Új hozzászólás Aktív témák
-
L3zl13
nagyúr
Több dolgot is elfelejtettél.
A védőréteg jó dolog, de azt mindkét formátumnál lehet alkalmazni, szóval még mindig előny a vastagabb védőréteg. A BR-nél a szupererős védőréteg nem extra, hanem egyátalán ez teszi lehetővé, hogy tok nélkül lehessen használni.
Az eszközök mindkét esetben kék lézeresek, de nyilván szükség lesz a viszafele kompatibilitásra CD és DVD lemezekkel. Ez pedig könnyebben valósítható meg tudtommal a HD DVD esetén. 15 év múlva meg nagyon nem fog érdekelni, hogy mennyibe kerül egy ilyen játékos. De szerintem már 10 év múlva sem.
Média előállítás: A plusz költség mindenképp be lesz építve a média árába, még ha pár forint is lesz ez hosszabb távon, akkor ez már elég lehet ahhoz, hogy ár/kapacitás arányban a HD DVD legyen a jobb. Ráadásul az új gyártósorok építése, gyártás felfuttatása stb mindenképpen több időt vesz igénybe BR esetén, ami lassítja az elterjedést, és az ár normalizálódását.[Szerkesztve]
-
L3zl13
nagyúr
Kapacitás az Blu-Ray, ár pedig a HD DVD javára dönti a mérleg nyelvét. Kapacitás/ár viszont már kétséges.
Sebesség szerintem hasonló mindkét szabványnál. Élettartamról fogalmam sincs, bár ha jól tudom a HD DVD vastagabb védőrétege neki kedvez ebben a tekintetben.
Ráadásul, ha jól tudom, mivel a HD DVD közelebb áll a DVD lemezhez, mint a BR, ezért az író/olvasó eszközök is olcsóbbak lehetnek.
A fentiek miatt, bár nekem nagyon fontos a kapcitás (mivel adatot akarok tárolni) de mégis szurkoltam a HD DVD-nek. De hát ez van... -
L3zl13
nagyúr
válasz
Intelligencs #4 üzenetére
Nagyobb kapacitású. Hogy jobb-e az egy kicsit összetettebb kérdés...
Új hozzászólás Aktív témák
- PlayStation 4
- Eredeti játékok OFF topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Nintendo Switch 2
- Átlépi végre az iPhone az 5000 mAh-t?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- További aktív témák...
- SK Hynix Platinum P41 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7000-6500 MBs - Eladó!
- Crucial T705 2TB M.2 NVME PCI-E 5.0 x4 - Új - 14.400-12.700 MBs - Eladó!
- GARANCIÁLIS! Samsung 980 PRO 1TB M.2 Gen4 SSD!
- SAMSUNG 4TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, hűtőbordás - 7450-6900 MBs - Eladó!
- Verbatim Vi5000 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, bontatlan - Eladó!
- Veszünk: PS5 Fat/Slim/Digital/Pro konzolt, játékokat, Portalt stb. Kérj ajánlatot!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HUAWEI MateBook 13 2020 - Kijelző nélkül - I7-10510U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Epson Workforce DS-530II Dokumentum szkenner
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest