- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
Aktív témák
-
Fawkes
őstag
válasz Alvin_ti4200 #50 üzenetére
Igen 72 óra 3dmark után hát persze...
sztem egyből hazavitték...:)Amúgy ez a zalman cucc nem egy nagy durranás ugyanaz mint a kis zalman cuccok csak az oldalába van kivezetve a heat pipe...De azért biztos le tudja adni azt a hőt amit lekell meg azért volt melegebb a ház oldala mint a többié mert ez a lényege ott adja le a hőt de a cikkből pont a lényeget hagyták ki...
[Szerkesztve] -
Fawkes
őstag
válasz Alvin_ti4200 #48 üzenetére
1400Dollár???????????Asszondja ez korrekt hídbamegyek....Lehet neki korrekt de nekem nem:)Amúgy erről is lemondtam már...Angolul nem tudok de nem láttam egy táblázatot se ahol le van írva mi hány fokos volt :U
-
Alvin_ti4200
félisten
Még meleg:
[L]http://www.tomshardware.com/howto/20040115/index.html[/L] -
kamikaze boci
őstag
A marketing résszel kapcsolatban nekem is van némi sejtésem. De az igény létezik, és a Zalman keresi a megoldást. Vagyis szerintem ez a ház előbb-utóbb piacra fog kerülni. (Fogadhatunk, ha gondolod :) )
Az árat pedig két dolog határozhatja meg: a fogyasztók kereslete és az előállítási költség. Az árnak nyilván meg kell haladnia az utóbbit. (A fogyasztónak pedig el kell hinnie, hogy a kifizetett ellenérték reális.) Más megközelítés piaci körülmények között nem reális.
''ha Zalman ''csak'' 300e Ft ból tudja megoldani, más pedig mondjuk 100e Ft ból..''
Ebben tökéletesen igazad van, ha valaki 100-ból képes kihozni ugyanezt (vagy jobbat), akkor a Zalman teljesítménye nem teljesítmény. De erre eddeig senki nem volt képes. Sajnos a passzív hűtéses (heatpipe-os) megoldások mind ugyanilyen drágák.egyéb állatfajták
-
F7
tag
Itt nem azt kell nézni, hogy ez a ház ennyibe és annyiba kell, hogy kerüljön!!!!
Itt a csendes hűtést veszed meg, ha Zalman ''csak'' 300e Ft ból tudja megoldani, más pedig mondjuk 100e Ft ból, akkor jó a Zalman? Mert sztem nem. Akkor jó ez a ház? Sztem nem.
Hangsúlyozom, elméleti adatok, árak! Tehát nem az a lényeg, hogy mutassak egy másik házat, hanem az, hogy nem így kell megközelíteni, hogy ''deháát'' ennyi....
A másik, kicsit görgessetek vissza, leírtam már, hogy az egész szinte biztos hogy csak marketing. Így eben a formában nem fog megjelenni a ház, ugyanis kutya nem venné meg.
A PFC-re való hivatkozás pedig elég gyenge kifogás.Fickó! Fekszessz!
-
kamikaze boci
őstag
Most a másik oldalt fogom képviselni:
Egy márkásabb táp 30+ eFt, egy passzív hűtéses 60 felett is lehet.
A bordázott alumínium öntvény ára csillagászati, itthon is több eFt/kg, pedig nálunk viszonylag olcsó.
A heatpipe-ok előállítása azért némileg drágább, mint a hasonló bordás-ventillátoros hűtőké.
Egyéb vasalatok (görgők, fogantyú, pántok, ..)
Egyéb szerelvények (kapcsolók, ..)
(Az újszerűségért, és a márkanévért járó extra profitot nem veszem figyelembe.)
Ebben a megközelítésben 150-200 eFt egyáltalán nem sok a házért. Ne akarjuk már, hogy szegény Zalman a kedvünkért előállítási költség alatt forgalmazzon terméket, hogy aztán tönkremenjen :DDD. K***a drága (nekünk), de nem biztos, hogy nem is ér annyit.
Én szeretem a Zalmant, mert nagyon jó (de nem hibátlan) dolgokat árul.egyéb állatfajták
-
GuMipOkE
senior tag
Hm, én kifejezetten szeretem az egyszerű, de stílusos formákat.
Ha ezt is elrondították volna mindenféle ledekkel, 100 gombbal meg giccses marhaságokkal akkor elhánynám magam.
Kifejezetten tetszik az hogy becsukott előlappal egy egyszerű doboznak néz ki.
Tetszik a TT Xaser III háza is, de sztem ez klasszissal szebb és igényesebb.
Vizes kütyüket meg akkor sem tennék bele a gépbe, ha fegyvert fognának a fejemhez. Szeretek horgászni, meg úszni, de azért ezekből kihagynám a szgépet...:DDD -
chariot
csendes tag
Én is olvastam a fasziról, meg a hólyagosra sült szerszámjáról. Mindazonáltal az a gép működött! Hangtalanul, tornádószerű süvöltések nélkül stb. Egye fene nem teszem az ölembe. Vagy felveszek egy környezetvédelmileg súlyosan elitélendő azbeszt alsót :). De működne csendben. Oly nagy igény volna egy asztali gép, ami mellett nyugodtan lehet aludni? Ez a ház engem a fogkefék és borotvák permanens forradalmára emlékeztet.
-
marcee
addikt
(Azért volt már olyan hír, hogy Vállakozókámnak az urológián azt hozták ki, hogy a zsír új note-ja égettett hólyagot a kedvenc szervére, amikor azt ölébe tartva dolgozott.)
Én szoktam olyanokat mondogálni, hogy ''Akkó' se vennék 4 milleres plazma tévét ba'meg ha megnyerném a lottót, mer' ez egy rablás bakker!''
De most erre ezt valahogy nem merem kijelenteni (pedig az arány hasonló)
Nekem a koncepció meg a dizájn is tetszik.\m/
-
hunluigi
senior tag
Szerintem a vízhűtés egy sokkal életképesebb alternatíva (bár egyenlőre az is aranyárban megy) :O
A kezdetek kezdetén... XT 8Mhz; 640Kb ram; HERCULES monitor (papirfehér) és csatoló (256k ram); 20Mb MFM HDD 5,25''; 1.2Mb 5.25'' FDD; PC Speaker Hová szalad a világ...
-
chariot
csendes tag
Ronda nagy ház aranyáron. Remek.
Volna vele kapcsolatban azért egy kérdésem: Ha kézbeveszem a ma kapható legerősebb laptopot, ~3 GHz+Ati 9xxx video, stb., abban továbbra is egy (1!!!) darab 5 cm-es, majdnem hangtalan ventillátor pörög. Összesen. És eleget hűt. Hogyan is van ez? Miért is nem tervezik az asztali gépek házát ugyanilyen gondossággal? Mert akkor nem volna a kiegészítőknek megfelelő piaca? -
_George
senior tag
csúnya, de halk...
én a zalman helyében készítenék egy olyat, ami
szép és halk...
mennyire tuti lenne?Az alkohol nem válasz, de legalább elfelejted a kérdést...
-
MasOyama
őstag
válasz kamikaze boci #5 üzenetére
Mennnnnnnyiii??? Na ezzel se fognak sokat keresni.... Még ha 50e alatt lett volna...
Ez se lesz az eladási listák élén, de lehet, hogy rajta se. :)PCMENTOR - Számítógép és Laptop Kereskedés és Szerviz
-
nap
addikt
Eleg ronda lett szegeny... megis bevallalnek egyet. Az arat harmadolni-negyedelni kellene, miutan leosztottuk tizzel. :)
browser.tabs.insertRelatedAfterCurrent;false | wing32.dll -> Windows\SysWOW64 | január, február, itt a nyár...
-
Hani
aktív tag
Vajon Euban is egy ezresért akarják adni? Ha arra gondolok, hogy a régi gépemnél az alaplap ki volt szögelve a koliszoba falára...
A szög olcsóbb (bár nem hangtalan:( ) -
GuMipOkE
senior tag
Nekem elég, ha a zene bömböl... :))
A gép meg legyen kussba. Ez számítógép, nem daráló vagy mosógép.
Emléxem, hogy anno a Commodore +4 használata közben (Zaj: ~0dB :DDD) soha eszembe sem jutott, hogy valamikor számítógépek olyan zajosak lesznek majd, mint amit mondjuk a Fop32 művelt. :D
Jelenleg ezzel a Zalman CNPS7000A-AlCu -val tökéletesen meg vagyok elégedve, és hála Istennek az új HDD-k is kussba vannak. Azért csak van remény... ;] -
anulu
félisten
Nekem - megmondom őszintén - rohadtul nem tetszik ez a ház. Szerintem veszettül csúnya. Inkább egy Thermaltakle Xaser II vagy III. És szeretem hallani ha megy a gépem. Na nem 2000dBA-ra gondoltam, hanem vmi enyhe duruzsolás. Ezt az örömöt pedig ez a méregdrága ház elvenné tőlem. És kiba drága is.
"Jelenleg a cloud nem más mint a sales által elhazudott és eladott utópia, egy ígéret, csalánba csomagolt mézesmadzag, amit az üzemeltetés f@$zával vernek" | Feel the power! Intel Core i7 | iPhone 14Pro 256GB | iPad Pro 2017 64GB
-
twollah
nagyúr
Kicsit ciki, hogy egy PFC-szabalyzo miatt kesik az europai megjelenes.
-
&rush
csendes tag
Ez tökmindegy.
Én sem akartam annó kidobni a gyönyörű SB16-omat, de mivel nem volt már ISA slot a KD7-emben, ezért... :O
Sőt nekem sem volt semmi bajom a korábbi AT-s házzal, de mikor ott álltam, hogy p2 akkor jött az ATX és győzőtt. Tehát mindegy, hogy mi mit érzünk az adott szabvánnyal kapcsolatban, ha a nagyok azt akarják, hogy ezt használd akkor előbb utóbb ezt fogod használni. -
GuMipOkE
senior tag
Ha meg véletlenül olyan gyorsan terjedne a BTX, akkor biztos áttervezik majd BTX-re is és azt is forgalomba hozzák...
-
HiperG
addikt
Nekme aztán mind1, hogy ATX vagy BTX csak olcsó, szép és csendes legyen :)
-
F7
tag
Ez a hír így eléggé ''kamu''.
Ez így önmagában sztem hülyeség, ugyanis
1. Zalmannak vannak PFC-s tápjai, tehát nem kell ''kitalálni azt az egetverő újdonságot''
2. van, nem egy olyan táp, ami nem PFC-s, ám mégis van CE jelölése (nem csak az átmatricázott tápokra gondolok)
Egy ilyen PFC..önköltsége nem hiszem, hogy meghaladja a 10 USD-t. Egy ekkora szörnyetegnél, ekkora ár mellett nevetséges, hogy erre a PFC hiányra hivatkoznak.
Valszeg így nem kell senkinek a ház, ennyiért. Ez egy jó kis marketing fogás sztem, hogy erre figyeljen mindenki, de ez olyan mindenki-szeretne-senki-sem-venne dolog.Fickó! Fekszessz!
-
GuMipOkE
senior tag
Nem tudom, de nekem van egy olyan érzésem, hogy a BTX nem fog olyan gyorsan befutni, mint ahogy azt tervezik. Sokkal kevesebb újítást tartalmaz az ATX-hez képest, mint az ATX az AT-hoz képest.
Nekem kifejezetten nem tetszik az egész elrendezése... :( -
GuMipOkE
senior tag
Rohadtul nincs pénzem ilyesmire, de ha leviszik 100e Ft körülire az árát, és minőségileg is ott van (gondolom azért a Zalmannál ez nem gond), akkor komolyan mondom beruháznék egy ilyen monstrumba.
Nekem kimondottan tetszik ez a radiátor a 2 fogantyújával együtt... :t
Már csak egy fekete LCD moncsi, egy fekete egér+bill és kész egy ''dizájnos'' szett... -
kiskegyed
aktív tag
válasz kamikaze boci #20 üzenetére
Ja, értem.
Én eddig amikor vettem alaplapot azt házzal együtt vettem. Memóriabővítés, +vinyó, +CD-író esetleg került bele, de alaplapcsere esetén új házat kapott az új deszka. (A régit a házal együtt adtam/ajándékoztam el.)
Ha most vennék egy új gépet és mondjuk a Zalman Godzilla házba pakolnám, akkor azt sem egy évre venném. Mondjuk 2-3 évre, de nem terveznék közben alaplapcserét.
Mivel nyár végén újítottam, úgy érzem a következő házam/alaplapom már BTX-es lesz :)
Azt hiszem már kiestem Zalman Godzilla potenciális vásárlótáborából;] -
kamikaze boci
őstag
válasz kiskegyed #17 üzenetére
Egy ilyen házat ugye nem egy évre vesz az ember (bár, aki meg tudja venni, azt lehet, hogy ez nem érdekli.. ). Az is igaz persze, hogy jópár év eltelik, amíg az ATX kiszorul, AT-s házakat is lehet még néha látni. De nem örülnék, ha AT-s lap után kéne rohangálnom.
A BTX-ben az alkatrészek is más helyen lesznek, például az alaplap jobbról balra kerül. Vagyis a BTX rögzítései mások. Ezen kívül figyelmedbe ajánlom a táp körüli változásokat (csati kiosztás).egyéb állatfajták
-
rudi
nagyúr
F@sza. Feltalálták a PCvel fűtött radiátort. Kívül radiátor, belül a forró víz helyett PC :D
Resistance Is Futile. You will be assimilated!
-
kiskegyed
aktív tag
válasz kamikaze boci #4 üzenetére
Most, hogy már tudom, mi az a BTX nem értek veled egyet.
Lehet, hogy nem kompatibilis, de a BTX direkt a levegőáramlás optimalizálására van kitalálva. Az ugye ennél a háznál az ATX-hez képest is változott, tehát nem is kellene avval kompatibilisnek lennie.
Még nem látom a BTX-es lapokat a boltban, tehát az ATX sem avul el (jövő)karácsonyig... -
Bazsesz
őstag
Elvileg 1000 dollár. Legalábbis egy régebbi PH! szerinti hírnek ez volt a neve, hogy ''1000 eurós Zalman ház-szörny''.
Az meg olyan 250.000. HUF környékén van. De persze ez mire beér ide magyarországra, meg a lóvék, meg vámok, meg satöbbik, lesz az félmilla! :))''Játék a szavakkal mintájára Dúd a betűkkel :d Előadja Bazsesz művészúr :)'' by Esmein
-
kamikaze boci
őstag
válasz bLaCkDoGoNe #12 üzenetére
Logikusan ugyanannyival, mint a hagyományos ventis házak :DD. Mert ugye a proci nem tudja, mivel hűtik, ezért mindig ugyanannyi hőt ad el a környezetének. És ez a többi vak alkatrészre is vonatkozik :DD.
egyéb állatfajták
-
bLaCkDoGoNe
veterán
válasz kamikaze boci #5 üzenetére
300.000 forint?! Nem csak 30.000? :). Azért kiváncsi lennék, hogy 30-35 fokos szobában mennyivel dobja meg a hőt ;]
"«Fuck does Cuno care?» The boy turns to you. (He doesn't care.)" [+] "The parasite makes nothing for itself. Its only tools are taxes and tithes meant to trick you into offering what it has not earned. In Rapture we keep what is ours." [+]
-
HiperG
addikt
Hmmm...szóval ebbe semmi ventillátor nincs?
Még táphűtő sincsen?
Mert az nagyyoooon kúl -
kiskegyed
aktív tag
válasz kamikaze boci #4 üzenetére
Mi az a BTX?
Az ATX utódja? -
kamikaze boci
őstag
Átszámítva kb 250-300 ezer forint..
egyéb állatfajták
-
kamikaze boci
őstag
Valójában egy termékcsaládról van szó. A computexen lehetett látni őket különböző méretben.
Addig tologatják, hogy a végén a BTX miatt el is avul ( a Zalman fórumon írják, hogy nem kompatibilis)egyéb állatfajták
-
aDamker
aktív tag
Nyerek a lotton ilyet veszek ;]
-
Ra3
őstag
lehet hogy halk, de amilyen csunya, nekem nem kéne... meg gondolom az ára sem mindennapi.
''...te vagy a Jedi-ből az Onedin Kennedy?''
-
kiskegyed
aktív tag
No kapja meg azt a matricát oszt idevele;]
Aktív témák
Hirdetés
- PlayStation 5
- Path of Exile 2
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- Samsung LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- HÁZIMOZI / HIFI / TV beárazás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Projektor topic
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest