- Hobby elektronika
- Gaming notebook topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Fujifilm X
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Megnyitotta kapuit a hardvercsárda
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
ngabor2
nagyúr
A titok: integrálják... Egy chip lesz ráintegrálva, valószínűleg Unichrome, az is mehet AGP8X-on. Csak nem lehet cserélni. A kivezetés meg olyan lesz, amilyet rátesznek. Legfeljebb valmit lehagynak róla, ha már nem fér. Vagy csak kivezetéseket tesznek rá, és azt tesz rá az ember, amit nem szégyell (van ilyen Epia is, most meg nem hazudom, melyik).
-
ngabor2
nagyúr
Az jó. Én is ilyen cuccot szerettem volna...aztán letettem róla. Túl drága a teljesítményéhez képest. És azért én még mindig kötöm az ebet a karóhoz, felvételhez a VIA nem ajánlott. Asszem veszek egy ''rendes'' AMD-s alaplapot (oké, videóhoz az Intel jobban ajánlott, de az AMD olcsóbb)
-
ngabor2
nagyúr
Elvileg vinnie kellene. De az M10k-ban is 1 GHz-es proc van, és Turhó szerint a divx-nél beszaggat. Oké, abban nincs hw Mpeg4, de akkor is... A VIA nem igazán az erős procijairól híres. Oké, sok helyre ez is bóven elég, avi-lejátszáshoz speciel nem mindig (és akkor felvételről még nem is beszéltünk...).
-
ngabor2
nagyúr
A VIA oldaláról letöltött képeket elnézve spekulálok. Van rajta 2 betöltetlen hely, pont akkora, mint egy-egy memóriachip. Tehát lehet, hogy valóban ''embedded'' rendszerekhez gyárilag rápakolt néhány mega memóriával fog kijönni.
Vagy ha jobban megnézzük, lehet, hogy az csak a videokártya memóriájának a helye, mivel meglehetősen csálén áll, valószínűleg van valami az alján.
Ha jól láttam, csak 2 csavarnak van helye. Kivetetések: jó esetben is sztereo hang, 4 db USB, 1 RJ-45 és egy D-SUB. De a cikk szerint lehet tvout, és DVI is.
Az a 10-es tápcsati elég érdekes. Miért nem csinálják már meg úgy, hogy tényleg 1 külső, pl. 12V-os stab. tápegységról lehessen üzemeltetni? Nagy elektronika kellene 7W-hoz, hogy szétszedje a szükséges feszültségekre? -
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest