Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Kína nagyon pályázik az összes GeForce RTX 5090-re
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- TCL LCD és LED TV-k
- Otthoni időjárás-állomás
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Melyik tápegységet vegyem?
- Dell notebook topic
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
Új hozzászólás Aktív témák
-
harry
veterán
Szerintem jó a VF900, mivel alacsony, így egy (pl SLI) rendszerben még kevesebb helyet foglal. Nagyobb ramborda a régebbi verzió alatt (VF700) sem igazán férne el, de talán nem is szükséges, mivel éri légáramlat, így tehát nem passzív (ha van ram a nyák másik oldalán is az gázos lehet, bár ott meg a proc hűtő miatt szellőzik...). Réz nehezebb, nem tudom az a ragasztó elbírná-e (illetve, hogy egyáltalán kell-e réz, eddig alu is elég volt).
[Szerkesztve] -
Reac^
őstag
VGA szerű megoldáson én is gondolkodtam 1-2 unalmas főiskolai órán...
Zalmanék nagyon elvannak varázsolva... ki tudja miket csináltak az elmúlt évek alatt?
7000es szériával befutottak, 7700-et muszály volt, VF700al megint befutottak.
Most pedig megin hajtanak a tömegekért... marketing az egész. -
D.Orion
veterán
Szubjektív vélemény:
Hát a procihűtőről nem írok semmit, mert az egy igencsak közepes darab lesz.
A VF900 alapjában véve jó ötlet, de ha meghagyták volna a VF700 magasságát és azt párosították volna ezzel köralakú heattipe-os felülettel akkor még jó is lenne. Ennek sztem nem sok értelme lesz. A VF700 teljesítménye biztos meg lesz benne, de annál max 5%-al lesz jobb, ha egyáltalán jobb lesz. Azok a hűtőbordák meg nevetségesen kicsit. Ha egyszer legalább legyártanák rézből és kb. 1cm-es lamellékat, szétnyítnák rózsa alakba, akkor rájönnének, hogy az 100x hatékonyabb mint ez. Bár igaz akkor nem férne el a VF900 alattÍrónia: Valamit - valamiért. ''Egy trabantot egy szekér trágyáért...''
[Szerkesztve] -
ALI_G
veterán
Szerintem lassan a teljesítmény rovására fog menni ez a túlzott marketinges dolog.
GPU-n még oké, hogy süllyesztett, oda az is kell, hogy lapos legyen. Na de a CPU hűtőknél számít az a 8*8*2-es borda hiány, amiért be van integrálva a bordák közé. Nekem nagyon marketing szagú már a dolog.
szerintem. -
rudi
nagyúr
Hát hogy is mondjam... A processzorhűtő ezzel a kiépítéssel és ilyen sűrű lamellákkal esélytelen az álló, alaplappal párhuzamosan fújó konkurensekkel szemben. Ezt éppen ma mutatta be a Gigabyte G-Power Lite, aminek ráadásul sokkal ügyesebb a felépítése is mint amit a Zalman mutat.
A VF900 akár jó is lehet, bár a réz alapanyag és a 200 gramm alatti tömeg így együtt veszélyesen kis hőleadó felületet jelent, és mint tudjuk, nem a heatpipe hűt, hanem a nagy felület. A VF700 CU 270 grammos.
A Reserator tesztelésekor, amikor látszott, hogy passzívban nem lesz olyan jó, első ötletünk volt, hogy a tetejére fektettünk egy lefelé fújó ventilátort. No, ehhez a Zalmannak majdnem egy év kellett, bravo! -
kavicssli
addikt
Minden elismerés a zalmané! tök király cuccok!
-
Ste
addikt
Végre megtaláltam az egy slotos Vga hűtésemet
Ilyet kérek a Mikulástól Tegnapra -
Yutani
nagyúr
Asznemtom, hogy miért erőlteti a Zalman azokat a nyomi kék memóriabordákat, miért nem lehet kihozni rézből is ilyeneket? Akkor legalább lenne valami összhang a hűtő és a bordák között...
-
L3zl13
nagyúr
Én ezt a VF900-as felépítést vetettem fel kb egy éve itt a fórumban procihűtésnél.
Mondjuk egy CNPS 7000 vag 7700 esetében. Kíváncsi volnék hogy teljesítene... -
Achill3uS
nagyúr
VF900 nagyon jónak tűnik, kiváncsi vagyok milyen lesz a primecooler másolata
-
Face8814
őstag
Röviden: Tetszik!
Kíváncsian várom a gyakorlati teszteredményeket.
Illetve ha eljutunk oda hogy nálunk is kapható lesz, akkor vajon árban hová fogja pozícionálni a gyártó? -
Scream007
őstag
2 klassz cumó.
Majd meglátjuk gyakorlatban milyenek.
Ez a vízhűtés kiegészítő nagyon klasszul néz ki, tisztára mint egy spinneres alufelni -
Dare2Live
félisten
ezt az uj vga hütőt kihozhatnák cpu hütő formátumban is...
-
atuci
őstag
Az a Vf900 elég jó ötletnek tűnik, és végre nem felemás, mint az elődje. Az egy kicsit unszimpi volt.
-
orbano
félisten
Szeretem a Zalmant, vannak náluk ötletes emberek. Ez az új heatpipeos VGA hűtő mekkora ötlet már...
A Reseratort nem kommentálnám
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Még ebben a negyedévben piacra kerülhet az új CPU- és VGA-hűtő.
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- OTP Bank topic
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hálózati / IP kamera
- Nintendo Switch
- World of Tanks - MMO
- Okos Otthon / Smart Home
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Kína nagyon pályázik az összes GeForce RTX 5090-re
- Gyúrósok ide!
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest