- Hobby elektronika
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Merevlemezek megbízhatósága, élettartama
- OLED monitor topic
- Adatmentés - HDD - SSD - Flash
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Autós kamerák
- Lenovo Legion és IdeaPad Y széria
- DUNE médialejátszók topicja
- Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hmmm, köszönöm a részletes magyarázatot, némileg szakszerűbb volt, mint az egyszerű meg a bonyolult unit
Viszont a magyarázatod megerősített abban, hogy a két architektúra általánosan csak nehézkesen összehasonlítható:
Bár elsőre kissé elhűltem a nyolcutas SIMD-ek láttán, igazából ennek óriási jelentősége nincsen - a feldolgozandó adatok jellege miatt megfelelő munkaszervezés esetén a 8-way SIMD a gyakorlati esetek túlnyomó részében jól fogja közelíti a 8 önálló egységet (nyilván nem 100%-osan, ellentétben az előző üzenetemben írtakkal). Feltételezem, hogy ezzel a megoldással egy rakás tranzisztort spóroltak.
Az R600 miatt azért vakarom a fejem, mert a 4+1 egység alapú szervezés mögött (ami ráadásul a fentiek alapján MIMD) makacsul valamilyen funkcionális célt sejtek, tipikusan bizonyos műveletsorok ''olcsóbb'' végrehajtását - ezért is beszéltem összetartozó műveletről. Viszont ez a megközelítés egy lényegesen nagyobb tudású feladatvégrehajtót feltételez, aminek a hatékonysága (különösen az életciklusa elején) a bemenő adatok függvényében erősen szórhat.
És igen, a számok alapján valóban 50%-kal gyorsabb kellene legyen az R600 - de nekem sincs jó érzésem. Láttam egy állítólag ATI-tól kiszivárgott tesztet, itt szélsőséges körülmények között 2x gyorsabb volt, mint az X1950XTX - pont ott, ahol már a 8800 Ultra is kb. 2x gyorsabb a volt királynál.
gbors
Új hozzászólás Aktív témák
- GIGABYTE RTX 5080 16GB GDDR7 GAMING OC - Új, 3 év garancia - Eladó
- Asus DUAL-RTX5070-O12G nVidia 5070 12GB GDDR7 OC videokártya bontatlan dobozában eladó!
- Eladó: GIGABYTE GeForce RTX 4060 EAGLE OC 8GB GDDR6 (GV-N4060EAGLE OC-8GD)
- ASUS ROG Strix GeForce RTX 4070 Ti OC 12GB GDDR6X Videokártya
- Zotac RTX 3070 OC 8GB
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 256GB Space Balck-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3545
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB COUGAR GAMING MX330-G 500W
- Lenovo LOQ 15AHP9 - 15.6"FHD IPS 144Hz - Ryzen 5 8645HS - 16GB - 1TB - Win11 - RTX 4050 - 2,5 év gar
- LG SN4 soundbar hangprojektor 6 hó garancia, számlával!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest