Hirdetés

Hirdetés

!! SZERVERLEÁLLÁS, ADATVESZTÉS INFORMÁCIÓK !!
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!

Új hozzászólás Aktív témák

• lenox

veterán

válasz LordX #108 üzenetére

Ahogy en ertelmezem 2 modon lehet lopni a biteket:

1. A negyzetreemelest masik koddal oldja meg ez a proggy, mint a szorzast, mert az picit gyorsabb. A mas kod mas cache hozzaferest eredmenyez - ezt lehet detektalni. Megoldas: a pici sebessegkulonbseget bealdozod, es ugyanazzal a koddal emelsz negyzetre (onmagaval szorzol), mint szorzol.

2. A szorzashoz hasznalt egyutthatok egy tablazatban vannak, es hogy melyiket olvassa ki a proggy azt lehet detektalni. Ez azert van, mert az A es B egyutthato bytejai igy vannak a memoriaban: A1, A2, A3, ... B1, B2, B3. Szal ha kiolvasod A-t, akkor a cache hasznalatbol tisztan latszik, hogy honnan olvastad ki. Megoldas: a byteokat ugy kell a memoriaban tartani: A1, B1, C1, D1, ... A2, B2, C2 stb. Igy megintcsak lassabb a kod, de A kiolvasasa ugyanazokat a cacheline elereseket jelenti, mint B kiolvasasa (illetve C, D stb), szal nem tudod megmondani, hogy melyik volt amit olvasott a proggy.

En ennyit olvastam ki a pdf-bol, ezekre a fenti megoldasok szerintem mukodnek. Hogy lehet meg mashogy megszerezni a kulcs bajtjait? Szerintem csak igy, de lehet, hogy kihagytam valamit...

Új hozzászólás Aktív témák