- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Samsung Galaxy Tab S10 Ultra - más dimenzió
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Canon EOS DSLR topic
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Forrmell.enn
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- AMD Navi Radeon™ RX 5xxx sorozat
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Hobby elektronika
Új hozzászólás Aktív témák
-
mr_ricsi
veterán
válasz
Cathfaern #67 üzenetére
''A HDTV-nél a 720i / p felbontás nem 720xakárhány, hanem akárhányszorx720''
Olvastam olyat is, hogy minimum a 720 sor (xxx X 720), másutt pedig minimum 720-as sorfelbontást írnak (720 X xxx). Én csak a ''rosszabbik'' esetet vettem.
De az is a pakliban van, mindkettőnknek egyidőben van igaza, mert valamelyik HD lejátszó chip specifikációjában meg azt láttam, hogy maximum ''720(i/p) lines'' és ''720 line of horizontal resolution'', vagyis 720x720 vízszintesen széthúzva. (Mint a mai DVD lejátszóknál az 500x576) -
mr_ricsi
veterán
''nézd meg milyen olcsók lettek az lcd-tv-k''
Amerika szemétjét árulják nálunk, egy csomó 640x480 legnagyobb felbontású LCD van a boltokban, ami a DTV szabványnak megfelel, a HDTV-nek nem. (És még az európai PAL rendszerhez sem tökéletes.)
Ezen kívül a HDTV szabvány is több felbontást ismert, és egy 720Xxxx felbontású TV-re már rá lehet tenni a ''HDready''-logót. Egy ilyenre meg nem nagyon érdemes cserélni, mert a CRT-mnél is 75x pontot számoltam vízszintesen (szinenként). -
mr_ricsi
veterán
''Azért a High Definition képminőség messze a DVD-Video által kínált színvonal felett van, nem tudom láttál-e már 1920x1080 felbontású filmet, szóval lesz mivel megtölteni a lemezt.''
De HD-hez a TV-ket is le kell cserélni, ami nem megy egyik napról a másikra. (Sőt, a PC monitorokat is, hiszen az 1920x1080 azoknál sem egy megszokott-támogatott formátum manapság.)
Addig viszont mire lehetne használni a 30-50GB-os lemezeket?
Ui: azt jól tudom, hogy HD-DVD-ből már a gyakorlatban is bemutatták a 2rétegű 30GB-os írható lemezt, míg a BlueRayből még csak az egyrétegű 25GB-os létezik a valóságban is? -
mr_ricsi
veterán
''a pc inkább a kiadók ősellenségének a másolásnak a melegágya''
Igen, és a kiadók talán épp amiatt sorakoznak a blueray mögé, mert abba komolyabb jogvédelmet építettek be. (A fejlesztők esküsznek, hogy nem lehet másolni az ilyen lemezeket.)
Viszont nekünk -szegény usereknek, akik biztonsági másolatot szeretnénk készíteni a drágán megvásárolt filmjeinkről- ez nem jó. -
mr_ricsi
veterán
Akár igazad is lehet. De arról sem szabad elfeledkezni, hogy egy új dolognál az ujdonsága is egyfajta kockázati tényező. A régi dolgoknál legalább már pontosan lehet tudni, mik a határai, de egy új dolgot a laborban nem lehet mindenre kiterjedően tesztelni.
Ha a bevonat egyformán tágul is a polikarbonáttal, de kiderülhet, hogy nem jó az oxigénzárósága, vagy belőle oldódik valami vegyi anyag (bemattul a tükröző réteg), vagy hamar öregszik, vagy nem bírja a napsugárzást, stb.
Azért itt mégiscsak adattárolásról van szó, és az elsődleges nem a tárolókapacitás, nem az ár, nem a korszerűség, hanem a megbízhatóság. (Szerintem...) -
mr_ricsi
veterán
'' tdk szupererős rétegéről talán olvastad a minap a cikket: leköröz minden eddigit''
Csak olyan dolgokról nem szól a fáma, hogy mi van, amikor pl. melegben a lemez tágulna, a szupererős védőréteg meg nem engedi, és réteghatáron szétnyílik a lemez.
''mennyibe is került a dvd előállitása a kezdetejben? Zavar még valakit, h eleinte 15ezer ft volt egy irható média?''
Az egyrétegű DVD-t 100Ft alatt be lehet szerezni, a 2-rétegű 1000-1200. Használ valaki egyáltalán 2-rétegűt? Pedig korszerűbb, duplakapacitású, stb. -
mr_ricsi
veterán
válasz
Intelligencs #4 üzenetére
''El sem hiszem, hogy egyszer végre a jobb szabvány győz...''
Akkor is ezt fogod mondani, ha te 5eFt-ért veszed a kék meghajtódba az írható lemez darabját, miközben a HD-sek meg 2ezerért megkapják?
(Fekete árfolyamon írtam mindkettőt...)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- (50db) 250GB SATA Bazár (Samsung, Kingston, Crucial, Sandisk stb.)
- Elado hasznalt 120GB-os SATA SSD-k!
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Corsair MP700 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Új 512GB WD SN5000S Gen4 x4/ Steam Deck ready/ garancia/ ingyen fox
- Verbatim Vi5000 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, bontatlan - Eladó!
- Csere-Beszámítás! Playstation 5 Slim Digital edition! OLVASS!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Lenovo Yoga Pro 9 (16IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060, 32GB, érintős ELKELT
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest