- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Apple notebookok
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- UHD filmek lejátszása
- OLED TV topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
Új hozzászólás Aktív témák
-
dpman
csendes tag
Nos, látom sokan lehúzzák ezt a cuccot, mert hogy tvout-os multimédia PC-vel frankón megy ez a dolog és akkor meg mi ebben a jó?
Azt hiszem ez egy nagyon leegyszerűsített megközelités ill. mindenki a saját szempontjából vizsgálja a dolgokat...ami esetünkben PC-s emberkéket jelent, akik a PC-jükkel sokmindent meg tudnak oldani.
Viszont mi van a hozzá nem értő emberekkel? Akik nem akarnak Tvout-tal és különböző infrás segéd programokkal meg egyéb cuccokkal szórakozni.
Mi van azokkal akiknek van egy PC-jük és két másik szobájuk ahol nagyképernyős Tv és hangfalak és kényelmes fotel nyújta a kényelmet és élményt a filmnézéshez (sajnos én nem ilyen vgyok )
A Tvout témához pedig annyit, hogy elég silány az a minőség amit produkálnak eze,k a kimenetek (tapasztalat...meg ugye száraz műszaki tények) Persze sokan vannak akiknek ez nem gond...Ők örvendezzenek mert nem kell egyéb megoldás, tudják élvezni a filmeket abban a minőségben is.
Tehát ez megint egy olyan eszmecsere ahol minenki a magáét szajkózza és jó ha néhány embert meg tudsz győzni a ''saját igazadról''. Persze most akkor én minek erősködöm itt és nyomom az okfejtést? hmmmm
A lényeg, hogy van nálam egy ilyen eszköz tesztre, tehát ha valakinek kérdése van és érdeklődik ilyen cucc után, az nyugodtan írjon ide és megpróbálok válaszolni. Egyet már most el kell mondanom, ami nekem sem tettszik, az az, hogy ugye feliratot nem tud kezelni a ''kicsike''
bővebbet később ill. ha már tesztelgettem... -
gex75
tag
Rosszul álltok az egészhez.
Lehet hogy most csak azt látni hogy van egy eszköz amellyel a pc-n levő filmjeim meg zenéim/képeim meg tudom nézni/hallgatni a TV-men.
A jövőben az interneten keresztül sugárzott zenéket, filmeket fogjuk nézni, ezek
az eszközök képesek arra hogy ha előfizettünk valahol ilyen szolgáltatásra (lásd az USA-ban már van rádió, zene) akkor ezeket a médiákat le tudja játszani.
A HDD részhez pedig annyit, hogy : a következő verzióban valóban lesz hdd és dvd-író - ez a jövő év zenéje-, de pont ezek miatt az ára kb a 2,5-szeres lesz.
Amint mondtam - most is lehet kapni hálózati HDD-ket amikről le tud játszani.
Talán még fontos lehet hogy ez a lejátszó talán az első amely UPnP szabványon alapul - tehát ténylegesen ő játsza le a videót/képet/zenét, nem pedig a számítógéped - lásd pinnacle showcenter, meg egyebek.Mostanában ritkán vagyok itt a Fórumon....
-
Bally
senior tag
Létezik ilyen cucc, amiben vinyó is van?
Den: nem kötekedésképpen, de egy multimédia-PC-t ha be van lőve szépen, akkor bárki tud irányítani szerintem, nekem úgy van most, hogy elindul a gép, és egyből beugrik a lejátszó, az összes filmmel kilistázva, csak választani kell, és indítani a tv távirányítójával, ha vége csak megnyomni a kikapcs gombothttp://www.illatosut.hu/ - 14 nap az élet? | http://www.pwned.nl/ - cheater?
-
dwiki
senior tag
''nem, mert az minőségromlással jár mellesleg meg a távvezérelhetősége nulla, nem tudsz
vele több száz zene közt válogatni.''
Milyen minőségromlás?
Egy tv felbontása már eleve minőségromlás egy monitoréhoz képest, innentől
kezdve meg elenyésző a különbség, szvsz...
Én pl jobb szeretek a 19 colos moncsimon filemt nézni, mint a 100 Hz-es 72cm-es
TV-en. De ezzel lehet egyedül vagyok... (és persze ha többen nézünk filmet, már
előnyben a Tv)
A 'távvezérelhetőség nulla'' kijelentéssel megint vitatkoznék, mivel azért a pc-t is
elég jól lehet távirányítani, és máris tudsz akár egy távkapcsolóval ''több száz zene
közül'' válogatni...
Persze tény, ez csak akkor járható, ha Tv és a gép viszonylag közel van egymáshoz,
mert ha gép a hátad mögött, a Tv meg előtted, akkor körülményes a dolog...
A több dolog nagyjából áll, de azért hogy ezek ''olcsó kis vevő egységek''...
Mondjuk 3 db esetén, már nem annyira olcsó. Persze 1 db esetén sem túlzottan...
Viszont ha tényleg olcsóbbak lesznek a jövőben, akkor lehet létjogosulságuk
majdan. Kiváncsian várom mit hoz a jövő...Gyorsan fáradsz és már sántítsz? Észrevetted már, hogy a legtöbb normális tevékenység már zavar téged?
-
Den
veterán
router úgyis kell sztem, én meg eleve ilyezt vettem, 23k bruttó amúgy, szal nem pénz érte. de ha nem lenne ilyenem, akkor is pct regel mindig bekapcsolom, szal az nem gond hogy pc-nek mennie kell. másik szobában van mint aol tv-zek szal zúgás sem zavar, ráaadásul ott a hifi is, én nem szueretem a pc-s hangszórókészleteket...
csináltam anno házimozi pc-t is de eladtam, mert a családtagjaim nem tudxták kezlni, ezt viszont simán tudnák.www.simson4t.hu
-
Den
veterán
Bővebben: link
ez szerintem a mindent vivő vinyóház. csatlakoztathatod wlanon, sima lanon, usb2.0-n, és firewire-n iswww.simson4t.hu
-
Bally
senior tag
Igen-igen, rájöttem, hogy hülyeséget írtam (pár hsz-el utána)
Viszont az ok, hogy neked van egy routered, amire lehet külső rack-et kapcsolni, meg rack is, de szerintem nem egy elterjedt dolog, szal ha még azt is hozzávesszük árban.....
Szerk: a #17-esben megadott feltételekkel bíró cuccról esetleg nem tud valaki?
[Szerkesztve]http://www.illatosut.hu/ - 14 nap az élet? | http://www.pwned.nl/ - cheater?
-
Den
veterán
''Ha mennie kell hozzá a számítógépnek, akkor kb ugyanott tartasz, mint egy tv-outos videókártya+ rádiós videó/hangátvivő cucc esetén. (Amelyből mellesleg van olyan is ami távirányítással vezérelhető stb.)''
nem, mert az minőségromlással jár mellesleg meg a távvezérelhetősége nulla, nem tudsz vele több száz zene közt válogatni.
''Nem volna ''érdekesebb'' egy olyan cucc, amit a gépen meghajtóként be tudnál csatolni, és a rámásolt fájlokat a számítógép nélkül is tudnád utánna nézni?''
de, ezért van nekem asus wl500b wireles routerem, egy külső usb házzal hozzákapcsolt 80gb-s vinyóval. azokat a cuccokat amiket más gépról, vagy netről is el akarok érni, azon tárolom.
de van már az asusnak csak különálló wireless vinyóháza is
''Akkor már nem jobb volna egy központi egység, melyhez olcsón kahatóak lennének kis vevő egységek, melyek rádiójellel kommunikálnának a központi cuccal?''
de, erről van szó jelen esetben, a pc a központi egység, és ezek a cuccok (vagy pl a tegnapi hírben szereplő) az olcsó kis vevő egységekwww.simson4t.hu
-
-
Bally
senior tag
Én is, pont a mini-itx-es topicomban beszéltünk házat keresek ugye, de én szivesen lecserélném egy célhardverre, ami esetleg kevesebből kijönne, és még passzív is, mert ha összeadom, használtan is elég húzósra jönne ki:
-legalább MII10000-es epia: ~35e
-256ram: ~6-8e
-40-es vinyó: ~8-10e
-távirányító(vevő): 2e (Robert7X-től )
-mini ház táppal: ~26e
ez összesen: 78.000Ft, ami valljuk meg, csak mozihoz, és mp3-hoz elég húzós
akkor már egy Xbox, ami:
-alapgép: 40e
-chippelés, új szoftver: ~5-7e (nemtom nekem nincsen)
-nagyobb vinyó bele, 5Gb-on nem kell sok filmet nézni, mondjuk 40-es: 8-10e
-távirányító szett: ~5-6e
ez összesen: 58.000, mindjárt jobb, és ez is lejátszik mindent vmw-tól divx-en át egészen a DVD-ig mindent
Amit pedig elvárna az ember egy ilyen cucctól, az
-DVD, xvid, divx, wma, vmw, vagyis az összes video-formátum lejátszása
-mp3, vaw...... az összes audio-formátum lejátszása
-kis méret
-totál-zajtalan működés, az első kettő esetében, ez nem áll fent (epia is MII10000-től aktív hűtést igényel)
-Gépről hálózaton másolás, esetleg wlan, talán ez a legjobb megoldás
-ár sem mindegy, legyen mondjuk 30e Ft
-5.1, bár ez nekem nem létszükséglet, de szerintem nem nagy kunszt manapság
Ha ezt mind tudná, istenemre mondom, olyan kelendő lenne, mint semmi más, én legalábbis vennék.
A létező divx-lejátszókkal pedig az a gondom, hogy nem akarok cd-re irkálni minden home-videót, mert nagyon sok lenne, így is a vinyóm jelentős részét foglalják el, ráadásul, szeretek bele-bele nézegetni, haverokkal az érdekes részekhez pörgetni, jókat röhögni, és ez elég szar lenne cd-kkel, viszont ha nem kellene feltétlenül egy gép hozzá, akkor minek menne......
Den: ez mind szép és jó, de feltétlenül kell mennie a PC-dnek is ehhez, és ha a barátnőd éppen mást akar csinálni a gépen, akkor nem filmezel?
[Szerkesztve]http://www.illatosut.hu/ - 14 nap az élet? | http://www.pwned.nl/ - cheater?
-
dabadab
titán
''Ha mennie kell hozzá a számítógépnek, akkor kb ugyanott tartasz, mint egy tv-outos videókártya+ rádiós videó/hangátvivő cucc esetén. (Amelyből mellesleg van olyan is ami távirányítással vezérelhető stb.)''
Olyan szerintem nincs, aminek meg tudnad mondani, hogy ''ezt a videot jatsszd le''.
Mindemelett a PC hasznalhato marad akkor is, ha ezzel nezel egy filmet, v akarmit.
''Más: Hiába wireless a cucc, egyszerre csak egy készüléket (Készülék együttest.)
tud kiszolgálni. Akkor már nem jobb volna egy központi egység, melyhez olcsón kahatóak lennének kis vevő egységek, melyek rádiójellel kommunikálnának a központi cuccal?''
Ez a vevo egyseg, ami radiojellel kommunikal a kozponti cuccal (a PC-vel).DRM is theft
-
dwiki
senior tag
Miért haragudna azért, hogy az Istened nem annyira féleszű?
Amúgy télleg nem tom mi értelme van egy olyan cuccnak, amit egy sima pc-vel
meg lehet csinálni?
Ez a cucc a jövőbe mutat?
Szerintem elég zsenge egy cucc, nem sok értelemmel.
Teljesen felesleges pénzkidobásnak tűnik.
De lehet félreértettem valamit, és tök jó cucc ...
Egy ismerősöm most vett egy Samsung tv-t, amiben van 5.1-es hangrendszer (a
hátsó két hangfal külön, több ibeépítve), e mellett van benne merevlemez (amire
tud menteni a TV-ből), és még vga csatlakozási lehetősége is van. (tehát
számgépet sima monitorkábellel össze tudod kötni a TV-vel.) No ez a cucc is a
jövőbe mutat?Gyorsan fáradsz és már sántítsz? Észrevetted már, hogy a legtöbb normális tevékenység már zavar téged?
-
L3zl13
nagyúr
Miért? Tökéletesen igaza van.
Ha mennie kell hozzá a számítógépnek, akkor kb ugyanott tartasz, mint egy tv-outos videókártya+ rádiós videó/hangátvivő cucc esetén. (Amelyből mellesleg van olyan is ami távirányítással vezérelhető stb.)
Nem volna ''érdekesebb'' egy olyan cucc, amit a gépen meghajtóként be tudnál csatolni, és a rámásolt fájlokat a számítógép nélkül is tudnád utánna nézni?
Más: Hiába wireless a cucc, egyszerre csak egy készüléket (Készülék együttest.)
tud kiszolgálni. Akkor már nem jobb volna egy központi egység, melyhez olcsón kahatóak lennének kis vevő egységek, melyek rádiójellel kommunikálnának a központi cuccal? Bár szerencsére nem olyan drága a cucc.Aki hülye, haljon meg!
-
Kalwa
tag
Nyugodtan állíthatjuk, hogy igazat beszélnek és ez a jövő!
-
gex75
tag
Audio :
MP3
WMA
WAV
Online Content
Radio@AOL™
Napster®
Rhapsody®
Image:
JPEG
JPEG2000
TIFF
GIF
BMP
PNG
Video:
MPEG 1
MPEG 2
MPEG 4
AVI
XviD
Bővebben: linkMostanában ritkán vagyok itt a Fórumon....
-
gex75
tag
Veszem hozzá egy Upnp-s hálózati hdd-t és máris van vinyód.
Mostanában ritkán vagyok itt a Fórumon....
-
Bally
senior tag
És milyen tökéletes lenne, ha egy vinyó is lenne benne
http://www.illatosut.hu/ - 14 nap az élet? | http://www.pwned.nl/ - cheater?
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik
- Diablo IV
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- EA Sports WRC '23
- Tőzsde és gazdaság
- Motorola Moto G54 5G Power Edition - nem merül le
- Ötletek, javaslatok, hogy még jobb legyen a PH! lapcsalád
- Poco X6 Pro - ötös alá
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Óra topik
- További aktív témák...
- Akció! Dell Latitude E6220 laptop (12,5/i5-G2/4GB/128SSD/AkkuX) - 1 év garancia, 27 % számla
- CNC Fémmegmunkálás és AWI, MIG hegesztés
- Akció! Dell Latitude E6320 laptop (14/i5-G2/8GB/320HDD) - 1 év garancia, 27 % számla
- CNC Forgácsolás / 3D tervezés / Műszaki rajzolás / CNC program készítése, modernizálást
- 256GB 2400T (8x32GB) SAMSUNG DDR4 RDIMM ECC memória - 10e Ft / modul!