- Computex 2025: "ragadozó" QD-OLED monitorok az Acer fémjelzésével
- Computex 2025: Acer monitorok kreatív profik számára
- Computex 2025: épp bemutatkozott a Wooting 60HE v2, és már ki is állították
- Perelik a CrowdStrike-ot a 7000 törölt repülőjárat miatt
- Meggondolta magát az NVIDIA, kvantumgépes cégbe fektetne
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Androidos fejegységek
- Milyen házat vegyek?
- Computex 2025: "ragadozó" QD-OLED monitorok az Acer fémjelzésével
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Philips LCD és LED TV-k
- NVIDIA® driverek topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
Aktív témák
-
-
ATI_R300
tag
Ha olyan jó lesz mint a fx5600 akkor helyben leszünk amúgy meg irodai gépekbe most jelent meg az MX 4000
-
Cane
őstag
válasz
Alvin_ti4200 #45 üzenetére
Telefonos segítséget kért tőled, mert a számítógépest már elhasználta?;]
Látod látod... Már megint más helyett válaszoltál.
Végülis tök mindegy mert én megint másra gondoltam, pontosan arra hogy a ti200 akkori órajelei mellé majdnemhogy oda lehetne tenni az 5500 órajeleit, azonban ez utóbbi már dx9-es kártya. -
''Ez az 5500-as majdnem egy DX9-es Gef3 Ti200 kártya.''
Nem értem, hogy milyen vonatkozásban állná meg a helyét ez az állítás.
Az FX-ek közül legfeljebb az 5900XT-t lehet a TI200-hoz hasonlítani.
Az FX5500 a korábbi kártyák közül legfeljebb az MX-ekre hajaz.
faster:
Én még azt is megkockáztatnám, hogy rövid időn belül az NV31-et kivonják a gyártásból, és lesz majd helyette a csak alacsony órajeleket bíró (=selejtes) NV36-okból kreált 5700LE. -
Cane
őstag
Ez az 5500-as majdnem egy DX9-es Gef3 Ti200 kártya. Mondjuk az 5200-as mellé felesleges még egy ilyen kártya.
-
faster
nagyúr
Na, akkor lehet, hogy az NV31 teória mégsem igaz. #2-nél írtam azt, hogy ez NV34-nek tűnik, mert az inno oldalán 0.15 mikront és 350-es ramdacot írtak. Erasmus viszont 0.13-at írt, 350-es ramdacokkal. Az NV31 pedig 0.13 és 400MHz ramdac. Semmi értelme nem lenne áttenni egy NV31-es magra 350-es ramdacot, vagy pedig nv34-et 0.13-on gyártani. Valaki téved, mert ezt az NV31 teóriát a digit-life-on is olvastam.
-
kicsit OFF ... Haverom tegnap átjött, tanácsot kért szeretne vmi uj olcsó gépet összerakni.. megkérdezte hogy az inno3d ti200 az most inno3d vagy nvidia kártya..:DD Kicsit fogalmakkal nincs tisztában, (elmagyaráztam neki)..
Most képzeljétek el hogy elmegy magába vásárolni...Huhh, azt ad el neki a boltos amit nem szégyell..:DD ha egyáltalán az is ki tud igazodni ebben az új SE,LE,PRO,XT stb elnevezésekben:DD -
Nahát, ez érdekes... wirebond NV31 chip? :F Nem hinném.
És hogyan férne a képbe pl. ez:
''NVIDIA_NV34.DEV_0326.1 = ''NVIDIA GeForce FX 5500'' -
HiperG
addikt
Örvendezzünk ;] ;]
-
JulWCZar
senior tag
A kép is parasztvak: ha hasonló magra épül mint az nv31, és 0.13 mikronon, akkor minek rá ilyen látványos, óriási hűtés? Nálam nevetséges kis GPU-only fémlemez szolgál erre a célra, a memek csupaszon, és messze nem 270/400-ak frekik.
-
Latissimus Dorsi
senior tag
Irodai gépekbe kiválló lehet, ha ez végleges kép nem valami humor,:F akkor eleve passzív hűtés lesz rajata!?
-
parandroid
félisten
irodai gépbe egy mx400-mx440, vagy radeon 8500-9000 való mostanában. ha minden igaz, ezek 10-15 ezerből meg is vannak (az ati vonalban nem vagyok biztos...). ha az ember integráltat vesz, arra azért érdemes figyelni, hogy ennél lassabb ne legyen, mert a kyodai újabb verziói erősen megterhelik a videókarit is... ;)
-
simbazz
aktív tag
Naja, logikus.
De mi van, ha sz*rnak a logikára és kijön valami 5300? Vagy 5400? Esetleg 5250, 5350, 5450? Ezekből XT? SP? LE? Ultra? 64bit? :)) Követni se lehet, egyszerűen szánalmas, meg milyen átfedések vannak már így is, 5700Ultra vs 5900XT, meg hasonlók.
De minek egyáltalán 5500? 5600XT 64 bit épp elég ótvar lett...
[Szerkesztve] -
Vitus
őstag
Igen szükség van. De már iszonyatosan sok fajta van. Ez már teljesen fölösleges. Ez a 5200 Ultránál gyorsabb lesz 5%-al a 5600 simánál meg lassabb 5%-al és árban az egyiknél 500-al drágább másiknál meg 500-al olcsóbb (az adatokat csak példának írtam). Akkora már a kínálat, hogy ennek a kártyának már semmi értelme. Munkagépbe, meg szerverbe ott a PCI S3 1000ért vagy egy akármilyen mx oda minek a dx9?
-
Erasmus
őstag
Közben jött egy másik sajtóanyag is, ezt tisztázni látszik a kérdést, hogy melyik magra épül a GeForce FX 5500:
----
The Point of View GeForce FX 5500 is based on the NV 31 GPU.
It is using DDR memory running on 400 MHz, with the engine clock running on 270 MHz.
The first models will be delivered with 128MB en 256MB
The models will be delivered with D-Sub port, DVI port and Video-out.
Most important features:
• nVidia Lightspeed Memory Architecture III (LMA) Technology
• nVidia Intellisample technology
• nVidia nView multi-display technology
• nVidia CineFX Shading Architecture
• nVidia Digital Vibrance Control™ (DVC) 3.0
• nVidia Unified Driver Architecture (UDA)
• AGP 8x
• Dual 350 Mhz RAMDACs
• DVI-I interface for LCD Monitor
• 0.13 Micron Process
• Full Microsoft® DirectX® 9.0 compatibility OpenGL 1.4 support
----
üdv, -
maszat
senior tag
Na várjál.
A GPU 270 MHz, pont mint az 5200-nél, de valszeg 5600 feature-k is vannak benne.
Ezek szerint fogták az NV34-et, belepréseltek egy kis NV31-es hardveres cuccokat, hogy jobb legyen az elődnél (5200) és meghagyták a 0,15 mikront, hogy ne melegedjen annyira. Nemde?
Kíváncsi leszek mit tud majd a 400-as ramokkal (de lehetne rajta inkább 500-as)
És mi a látható különbség ramdac-ok között?
[Szerkesztve] -
faster
nagyúr
A ramdac végzi a digitál-analóg átalakítást az analóg vga kimenet számára. Ennek a sávszélessége 350MHz, ott a link a #2-nél, meg lehet nézni. Az nv30-31-35 szériának 400MHz szokott lenni (+0,13mikron gyártástechonológiájú), az nv34 (fx5200)-nek pedig 350MHz és 0.15 mikronos, pont, mint ez az FX5500.
[Szerkesztve] -
faster
nagyúr
válasz
Alkarcsont #9 üzenetére
Ne hidd. Nekem 845G van itt melóhelyen, és a nagyobb flashanimációk belassulnak! Szar.
[Szerkesztve] -
Alkarcsont
senior tag
Anno a gépem amit kompletten vételeztünk egy 233-as Cyrix procival 16MB EDO Rammal és 1MB-os S3Trio-val 2.1GB Seagate vinyóval (na ez az egy dolog ami figyelemreméltó hardverelem volt benne) büszkélkedhetett 1998-ban Augusztus végefelé... és hát khümmm khümmm a pénz elégszűkösen jött össze rá a gép már akkor elavult volt, mikor megvettük ez van...
-
Alkarcsont
senior tag
Valakinek csak az ilyen hulladékra va pénze pl. én spec. már 6 éve fejlesztgetem a gépemet iszonyat kevés pénzből olcsó noname dolgokat veszek azokat is használtan, persze azért nem szarokat így van a gépembe 1700+ XP és ATI Radeon 8500LE nemsokára fejlesztek monitorkártya téren, de ez sem történne meg, ha nem lenne sulinet... Nem csak a gagyi termékek okolhatók hanem szerintem az eladók is én eddig csak egy boltot ismerek a környékemen ahol jól bánnak az emberrel igényei és pénze fügvényében még az öreg mamikának is elmondják mi közül választhat és az kb mire lesz elég az unokájának...
-
Vitus
őstag
Minek adnak hozzá 3dmark 2003at? Azért, hogy a ''boldog'' tulajdonos egyből lássa mit nem tud a kártya? :DDD Ebben csak az a bosszantó, hogy azok zsebéből szedik ki vele a pénzt akiknek nincs és nem értenek hozzá. És ez igaz az ATI se és 64bit kártyáira is. Én az EU helyében kitiltanám a piacról az ilyen hulladékokat. Grrrrrrrr :((( Annyira bosszantó! El tudom képzelni, hogy egy szegényebb család összegyűjt nagynehezen egy gépre valót és egy hulladékot kap érte és amikor rájön már késő. :(((
-
BobMaster
senior tag
Kérdés, mennyire hivatalos, a kép PS-remake :))
-
faster
nagyúr
Inkább az nv34 utódja ez: 0.15mikron, 350MHz ramdac
[L]http://www.ivmm.com/inno3d/geforcefx/products_gf_fx_5500.html[/L] -
anulu
félisten
Hááát, nem tudom, minek nevezzem. 10-15e pénzt lehet, h megér...
Aktív témák
Hirdetés
- One mobilszolgáltatások
- Tíz éves lett a The Witcher 3: Wild Hunt
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Androidos fejegységek
- Nintendo Switch
- A hónap végén jön a S.T.A.L.K.E.R.: Legends of the Zone Trilogy Enhanced Edition
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Google Pixel topik
- Milyen házat vegyek?
- További aktív témák...
- AKCIÓ! ASUS PRIME Z390-P i5 8600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 DEEPCOOL Matrexx55 630W
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- AKCIÓ! nVidia Quadro P4000 8GB GDDR5 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest