Hirdetés
- Milyen videókártyát?
- Szinte visszhangzik a beltere a SilverStone fekvő házának
- Videós, mozgóképes topik
- Calibre, az elektronikus könyvtár
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Példátlan a 2 nm-es TSMC node iránti kereslet
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Akciókamerák
- ASUS ROG Ally
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
Új hozzászólás Aktív témák
-
fishi
tag
Feltaláltad a spanyolviaszt, a PS1 óta ez pontosan így működik.
A gyári lemezek elején, egy még nem írható részen van egy azonosító, ha nem találja a konzol, akkor nem indítja el a lemezt.
Ez marha jó ötlet, de el kell szomorítsalak, már néhány éve megoldották a kikerülését: emiatt építik be a modchip-et. -
Frigo
őstag
Ez már tényleg csak hab a tortán:
Dualboot firmware:
[link]
Leendő vásárló kedve szerint váltogathat az eredeti és a hackelt firmware között -
rocket
nagyúr
PSP UMD disc az ilyen, nincs iro es lemez se kereskedelmi forgalomban.
Xbox360 konzolnak ilyen szempontbol a leggyengebb pontja a dvd olvaso, talan ezzel hibaztak, hogy nem eroltettek a hd-dvdt (igaz idoben ez a konzol megjelenesenek csuszasat okozta volna), valoszinuleg akkor is lenne megoldas, de ott lenne a m$ oldalan a draga hd-dvd iro es lemezek. -
simonzé
addikt
válasz
Shabranigdo #42 üzenetére
Ezt komolyan mondtad? Megfordítani a forgásirányt?
És az 100100101010101001 korában mi értelme lenne ennek? Ugyanúgy vissza leetne olvasni mindent forgásiránytól függetlenül. A sávok elhelyezésének problémája a bakelit lemezzel együtt kihalt.
Tokozás! Ez a lényeg. Ha csak pl. egy kifli alakú, 3cm vastag lemezt lehet berakni az olvasóba -ami persze megintcsak különleges formájú, hogy ne lehessen kicserélni- akkor nem lehetne hamis lemezt készíteni hozzá.
Azt megmondaná valaki, hogy mi a tüdőnek van szükség update-elhető firmware-re egy 3-4 évig változatlan DVD olvasóval futó konzolnál? ÖNGÓL! Gratula MS! Hoztátok a formátokat.
Szerk: Még mielőtt valaki belekötne a dologba, ideírom, hogy a DVD szabványt nem kellene lecserélni. A DVD lemezek 100%-ig másolásvédetté válnának, ha pl. 1cm-mel megnövelnék az átmérőjüket. Csak a MS-nak lenne ilyen lemeze (biztonság!), ilyen írója (tuti biztonság), ilyen mérethez való tokja (bevétel!) és mappája (szintén bevétel!)
És erre még egy ovodás is rájönne egyhavi MS-fejleszői fizetésért cserébe.
[Szerkesztve] -
simonzé
addikt
Ja, csak úgy felvetődött bennem: Mi lenne, ha a játékokat speciális (tokozású) hordozón adnák ki, ami kizárólag ehhez a konzolhoz készül? Nem lehetne másolatot csinálni róla, mert olyan hordozót boltban nem kapnál. Nos?
u.i.: Az ötlet nem tőlem származik, a Nintendo meg a Sega 25-30 éve kitalálta -
simonzé
addikt
Én pont azt hallottam, hogy annyira azért nem halk... Ráadásul a bővíthetőség sem az erőssége, mivel nemigen vannak benne szabad slotok.
Ja, a tuti másolásvédelem az, amit valamelyik TV sorozatban is láthattatok: ''Lejátszás után a lemez megsemmisíti magát - 10-9-8-7-6...'' Aztán mehetnél mindig új lemezért, vagy rosszabb esetben lejátszóért. Na AZ termelné a profitot szorgalmasan. -
Cs_Laci
senior tag
Asszem a köv gépem egy XBOX 360 lesz
Kell bele egy kicsit nagyobb vinyó, és felnyomni rá vmi épészebb oprendszert.. És fillérekből van egy 3 procis rendszerem itthon, ami pici, halk és jól néz ki
Szerk: Mielőtt Erdőke beleköt, 3 proci magos...
[Szerkesztve] -
X-COM
nagyúr
az ms idáig csak bukott az x-en, nem akarnak még bukni pluszban egy saját média fejlesztésével, majd a későbbiekben még azon, hogy az új média előállítási költsége magas és így kevesebb a profit a játékokon.
Az MS már régóta nem Gates kis magáncége, hogy csak úgy kedveltetésből tolja bele a pénzt egy ekkora project-be. -
ody42
senior tag
MS-nek van pénze próbálkozni, majd a köv. XBOXban okosabbak lesznek
Amúgy még azt sem mondom, hogy csináljanak külön szabványt, elég lenne, hogyha pl. a DVD írók a lemez első 0.1%-ra nem tudnának írni, olvasni viszont tudnának onnan. Oda akkor lehetne nyomni valami spéci azonosítót, ami azonosítja, hogy gyári lemezről van szó. A létező sok DVD formátum mellett elférne még egy ilyen, bár nem tudom, h. ezt pl. lehetséges-e megvalósítani. -
faster
nagyúr
Késő bánat, a Toshiba a HD-DVD-t nem readonly, PC-n kívüli szabványnak tervezte, hanem általános formátumnak, ami aztán majd elterjed, és a nagy volumennek köszönhetően visszahozza a befektetett pénzt, a blu-ray meg a Sony-é, majd hülye lesz a riválisnak licenszelni elfogadható áron. Persze hd-dvd ügyben még változhat a helyzet, a Toshibán is múlik, de az Xbox360 már kint van, úgyhogy csak legfeljebb egy következő szériában debütálhat a dolog. A saját formátum kifejlesztése pedig megint csak pénz-pénz-pénz, kockázat-kockázat-kockázat.
-
feki80
tag
Véleményem szerint az MS-nél fel voltak erre készülve!Ők hadirendbe állították sorba azokat a dolgokat, ami miatt nem érdemes megtörni a 360-t!Gondolok itt a Live-ra, arengeteg hasznos cucc a marketplace-n,jönnek az új kiegészítők (mint pl. HD DVD meghajtó ami kb 200 dolllár lesz ami szerintem asztaliban jóval drágább), ha valamilyen szoftvernél fagyást észlelnek akkor Dashboard update, szóval sokkal több értelmes dolog van már mint anno a sima X-nél, ahol a Live nem volt ennyire fontos!
-
X-COM
nagyúr
válasz
_ocsisajt #31 üzenetére
hogy-hogy, akkor? ha a gáma igényli a frissebb firmware-t, akkor frissítheti a gépet.
Az MS megadta ezt a lehetőséget a kiadóknak. A GRAW-nak pölö egész biztosan szüksége van frissebb firmware-re, de sajnálatos módon nem mellékelték a lemezen, ez remélhetőleg a ''kezdeteknek'' tudható be.
[Szerkesztve] -
Allien
veterán
''...pl: halottam olyat, hogy egy fent lévő alcohol miatt nem indult el egy eredeti CD, mert hogy virtuális meghajtót talált...)
Hát, erre elég sok példa van. Már anno az IL2, illetve azon részei mind reklamáltak, ha találtak ilyet, és még akkor nem volt ''elrejtő'' progi.Pedig direkte eredetiben vettem meg anno ezeket, és utálom is az ilyen gammákat, hiszen mi köze hozzá mi van a gépen, ettől még a feltört verzióval shimán lehetett játszani, akkor az eredeti mi a ráknak szórakozik, ugye?
Ezzel az erővel, ha van ''A'' betűs könyvtáram, akkor mondjuk ebben is beleköthetne.
-
ody42
senior tag
>Te ne kötözködj.
nem, te ne.
>gondolod nem jönne vissza, mi?
>
>Mi mi? Nem biztos, hogy visszajönne. Az MS-nek nincs tapasztalata ilyern téren,
>csak külsős céggel tudná ezt elérni, és nem olcsó mulatság (és még időben sem
>egy rövid dolog)
nem kell az MSnek csinálnia, sőt a szabványt még millió más helyen lehetne használni, csak PC-ben nem, h. ne lehessen warezolni olyan könnyen.ez a lényeg.
>Mi fog elsorvadni, mi a jobb?
lehet, h. a HD-DVD pl. nem fog elterjedni, hanem csak a Blueray, és akkor a HD-DVD be ölt pénz kidobott pénz lenne a gyártóknak.(elsorvad erre vonatkozik) Ez szerintem semmivel sem jobb, mint ha az egyiket erre, a másikat arra használnák, csak úgy kell elválasztani a kettőt, hogy a warezt lehetetlenné tegye.(mi a jobb erre vonatkozik)
remélem így már érthető.
[Szerkesztve] -
rocket
nagyúr
Tisztan latszik az eddigi 2 probalkozasbol, hogy a dvd olvaso firmwareje a gyenge pontja az xbox360-nak vedelem szepontjabol.
-
faster
nagyúr
ne kötözködj már ennyit,
Te ne kötözködj.
gondolod nem jönne vissza, mi?
Mi mi? Nem biztos, hogy visszajönne. Az MS-nek nincs tapasztalata ilyern téren, csak külsős céggel tudná ezt elérni, és nem olcsó mulatság (és még időben sem egy rövid dolog)
így meg lehet, hogy az egyik el fog sorvadni, akkor melyik a jobb?
Mi fog elsorvadni, mi a jobb? -
Stalker-2572
veterán
Haha!! leglább ezekután nem védekezhetnek azzal a játékfejlesztők, hogy azért nem készítenek P-cre játékor, mert szar a másolásvédelem
-
nbk
aktív tag
mennyibe kerül ez az új xbox?
szerintetek akik ilyen konzolokat használnak nem zavarja őket hogy tv-n játszanak?
semmi pénzért nem cserélném le lcd-met tv-re -
nbk
aktív tag
válasz
Shabranigdo #23 üzenetére
nem nem lenne író ami olyat írna...
csak az m$ gyárban... -
ody42
senior tag
sosem vágtam, hogy miért nem csinálnak ms-ék egy olyan szabványt, aminél csak gyárilag lehet írni a lemezt...
-
afterburner_
őstag
hát terjedni terjed mint allat.. kivancsi vagyok a fejlemenyekre en is
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
VargaI
senior tag
szerintem ezek az újabb és újabb, hiper-szuper másolás védelmek mind csak olaj a tűzre, minél jobban behíresztelik, hogy így meg úgy feltörhetetlen, annál többen fogják megpróbálni feltörni, arról meg nem is beszélve, hogy egy ilyen védelem kifejlesztése mi pénzbe kerül, és sajno legtöbbször pont azokat súlytja, akik tényleg megveszik az eredetit (pl: halottam olyat, hogy egy fent lévő alcohol miatt nem indult el egy eredeti CD, mert hogy virtuális meghajtót talált, vagy akár a sony-nak az idóta másolásvádelmi botránya - no comment
)
-
jerry311
nagyúr
Ha feláldoznák a kompatibilitást meglenne a védelem...
Elég lenne csak az optikai meghajtó forgásirányát megváltoztatni.
Lehet csak a gyári lemezeket olvasná, se DVD-t se mást, de szvsz a vásárlók 99%-a nem azért vesz konzolt, hogy azon nézze a DVD-ket. Inkább azért, hogy a házimozira csatlakoztassa és játszon vele. -
X-COM
nagyúr
még jó, hogy frissíthető a szoftvere, a játékok meg igénylik majd a megjelenésükkor épp aktuális szoftvert
-
Petya25
őstag
Miért nem tesznek egy olyan ellenörző bonthatatlan chippet az alaplapjába, ami minden induláskor leszkenneli a rendszert és megakadályozza az indulást, ha valami nem okés?
-
Frigo
őstag
Ahhoz képest elég sokáig bírta a hackerek ostromát meg szerintem mire kiforrja magát a hack és komolyan el kezd terjedni annak még kell majd pár hónap.De nem féltem az M$-t egy Halo 3-ból vagy GTA4-ből így is meglesz a több millás eladott példányszám.
-
Ste
addikt
válasz
Senior tag #7 üzenetére
''if you like it, buy it'' -
Senior tag
aktív tag
Így legalább ki tudja próbálni az illető a játékot, mielőtt megveszi a drága eredetit.
-
Agyasima
őstag
Egy mondóka jut az eszembe:
Chip chip csóka
lag varjúcska
komámasszony kéreti a szerverét
nem adhatom oda
noobok ülnek rajta
HACK! HACK! HACK! HACK! HACK!!!
forrás:bash.hu -
kovsol
titán
tegnap olvastam erről már
nem tudom nálam azért visszatartó erő lenne a netes játék hiánya, és a gari vesztés is -
Yutani
nagyúr
Ezek szerint ez sem bonyolultabb, mint megchippelni egy PS2-t. Ez jó hír a ''csóró'' gamereknek...
Majd jómunkás emberek vállalnak többezer forintért méregfog-húzást, és tovább virágzik a kalózkodás. Gyanítom.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A módosított firmware beégetéséhez ezúttal elég egy PC és némi műszaki érzék.
- Milyen légkondit a lakásba?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen okostelefont vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- Milyen videókártyát?
- Gitáros topic
- Szinte visszhangzik a beltere a SilverStone fekvő házának
- Futás, futópályák
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Yettel topik
- További aktív témák...
- Újszerű Garanciás Macbook Air M1-es (8GB/256GB) 2026.09-ig Garis)
- ÚJ BONTATLAN Apple MacBook Air 15" M2 8GB RAM 256GB Magyar billentyű garancia 1 év Deak t
- Bontatlan ÚJ IPAD PRO M1 M2 M4 11 12,9 Wi-Fi és 5g cellular 128--512GB DEÁK TÉRNÉL Azonnal Átvehető.
- AKCIÓ BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256GB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető
- Pioneer SC LX 502 7.2 4K Atmos házimozi erősítő
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W docking station (3TR87AA)
- Csere-Beszámítás! MSI Gaming X RTX 4060Ti 16GB GDRR6 Videokártya!
- Billentyűzet magyarosítás magyarítás lézerrel is! 10-15ezer közötti áron! Óriási betűkészeletünk van
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- Országos! KÉSZPÉNZES - UTALÁSOS VIDEOKÁRTYA FELVÁSÁRLÁS! Korrekt áron! NVIDIA!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest