Új hozzászólás Aktív témák
-
EQMontoya
veterán
válasz
#65675776 #95 üzenetére
Általánosságban továbbra sincs semmi, legfeljebb a jelenlegi helyzetben igaz az, amit írtál. A 2 évvel ezelőtti helyzet jelen összefüggésben és ebben a topicban marhamód hidegen hagy, ne légy fafejü légyszives.
Lehet, hogy neked nem csökkennek ezzel a költségeid, de a gyártónak gyaníthatóan igen. Mint ahogy kicsit nehezen hiszem, hogy nekik tényleg csak 1-2k többletbe kerül 256MB helyett 512-t rakni egyes VGA-kra. Utóbbit nem is irtam, de ritka is, hogy csak ekkora a különbség a 256 vs 512 árakban. viszont nem értem, miért érné meg a gyártónak a ddr3-as kártyákat kisebb haszonnal adni (ha már azt mondod, hogy náluk jelentősebb plusz költség, mint amekkoraként nálam megjelenik), ráadásul mindegyiknek azonos mértékben. főleg most, amikor egy 2400 szintü kártyára is rádobálják a ddr3-at, amelyik szegmensben tényleg az utolsó cent is számit az előállitásnál, annyira olcsók a kártyák. -
törölt tag
válasz
EQMontoya #94 üzenetére
Általánosságban továbbra sincs semmi, legfeljebb a jelenlegi helyzetben igaz az, amit írtál. (Mint korábban említettem létezik 128bites memóriabuszú kártya SDR SD/SGRAM-mal is.)
Ha a linkelt tesztet megnézted volna, akkor látnád, hogy a PCB-n van egy PCI-E bridge [link] is, a két GPU azon keresztül kommunikál egymással és a külvilággal. A memória mind a két GPU-hoz külön és közvetlenül csatlakozik.
Lehet, hogy neked nem csökkennek ezzel a költségeid, de a gyártónak gyaníthatóan igen. Mint ahogy kicsit nehezen hiszem, hogy nekik tényleg csak 1-2k többletbe kerül 256MB helyett 512-t rakni egyes VGA-kra. -
EQMontoya
veterán
válasz
#65675776 #92 üzenetére
Az eredeti kérdésem pedig megválaszolatlan: mi az összefüggés a 128 bit és a memóriaarchitektúra között általánosságban Nyilván elméletben semmi. a gyakorlat eddig azt mutatta, hogy a gyártók, olyan kártyánál, ahol csak 128 bites bust használnak, az ebből adódó sávszélesség csökkenlést (mondjuk egy 256 biteshez képest), igyekeztek leglaább magas órajelü (1.6ghz+, vagy mostanság akkár 2.0ghz+) ramokkal kompenzálni. ehez képest jelen esetben ez nem történt meg, igy az egy gpu-ra jutó memória sávszélesség még az eredeit 2600xt-nél is lényegesen kisebb, ami szerintem visszafogja a kártyát.
A kihasználást arra értettem, hogy 2gpu 2db 128 bites buson tud-e olyan sebességgel kommunikálni, mint egy gpu egy db 256 bitesen. nem tudom, hogy hogy van megoldva a dolog, úgy gondolom, hogy mind2 gpu saját rammal rendelkezik (fizikailag). ez esetben a dolog elvben lehetséges. de az tény, hogy nagyon szük lesz a dolog.
Azt, hogy a ddr2 költségcsökkentés miatt került a kártyára, szerintem megcáfolandó az, hogy manapság az 1600mhz-es ddr3-al szerelt kártyák (pl 2600xt) a ddr4-es verziónál lényegesen olcsóbbak (+5.000ft alsóhangon), mig a ddr2-es és ddr3-as verziók közötti különbség szinte elhanyagolható (1-2000ft).
Utolsó bekezdésemet néhány árral alá is támasztanám:
VGA MSI 256MB RA HD2600Pro EZ D2 T2DX Rt 22 423 Ft
VGA MSI 256MB RA HD2600Pro EZ D3 T2DX Rt 23 218 Ft
VGA SAP 256MB RA HD2600XT DDR3 -T2D-X LR 23 002 Ft
VGA SAP 256MB RA HD2600XT DDR4 -T2D-X LR 31 572 Ft
[Szerkesztve] -
Macka
veterán
Minek tesznek 2 magot a karira, ha a DDR2-vel agyonvágja az egészet.
-
törölt tag
válasz
EQMontoya #82 üzenetére
A kártyának magának nincs memóriasávszélessége csak a GPU-knak, lévén IMC van bennük. Illetve ha memsávszéllimitáltak a GPU-k, akkor miért ne tudnák rendesen kihasználni az egyébként szűk keresztmetszetet? (''ha a kártya ki tudja használni a 2db 128 bites bust rendesen'') Még kevés is lesz. A DDR2 meg gondolom a költségek miatt kerül a kártyára.
Az eredeti kérdésem pedig megválaszolatlan: mi az összefüggés a 128 bit és a memóriaarchitektúra között általánosságban (lévén az eredeti hsz-od is általános volt, még ha egy kártyaspecifikus topicban is).
[Szerkesztve] -
félre ne érts, ezzel nem egy Ati vs NVidia vitát akarok.
Igen, drága volt, de meg is tudom számolni egy kezemen hány embernek van olyan karija. Na ez is kb így fog járni. Semmi értelme ezeknek, mert irreálisan drágák.
Jah, és ha jól emlékszem a GTX-et is olykor olykor befogta a GX2. -
mv
aktív tag
Úgy látszik GeCube-éknál valaki tudott óccsóér egy vagon DDR2-t.
-
hát szerintem ennél a 7950 GX2 is jobb
azért ügyes próbálkozás.
[Szerkesztve] -
EQMontoya
veterán
válasz
#65675776 #77 üzenetére
úgy, hogy azt hittem, hogy ha egy olyan, hozzáértő, mint Te, elolvassa ezt a postot, gondoltam, kb tudatában él az, amit a hd2600 topicban és a gf8600 topicban ment, hogy elég kevés ezeknek a kártyáknak a memória sávszélesség. erre most megdupláztuk a számitási kapacitást (ami szintén elég gyenguska volt), de a memória sávszélesség meg maximum ugyanakkora marad, mint eddig volt, ha a kártya ki tudja használni a 2db 128 bites bust rendesen. csak ezért irtam, hogy elég nagy ökörség volt erre a kártyára ddr2-t tenni, mert ha valamit, akkor ezt egész biztosan vissza fogja fogni.
-
Thrawn
félisten
Sapphire Gemini HD2600XT X2: [link]
-
ftc
nagyúr
Elég jo kis cucc lenen igen 200 euróért...de nem annyi lesz....érdekes kezdeményzés de sajna hd2950Pro érkezéséel halálra van ítélve
-
Male
nagyúr
válasz
Zé_Mester #75 üzenetére
Mire gondolsz? Rendszeresen használom, használtam, és teljesen jól működik.... ez már nem a Win9x...
Nem az a lényeg, hogy GDDR3 vagy GDDR2... attól lassú, hogy alacsony az órajele (na jó, meg az időzítések is számítanak), teljesen lényegtelen, hogy ezt a sávszélességet GDDR2-vel vagy GDDR3-mal érik el.
-
haralambusz
tag
:ASD:ASD
De rossz! -
Zé_Mester
őstag
a végeredmény meg olyan is lesz amilyen.
de lényeg : hibái ellenére sztem lesz ennek a kártyának utódja, amin majd kijavítják a mostani hibáit.
eltűnik majd a GDDR2 és lesz helyette GDDR3, meg finomítanak magán a karin is.
a több monitor csati meg jó gondolat, ha meglesz a célközönség ki is lesz használva a kártya. -
Male
nagyúr
válasz
Foglalt név #60 üzenetére
(de komolyan, hány éve ülnek az XP elött, ahol a prioritások már igenis jól működnek, és nem... ''ha videot tömörítek, akkor azalatt használhatatlan a gép'' szöveg megy még mindig.... pedig egy bill. komb + két kattintás és már mehet is minden mellette... mondjuk memória kell, meg nem árt ha külön HDD-n szórakozik a tömörítő, de ezen egy ilyen kártya sem segít)
Zé_Mester: Naés ha terheli a procit? CTRL+ALT+DEL, jobb katt a tömörítőn, Set priority-> low, és kész is, akár játszhatsz is, nem nagyon fogod észrevenni.
[Szerkesztve] -
zombikiller
tag
válasz
venember83 #71 üzenetére
nagyon jól mondod és ebben az esetben ez a kártya is azok közé tartozik csodák meg nem léteznek főleg nem DDR 2 vel
-
zombikiller
tag
válasz
Foglalt név #69 üzenetére
értenek hozzá ha nincsenek beszívva és ennek következtében nem DDR2 es modulokat pakolnának a kártyákra muhaha egyébként egy egy szobás 100 négyzetméteres lakásban ellennél nem?
[Szerkesztve] -
venember83
nagyúr
válasz
Foglalt név #69 üzenetére
Okes, igazad van, de vannak ertelmetlen talalmanyok-fejlesztesek. S ha valaminek tobb a negativ tulajdonsaga mint a pozitiv, akkor bizony ne szamitson dicseretre a fejlesztogarda s a termekrol sem fognak odakat zengeni szakmai berkekben.
-
gt0618
tag
Szerintem pont jó ez a kártya arra, hogy 3-4 monitort elvigyen egy PCI-E slotból, játékra úgysem ez való, de legalább egy gépet lehet egyszerre használni két főnek is.Az árán még lehetne faragni, de tekintettel a CF/SLI lap, a 2Vga árvonzatára kontra egy vga csere erre, szerintem majdnem jó ár. (Kérdés, hogy elvisz-e három lcd-1920xXXXX felbontást egyszerre)
-
Foglalt név
addikt
válasz
zombikiller #65 üzenetére
Én meg pl. nem építenék 1 szobás házat
Mindenkinek mások az igényei. Ennyi erővel szídhatnám a ferrarit, mert nem szeretem 9000-be forgatni a motort, a rába steigert, mert nehéz vele parkolni, a pékeket, mert nem elég aktívak nappal, a barnákat, mert én a vörösre bukom. Miért azt kell nézni, hogy hol a hiba? Semmi és senki nem tökéletes, a pozitív dolgokat kéne értékelni és nem a hiányosságokat keresni, azt hagyjuk a fejlesztőkre, akik értenek is hozzá
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Szerintem jó lenne 199 dolcsis árazásban az 512MB-os (2x256MB). Amúgy meg akinek kevés a HD2600xt, de nincs pénze HD2900XT-re az úgyis megveszi.
-
oettinger01
őstag
nem akarom elhinni, hogy még mindig eröltetik a gddr2
-
zombikiller
tag
válasz
Foglalt név #62 üzenetére
hát azért a 65 nm es gyártástechnológia akárhogy is vesszük nem egyenlő azzal, hogy nagyon kevés hőt termel a VGA és akárhogy is osztok-szorzok itt mégiscsak két GPU, vagyis kb kétszer ennyi hőt termel ......, bár ezt jó hűtéssel könnyedén meg lehet orvosolni remélem ezzel nem lesz panasz .... meg azt sem tudom, hogy rajtad kívül ki nézne egyszerre két HD filmet egyszerre , meg netezne és mindezt három szobában akkor márinkább nézek egy HD filmet meg közben netezek és midezt egy szombában egysima HD260XT vel és akkor megspóroltam 1 monitort kb 25 rugót és két szobát XD
-
masterful87
senior tag
Szerintem se annyira gáz ez a kártya, még a 128 bit se vészes, hiszen 2*128bitet kapott.
Majd talán az MSI és a Sapphire jobban csinálja, és reméljük sikerül GDDR3-at tenniük rá.
Pedig azt hittem ezután a csodakártya után teljesen kiürültek a raktárak:
[link]
Hát tévedtem!
[Szerkesztve] -
venember83
nagyúr
válasz
Foglalt név #62 üzenetére
hd gyorsitast kapok 2400tol is asszem... Tehat cf deszka, 2db 2400 s el van intezve, ugyanarra kepes. De nem, dual 2600 kell, hogyne...
-
Foglalt név
addikt
Ahogy látom elég ellenséges a hozzáállás.
Persze megértem, mert gondolkozni manapság már nem divat, szóval marad a betanult szövegek mormolása, mert attól úgy érezzük, hogy tartozunk valahova...
Szerintem pl. teljesen jó ez a kártya. 65nm, nem melegszik annyira, mellérakok egy c2d-t és az egész házat gyönyörűen elviszi. Ha éppen két külön szobában hd filmet néznek én még mindig tudok netezni ugyanarról a gépről a harmadikban! Mert ugye rámegy 4 moncsi, gyorsítja a hd-t. Azt már meg sem merem említeni, hogy ha van egy házfelügyelő rendszer, akkor nem a legkisebb core-okban lévő virtualizációval.. (áh, ne is szaladjunk el ennyire). -
antikomcsi
veterán
válasz
Tuco Ramirez #58 üzenetére
Miért, akkor mi?
-
Tuco Ramirez
őstag
Nem kellene erőltetni ezt a multi GPU-s dolgot.
Persze jól néz ki, de egy PC alkatrésznél nem feltétlenül ez a legfontosabb szempont...
-
Zé_Mester
őstag
vagy ha esetleg dvd-t kódolsz.
akkor nagy jelentősége van hogy a proci milyen terhelésen van.
mert ha szerencsétlen kiakad 100%-ra a kódolás közben akkor a géppel nem tudsz mit kezdeni csak várod a szebb jövőt hogy mikor lesz kész valyon.
és ebben az esetben ennek a karinak előnye hogy az ilyen alkalmazások simán futhatnak a háttérben, te meg vígan nézheted a filmedet vagy netezhetsz >>> használhatod a gépet. -
Myers
senior tag
Megkérdezhetem, hogy mi értelme van a videó lejátszás alatt a proci tehermentesítésének?
Én egyébként videólejátszás alatt videót nézek és nem mást. Ergo felőlem mehet 100%-on is a proci, nem oszt nem szoroz.
Vagy hogyan vegyük igénybe az átlag esetben 65 nm-es chip (proci) helyett a 90 nm-est (gpu)-t, ezáltal ELVILEG több áramot zabáltatva?
Fain. -
Zé_Mester
őstag
válasz
venember83 #50 üzenetére
épp ezt akartam írni én is hogy volt az nVidiának is GX2-je és igencsak lezúzta az akkori mezőnyt.
ebből is ki lehet hozni valami okosságot, csak nem ebben a felállásban.
mondjuk minimum GDDR3-as ramok, 256bit és ugyanez az ár.
akkor azt mondom hogy tényleg frankó, és akkor a gamer társadalom se úgy nézne rá mint egy selejtes baromságra. -
zombikiller
tag
válasz
venember83 #50 üzenetére
hallottam, de mondjuk azért az is drgága bár mondjuk igazad van lehet jót csinálni, de erre mondjuk az elmúlt negyed évben nem sok példát láttunk, sajnos.........
-
zombikiller
tag
jaja mondjuk ez igaz így egy csomó anyag le van spórolva a kártyáról CF ben meg két teljes kártyával gazdálkodhat az ember és mégis kb ugyanannyiba kerül a dupla GPU s mintha két külön kártyát vennék, legalább kerülne 40 vagy 35 k ba akkor mingyá jobban megérné és persze nem ddr 2 es szutyival..........
-
venember83
nagyúr
válasz
zombikiller #49 üzenetére
GX2-rol hallottal? Dupla-gpu-s kari, meghozza nagyon is jo! Szoval lehet ezt jol is csinalni, csakhat nem igy...
-
zombikiller
tag
válasz
horvathkrisz #2 üzenetére
szerintem nem normálisak eleve hülyeség ez a dupla GPU s kártya,de , hogy lehet ezt még jobban elbaszni ááááhhhhh nem tudom mit szívtak a gamecubeos srácok de biztos valami ütőset
-
zombikiller
tag
vazz ekkora hülyeséget és ilyen drágán akkor máe vegyen inkább az ember egy 8800GTS t, de ne ilyen baromságot az mingyárt jobban megéri
-
waverider
senior tag
válasz
kill_bill1 #43 üzenetére
akkor olyat veszek, szeretM az msi cuccait
és ha igaz amiről írsz, ez egy jó alternatíva lehet közepes játékélményhez és
házimozihoz. -
Hakuoro
aktív tag
GDDR2 pff....
Pedig jó kis kari lehetne belöle, bár ha jól sejtem nem éri meg 2 gpu-t rárakni. Vajon 2 ilyen gpu előállítási költsége hogyan viszonyúl egy R600-hoz -
Gyuri27
félisten
válasz
kill_bill1 #43 üzenetére
Ha az is ilyen árban lesz, hogy két xt + egy kicsi akkor gddr3 ide gddr3 oda nem alternatíva a cf helyett. Mert pl két kártyánál dupla annyi cuccot kapsz.
-
kill_bill1
tag
Én azt olvastam, hogy az MSI fog csinálni ilyenből GDDR3-ast is.
-
EQMontoya
veterán
ki volt aza barom, aki 128 bites karira ddr2-t rakott... lánchidon nagyobb a sávszélesség.
-
Zé_Mester
őstag
sztem ez csak egy eslő generációs ''DEMO'' kártya.
nem hiszem hogy sokáig marad majd a piacon ebben a formában. Biztos fogják majd rajta cserélni a memóiákat.
csak azt nem bírom egyszerűen megérteni hogy honnan a búbánatból szedték össze ezt a 128-bit dolgot. egyszerűen hihetelen hogy a tervezők ennyire elvontak.
am teccik a kari, csak lassúcska, de gondolom a mérnökök nem feleslegesen terveztek és gyártattak le ilyet, biztos meglesz a helye.
és az hogy drága az csak pillanatnyi fellángolás, új termék, de majd lesz olcsóbb is.
[Szerkesztve] -
Male
nagyúr
válasz
venember83 #27 üzenetére
Dehogy! Negatív lesz a prociterhelés ettől már!
-
H.O.D.
senior tag
-
Fáraó
őstag
Úgy látszik most ilyen vakítgatós időszakot élünk. A múltkor az 1GB-os VGA volt elképesztő, most meg ez...
A szomorú az, hogy az egyszeri makacs ember, aki nem hallgat szakértő emberre és nem ért a (sz)ámítástechnikához, gond nélkül ezt választja majd. -
Xmas
tag
Tekintsd úgy, mint egy tech demo-t. Megmutatták, hogy ilyet is össze lehet hozni.
Ez még nem az árérték arányról és a tökéletességről szól. Működik, relative értékesíthető szinten van.
Akinek ilyenje lesz, valójában a csapat teszterévé fog válni. Az eszköz és a driverek használhatóságának felderítésében tud majd részt venni.
A felhasználhatóság területét pedig lehet, hogy van, aki nem látja (mondhatnám: azt mondják, nincs értelme), de ebből azt levonni, hogy semmire se való, az azért túlzás. Minden bizonnyal vannak okos emberek, akik tudni fogják mire jó. Ha egy gamer nem látja értelmét a saját részéről, attól még nem kell megnyilatkoznia, hogy szar...
Beteg dolog ez az örökös üres flame-elés... -
venember83
nagyúr
Nemtom mit sirtok, jo ez! 2*gddr2 az mar szinte gddr4, arrol nem is beszelve, h pl filmlejatszasnal 1 2600as gpu mennyire tehermentesiti a procit, akkor ketto mar lenyegeben 0%-ra csokkentheti a cpu-terhelest.
Hulyegyerek mode off.
Ertelmesen nem is lehet reagalni egy ilyen idiotasagra. -
Ősember
őstag
azért lett ddr2, mert 2 gpu van rajta, vagy azért, mert az ilyesmi részletkérdés?
-
.:T.H:.
aktív tag
Hát nem olyan biztos hogy jó lesz.. A godfather(1950pro gemini)sem szerepelt vmi fényesen, pedig azon ddr3 volt.
-
feka007
veterán
Ugyan akkora szar, mint a Gigabyte dupla 6600GT gpu-s megoldása, kijött egy 6800GT az árából, ami jóval gyorsabb volt...
-
JohnnyX
őstag
En azert elfogadnam
(De mi a sz@rnak?) -
keIdor
titán
Parasztvakításnak jó lesz.
-
D.Orion
veterán
...a GPU-nként 128 bites buszra kapcsolt DDR2 memória effektív órajele 1 GHz...
Nem elég, hogy csak GDDR2?! Még lassabb is, mint a GDDR3-mas változat!
A tervezőgárdát meg külön dicséretben részesítem ezért: ...512 MB vagy 1 GB... <Eszementek 128bit! Még 256MB is elég neki ezeken az órajeleken!
Nembaj a múzemumban elfér a bukott termékek között -
m4rc!
őstag
GDDR2?? Kicsit mellé fogtak..ez megintcsak egy teljesen értelmetlen kari... Nermbaj páran biztos megveszik
Vakulj paraszt!!
-
Ste
addikt
a ddr2 lesz a gáz
viszont a 4 dvi kiemenet miatt szimpatikus -
kayman
senior tag
4 DVI kimenet, tehát 4 monitor?
Crossfire-ben pedig rádughatunk 8-at?
Mi a sz@rnak? -
TomBoy1986
veterán
Hát ez sz@r.
Képesek voltak GDDR-II-t rátenni
Biztos sokan fogják megvenni
(Tettem egy G-t, hogy nehogy megszóljanak)
[Szerkesztve] -
scream08
csendes tag
drága és kaki
-
Balinov
titán
válasz
horvathkrisz #2 üzenetére
én is azon akattam meg, gddr2???
-
horvathkrisz
addikt
normális drájvert nem tudnak írni de ilyen baromságokra van eszük...
512MB 1000MHz DDR2 mi? -
ftc
nagyúr
Túl drága
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen,
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! R5 5600X / RTX 3080 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G5 - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest