- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Házimozi belépő szinten
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- 3D nyomtatás
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Nikon Z MILC fényképezőgépcsalád
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Niquis
aktív tag
Nos, a 700 MHz, az előzetes ''rumors''-ból már megjött. A 32 pipeline mikor fog?
"És ha helyzet van, akkor mindig lépni kell. Ha olyan a helyzet."
-
rocket
nagyúr
Nem elkepzelhetetlen ez se, eleg konnyen tudnak belso konkurenciat csinalni, tehat lassan oda jut a vga piac, hogy nem a konkurenciat kell figyelni, hanem sajat magukat
A 256bit nem biztos sokat segitene a 4rop es 4texturazo miatt, ezek azert eleg csunyacskan mutatnak."A lower resolution generally means that there can be more quality per pixel."
-
Helvir
tag
Ezek teljesen elmebetegek! Ahelyett, hogy a következő szériával foglalkoznának, kiadnak egy olyan karit, amit tuninggal megcsinál az ember +10k-ért???
A sima XT viszont szerintem megériv, mert új driverekkel 20k-val olcsóbbért én is azt venném a GTX 512 helyett!!! 20 ronggyal azért nem jobb! Főleg ha lesz IceQ-s XT! -
Ati007
őstag
hahaha 1 héten belül?!
Hisz XL-böl is csak pár darab van meg 1-2 XT kezd el beszálingozni az országba akkor mikor lesz XT PE?
Az a röhej hogy GTX512 már lehetne rendelni online boltokból külföldröl és XL-t és XT nem lehet itthon kapni. -
Frigo
őstag
Nekem még rémlenek az infók az X1800Pro-ról és LE-ről .[link] .Most akkor ezekből még se lesz semmi?Pedig az ATI-nak lépnie kell valamit az Nvidia már a második butított G70-et hozza ki.
-
faster
nagyúr
Egyébként már amikor a specifikációk megjelentek, de még konkrét teszt nem volt sehol, arról beszéltek többen is, hogy feltűnő a lyuk, ami az X1600XT és az X1800XL között van, mind árban, mind pedig a spec. alapján várható teljesítményben. Nekem is nagyon hiányzik valami onnan középről, mintha lett volna egy termék ami aztán meg sem jelent, ki tudja, miért.
Na mindegy, kívánom, hogy felpörögjön a termelés, csak a tavaszi GPU-król szóló pletykák vissza is üthetnek, mert most lehet, hogy potenciális vásárlók inkább a kivárás mellett döntenek majd. -
faster
nagyúr
Lehet, hogy ez volt az eredeti cél, de szerintem elszámították magukat. Azért az szvsz elvárható lett volna, hogy egy 6600GT szintű kártyát fölényesen elverjen. Most arra kényszerülhet az ATI, hogy Nvidia 5900XT szerű árpolitikát folytasson, és nem hinném, hogy ez volt az eredeti terv.
-
RpPRO
őstag
Ezt olvasva jutott eszembe valami az x1600 szeriarol:
Mi van, ha azert kaptak 128bites memoriabuszt, h ezzel lassitsak le oket, h ne jelentsenek belso konkurenciat? Lehet, h olyan jo az ati chip minosege es kihozatala, h minden tovabbi nelkul lehet tulhuzni oket, akar egy xl sebessegere is.
Ha ez igy van, akkor senki nem venne az 1800 tagokat, ha az 1600-on 256bites ramok ulnenek.Helló biztos úr. Nem alkohol vagyok befolyásoltsága felett. Néha összeszavakat a keverem.
-
Neck
veterán
Nem a GPU miatt csúsztak, hanem a brendnyú memóriavezérlő miatt... Mivel (elvileg) ezt a problémát megoldották, szvsz ezzel nem lesz akkora gond. Legutóbb is az volt, hogy az X800XT emlékeim szerint alig volt kapható, erre az X850es sorozat meg segített az eladási gondokon.
Nem?An α beta user... "A pokol szerintem egy végtelen IKEA áruház, az örökkévalóságig bolyonganak a kárhozott lelkek a Boysenbar alátétek és az Almaröd tükrök közt"
-
fanti
addikt
Kis szemfüles! Tényleg ati-m van most, de nem vagyok egy márkahű ember mert ilyen kártyáim voltak az elmúl 5 évben:
geforce256,geforce2,ati8500,geforce4ti4600,9700pro,9800pro,geforce6 6800,x800gto
tehát nem vagyok elkötelezve egyik gyártónak sem!
de igazad van!
most az nvidia csúcskártyája a legizmosabb..... és kapható is itt-ott már!
én annak örülök, hogy a két óriáscég fej-fej mellett halad és ebből mi csak profitálunk!
hajrá ati!
hajrá nvidia! -
Exakt
aktív tag
en azt mondom hogy 1800nak architekturanak semmi baja (azon kivul hogy gyerekbeteg) csak a pipe-ok hianyoznak belole,
vegulis ha igaz hogy 2006 elso negyedev akkor, SZERINTEM, annyi lesz a valtozas hogy megkapjak 1.1 ramokat, talan csiszolnak az archiekturan, es persze a pipe-ok, egetrengeto valtozas nem lesz, a kerdes az hogy mennyi pipe lesz -
rocket
nagyúr
10k+ azt asus irja: [link]
Mondjuk itt 650/775 orajelrol irnak (par hirben volt 650/800 meg 675/800 is), de azt ketlem ilyen orajelen eltudjak erni 10k-t 3dmark2k5-ben, vagy valami meg keszulo drivert hasznaltak.
710/800-on van mar most is van 10k+ feletti eredmeny leghutessel: [link]
Tobbit megalmodtam"A lower resolution generally means that there can be more quality per pixel."
-
Face8814
őstag
Egy dolgot nem veszel figyelembe. Ez pedig a marketing. Egy olyan marketinkampány, ami arra épül hogy ''enyém a világy leggyorsabb kártyája'' óriási pénzt hozhat a konyhára. Márpedig annak óriási a reklámértéke hogy ''enyém a legjobb''. És itt már vissza is érkeztünk az alaphoz, ami nem más mint a pénz!
PS. Persze a presztizs sem utolsó.Az ilyen minőségek, mint "2415680p", azt jelentik, hogy előtted, a szemed láttára real-time leforgatják az összes jelenetet? by Ifju
-
arpi6k
addikt
Mindenesetre az ATI nagyon jól tudja hogy az X1800as sorozat nem lett az igaz: [link]
Ennek fényében én is kételkedem az XTPE megjelenésében.Intel & ATI
-
afterburner_
őstag
ha jól emlékszem az nvidia is volt mélyponton mikor az xboxra gyurt, és akkor erősödött meg az ati ha jóóó emléxem. most az ati sztem ugyan abba a hibaba esett mint anno konkurencia, mikor jönnek a next gen gyorsítók? jöv nyár?
>>>>>>>> www.tintarendszer.hu <<<<<<<<
-
Exakt
aktív tag
az 512mb gtx-et sehogy se fogjak befogni illetve megelozni, max pötyökben es ha igaz az a CF teszt amit multkor olvastam.. de single-be kizart dolog hogy orajel elemesbe megverjek
(olyan drasztikus emeles nem lesz szerintem)
szerintem ez a hajo elment, majd next gen.
bar mindentol fuggetlenul az xt egy nagyon jo kartya, es egy uj archiektura elso szulotje
[Szerkesztve] -
^Bundi^
őstag
csak 1 észrevétel az nvidia 649$ ért és nem euróért nyomja az 512 es GTX-eket
akkor valszeg ez is 599$ lesz mint ahogy az X1800XT is 549$Nos Omnes Una Manet
-
arpi6k
addikt
Ezt azért nem tartom valószínünek mert itt van pl.: az Asus EAX1800XT Top. Na most ez 25mhz-val megy magasabban órajelen mint az XT. Ez szinte semmi. Nagyon drasztikus órajel emelés kell ahoz hogy versenytársat állítsanak a GTX 512-nek, és ezt nem hiszem hogy AIB partnerekre bízná az ATI.
Intel & ATI
-
Exakt
aktív tag
van benne rácio, gondolj bele, ha meg 1-2 partner kijon emelt orajelü XT-vel nem lenne ertelme kiadni az XT PE-t!!
ez inkabb az ATI-n mullik hogy nekik meik a jobb kiadni az XTPE-t vagy engedni a partnereknek, ha ehez hozzaveszuk a gyartasi problemakat...
bar ezt szerintem meg nem lehet tudni..
[Szerkesztve] -
rocket
nagyúr
Nm lesz xtpe, hanem az aib partnerek nv partnereihez hasonloan elterhetnek a referencia orajelektol es xt neven jonnek majd a kartyak, de magasabb orajeleken, ugy mint az asus-nal az x1800xt top edition.
A valodi X1800xtpe elnevezesu kartyakat gddr4 memoriak nelkul felesleges lenne kiadni, lekell nyelni a pirulat tavaszig, akkor meg ott az ujabb esely a kockan forditani.
Szerintem ez a hir az asus top edition kartyajabol indult ki, amit sok helyen hibasan xtpe-nek hivnak az allitolag 10000 pont felett teljesit 3dmark2k5-ben, orajelekrol meg tobb fele info jelent meg, volt ahol 650/800-at irtak, volt ahol 675/800-at.
AIB partnerek mar regota ragjak az ati fulet, mert 700mhz-en stabil a core, ugyhogy akar tenyleg lehet realitasa a magasabb orajeleknek de a nem xtpe-nek fogjak hivni a kartyakat hanem mondjuk sapphire x1800xt oc
Ar dologhoz csak egy dolgot fuznek hozza, ebben a kategoriaban nem az ar a befolyasolo tenyezo."A lower resolution generally means that there can be more quality per pixel."
-
Face8814
őstag
Ugye mindenki ( ATI Nvidia ) azt akarja hogy az övé legyen a leggyorsabb kártya ( jelzem jogosan ), de ha ez már az üzlet ( pénz ) rovására megy, akkor az Atinak inkább azon kéne fáradoznia hogy legyártsa az eddigi leggyorsabb kártyáját ( x1800xt ) nem pedig kiadni egy még ennél is gyorsabbat, ami ki tudja mikor lesz a boltokban elérhető. Szerintem hibás üzletpolitika, bár mondjuk az azért hozzátartozik a teljes képhez, hogy az XBOX 360-al azért valószínűleg elég nagyot fog szakítani a kanadai gyártó. Kérdés az, hogy az itt nyert pénz, fedezi e azt a bevételkiesést amit a PC-k piacán elszenvednek?
Bár, kérdés az is, ha végre valahár megszünnek a gyártási problémák, és terítik a piacot, az mennyire tömi be a rést a pénztárcájukban. És az sem mellékes szempont hogy ha állítólag az R580, a menetrend szerint fog érkezni akkor ki fogy venni x1800xt PE-t???Az ilyen minőségek, mint "2415680p", azt jelentik, hogy előtted, a szemed láttára real-time leforgatják az összes jelenetet? by Ifju
-
senior tag
Hát igen, ezt elmérték. Például azért nem kapott 256 bites memóriavezérlőt, mert akkor már az X1800-as család aljának jelenthetett volna konkurenciát jó áron, viszont ezt elmérték, bukta!
De asszem R580 a tervezett következő mag, majd meg 32 pipe... Téynle,g meg kéen nézni 20/24 pipe-pal X1800-akat...╮(╯ل͜╰)╭ Now we're the ones who help to set the sun... ( ͡ _ ͡°)ノ ♫
-
faster
nagyúr
Egyelőre ne írjuk le az ATI-t. Arra számítok, hogy tavaszra kihoznak egy új chipet vagy szériát. Talán jobban járt volna az ATI, ha marad a hagyományosabb fejlesztési útnál, és először csak a csúcs chipet hozza ki, aztán fokozatosan a többit, miközben meg kiszórta volna raktárról az X800(pro,xt,xl,gt,gto,akármi) chipjeit.
-
fanti
addikt
Azé azé ne írjuk le az Ati-t annyira!
Nem olyan fostalicska lesz az a X1800 XT PE !
Pláne, ha a drivereken optimalizálnak még. Mindenesetre én teljes gőzzel drukkolok nekik, mert fontos a vga piacon az egészséges konkurencia!
Megazért szerintem igazából nincs is jelentőssége ilyen TOP szinten annak a 4-5% teljesítménydifinek ide vagy oda, mertugye egy sandiego magos A64 4000+ tuningolva sem tud kihajtani egy ilyen vga szörnyeteget. Amire meg lesz olyan CPU ami csutkára ki tud tömni egy ilyen vasat, addigra már felejtős téma a GTX is meg a XT PE is.... szerintem... -
Tsunami
senior tag
Szerintem ez az állat (Ati) már nem arra megy hogy mit adjon el meg kinek, hanem hogy megmutassa a konkurensnek, hogy akkoris ő akarja a leggyorsabb kártyát gyártani a világon. Szerintem az se érdekelné ha készűlne belőle 100db csakhogy ezt magáénak tudhassa. Az meg már nem érdekes hogy ki veszi és ki nem El tudom képzelni, ahogy kanadában idegebetegen leizzadva rohangálnak a mérnökök, közben a vezérigazgató meg mondja, hogy ''nehogymá aza kcsg legyen az első a világon, préseljünk ki mindent, nem számit mi lesz, ne égjünk má le mégjobban vaze''
''három a kettő tizen''
-
nagyúr
700/1600 16 pipán, az télleg szép, de 160k-ért... LOL Azért gépet vesz az ember...
Vikthor~ B & B & L & N | Suomi Finland Perkele ~
-
atus33
tag
Javít:
- GTX-szel, nem GTX-el
- a cikkek tetején (ebben éppen nincs) szokott lenni egy ''főtámogatónk: ....'' szöveg. Ha csak nem a fejeteket támogatják, ez helyesen ''fő támogatónk''.. o O o .
-
Loretto
veterán
''Nagy akarásnak, nyögés a vége''
Soirée...
-
Face8814
őstag
válasz tjhooker464 #6 üzenetére
Hát, aki ''igényes'' arra hogy jó gépe legyen, és meg is van hozzá a megfelelő anyagi háttere, szerintem annak mindegy az a + 50 euro. Aki meg ''sóher'' az úgy sem fog venni csúcsmasinát, mert sajnálja rá a pénzt!
Az ilyen minőségek, mint "2415680p", azt jelentik, hogy előtted, a szemed láttára real-time leforgatják az összes jelenetet? by Ifju
-
tjhooker464
őstag
Szerintem azok az emberek a legfukarabbak akiknek sok pénzük van.
A születés nem más mint a halál torz mosolya
-
hunluigi
senior tag
Aki ebben a kategóriában gondolkodik annak 12 500 Ft nem oszt nem szoroz... túl van picit pozicionálva a termék
A kezdetek kezdetén... XT 8Mhz; 640Kb ram; HERCULES monitor (papirfehér) és csatoló (256k ram); 20Mb MFM HDD 5,25''; 1.2Mb 5.25'' FDD; PC Speaker Hová szalad a világ...
-
Face8814
őstag
Így van. Aki ilyen szintű kártyát vesz, annak oly mindegy az a + - 12k. A legfontosabb ebben a szegmensben az, hogy egyálltalán hozzá lehessen jutni a kártyához. Ebben viszont az Nvidia sokkal előrébb tart.
Az ilyen minőségek, mint "2415680p", azt jelentik, hogy előtted, a szemed láttára real-time leforgatják az összes jelenetet? by Ifju
-
arpi6k
addikt
Még a ''sima'' X1800XT-t sem lehet kapni, nemhogy ezt... Amúgy az a pici árelőny nem hiszem hogy döntő lehet ebben a kategóriában.
Intel & ATI
-
Goose-T
veterán
Aztán majd biztos sikerül legyártani belőle vagy százat. Ideje az Atinak felkötni a gatyát, nagyon elkényelmesedtek a 9500/9700 óta.
Eladó gitárok: https://tinyurl.com/yc7pawkr *** Rockbandám: https://fb.me/scharlotterhodes *** Gitárelektronikai műhelyem: https://www.fb.me/goosetgitar