Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• PB

tag

válasz zeg #75 üzenetére

''Hogy miért nem képes a plextor a soxoros árú dévédéégetőit ilyen tulajdonságokkal?''

Szerintem egyszerű, a diverzifikált termékkínálat miatt. Miért érne meg egy mindent tudó, kompromisszum mentes írót készíteni, amikor külön-külön árusítva az optikai archiválási technológiát nagyobb bevételt érhet el. :((

• PPeter

addikt

válasz zeg #75 üzenetére

Lehet hogy nem ír jobb minőségben, mint a 8 évvel ezelőtti csúcs SCSI-írók, de a mai 4000 forintos kommersz CD-íróknál biztosan sokkal jobb. És mi van akkor, ha valaki most szeretne olyan minőségű írót venni, amit egykoron - professzionális, hobbiszintű, avagy bármilyen indíttatásból fakadó igényei mentén - megszokott? Hajszoljon használtan egy 5 éves Yamahát? Csencseljen számítógépbontókban, eBay-en, Vaterán, fórumok bolhapiacain, hátha beleakad egyszer egy alig használt jó CD-íróba? Miért fáj, hogy van egy réteg, aminek az igényeit kiszolgálják? Ha nem tudsz technológiai szempontból belekötni egy termék értékeibe, akkor jön az árfikázás, meg a hifirajongó b@szogatása. Tudod, számtalan olyan igényes kiadvány, felvétel létezik, amely műsoros lemezen egyben soha nem jelent meg - én például szoktam letölteni külföldi rádióadók ingyenesen elérhető digitális archívumából klasszikus koncertfellvételeket - a svéd rádiónak még 5.1 DTS és DD formátumú koncertjei is letölthetők az oldalukról -, tehát nincs abban ellentmondás, hogy valaki hifi- és zenerajongó, és egyben minőségi írott lemezt szeretne a birtokában tudni. Különösen egy olyan országban, ahol sok ritkaság eredeti formában elérhetetlen és/vagy drága. És kár azon lovagolni, hogy ha valakinek van pénze drága felszerelése akkor miért nem vesz meg mindent eredetiben - ez baromira nem a topik tárgya. A magyar szerzői jog lehetővé teszi, hogy magáncélra azt tölts le és másolj magadnak, amit akarsz (zene és film esetében), ezért van szerzői jogdíj a hivatalosan forgalmazott lemezek árában - én is vadászom a veszteségmentes (PCM vagy FLAC) formátumú igényes zenéket, ritkaságokat a netről, pedig nem is vagyok klasszikus audiophile. A Plextor DVD-írói közül pedig a Sanyo chipes készülékek egyébként igen jó minőségben írnak Audio CD-lemezt is, de egy kimondottan csak CD-írásra optiamlizált EFM enkóder és optikai fej mindenképp jobb eredménnyel kecsegtet, mint a mai írók ''mindentbele'' felépítése. Tudom, mert van Plextor Premium CD-íróm és Yamaha CRW-F1 íróm is és CD-írás terén több összehasonlítást végeztem a mai DVD-írókkal összemérve ezek tudását. Személy szerint kíváncsian várom az új Premiumot, ha csak ugyanannyit tud, mint az elődje, már akkor is jó dolog, hogy 2 év garfanciával megint első osztályú készüléket lehet venni újonnan CD-írásra.

Új hozzászólás Aktív témák