Hirdetés
- OLED monitor topic
- Kompakt vízhűtés
- Petabájtos SSD-ről ábrándozik a SanDisk
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Kell-e új tápkábel a GeForce RTX 50-es sorozatú VGA-khoz?
- Milyen notebookot vegyek?
- Milyen alaplapot vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
orbano
félisten
Érdekes ez a cucc, biztos nem lesz azért túl drága, mert erre a felhasználásra talán tényleg az SSD-k a nyerőbbek, ha az árat nem nézzük. Médialejátszókban az írási korlát ugye nem nagyon játszik
-
liksoft
nagyúr
válasz
waverider #12 üzenetére
Jó kérdés, dokumentáció nélkül nem lehet eldönteni. Szerintem inkább hagyományos rendszerű. A lemeztől nagyobb távolságra tud futni a fej (alacsonyabb bitsűrűség), és az 5400-as fordulat eléggé kemény légpárnát tud kialakítani. A magasabb hőmérséklet meg az ultratiszta félvezetőben nem a legvékonyabb technológiát feltételezi, hanem a kicsit vastagabbat alacsonyabb belső feszültség mellett. Így nincs akkora melegedés (feszültség miatt), és a vastagabb technológia miatt stabilabb az áramkör (réteghatáron a meleg miatti rácsszerkezeti átalakulás kisebb sérülést okoz elektronikai szempontból).
Természetesen ezek csak feltételezések. Lehet, hogy pont a legújabb technikával próbálják meg elérni a célt.
Nekem szimpatikus, ugyanis nem kapacitáshajszolásról van szó, hanem egy újabb technika és információk birtokában a stabilitás a fontosabb szempont. -
Obi-1
őstag
Szerintem a robusztus szó nem a legmegfelelőbb választás a címbe.
-
waverider
senior tag
Szakik, ezek már vajon PMR technológiásak?
Mintha nem említette volna a cikk, vagy csak én nem látok a szememtől? -
GuMipOkE
senior tag
Ez jelenleg igaz, de minden technológiának megvannak a korlátai. A hagyományos hdd-knek is a fejleszthetősége erőssen beszűkül és akkor teret nyernek az újabb technikák.
A PRAMnak az lesz az előnye, hogy bazi gyors lesz a hdd-khez képest. Még a jóval kisebb kapacitás ellenére is tuti választás lesz majd bizonyos helyeken (rendszerpartíció). Később meg minden területen. És az a 2-3 év, ami alatt bevezetésre kerül, eléggé hamar eltelik.
Milyen poén lenne ha eljönne az az időszak, hogy a számítógépeknek csak memóriájuk lenne, és nem pedig mem + háttértár. A memóriát használná háttértárnak és operatív memóriának is. Tisztára mint egy commodore, csak nem felejtené el az adatot.
Abban azért igazatok van, hogy még akár 1 évtizedig sem kell temetni a hdd-t. Hogy utána mi lesz, nehéz megjósolni, de a mechanikai korlátait nem fogja tudni levetni, és akkor szép lassan kikopik. -
GuMipOkE
senior tag
válasz
hdsentinel #7 üzenetére
Az SSD a jelenlegi felállásában biztos nem fogja megváltani a világot, viszont ha az intel féle PRAM gyártása beindul, és eléggé olcsóvá válik, akkor az SSD-kbe beépítve tarolni fog. Onnantól kezdve nem lesz előnye a hagyományos HDD-knek.
-
hdsentinel
őstag
válasz
Thulcandra #2 üzenetére
1 kérdés: miért hiszi mindenki azt, hogy az SSD megváltja a világot?
Mindenhol ezt olvasni, hogy majd az SSD...
Legalább annyi a probléma vele (lévén elég új technológia) mint a HDD-kkel, csak egész máshogy jelentkezhetnek (adatok hosszú távú felejtése ill. a sűrűn használt területeken ''lyukadás'').
Mintha egyik pillanatról a másikra, mintegy varázsütésre több százmillió HDD ki lenne dobva és SSD-re lenne cserélve. Érdekes, mégsem szólt senki a Seagate-nek, WDC-nek, Hitachinak (és a többi HDD gyártó cégnek), hogy azonnal hagyják abba az 50 éve folyó fejlesztéseket, húzzák le a redőnyt, mert ''majd az SSD''.
Kb. mintha azt olvasnám, hogy nem kell kerékpár mert van autó. Vagy nem kell rádió/TV/újság, mert van internet.
Valszeg minden helyre meglesz az optimális megoldás, de (sejtem) nem fognak a HDD-k eltűnni az elkövetkező jó néhány évben. És az sem biztos, hogy csak az ár miatt választ valaki HDD-t az SSD-vel szemben. (Mikor is kezdték temetni az AGP slotot? Érdekes, még a mai napig kapni ilyen videókártyákat is).
No flame, csak ez ki akart jönni -
atuci
őstag
Végül is megoldható, csak utánna ne menj ezzel a kocsival 4000m fölé, vagy mondjuk monszun időszakban a távol-keletre
Nekem is az ugrott be elsőre, hogy ez jó lesz kocsiba, de igazából már egy normál 2,5'' hdd is elég sok rázkódást bír elviselni (nem leesést), végül is elég sokan használnak utazás közben laptopot, abban sem gumiszalagos rögzítése van a vinyónak. -
ngabor2
nagyúr
válasz
macilaci78 #1 üzenetére
azért egy kocsihoz elég kisebb ''teherbírású'' vinyó is. különösen, ha van hely, és a rázkódásvédelmet meg lehet oldani (gumiszalagok, meg miegymás). valszeg az árából egy normál vinyót ki lehet rendesen pányvázni.
-
Thulcandra
senior tag
5 év garancia
Ez rendesen megemeli a termék tekintélyét.
Ennek ellenére szerintem kicsit elkéstek vele sajnos, SSD -ek már elérhetők ekkora kapacatításban, jobb strapabírással, igaz egyelőre drágábban. -
macilaci78
nagyúr
Jármű, ez az. Ide tudnám elképzelni, mint háttértár a hifihez, DVD-lejátszóhoz. No meg USB-s rackbe.
Tudom, korlátolt elképzelés a lehetőségeihez képest, de az én szükségleteimet kimeríti.
Új hozzászólás Aktív témák
ph Megérkezett a 2,5 hüvelykes EE25 tárolóegységek második generációja.