- Milyen videókártyát?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Apple MacBook
- Videós, mozgóképes topik
- Projektor topic
- Milyen monitort vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
Aktív témák
-
LordX
veterán
Aki azt mondja, hogy nem látja, az még nem próbálta ki...
Tessék berakni a Q3-at max FSAA-ba, meg max Anizo-ba, amit a kártya tud (Minimum Ge3, mert a Ge2 Anizoja egy vicc), jáccani vele egy órát, azt ugyanezt megpróbálni 0xFSAA, 0xAnizo-val...
(azért Q3, mert az minden mai jóravaló gépen száguld :) akinek meg nincs ilyen gépe, azt nem érdekli a topic :) ) -
DcsabaS
senior tag
Mondjuk ez a szaggatás dolog úgy van, hogy ha hálózaton (hogy ne mondjam modemen) keresztül játszunk, akkor olyan mérvű szaggatásokat észlelhetünk, hogy amellett valósággal eltörpül, amit egy nem teljesen korszerű 3D gyorsító miatt kell elszenvednünk. (És a szaggatás még második sorban is inkább fakad a kevés operatív RAM-ból, mint a nem túl gyors 3D kártyától.)
-
TxeN
csendes tag
Savez Maceszgomboc :-)
Naszoval 1. Ahhoz, hogy a fejleszto, mint pl az ATI tech. kitalaljon egy GPU-t, ahhoz oriasi langelme Közraktárral kell rendelkeznie, és vezető kártyát akar előállítani, akkor azt meg kell fizetni.
2. techológia. ugye nem kell ecsetelnem, hogy pl. egy nyavajás 15mikoronos, vagy akár 13 mikronos technologiaval gyartott chippeket eloallitani nem 10 gyár tud, talan jo esetben 3. el tudjatok kepzelni mennyi penzbe kerül ott egy beruházás, meg ha csak a teszt darabokat gyartjak is le?
3. a t0meggyártás meg folyamatosan küzködik, alig tudja kielégiteni a piacot.
Naná hogy drága, de azért annyira nem. Ha utánanéztek, anno volt egy Diamond monster I 3Dfx voodoo kártyám, ami akkoriban, mint napapsag egy jobb fajta, 2-300 dollár volt.
4. nézd meg hogy alakult a pénzügyi világ. volt ugye egy csomo infláció, kb 3-4x 11-12%. (3-4 év alatt.) igaz, hogy mostanában a dollár már nem 350HUF, de reálértéke a csucskártyának ugyanannyi mint anno volt.
5. Sajnos a szoftverfejlesztok, pl, ID, stb kényszerítenek rá titeket, hogy vegyétek meg a legjobb hardware-t, mert pl osszeszarja magát egy ATi 8500as vagy egy nVTi4200as egy Quake3 alatt, még akát 1024-ben is.
Akár tetszik akár nem, ígyvan
6. nem tudom ti hogy vagytok vele, de engem kurvára idegesit, ha egy jaték
gyakran nem éri el egyes helyszineken a 25-30FPS-t. UN. szaggatást produkál.
Hát engem idegesit, es emiatt cserelek VGA vezerlőt szinte évente.
7. nem kell kifizetned 60 ezret egy VGA kártyáért, ha eladod az előződet.
Minél sürübben adod el a régebbi kártyáidat, annál többet kapsz érte, és kisebb is lesz a különbözeted az uj vga-*ért.
Ha nem tudtok meglenni játék nélkül, akkor úgyis ezt fogjátok tenni, mint én, és még sokan mások, hogy cseréltek.
apropó, azért nem kell fetétlenül hulyének lenni, mert pl én is egy ATI 9500/64MBost vettem.
miert? mert a 128 felesleges, es lehet hackelni. máris van egy túlhajtható 9500prom. Ez azért már képes szaggatás nélkül menni.
De nem kell 3 - 6 hónap, és cserélni kell.
Igazam van? vagy igazam van.
Bocs a sok rizsáért -
ferrus
csendes tag
-
Hát igen. Tényleg meg lehet fogni a 30.000-es kártyákat.
Viszont a 150.000-es kártyákat is ugyanígy meg lehet fogni. Esetleg futtass a háttérben setit, meg tömöríts divx-et és mp3-at, meg fusson egy photoshop is az UT mellett. Tuti megfogja :D
Szóval nem vagyok meggyőzve, hogy miért is költsek max 30.000-nél többet egy videokártyára. -
HiperG
addikt
Nekem a Jedi Outcast 1024x768ban minden full detail egy nagyobb pályán örülök hogy 20fps felett van ;(
Egy kisebb (mondjuk duel) pályán már szépen 40fps felett muzsikál :) -
Ez teljes mértékben azért nem igaz. Most lettem a tulaja egy R8500-nak és 1024x768-ban, 32 bites színmélység mellett nem volt, ami ''lefulladt'' volna, pedig FIFA 2003, NFS HP2 és UT 2003 gyötörték a kártyát, csak úgy tesztképpen. Persze FSAA nem volt, mivel ennek a kártyának nem erőssége... Jah, szemtelenül olcsón vettem, nem pedig 30 rongyért... :DDD
-
pigor
tag
Rudi!
Szívemből szóltál! Ezt én is felvetettem már pár - kártyákat turbozó - játékbuzinak, de eddig még senki nem reagált rá! :))
Persze, ha készít vki egy screen capture-t, akkor látszik a különbség, de játék közben - hát ezt erősen kétlem (vagy szar a játék, hogy erre van idő figyelni ;] ) -
ityam
őstag
''Mondjuk egy R8500 128 mega rammal.
Pontosan melyik játék is az, ami nem megy rajta fullon 1024-ben?
''
hat mondjuk egy Unreal 2.
nekem 2000MHz en meno XP vel is 640X480 ban vannak helyek boven 20 FPS alatt.
1024 ben meg :DD :DD
vagy pl inkabb egy gef4ti 4600 ra mit irnak kivancsi vagy? :
''with all the environmental effects slowing the game to 10-15fps, which is never fun - and this is on a high-end (GeForce 4 Ti 4600, Athlon 2200 XP, 750 RAM, Audigy2) system.''
itt: http://www.actiontrip.com/reviews/unreal2theawakening.phtml -
andorpapa
őstag
Szeretnék kiemelni pár fontos dolgot az általad említett két hírrel és a pletykalapokkal kapcsolatban. A pletykalap nevét onnét kapta, hogy alacsony valóságtartalmú információkat kész tényekként tálal, vagyis pletykál. A korábbi hírben is megjegyeztük, hogy az Inq. a forrás, tehát mi csak leírtuk, hogy más lapok hogyan vélekednek a témáról. A mostani hírben is külön kihangsúlyoztam, hogy a frekvencia, a RAM-ok kérdése és a többi tényező csupán találgatások tárgya, pontos adatunk még nincs.
A közzétett információk csak tájékoztató jellegűek, megmutatják, hogy a külföldi site-ok hogyan vélekednek, milyen apróbb adatokkal rendelkeznek az ATI új chipjéről. Sehol egy szóval nem mondtuk azt, hogy ezek a tények, tutira 400 vagy 375 MHz lesz a core speed és hasonlók. Az jobb lenne, ha minden hírt azzal kezdenénk, hogy: FIGYELEM! AZ ALÁBBI HÍR NÉHOL MEG NEM ERŐSÍTETT ÉRTESÜLÉSEKET IS TARTALMAZ, EZÉRT KÉRJÜK AZ ÖSSZES ERRE ÉRZÉKENY OLVASÓT, HOGY AZONNAL KAPCSOLJA KI A SZÁMÍTÓGÉPÉT ÉS BÚJJON AZ ÁGY ALÁ!
Szerintem felesleges. Aki helyesen értelmezi az szöveget, a rávezetések segítségével azonnal rájön, hogy mi számít ténynek és mi az, ami egyelőre csak találgatás. -
cadaver
tag
lol meghogy nem izzasztom meg a kartyat? adjatok ide es megigerem hogy sikerul. szerintem ut2003 4x fsaa + aniso + minden lof'sz maxra + 1024*768 barmit megfektet :)
-
®Tibor
csendes tag
Hát sz-tem azért gáz kifizetni 60.000 ft nettot 1 kártyáért bár aki megteheti az vegye meg!Nem muszály 30000 ft-t 1 kártyára köteni nekem Radeon 8500-as van és az Unreal II 1024*768 highon simán megy és ehhez elég 1 17000 ft-s kártya.
-
rudi
nagyúr
No tegye csak fel az a kezét aki meg tud izzasztani (nem tesztprogival) 1024×768ban egy GF4Ti4200-t 1,8as XPvel meg 512MB RAMal?!
Minek ide MOST gyorsabb gép. Ha meg majd kell akkor megveszem akkor, olcsóbban.
Egyetlen dolog tudja levinni az árakat, az erős KONKURENCIA! -
Petya
tag
30.000-es cucc jó alap 1024-re. Ja hogy GF4MX 30.000-ért (pl. szutyok ASUS) hát az tényleg nem megy. Vigyázni kell mit veszel 30K ért! De ha minőségi beállításokkal akarsz játszani nem pedig homályfelhővel meg mászkáló vonalakkal akkor a 30.000-es karit a hajadra kenheted! :)
-
fzr1000
tag
azert eleg pongyola megfogalmazas az, hogy ezmegaz nem megy 1024x768-on egy 30000-es VGA-val... pl. en full detail + 2xFSAA-val jatszottam RtCW-t, megsem szaggatott kulonosebben, csak az erdoben, mert ott a fak miatt joval tobb él volt; a Mafia-t is full detail-ben FSAA nelkul szepen tudom jatszani... XP 1800+ es ''csak'' GeF Ti2-vel... OK, egy par uj jatek tuti visszafogna ezt is...
-
The Thing
tag
És mégvalami az uj Amd proci 165ezer Ft lásd Amd 3000+
-
Den
veterán
Ja csak néhány éve nem volt 128 mega 7-800 megaherces ddr-ram, meg több mint 100 millió tranzisztoros gpu a kártyákon.
A vga pár éve egy egyszerű eszköz volt, a gép egy kiegészítője. Ma pedig egy komplett grafikus számítógép, olyan paraméterekkel amik sokszor az alapgépet verik, amibe berakod. -
-
The Thing
tag
Na hát ami azt illeti én is sokallom azokat az árakat mert valoszinüleg a termelési költség csak valami töredéke az eladási árnak.
Mindazonáltal azért kerül minél többe és többe egy vga mert minén inkább mrgköveteli a játékipar.
Máskülönben megnézném én azt a 30000vga-t amivel bármit lehet játszani 1024ben.
ps nembeszélve az uj feauture-okrol -
Hát szerintem meg igenis gáz kifizetni 30.000-nél többet kifizetni egy csúcs videokártyáért! Szerintem ezek a 100.000 Ft-os elszállt agyament árak mesterségesen vannak kialakítva! Ez bizony kemény árkartell a gyártók között.
Néhány éve még símán megkaptad a legjobb videokártyát egy jobb processor árának feléért/harmadáért, ma meg a duplája/háromszorosa!
Egyébként szerintem értelmetlen is megvenni a legdrágább kártyát, mert nincs semmi, ami kihasználná. Persze ha valakinek az kell, hogy 2048x1600-ban 300 fps menjen az vegye, de normál elvárásokkal, mondjuk 1024x768-ban bármi elfut egy 30.000 Ft-os kártyán. -
TxeN
csendes tag
Szerintem nem olyan gaz mar kifizetni egy normal 9700/128MB-ert 65.000- nettot.
Es szerintem gond nelkul lehet oket huzni 370/610-re, meg a legszarabbat is. -
szipak
tag
hat igen, ez viszi elore az ipart...
ujabb es ujabb kartyak, nagyobb, teljesitmeny, legyen miert jo sok penzt kerni. ordogi kor, de ez nekunk jo :) -
ödönke
aktív tag
''Az Inquirer internetes hardveroldal információi szerint hamarosan megkezdik az R350-es chipű ATI videókártyák sorozatgyártását. A grafikus mag és a memóriák órajele egyaránt 400 MHz lesz''
lassan elmehettek pletykalapnak is :) (nem bántásnak mondom, de nem bírom megállni, mikor már a sokadik ellentmondó hírt olvasom a radeon R350-ről) -
arn
félisten
ez az egesz engem nem nagyon erdekel... hogy eppen ki van a toppon. viszont nagyon remelem, hogy ennek koszonhetoen a r9700 ara meredek zuhanasba kezd. nekem eleg lesz az is :DD
Aktív témák
ph Egyre közelebb az "FX-verő" Radeon.
- AKCIÓ! LG 27MP58VQ-P 27 FHD 75Hz 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Eladó Samsung G6 OLED 27" 360Hz HDR10, G-SYNC, FREESYNC, LS27DG600SUXEN, 2024.12. havi, garanciális!
- 27% SZÁMLA! ASUS ROG Strix XG32AQ IPS Monitor! 32" 2560x1440 / 175Hz / 1ms / G-Sync / FreeSync
- FÓLIÁS! LG UltraGear 27GP850-B GAMING IPS Monitor! 2560x1440 / 165Hz / 1ms / FreeSync / G-Sync
- Acer V277U - IPS 27" - 2560x1440 - 75 Hz Freesync - garancia
- Eredeti Lenovo 230W töltők - 4X20Z83995
- Samsung Galaxy A8 2018 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
- Windows! Logitech Mx Keys Magyar!
- Samsung Galaxy Z Flip 3 256GB,Átlagos,Dobozával,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest