Hirdetés
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
- Gyilkosságban és öncsonkításban akart segíteni a ChatGPT
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Adrian Mole
senior tag
Nem az Envy-vel van a gond, hanem a frontpanellel. Pont a ''lényeg'' vész el Linux alatt. A vicc az, hogy az ALSA még fel is ismeri a ki és bemeneteket, de használni nem tudom. Valószínűleg kellene némi idő, hogy bütykölgessem, akkor lehet, hogy lenne valami eredmény. Sajna nem találok olyan oldalt, ahol Universe és Linux belövéséről értekeznek.
-
dabadab
titán
válasz
Adrian Mole #19 üzenetére
Nem Envy chipset van benne? Mert akkor az Alsanak siman vinnie kell Linux alatt.
-
Adrian Mole
senior tag
Hát igen.
Újratelepítettem a gépet. Egyelőre megoldódni látszik a probléma, valami szoftveres (windóz) gond volt.
A Pixelnél nagyon rendik voltak, azt modták, hogy ha az újratelepítés nem oldja meg, vigyem be hozzájuk, megnézik.
Szerintem nagyon király kártya az Aureon Universe, két nagy hátrányát látom csak: (1) nincs MS által hitelesített meghajtó (és egyébként is ritkán frissítik - mondjuk lehet, hogy nincs is miért), illetve (2) nincs Linux meghajtó. Ha erre a kettőre ráfeküdne a cég, minden tekintetben SB verő kártyák lennének. -
pweisz
senior tag
válasz
Adrian Mole #17 üzenetére
Jól elbeszélgetsz magaddal
Az a baj hogy szerintem az országban rajtad kívül csak 1-2mebernek van ilyen cucca.
Én megprobálnám egy másik gépben a karit. Ha ott nincs gond akkor biztos a te gépeddel van valami. Vagy a windozerr makkant kicsit meg.
[Szerkesztve] -
Adrian Mole
senior tag
válasz
Adrian Mole #16 üzenetére
Up?
-
Adrian Mole
senior tag
Help!
A ht végű sys file kékképernyős halált csinált, már boot közben (bejelentkező windóz hang után kékhalál). Újratelepítés után már csak alkalmazásokban. Mi a rák lehet? Melege van a cuccnak? Vírus?
(zárójelben megjegyzem, betárcsázós internetem is szar) -
Adrian Mole
senior tag
válasz
Adrian Mole #14 üzenetére
Esetleg abban segítség, hogy 5(+1) pontos DIN csatit hogyan kell pontosan szépen bekötni (átalakító van)?
-
Adrian Mole
senior tag
Hátha valaki benéz:
Szóval még mindig ugyanaz a gondom. Oka lehet a nem haladásnak az is, hogy egy klasszikust, Bach orgonára íródott oratóiumot szeretnék digizni (sok regiszter, nagy hangterjedelem - mondván, ha ez sikerül, akkor már minden oké). Szal valakinek van tapasztalata? -
Adrian Mole
senior tag
Kérdésem lenne: ha bakelitről szeretnék digizni, a hw-hez adott sw-rl, milyen beállításokkal (mixer) érdemes próbálkozni?
Annak szól a kérdés, hogy ha majdnem maxra van állítva a master, illetve a phono in kb negyedig van állítva, akkor túlvezérelt a felvétel, torzít. Viszont, ha kevéssé van felhúzva a phone in, akkor nagyon halk a felvett műsor. Vegyem lejjebb a master-t, és feljebb a bemenetet? -
Adrian Mole
senior tag
válasz
Adrian Mole #11 üzenetére
No, válaszolok, hátha lesz még olyan valaki, akinek van Universe kártyája: 5.1 hang audió CD-re a mellékelt DVD lejátszó sw-rel csiholható, ha a beállításnál a sw gyártó saját keverési módját, és nem Dolby keverést adunk meg. Winamp 2.8x, MS Media Player nem műx.
Mp3-at eddig viszont nem tudtam kivinni 5-1-re sehogyan sem... -
Adrian Mole
senior tag
No, mivel nem találtam külön Terratec Universe fórumot, így ide írnám: audio CD-t hogyan (milyen progival, vagy módszerrel) tudok kivinni 5.1-re?
(ebből látszik, hogy megvan a kártya, szuper egyébként) -
puffneki
tag
válasz
Adrian Mole #8 üzenetére
np
-
puffneki
tag
válasz
Adrian Mole #5 üzenetére
jó is lenne, ha dmx6 fire-em lenne. de sajna, mint írtam dmx xfire 1024-em van.
ehhez pedig ez a legfrissebb driver:
Bővebben: link
M@trixfan:
tudtommal ezek mind hardveresen támogatják ezeket a szabványokat.
[Szerkesztve] -
M@trixfan
addikt
Ezeknél az EAX szoftverből megy?
-
Adrian Mole
senior tag
dmx fire kul. Gratulálok! Azért szeritem van hozzá újabb driver is, körül kéne nézni a neten. Pl itt: Bővebben: link
[Szerkesztve] -
puffneki
tag
válasz
Adrian Mole #3 üzenetére
aham, kösz.
nekem egy dmx xfire 1024-es terratec csücsül a gépben. már kivonták a forgalomból, úgyhogy drivertámogatás már nincs hozzá -a legutolsó driver majd 3 éves.
ha csak annyira kompatibilis a universe drivere, mint az xfire-é, az már nekem elég jó lenne.
leszámítva persze, hogy hajlamos kékhalálba kergetni az xp-t reason, vagy bsplayer inditáskor, teljesen random...
mondjuk elég ritkán játszom, de játékok alatt nem igen volt még problémám vele.
csak ez a kékhalál nem kéne... -
Adrian Mole
senior tag
Csak azt tudom (és ezért nem ruháztam be még terratec kártyára, pedig csorog a nyálam a specifikációik, meg egyebek miatt), hogy nem kifejezett játékkártyák, ritkán jönnek ki frissítések a driverhez, ezért aztán ha nem megy együtt a kedvenc játékoddal, akkor azzal a játékkal nem játszol mondjuk fél évet (ha szerencsés vagy és a következő verzióban javítják). Ez így szomorú, de azért tudásban nagyon ott vannak ezek a kártyák. Nekem főleg a bakelit előerősítő miatt kellene pont egy ilyen darab, de emellett játszom is.
-
puffneki
tag
válasz
Adrian Mole #1 üzenetére
mit tudsz a drivereiről?
olvasgattam a napokban erről a drágáról (pontosabban a space-ről, de ahhoz gondolom ua. a driver való), de csak ősrégi kritikák voltak, ahol az első, mégcsak nem is végleges driverekkel tesztelték.
de tegnap néztem a terratec honlapot és a legfrissebb driver okt. végi volt, szóval elég friss.
[Szerkesztve] -
Adrian Mole
senior tag
Kéne már az a nyálcsurgatós szmájli, de nagyon.
Ha tudnám, hogy a driver ugyanúgy teljesít játékokban, mint a Creative termékei, biztos, hogy ezt venném.
Új hozzászólás Aktív témák
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Tőzsde és gazdaság
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Nintendo Switch 2
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- AKCIÓ! MSI B365M i5 8600 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB CM MASTERBOX Q300L Zalman 600W
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- LG 83C3 - 83" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Bomba ár! Dell Latitude E6520 - i5-2GEN I 6GB I 320GB I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Gari!