- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen processzort vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen széket vegyek?
- SSD kibeszélő
- Apple asztali gépek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
Aktív témák
-
Male
nagyúr
Valószínüleg a melegedés volt az egyik ok. Amúgy az Intel pakolt volna Rambus memóriát az integrált videovezérlőjéhez: akkoriban próbálta kitrükközni a Rambusos szerződését, ami kötelezte arra, hogy a chipsetjei kezeljék a Rambus RAMokat -> az lett volna a trükk, hogy az integrált VGA kapott volna dedikált RAM-ot, mégpedig Rambust (ezzel letudva a Rambus kezelés), egyébként pedig DDR-t kezelt volna a memvezérlő. Végülis valahogy máshogy oldotta meg a dolgot (valahogy kiszállt ebből a szerződésből).
-
anulu
félisten
Oksa, igazad van. A memória dolgokat nem nagyon vágom, úgyhogy nekem is úgy tűnik, hogy egy kissé hülyeséget írtam, ezért bocs :) Inkább maradok az alaplapoknál és a prociknál a memória témakört pedig meghagyom azoknak, akik tudják, hogy mit írnak :DDD De azért tényleg megnézném Athlon XP mellett. Mellesleg tudom, hogy a magas licencdíjak miatt állt el az Intel az egész Rambus témától...
"Jelenleg a cloud nem más mint a sales által elhazudott és eladott utópia, egy ígéret, csalánba csomagolt mézesmadzag, amit az üzemeltetés f@$zával vernek" | Feel the power! Intel Core i7 | iPhone 14Pro 256GB | iPad Pro 2017 64GB
-
ferrus
csendes tag
A Rambust azért elég erős halottnak nevezni:
A Rambus igazából technológiát ad el, amit pl az Elpida is megvett - ők gyártják Japánban az RD modulokat. Érdekes, h az Intel, bár ''hátat fordított'' a Rambusnak, az Elpidába azért belenyomott egy kis tőkét. És ahogy már említette vki, Rambus lesz a PS3-ban is... -
gatekeeper
csendes tag
Szerintem csak akkor lehetne jövője, ha megfelelő áron tudnánk memóriát venni hozzá. A Rambust ismerve ez sajnos szvsz nem fog megtörténni... :DD
''As good as it gets''
-
L3zl13
nagyúr
Én sosem tudtam megérteni, videókártyáknál miért nem merült fel soha a Rambus memória?
IMHO a 100k fölötti csúcs kártyákon nem lenne olyan jelentős költségtényező a mondjuk 10k-val drágább rambus.Aki hülye, haljon meg!
-
Sanya
nagyúr
Szerintem eléggé drága lesz az elején, aztán a végére sem fog lemenni az ára, hisz a ddr2-t is nemsokára kihozzák, és (szerintem) arra nagyobb lesz a kereslet is, és...
A bortól bolondokat gondol az ember, DE A PÁLINKÁTÓL MEG IS CSINÁLJA!!!
-
Jancsi
aktív tag
''Tudtommal az Athlonoknak nagyobb a memória sávszélesség igényük, mint a P4-eknek'' de akkoriban az Athlonok csak 266Mhz-es FSB-vel jártak amihez a 266-os DDR ram passzol leginkább. Leginkább az lett a veszte hogy a DDR ram olcsobb lett mert több alaplabe is lehetett pakolni meg persze hogy az Atholon mélto ellenfele eltt a P4-nek. Az olcso DDR-ramos P4-es csipkészletekröl nem is beszélve igaz nem voltak tul gyorsak de olcso volt hozzá a ram és olcsobbak voltak mit az RD-s társaik.
-
erdoke
titán
Természetesen mindkettőnél a mai legnagyobbat írtam.
A legjobb aláírás a héten
-
anulu
félisten
Az nem fér a pici fejembe, hogy miért P4 mellé akarják rakni, ahol tuti megbukott. AMD mellé miért nem hoznak ki ilyen chipsetet? Tudtommal az Athlonoknak nagyobb a memória sávszélesség igényük, mint a P4-eknek...
"Jelenleg a cloud nem más mint a sales által elhazudott és eladott utópia, egy ígéret, csalánba csomagolt mézesmadzag, amit az üzemeltetés f@$zával vernek" | Feel the power! Intel Core i7 | iPhone 14Pro 256GB | iPad Pro 2017 64GB
-
kalcika
tag
Majd ha az Intel melléáll, akkor fel fog támadni újra, de hát ő éppen nemrég fordított hátat neki :DD
Challenge my brute: http://mo-kei.mybrute.com/
-
Ra3
őstag
oké, én sem leszólni akartam, nekem a munkahelyemen ilyen van 850-es intel alappal, és már lassan 1,5 éve hajtom, CAD-re használom és jól birja, de sajna a piac meg a marketinghúzások megölték a cuccot, és egykét gyártó nem fogja feltámasztani azt amit a piac halálra itélt.
''...te vagy a Jedi-ből az Onedin Kennedy?''
-
erdoke
titán
Na igen, de nálam (és egyre többeknél, akiknek dual DDR ketyeg) ez akár 6000 MB/s-ig is felszalad. Az új Rambus RAM-ok akár 9,6 GB (gondolom, inkább 9600 MB)/s sávszélessége pedig nem csekély, megegyezik a dual DDR500 elméleti értékével. A Rambus speciális sínt használ, ezért esetlegesen a valós értékekm (jó vezérlővel) meg is haladhatják a DDR értékeit. Ráadásul az 500-as DDR is mindennek nevezhető, csak olcsónak nem. Nézz el az OCZ honlapjára, szerintem rövidesen itt is hír lesz.:D
A legjobb aláírás a héten
-
HEBI
senior tag
Csak azért akarják újraéleszteni, mert jó. Az egyetlen komoly hátránya az ára.
Nekünk van egy RAMBUSos P4 itt az irodában, a memsávszélessége még a mai viszonyok között is kifejezetten jó.
Gyorsteszt AIDAval:
Olvasás: 2572 MB /mp
Írás: 1234 MB /mp
Azaz picivel jobb, mint a NF2.A csiga nem lassú állat, csak nagy a súrlódása...
-
Ra3
őstag
szerintem meg lepöröghetnének az chipsetgyátók a rambusról, halott cég, halott technológia, unom hogy kéthavonta jön valaki és fel akarja támasztani...
''...te vagy a Jedi-ből az Onedin Kennedy?''
-
Jancsi
aktív tag
Nem tünik rosszank tuninghoz szerintem elég jo lessz majd csak az ára lessz kérdéses (szvsz baromi drága) Ha hamar sikerül piacradobni akkor végülis lessz helye mert másfélszer gyorsabb lessz mint a dual ddr400. Csak ha bejön a DDR2 akkor sajna mennie kell, de gondolom kezdetben mind a kettőnek horor árai lesznek, igy érdekes lessz a felállás. De ha nem tul drága (amit erössen kétlek :) ) akkor végülis lehet jövöje.
Aktív témák
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Bugok, problémák a PROHARDVER lapcsaládon
- Szólánc.
- Horgász topik
- Drón topik
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Politika
- Nem tetszik az EU-nak az új díj, amit az Apple a fejlesztők vállára tesz
- További aktív témák...