- Melyik tápegységet vegyem?
- OLED TV topic
- TCL LCD és LED TV-k
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Visszazavarná az előző évezredbe az AMD és NVIDIA GPU-kat a Bolt Graphics
- SSD kibeszélő
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
Új hozzászólás Aktív témák
-
fLeSs
nagyúr
-
Rover623
félisten
A foglalatcsere ilyen dolog...ki vagyunk szolgáltatva a ''nagyoknak''...
A technológiai váltások ellen harcolni viszont szerintem felesleges...
A ''halva született'' DDR2 teljesítményére vonatkozólag pedig tekintsd meg az Intel Top10 táblázatokat itt: Bővebben: link...aztán gondolj bele, hogy jelenleg még milyen kevés a DDR2 rendszerek aránya (akár itt a PH!-n) a normál DDR-ekhez képest...akinek szerencséje van, és nem akad össze olyanokkal akik lebeszélhetnék a DDR2-ről...megveszi és örül... -
Rover623
félisten
érdekes elgondolás
dualcore: alig gyorsabb mint a jelenlegi HT...ellenben sokat zabál
SLI: sokkal gyorsabb mint egy kari...ellenben olcsóbb mint a nagyobb kari
sztem ezt így gondolják...azok akik ésszerűen építenek konfigot.
Az ''alig van különbség'' is különbség...aki a kicsit nem becsüli...
(Nem mindegy hogy az államig állok a szarban, vagy bele is kell kóstolnom...)
-
szilchi
őstag
Az LGA utálata azon alapon nyugszik,hogy bár a legelső 8088-as procitól kezdve a mai napig intelem van( most Prescott),de azt mindig is baromira utáltam,ha csak úgy hip-hop foglalatot cserélt az Intel,hogy ezzel pénzkiadásra ösztökéljen,amire nem is lenne szükség.Pl. P1 233MMX socket7után Slot1-PPGA-FcPGA-FcPGA2-S478-LGA775...grrrrr...Ha nagyon akarták volna,pár foglalatot kihagyhattak volna.Csak akkor hol marad az alaplapgyártók bevétele.Szal ezért nem komálom én speciel az LGA775-öt.A DDR2 meg sztem halva született találmány.Amíg van sima DDR ram ami olcsóbb és gyorsabb,mint a DDR2,addig sztem felesleges ebbe fektetni.Főleg,hogy hamarosan?? lesz DDR3.Szal ezért ideális nekem ez a S478/PCI-E hibrid lap.Nem kell LGA775-re és DDR2-re váltanom még egy jó ideig.A procit le tudom cserélni erősebbre,a ramot valami hiper-szuper ddr500-ra és még egy frankó PCI-E VGA bele és egy évre ismét nincs teljesítmény gondom.Aztán amire az a konfig elévül,arra valszeg már az LGA775 is már csak történelem lesz.
-
Rover623
félisten
Ez az LGA útálat valami tudományos alapokon nyugszik...?
Az E0 stepping Prescott-ok jóval kevesebb hőt termelnek mint azt hiszik/gondolják...általában azok, akik még sosem raktak össze ilyen rendszert...
A 3 és 3.2-es procik szinte mind mennek 4GHz-en...saját tapasztalat...
P5GD1 vagy P5GDC nem sokkal drágább mint tervezted, de lenne egy modern lapod...a P5GDC-vel még a DDR2-re váltásnál sem kellene lapot cserélned...
A kétmagos procik támogatása hétköznapi user esetén érdektelen...az SLI viszont valóban nem lenne rossz...az árak viszont valóban komolyak: Intel-es SLI képes lapok 46-48 nettó körül indulnak... -
szilchi
őstag
Igazad van.Az a variáció is megfordult már a fejemben.Viszont sztem a jelenlegi konfigomban az alaplap és a VGA a ''gyenge pont'',vagyis ezek lesznek elöbb lecserélve.És pl. egy PCI-E VGA kártya pár ezerrel olcsóbb,mint egy AGP-s.De ha bármelyik megoldást is nézzük,a lap mindenképp távozik.Az LGA egyenlőre még nem szimpi nekem(és sok másnak sem
).Abból jelenleg csak olyant érdemes venni,szerintem,ami tudja a kétmagos procikat is kezelni és esetleg még SLI-t is tud.Az olyan alaplapok meg nincsenek egyenlőre 20-25K-s ársávban.De ez a csere valszeg úgyis csak év vége fele lesz esedékes.Addig meg még sokminden történhet.
-
Rover623
félisten
Ha P4GD1-et veszel, ugrik a lapod és a VGA...marad a proci és a RAM...
Másik lehetőség: 775-ös AGP-s lap, akkor a lapod és a procid ugrik...marad a VGA és a RAM...
Aszerint válassz, hogy mit tudsz könyebben eladni...
Azt is vedd figyelembe hogy az utóbbiak többen vannak és olcsóbbak is.
Ha maradsz az Asus-nál, a P5P800 olyan 20-21 bruttó, de pl. a Gigabyte 8IP775-G csak 18 körül van...
P.S.:
Egyébként a P4GD1 szerintem 22-23 körül is beszerezhető...
[Szerkesztve] -
szilchi
őstag
Eddig úgy voltam,hogyha váltok,akkor mindent(alaplap,proci,ram,vga).De lehet még meggondolom és befizetek egy ilyen lapra.És akkor fele cuccot megtarthatom a mostani konfigból.Magyar árlistákat nézve egyedül az Asus lapjával találkoztam bruttó 25500Ft-ért(ez volt a legolcsóbb).Viszont Albatront nem.Pedig az lehet olcsóbb is lenne,mint az Asus.Bár ez a 25K sem olyan sok.
-
lol
senior tag
Asus P4GD1 lekezeli a northwood magos cerkát?
-
fLeSs
nagyúr
Ezek a lapok szvsz két okból ''jöttek létre'', aki beleszeretett a northwood procijába, annak ne kelljen a platformváltáshoz megválnia tőle, a másik pedig, hogy az új foglalattól sokan ódzkodnak, még a gyártók is. Amúgy csak a pénzről szól, vedd meg a legújabb chipkészletet, szórd a pénzed, aztán persze ha majd nagyobb proci kell, akkor ismét kereshetsz magadnak új lapot.
-
rudi
nagyúr
Szerintem ennek pont az a lényege, hogy PCI-Express van rajta. Most jött a jó kis GeForce 6600GT jó kis teljesítménnyel és abból egyleőre csak a PCI-Ex-es verzió van mutatva. Ha valakinek van egy jól húzható 2,4-es P4-e, azgyorsan eladja valamennyi pénzért az aktuális 865-ös lapját és a Procit RAM-ot átmenti egy ilyen 915-ös lapba és máris vehet belé a PCI-Ex-es VGA-t, és alig kellett plusz költségekbe vernie magát.
-
Sick Boy
őstag
szvsz az a pláne a deszkákban, hogy ne kelljen kidobnod a régebbi a processzorodat, ezzel pedig szvsz összeegyeztethetetlen lenne egy ddr2 slot.
egyébként klasszak a stuffok, az ASUS nagyon jól néz ki, jól van megtervezve, jó a kiosztása a lapnak, abszolút vállalható.
Ezek az összvér megoldások hááááááát, majd megvárjuk a teszteket szerintem, mielőtt rohannánk a boltba értük.
Ennyi sok extrát basszus, király! 6 IDE + 4 SATA otthonra több, mint elég (+RAID - hab a torkán)
ugyan kétségbevonom a ''hibrid'' alaplapok létjogosultságát, a PCI-express megléte mellett jól jött volna az a + AGP slot is, ez kicsit szvsz aláássa az egész koncepciót, amelyre a deszka alapul. -
Deathcourier
aktív tag
hát ez engem valahogy nem érint
-
t-shirt
veterán
most még nem érdekes ddr2 mint ahogy a pci-express sem, de késöbb még jól jöhetne az a ddr2-es foglalat
-
anulu
félisten
-
Dave™
nagyúr
válasz
janpotocki #7 üzenetére
és az miért baj? Nem kellene (még) erőltetni a DDR2-t - szerintem...
-
t-shirt
veterán
csak én nem láttam vagy tényleg nincs ott hogy ddr vagy ddr2 ramot kezel?
-
Loretto
veterán
már várom az állítólagos tesztet(fless mondott vmit)875vs915vs925.de ennek örülök hogy nem kell majd procit is vennem,ha ilyen chipes lapot veszek
-
Notes
senior tag
Azért az egy darab IDE csatlakozó nekem nem túl szimpi. Lehet, hogy én vagyok túl maradi, de a SATA a RAID-en kívül mire jó?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Hibrid megoldásokkal szolgál az Asus és az Albatron.
- Bezámítás! Lenovo Legion 5 15IMH05H notebook - i5 10300H 16GB DDR4 256GB SSD 1TB HDD GTX 1660Ti W10
- KIÁRUSÍTÁS! Utolsó darabok - 40AC Lenovo ThinkPad Thunderbolt 3 dokkoló + 135W AC + TB3 kábel
- ÚJ Dell Latitude 14 5450 - 14" FullHD IPS - Intel Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2.5+ év gari
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest