Megújul a Plextor prémium minőségű CD-írója

A kék lézeres korszak hajnalán meglehetősen merész vállalkozásnak tűnik olyan optikai egységgel piacra lépni, amely még a jelenleg forgalomban lévő, „elavult” DVD-szabványokról is legfeljebb hírből hallott, a Plextor azonban minden jel szerint lát még lehetőséget, tartalékot az írható CD-k, illetve az ezeket kezelő írók piacán is: a hírek szerint még ebben a hónapban a japán boltok polcaira kerülhet minden idők talán legjobb kommersz CD-írójának felújított változata, a PlexWriter Premium 2.


Forrás: CDRinfo

Az új változat a maximálisan elérhető írási tempó tekintetében mit sem változott elődjéhez képest, azaz egyszer írható lemezeknél továbbra is 52-szeres, újraírhatóknál 32-szeres sebességgel tölthetők meg adattal a lemezek. A PlexWriter Premium 2 szokatlan módon elsősorban a lassabb írási sebességek tekintetében szárnyalja túl a korábbi modellt, így például egyszer írható lemezeknél elérhető a 2x CLV írási sebesség, illetve stratégia is, ez pedig bizonyos esetekben kimondottan jól jöhet Audio CD írásakor. A Plextor szerint ez, illetve a Yamahától licencelt AudioMaster írási technológia biztosítja, hogy a Premium 2-vel rögzített Audio CD-k minden eddiginél jobb hangminőséget nyújtanak majd, szorosan megközelítve ezzel a gyári, műsoros korongok mutatóit.

A nyolc megabájtos puffermemóriával felszerelt, Ultra-ATA interfészen kommunikáló PlexWriter Premium 2 meglehetősen borsosnak számító; 19 980 japán jenes (azaz átszámítva körülbelül 37 000 forintos) fogyasztói áron kerül az üzletekbe. A termék európai, illetve tengerentúli bevezetésről egyelőre nem rendelkezünk információkkal.

Előzmények

Hirdetés