Hirdetés
- OLED TV topic
- Egy kiegészítővel headsetté alakítható egy sor Sennheiser fejhallgató
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Előrendelhető a ROG Xbox Ally és Ally X
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- A processzorba integrált hűtésen dolgozik a Microsoft
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Hobby elektronika
Új hozzászólás Aktív témák
-
L3zl13
nagyúr
Több dolgot is elfelejtettél.
A védőréteg jó dolog, de azt mindkét formátumnál lehet alkalmazni, szóval még mindig előny a vastagabb védőréteg. A BR-nél a szupererős védőréteg nem extra, hanem egyátalán ez teszi lehetővé, hogy tok nélkül lehessen használni.
Az eszközök mindkét esetben kék lézeresek, de nyilván szükség lesz a viszafele kompatibilitásra CD és DVD lemezekkel. Ez pedig könnyebben valósítható meg tudtommal a HD DVD esetén. 15 év múlva meg nagyon nem fog érdekelni, hogy mennyibe kerül egy ilyen játékos. De szerintem már 10 év múlva sem.
Média előállítás: A plusz költség mindenképp be lesz építve a média árába, még ha pár forint is lesz ez hosszabb távon, akkor ez már elég lehet ahhoz, hogy ár/kapacitás arányban a HD DVD legyen a jobb. Ráadásul az új gyártósorok építése, gyártás felfuttatása stb mindenképpen több időt vesz igénybe BR esetén, ami lassítja az elterjedést, és az ár normalizálódását.[Szerkesztve]
-
L3zl13
nagyúr
Kapacitás az Blu-Ray, ár pedig a HD DVD javára dönti a mérleg nyelvét. Kapacitás/ár viszont már kétséges.
Sebesség szerintem hasonló mindkét szabványnál. Élettartamról fogalmam sincs, bár ha jól tudom a HD DVD vastagabb védőrétege neki kedvez ebben a tekintetben.
Ráadásul, ha jól tudom, mivel a HD DVD közelebb áll a DVD lemezhez, mint a BR, ezért az író/olvasó eszközök is olcsóbbak lehetnek.
A fentiek miatt, bár nekem nagyon fontos a kapcitás (mivel adatot akarok tárolni) de mégis szurkoltam a HD DVD-nek. De hát ez van... -
L3zl13
nagyúr
válasz
Intelligencs #4 üzenetére
Nagyobb kapacitású. Hogy jobb-e az egy kicsit összetettebb kérdés...
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Windows 7
- Mégis marad a Windows 10 ingyenes frissítése
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 5 – Edények és konyhai eszközök
- Mobil flották
- Windows 11
- Kerékpárosok, bringások ide!
- OLED TV topic
- iOS alkalmazások
- További aktív témák...
- WD Black SN770M 2TB M.2 2230 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 5150-4850 MBs - Eladó!
- Crucial P310 1TB M.2 2230 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, bontatlan - 7100-6000 MBs - Eladó!
- Acer FA200 2 TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7200-6200 MBs - Eladó!
- Crucial P310 2TB M.2 2230 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7100-6000 MBs - Eladó!
- Lexar NM1090 PRO 4TB M.2 NVME PCI-E 5.0 x4 - Új - 14.000-13.000 MBs - Eladó!
- iKing.Hu - Samsung Galaxy S25 Edge Prémium dizájn, AI-élmény a zsebedben 12/512 GB
- ÚJ Lenovo ThinkPad T16 Gen 4 - 16" WUXGA - Ultra 7 255U - 32GB - 1TB SSD - Win11 - 3 év garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 64GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3052, 96% Akkumulátor
- Apple iPhone SE 2020, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 256GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3514, 92% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest