- Októberi bevetésre indul a hardveralakulat
- Továbbfejlesztette az SP szériás, kompakt tápegységeit a Lian Li
- Itt van az ASUS legfrissebb, AMD platformra épülő mini PC-je
- Jegeli pénznyelő projektjét az Apple, az okosszemüvegben látják a jövőt
- Olcsónak ígérkező, madzagos egér jelent meg az ASUS ROG-os portfóliójában
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hmmm, köszönöm a részletes magyarázatot, némileg szakszerűbb volt, mint az egyszerű meg a bonyolult unit
Viszont a magyarázatod megerősített abban, hogy a két architektúra általánosan csak nehézkesen összehasonlítható:
Bár elsőre kissé elhűltem a nyolcutas SIMD-ek láttán, igazából ennek óriási jelentősége nincsen - a feldolgozandó adatok jellege miatt megfelelő munkaszervezés esetén a 8-way SIMD a gyakorlati esetek túlnyomó részében jól fogja közelíti a 8 önálló egységet (nyilván nem 100%-osan, ellentétben az előző üzenetemben írtakkal). Feltételezem, hogy ezzel a megoldással egy rakás tranzisztort spóroltak.
Az R600 miatt azért vakarom a fejem, mert a 4+1 egység alapú szervezés mögött (ami ráadásul a fentiek alapján MIMD) makacsul valamilyen funkcionális célt sejtek, tipikusan bizonyos műveletsorok ''olcsóbb'' végrehajtását - ezért is beszéltem összetartozó műveletről. Viszont ez a megközelítés egy lényegesen nagyobb tudású feladatvégrehajtót feltételez, aminek a hatékonysága (különösen az életciklusa elején) a bemenő adatok függvényében erősen szórhat.
És igen, a számok alapján valóban 50%-kal gyorsabb kellene legyen az R600 - de nekem sincs jó érzésem. Láttam egy állítólag ATI-tól kiszivárgott tesztet, itt szélsőséges körülmények között 2x gyorsabb volt, mint az X1950XTX - pont ott, ahol már a 8800 Ultra is kb. 2x gyorsabb a volt királynál.
gbors
Új hozzászólás Aktív témák
- Lenovo T14 Thinkpad Gen3 WUXGA IPS i5-1245U vPro 10mag 16GB 512GB Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- LG 49SE3D-B 49" FullHD LED Monitor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3281, 100% akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! "ÚJ" Cooler Master Masterliquid 360L CORE vízhűtés garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo Thinkcentre M920t Tower/ M720s SFF / i5-8-9. gen/ WIN10-11/számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest