- Mini-ITX
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Hisense LCD és LED TV-k
- Milyen TV-t vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen videókártyát?
- Milyen pendrive-ot vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
Aktív témák
-
Cane
őstag
Abban is van rizikó ha a lábakat drótozod össze, vagy bármilyen fémes kapcsolatot húzol rá. Esetleg vesetőezüstöt tűvel mártogatva nagyon óvatosan be lehet vonni. Ha elrontod, oldószer leviszi és újra megpróbálhatod.
A hidak összekötésével én is megbírkóztam, holott csak képeken láttam és Karib segített elméletben. Bejött, működött és működik.▫■ Ω Sēctσr - Γhē lαsτ lιηē σf dēfēηsē ▪□
-
Yutani
nagyúr
Topic up...
Az a kérdés, hogy miként lehetne egy 1700+ XP szorzóját kiiktatni az L hidak összekötése nélkül, pl. lábdrótozással. A lényeg az, hogy a 15-ös szorzót el tudjam érni egy Asus A7V266-E alaplapban.
Karib? Valaki?#tarcsad
-
h_zolII
csendes tag
És esetleg régebbi TB-kkel?
-
karib
addikt
A témát itt már kitárgyaltuk:
[L]http://prohardver.hu/rios2_uzenetek.php?from=9787[/L]
A trükk tehát valójában az ötödik szorzóállító bitet invertálja, tehát NEM univerzális unlock. Ha az L1-ek nincsenek elvágva, akkor nagy valószínűséggel nem fog működni, csupán a 8x faktort ütöd ki a szorzóból.
Szerintem sokkal biztonságosabb a processzoron megoldani az összes ügyködést, mert ha valamiért érintkezési gond van a drótnál, akkor egy kis ívből nagy füst lehet :)Department of Redundancy Department
-
greenface
aktív tag
Akkor Palomino XP-vel nem megy? :(
Én nem vagyok olyan bátor, hogy kipróbáljam. A procim garis még, de a lapom már nem...''Mit ér az erő, ha nem a tiéd?'' - "Pénz legyen, a többit megvesszük!"
-
keopsz
HÁZIGAZDA
-
shtml
őstag
Semmivel nem bonyolultabb vagy veszélyesebb, mint a P3-ak vagy Celeronok drótozása volt a feszültségállítási lehetőséget nem tartalmazó alaplapokban. Azt is lehetett csinálni a processzorlábakon vagy a foglalatban. S én egyetlen olyan esetről sem hallottam, hogy valakinek ettől ment volna tönkre akár a processzora, akár az alaplapja. Kivéve, ha túl nagy feszt adott rá, de az nem a módszer hibája, hanem a user hülysége.
A szakember olyan barbár, akinek tudatlansága nem terjed ki mindenre. (Stanislaw Lem: Az Úr hangja)
-
Syl
nagyúr
Ha valaki kipróbálta, ne tartsa vissza magát. és vésse ide be! :DD
Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
Syl
nagyúr
Ez a technika vajon működik hagyományos XP-vel is?
Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
ManOwaR
tag
érdekes neekm még nem sikerült szorzózáras t-bred procit vennem, pedig kettő is van.
-
Turmoil
senior tag
Biztos működik, mert ugyanaz a lábkiosztás már egy ideje:)
Aki tud, és tudja hogy tud, az veszélyes. Tőle féljetek. Aki tud, és nem tudja hogy tud, az bölcs. Tőle tanuljatok. Aki nem tud, és tudja hogy nem tud, az okos. Őt tanítsátok. Aki nem tud, és nem tudja hogy nem tud, az hülye. Őt hagyjátok ..
-
twollah
nagyúr
Ha én hozzáfognék az unlockolásnak akkor tuti a hagyományos módszert alkalmaznám, mert ez nagyon preciziós műveletnek tűnik.
Elég ha egy picit elmozdul a beszerelés folyamán a drót, és lehet, hogy nem csak a CPU hal meg hanem az alaplap is. -
Genialis
aktív tag
Ez működni fog majd a bartonnál is?
in4m8ion 1ts 2 B 3
Aktív témák
- AMD Ryzen 5 5600 BOX - Új, 3 év garancia - Eladó! 40.000.-
- AMD Ryzen 5 5600X BOX - Új, 3 év garancia - Eladó! 45.000.-
- AMD Ryzen 7 7800X3D 4.2GHz (96M Cache, up to 5.0GHz) Processzor
- KÉSZLETEN! ÚJ, 3év gar! AMD Ryzen 7 9800X3D OEM (96M, Up to 5.2 GHz) Processzor! BeszámítOK
- Intel Core i7-8700K 6-Core 3.7GHz LGA1151 (12M Cache, up to 4.70 GHz) Processzor!