- Milyen processzort vegyek?
- 3D nyomtatás
- Milyen videókártyát?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- A Moore Threads egy profiknak készült grafikus kártyával bővítette kínálatát
- TCL LCD és LED TV-k
- Hobby elektronika
- Apple asztali gépek
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Melyik tápegységet vegyem?
Új hozzászólás Aktív témák
-
vgergo
aktív tag
2 kérdésem lenne:
Mikor jelenik meg?
Mennyibe fog kerülni? -
lazydog
addikt
Nem elsősorban a sebességben konkurrense a merevlemeznek, bár annál kb.1,5 szer gyorsabb, és fele a súlya.
Fontosabb előnyök: a mozgó alkatrészek hiánya, az ebből eredő nagyobb megbízhatóság, zajmentes működés, csekély hőtermelés, a jóval kisebb fogyasztás. Ez utóbbi kevesebb, mint 5%-a egy vinyó teljesítmény igényének.
Fentiek miatt elsősorban laptopokban van jövője. Még fontosabb terület a katonai, és ipari berendezések, mivel nagymértékben érzéketlen a környezet hőmérsékletére, illetve páratartalmára, nedvességére.
[Szerkesztve]Quick brown fox jumps over the lazy dog - but can't the Gigabyte!
-
L3zl13
nagyúr
Szerintem a jelenlegi kétszintű (ram-hdd) adattárolást akarják 3 szintűre átalakítani. Persze ehhez megfelelő OS támogatás kell.
1. RAM, nagyon gyors, de nem marad meg az adat, kis méret
2. SSD, gyors hozzáférés, közepes folyamatos írás-olvasás, maradandó, kis-közepes méret
3. HDD, lassú hozzáférés, közepes folyamatos írás-olvasás, maradandó, nagy méretAki hülye, haljon meg!
-
L3zl13
nagyúr
A DRAM felejt, azaz ha kikapcsolod a gépet, elmegy az áram... akkor elveszik az adat.
A vinyó cache meg lassú. Főként hozzáférési időben, ami a cachenél elsődleges szempont.
Persze, ha van 8-10GB RAM-od a gépben, és nem érdekel a boot idő, akkor tényleg felesleges egy ilyen.Aki hülye, haljon meg!
-
bambano
titán
Nem teljesen értem, van a gépben ram, abban lehet cache-lni a vinyókat. Minek pakolnak diszkbe/diszk mellé olyat, ami már van a gépben? Engem nem izgat fel, hogy esetleg 10%-kal hamarabb bebootol a gép, a fontosabb gépeimet nem szoktam kikapcsolni. Bootolás után meg van vinyó cache.
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
L3zl13
nagyúr
Egyébként most nézem. Miért csak UDMA Mode 4-et támogat ez a cucc? Az ''csak'' 66MB/s.
És miért olyan nagy szám ez a 4GB-s cucc, mikor egy múltkori hírben szerepelt már, hogy hamarosan jön ki notesz 32GB-s Samsung SSD-vel...Aki hülye, haljon meg!
-
REDeath
őstag
Hát ezzel lényegében kiölik a gyors merevlemezek haasználatát oprendszerhez, pl drága 10-en akárhányezer fordulatos lemezekre gondolok
Kodály mondta volt: "Legyen a zene mindenkié". en inkabb neki hiszek, mint az ASVAnak
-
blackluck
csendes tag
Ennyire nem ismerem, így lehet h valóban annyi, de aki akarja és sztem kicsit ért hozzá az sztem meg oldja h a fontosabb dolgokat bezsúfolja 4Gb-ba és mehessen arról.
Egyébként meg ha kapásból 4Gb-sal kezdenek, mikor jön a vista addigra lesz 2-szer ekkora és annak már nem lesz ilyen gondja se.Ingyenes online játék, ha érdekel katt http://www.travian.hu/?uc=hu2_21788
-
orbano
félisten
ez csak az optimalizációs algoritmuson múlik. de szerintem sokat nem gyorsítana, ha bekerülne. inkább a sokat használt programok filejait fogja bepakolni a vindoz. mondjuk a cad tizede annyi idő alatt fog betöltődni. vagy mondjuk látványosan gyorsulhat egy fotosop, vagy 3dsmax, a nyolcmillió betöltött fileukkal...
A vér nem válik VAZZE!™
-
tuskooo
addikt
Nem lesz kicsit zavaró, h a háttérben másolgat? Én a mostani gépemen legalábbis megérzem a háttérben történi másolást flash memóra. Vmi csúcs gépen ez észrevehetetlen?
-
Integra
titán
őőőőőő
most akkor mi van?
ez a samsung vinyóiba lesz beépítve? vagy alaplapra fogják a gyártók integrálni?...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
nemtommi
senior tag
Izé... most akkor ez merevlemez vagy gyorsítótár, vagy is-is?
-
nemtommi
senior tag
Én azért nem biztos, hogy rögtön rábíznám ReadyBoostra az adataimat.
Mellesleg ha tükrözve oldaná meg az adat változásainak a módosításait, már nem is lenne gyorsabb. (Értsd, ha A helyről bemásolja B-be, ahonnan kiolvassa, akkor módosításnál az A-n is illene módosítania). Tessék felvilágosítani, kérem! -
atuci
őstag
Nekem mindegy, hogy milyen a csatolófelülete, csak legyen már kapható nálunk.
De arra még várni kell egy kicsit.Basil Fawlty: ''Don't mention the war. I mentioned it once, but I think I got away with it. So it's all forgotten now and let's hear no more about it....''
-
blackluck
csendes tag
''A 4 gigabájtos kapacitással rendelkező SSD-k (Solid State Diskek) lényegében olyan gyorsítótárként lehetnek majd jelen a rendszerben, melyek a kikapcsolás után sem felejtik el tartalmukat.''
4Gb-n akár a rendszer is lehet állandóan, max hagyományos vinyóra kéne biztonsági másolatot csináljon automatikusan.Ingyenes online játék, ha érdekel katt http://www.travian.hu/?uc=hu2_21788
-
CocooN-z
őstag
sztem semmibe nem tartana nekik Sata ra áttervezni ezeket, csak azt irtam hogy egy mai full gépet visszafogja a vinyo, nem tudom, nekem 2xhitachi sataII es raid0 ban is lassunak tűnt, ahhoz képest milyen eredményeket dobott ki róla egy hd tach.
üdv: Z
[Szerkesztve]BRSZK 10.0 - 2025 !!!
-
blackluck
csendes tag
''mert egy full gépben már''
Csak a lényeg pont az, h 1 fullos gépben már sokkal több hely van sata-nak, vagy akár már pci-x-nek is, de nem kéne az ata-t erőltetni. Sztem csak olcsóbb egyenlőre olyan csatolóval kiadni.Ingyenes online játék, ha érdekel katt http://www.travian.hu/?uc=hu2_21788
-
fasyrt
őstag
''A számítógéppel ATA csatolón keresztül kommunikáló Samsung SDD''
Gondolom Pata... De ennek nagyon sok értelme van, mikor az Intel erőlteti a Satat. Ez is olyan (olyasmi), mint a fizikai gyorsítókártya: jónak tűnik, de egy régi csatolófelületet kapott. Valyon ki fogja egy i965-ösnél a DVD írója mellé tenni?
Új hozzászólás Aktív témák
- Western Digital 3.5" My Book 16TB - Új, Bontatlan - Eladó! 89.000.-
- BESZÁMÍTÁS! 3TB Western Digital RED SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Golden Series Silicon Power microSDXC 32GB UHS-I V30 (SP032GBSTHDV3V1HSP) + ünnep alatt is
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 870 EVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Western Digital 8TB RED Plus - SATA3, 5640 Rpm, 256MB - Gari 2026.05.19. -ig - Eladó!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest