD says that ghosting is an issue it is hoping to lessen on FreeSync monitors by helping partners pick the right components (Tcon, scalars, etc.) and to drive a “fast evolution” in this area.Vagyis úgy tűnik, HW komponens oka (is) van a dolognak (de ezen legalább lehet javítani), és az AMD reménykedik. Én akkor szoktam reménykedni, amikor várok valamire, ami fölött nincs befolyásom...
szerk. (#57) a_n_d_r_e_w: Egyre markánsabban az a véleményem, hogy az egész VRR-t viheti a két gyártó a p****ba. 1.5 éve nagyon lelkes voltam, amikor bejelentették, de azóta úgy halad előre az egész, mint egy rokkant teknősbéka. Tök jó, hogy van G-Sync termék a piacon, de mind TN...
-
Cathulhu
addikt
GSync tovabbra is TN, itt meg val'szeg az IPS panelnek van gondja a freesync-kel. Megelegedessel az hasznal TN-t, akit nem zavar, hogy az, nekik meg egeszsegukre. Nem hiszem hogy a TN-es freesync-kel sok gond lenne a kozeljovoben, az IPS gyartoknak viszont ossze kell kapniuk magukat.
-
duc
aktív tag
Nem értem, úgyhogy kérdezek: a "beyond dynamic refresh" diagramon, csak freesync-el futva vsync off esetében hogyhogy "tearing possible"? Nem kellene a freesyncnek azt is megfognia?
-
Én állatira örültem, hogy minden előzetes várakozásommal ellentétben legalább a Q1 legvégét meg tudták ugrani a kézzelfogható FreeSync monitorok. A refresh range-ek láttán aztán kezdtem rosszat sejteni, és amikor elolvastam a hardware.fr és a pcper cikkét, komolyan nem hittem a szememnek. Ghosting 50-60 fps között? Ezek szerint az A-Sync felejtős IPS monitorokkal? Meg olcsóbb VGA-kkal?
A G-Sync-es "balekok" meg vagy 9 hónapja nagy megelégedéssel használják a drága pénzért megvett cuccukat. Kérdem én, milyen világ az, ahol a balekok járnak jól?
-
TTomax
félisten
Amúgy kimaradt egy pár sor a táblázatból,ami valahogy igy nézne ki...
MultiGPU Support: Freeesync-Nincs G-sync-Van
Több monitor támogatása: Freeesync-Nincs G-sync-Van
-
Out
addikt
Meddig fog még folytatódni a rasszizmus ebben a topikban? Nem értettem a ghosting-ol kifejezést, ezért rákerestem [link]. Egy moderátor rendet rakhatna itt.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
A panelnek vannak képességei, amelyeket lehet módosítani aszerint, hogy mik az igények. Például a válaszidő nem csak a paneltól függ, hanem más tényező is befolyásolja. Ezeket a monitorgyártó kiteszteli, beleírja az optimális működést, megírja, hogy milyen legyen az overdriver. A G2G-ben hogyan teljesítsen, illetve valóson, stb. Házon belül is rengeteg monitor érkezik ugyanazzal a panellel mégis elég nagyok lehetnek a különbségek.
A lényeg, hogy ezekhez a jelenségekhez se a G-Sync-nek, se az A-Sync-nek nincs köze, mert ez nem rajtuk múlik, hanem a monitorgyártón. Ezek a technikák csak arra szolgálnak, hogy variálható legyen a frissítés a megadott tartományon belül. Se több, se kevesebb.(#45) TTomax: Ezzel senkinek semmi gondja, amíg fizetsz mint a katonatiszt.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Az a szinkronizációs tartomány. Technikailag alá tudnak menni, csak ki fogják rakni újra az előző képkockát.
Ezért van magasabb szinkronizációs tartományuk.De ennek az egésznek nincs jelentősége, mert az NV-nek úgyis kell majd a támogatás az A-Sync-re. Nem hagyhatja figyelmen kívül, hogy a nagyok nem ültek fel a vonatukra, így egy csomó Samsung és LG kijelzőt vásárló felhasználó Radeont fog venni, mert azon talál FreeSync logót. Erre reagálni kell.
Egyébként a G-Sync megmaradhat palimadarakat fogni, senkit sem érdekel, hogy eltűnik-e vagy sem, csak az az érdekes, hogy mindenki támogassa a szabványt. -
-
Abu85
HÁZIGAZDA
A ROG is ghostingol, ha 30 Hz alá viszed. Mindegyik ilyen rendszernek ez a hibája. Egy frissítési szint felett baj van. Ezért szabnak meg a gyártók tartományokat.
A beállításoknak ehhez nincs köze, maximum a válaszidő paraméterezésének. Az valóban okoz eltérést.
Persze, hogy nem véletlen. Ha úgy működne a G-Sync, ahogy a VESA szabványa, akkor nem lehetne lehúzni a licencdíjjal a monitorgyártókat és a felhasználókat.
De igazából mindegy az egész, mert az LG és a Samsung dönti el, hogy mi marad és mi megy. Mindig ők döntötték el, mert a befolyásuk az iparág felett elképesztően nagy. -
TTomax
félisten
A G-Synces ROG Swiftben ugyanaz a panel van mint a BenQ XL2730Z-ben... A rog nem ghostingol... ahh tudom mi lesz a következő magyarázat... biztosan a beállítások miatt... Szerintem meg nem véletlen használ a G-sync on-board memorát bufferként....itt jön ki hogy bizony egy dedikált hardware sosem ugyanaz mint pár sor a firmwareben,de hát te ezt sosem fogod elismerni.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
v_peter2012 #37 üzenetére
Ez baromság. Az üzletet a Samsung nem keveri a jogi résszel. Ha keverné, akkor rég elkenték volna az Apple száját.
A Samsung/LG ezt azért támogatják, mert a VESA megcsinálta úgy, ahogy azt kérték, vagyis megtarthatják a drága pénzért kifejlesztett technológiáikat, miközben lesz variálható frissítés, ami egy extra, ráadásul licencdíj sincs.
A végeredményben ez azt fogja jelenteni, hogy az NV-nek is támogatnia kell a VESA szabványát, mert másképp nem tudják majd kiszolgálni a Samsung és az LG monitorokat, ami kritikus fontosságú lenne. -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
v_peter2012 #35 üzenetére
És amit linkeltél az 430 font, míg egy hasonló képességű G-Sync-es Rog Swift ugyanitt 600 font.
Itt a legfontosabb egyébként nem az ár. Nyilván számít, hogy nincs licencköltség, de a cél az volt, hogy a Samsung és az LG támogassa. Azért az elmúlt évekből látható, hogy minden olyan technológia kihalt, amit ők nem támogattak, és ezt pontosan tudta a VESA is. Nem számított, hogy sokáig tartott, a Samsung és az LG támogatásáért megérte.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
v_peter2012 #32 üzenetére
Nem. Az került ennyi időbe, hogy a monitorgyártók támogassák. Nézd a nagy cégek szemével ezeket a variálható frissítéseket. A G-Sync azt követeli meg, hogy dobjanak ki bizonyos esetben akár 2-6 millió dollárnyi fejlesztést az ablakon és még ezért fizessenek is 200 dollárt monitoronként. Ezt a Samsung, LG, Dell nem fogja megtenni. Még akkor sem, ha az NV ingyen adná a technológiát. Itt ütközött gondba a VESA is, hogy azzal az implementációval, amit az NV lemásolt és kiadott saját néven, nem tudták elérni, hogy azok a gyártók támogassák, akik igazából számítanak. Ezért kellett az extra idő, hogy egy olyan megoldással álljanak elő, amely nem követeli meg a nagyoktól, hogy fejlesztéseiket csak úgy kidobjanak az ablakon.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Ez a FreeSync-nél annyira panelfüggő, mint a G-Sync esetében.
A monitorgyártó minden esetben szabad kezet kap arra, hogy ideális tartományt határozzon meg. Ezért indulnak a FreeSync monitorok 40 Hz-ről, de van amelyik 48 Hz-ről, és onnan tart valameddig a tartomány. A G-Sync esetében is tartományra van vetítve az implementáció csak jellemzően 30 Hz-ről indulnak.
Mindkét esetben az a cél, hogy ember ki tudja-e szúrni. Ha nem, akkor jó az implementáció. Persze nyilván fel lehet venni 480 fps-es kamerával a FreeSync/G-Sync ghostingját azon az alacsony frissítésen, ahol előjön. Ez teljesen panelfüggő, nincs köze a magához a technológiához. -
TTomax
félisten
Kíváncsi vagyok,hogy lesz-e abból cikk hogy 40fps alatt ghostingolnak a freesync monitorok...
-
-
Valdez
őstag
Tesztek alapján elég nagy ghosting van sajnos
Remélem nem lesz mindegyik ilyen.
[link] -
shteer
titán
válasz
MasterMark #16 üzenetére
DisplayPort 1.2a
-
Soulles
aktív tag
válasz
MasterMark #16 üzenetére
Igen,csakis DP, az is csak az 1.2a verziótól.
-
MasterMark
titán
Ez csak DisplayPort-on működik?
-
Bolobi
tag
Hmmm, 280-280x mért nincs a listán?
-
RyanGiggs
őstag
23"-osokra leszek kíváncsi árban... 50k-nál nem fogok többet kiadni monitorra!
-
Televan74
nagyúr
23"-24" fullhd ips típusok jöhetnek jó áron.
-
devast
addikt
TV-kbe fognak valaha dp-t meg ilyen freesync-et építeni ? Mert őszintén, én monitort többet már nem veszek
-
beef
őstag
Az utolsó mondat üt rendesen. Azért az már a marketing legalja, amikor arra nem vesszük a fáradságot, hogy az általunk gyártott termék specifikációjában feltüntessünk plusz egy sort. Ezt nem lehet semmilyen anyagi kiadással magyarázni. Szerintem nem vár el senki semmilyen extra reklámozást, olvasni még tudunk.
-
Chris Kiki
senior tag
magát az változó frissítési
Pici hiba.
-
Na akkor lássuk azokat a 200 dollárral olcsóbb monitorokat
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A VESA Adaptive-Sync technológiájára épülő rendszerre több monitor is érkezik.
- FÓLIÁS! LG UltraFine 32UN88A-W Ergo IPS Monitor! 3840x2160
- FÓLIÁS! LG UltraGear 27GS85Q-B Gamer IPS Monitor! 2560x1440 / 200Hz / 1ms / FreeSync
- FÓLIÁS! LG UltraGear 27GP850-B GAMING IPS Monitor! 2560x1440 / 165Hz / 1ms / FreeSync / G-Sync
- FÓLIÁS! LG UltraWide 34WP75CP-B VA Monitor! 3440x1440 / 160Hz / 1ms / FreeSync
- Samsung SyncMaster S22A300B
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- REFURBISHED - HP USB-C Universal Dock G1 docking station (DisplayLink)
- Bezámítás! Dell XPS 13 9305 üzleti notebook - i7 1165G7 16GB DDR4 512GB SSD Iris Xe IGP Win11
- Beszámítás! Oculus Rift virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest