- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen alaplapot vegyek?
- Asztrofotózás
- Egérpad topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Androidos fejegységek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Narancs
őstag
-
MrSealRD
veterán
Én tervezem Turionos gép építését, úgy augusztus környékén, de még mindíg örlődöm asztali és noti között. Ebből következik, hogy elméti síkon már elég sok megoldáson végignyargaltam.
Nem rossz ez a GT megoldás sem, de az MSI pár hónapja piacra dobott egy sapkát, amit S754-be szerelt mobilprocikra lehet tenni, aztán mehet rá bármilyen S754 kompatibilis hűtő. Inkább ez az alternatíva jön be személy szerint mint a GT megoldása, igaz a GT megoldása egyszerűbbnek tűnik viszont hatékonyságban a kupakos megoldás az egyértelmű favorit. -
rollins
őstag
Akinek asztali s754 -e van és esetleg tervezi hogy vesz mobil procit bele, az nem hinném hogy nagyon mérges lenne ha ilyen hűtőt is lehetne kapni a boltban. Mert eddig ilyen nem nagyon volt. Bár nem tudom milyenek a GlacialTech Igloo-i
-
Cs_Laci
senior tag
Azért van valami, amit nem értek ezzel a hűtővel kapcsolatban... Volt 7200-am, egyáltalán nem rossz, de azért még ez sem az Ultra hangtalan hűtő. Persze nem hangos. Namost aki asztali rendszerbe mobil procit tesz, vagyis ráfizet egy rakás pénzt a procira, az vagy azért teszi ezt, mert tökéletes csendre vágyik, vagy mert tuningőrült.
És ahogy nézem, egyik esetben sem ez a hűtő kell neki. Első esetben túl hangos, második esetben túl gyenge. -
Loha
veterán
25, 35W TDP-jű procikat nem fog elvinni egy átlagos nagy borda passzívan, és ha mégis sikerülne a rendszer stabilitását kockáztatnád.
Gondolom a HTPC-t nem nagy torogyba akarod rakni. Ha elég jó a házszellőzés, akkor meg az a hangos, sőt az zavaróbb is. Nagyobb borda, 5v-on hajtott 8cm-es ventivel a legjobb megoldás. -
orbano
félisten
válasz
FlasH-BacK #7 üzenetére
htpc-be, mobil procira csakis ventilátoros hűtés rak az ember... egy nagyobb borda + jó szellőzés a házban elvisz egy ilyen procit...
-
raszputyin
senior tag
válasz
FlasH-BacK #7 üzenetére
Pedig én is úgy látom, hogy ezen a nivón (t.i. ha valaki mobilprocesszort engedhet meg magának) egyszerűen komolytalan ez a hűtő
a sok pici rövid lapát nem kelt bennem bizalmat az akusztikus tulajdonságaira nézve...
Turion helyett Venice 754 procival meg tudsz annyit takarítani, hogy legyen pénzed komoly hűtésre, és az említett alternatíva is majdnem mobil hőtermelést tekintve. Én rátettem egy AC szörnyet az enyémre, és hát kézre hűvös a borda, hallhatatlan a ventillátor 100-as terhelésen. Igaz, low profile-hoz mást kell találni, de mint olvasható, én túl is lőttem a célon, biztos van jó megoldás. -
ngabor2
nagyúr
ennek a felfogatása nem egy főnyeremény... különösen, ha a lap szélén van a procifoglalat. hogy be lehessen tenni, ki kell venni a tápot. viszont van olyan ház, aminél nem lehet betenni a tápot, ha a lap be van csavarva, és a procin rajta a hűtől. tehát ilyen esetben a hűtőcsere:
- lap kicsavaroz, felemel, ami azzal járhat, hogy a belógó vezetékek útban lesznek...
- hűtőt levesz, újat feltesz, majd helyére ügyeskedi a lapot.
mondjuk nekem egy másik GT hűtőt is sokadjára sikerült ráimádkoznom a procira, pedig volt már néhánnyal dolgom. hol az egyik, hol a másik oldala nem volt hajlandó beakadni. -
Csepy
őstag
A Zalman sem jó!!!
(tudom, mert volt 7000B-AlCu és nem volt jó Turionra)
Pont akkora a csavarbak (az a két nagy rézdarab), amekkor hely kell. Csak, ha szétreszeled, akkor lehet próbálkozni vele.
Szóval, igenis látom értelmét, hogy kifejezetten mobil procikhoz gyártják ezeket. Más tészta, hogy egy tetemesebb borda passzívan is elvinné a 25, 35W TDP-jű Turionokat.
Regards: Csepy -
Obi-1
őstag
A GT újraindította a rég leállított P2-es hűtőbordákat maró gyártósort. Nagy ügy.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Megjelent az Igloo 7210 széria AMD mobil processzorokhoz szabott változata.
- sziku69: Szólánc.
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Óvodások homokozója
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Motoros topic
- Ömlenek majd az iPhone-ok az indiai futószalagokról
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E6540, E5550, E5570, 5580, 5590, 5500, 5501, 5510/ SZÁMLA + GARANCIA
- Csúcsteljesítmény? Igen! Kattints és rendeld meg MOST! 0% THM-re is!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest