Hirdetés

Aktív témák

• Gaius

tag

Az az igazság, hogy ez az egész szerintem szánalmas.

Adott egy ''Unió''. Aminek az egységessége először megbukik az iraki helyzetnél. Én valahogy úgy gondolom, hogy ha már ezek az országok egy politikai-gazdasági csoportba tömörülnek, akkor igenis egységesen álljanak ki egy adott ügy mellett...

Most meg ez is. Nem hiszem, hogy a felelős vezetők normálisak. Van ugye az AMD gyára. Én, ha abban a helyzetben lennék, hogy döntéseket hozhatok, akkor uniós szinten támogatnám kedvezményekkel, extra lehetőségekkel a saját piac termelte áruimat. Az AMD processzorok rég kinőtték a gyermekbetegségeiket, sőt, egyes platformokon még az Intelt is megelőzik. Azt elfogadom, hogy egy-egy nagy számítógép-építő cég (Dell, HP, stb...) azt nyilatkozza, hogy nem hajlandó AMD-s gépeket öüsszerakni. Miért is? Mert amerikai cégek. És jó, hogy a saját cuccaikkal akarnak foglalkozni. Az ember eldöntheti, hogy mit vegyen.

Közbeszerzés. Tipikusan az a business az unióban is, mint mondjuk kis hazánkban. Ahol iszonyatos összegek tudnak zsebből zsebbe vándorolni, ''barátságokat'' lehet megszilárdítani, az adófizetők pénzét lehet herdálni. Na de hogy a saját, uniós processzort nem támogatják, az hihetetlen. Ez olyan, mintha itthon nem a Pick szalámit reklámoznák, hanem a mittudomén, mondjuk olasz kolbászt.

Ehh.. fel is idegesítettem magam ezen...

Aktív témák