Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- CPU léghűtés kibeszélő
- TCL LCD és LED TV-k
- Házimozi haladó szinten
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- LCD, plazma és projektoros TV-k hibái
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- OLED TV topic
- Amazon Fire TV stick/box
- Házimozi belépő szinten
Aktív témák
-
esteban
senior tag
Ar alapjan:
2400+ Thb + 20% = 2500+ BartoniBook + RedBull :)
-
sh4d0w
félisten
-
Alan
aktív tag
Az igazi kitágítás az lenne, ha az L2 gyorsítótárhoz nem 64, hanem mondjuk 256 bit széles adatsín vezetne. De erre hiába várunk, biztos, hogy a Hammer-re tartogatják.
Nézz utána nyugodtan: a P4 L2 gyorsítótára 20GB/s körül ''tol'', az AthlonXP-é pedig mindössze 5-6GB/s körül. (Az L1 gyorsítótárnál ez 24 GB/s a P4-nél, illetve 19 GB/s az XP-nél, ami már nem nagy különbség. Tudom, hogy ezek órajeltől függő értékek, nyilván hasonló teljesítményű P4 és Athlon XP modellekre gondoltam.)
Ezért, meg az XP sajnálatosan kicsi TLB-i miatt tud szerintem csak ráverni a P4 egyáltalán. Persze csak másfélszer akkora órajelen, a rendkívül gyenge IPC-je miatt... -
_Volkovy_
nagyúr
heh lesz kt400a.1?:)
-
Panther
HÁZIGAZDA
Én csak azt nem értem mi ebben az extra. Fogsz egy akár 100-as FSB-jű Athlont, szorzót visszaveszed felére, FSB-t meg fel 200ra. Bírnia kell, mivel a proci számára nem változik az órajel, ugyanakkor maga a rendszer gyorsabb lesz. Csak bírja az alaplapod meg a RAMod a 200-at és akkor így is működnie kell... Nem?
[ RIOS Release 5 – multiportal engine by Panther ]
-
CsendPenge
őstag
Végreeeeeee :D:D:D Remélem teszt is lesz majd, ha lehet egyet fogni.
Remember the Linux, that's like a wigwam: no Windows, no Gates, just Apache inside. Two minutes of thinking can save hours of unnecessary work.
-
CsendPenge
őstag
Kis lépés? Háááát, eddig is hasonló léptékben lépegetett felfele az fsb. Ez egy újabb lépcsőfok. Amúgy meg nem értem, hogy mit nem értesz annyira, már egy rakat hír volt erről, hogy ez fog jönni.
P.S.:bocs, de a hozzászólásaid többségét valahogy az értelmetlenségéről ismertem meg. Ezzel sem javítottál.Remember the Linux, that's like a wigwam: no Windows, no Gates, just Apache inside. Two minutes of thinking can save hours of unnecessary work.
-
Elrood
őstag
Úgy emlékszem valamely fórumban olvastam, hogy nem az összes nforce2 bírja a 200-s FSB-t. Tehát tervezniük kell egy nforce2-B-t, ahogy az intel szokta:)
''The spice exists on only one planet in the entire universe. A desolate, dry planet with vast deserts. The planet is Arrakis, also known as DUNE.''
-
marso
tag
azt nemertem mert varja mindenki ennyire... ugyanzt a procit igy eladjak dragabban, mivel a magasabb fsb miatt ugyanakkora mhz en nagyobb teljesitmenyre kepes igy nyugodt szivvel rairhatnak 100-200 al nagyobb jelölest, es eladjak annak az araban, ha nem dragabban mint ujdonsag (bartont is dragabban adtak hiaba volt mindketto 2700+ os)... ez a +ozas kezd a visszajara fordulni... regi elavult tesztprogramokkal merik a sebesseget, igy egyaltalan nem ad realis kepet.
-
MC_Duke
csendes tag
Hali!
Nem igazán értem, hogy mér' jó a 200 MHz-s FSB, vagy csak én vagyok hülye, és nem is erről van szó!?
Az én alaplapomat legalábbis 133-as, 266-os és 300 MHz-esre lehet állítani.
(Most 266-on fut mellesleg) -
JulWCZar
senior tag
Ez a bővítés egy újabb bottlenecket tágít ki, a 2GHz feletti Athlonoknak igencsak szüksége van rá. Szóval nem kell azért ennyire lekicsinyelni, jó lesz az, semmiképpen sem felesleges.
-
simonzé
addikt
Amikor azt mondtam valamelyik korábbi fórumban, hogy szeretnék már valami újat az AMD-től, nem pont erre gondoltam. Elég szomorú, hogy ilyen kis lépéssel akarják kihúzni a Hammerig. :(
I don't fit in. I fit out.
-
Jano
senior tag
Meg kérdés az hogy mikor lesz ez kapható nálunk hiszen még a Barton magos CPU sem kapható.
A tudás érték!!!
-
Turmoil
senior tag
A hivatalos támogatás azt jelenti, hogy AMD teszteli és stabilan működik, amit AMD aláír.
Mivel ez adott, így nVidia időben kijelenthetni, hogy nF2 hivatalosan is támogatja a 2x200 MHz-et:)
Amúgy tényleg cool dolog:DDAki tud, és tudja hogy tud, az veszélyes. Tőle féljetek. Aki tud, és nem tudja hogy tud, az bölcs. Tőle tanuljatok. Aki nem tud, és tudja hogy nem tud, az okos. Őt tanítsátok. Aki nem tud, és nem tudja hogy nem tud, az hülye. Őt hagyjátok ..
-
Jano
senior tag
És mivan az nForce 2-es alaplapokkal azok elvileg nem hivatalosan támogatjáka 400 -as EV6 buszt.
A tudás érték!!!
-
Yutani
nagyúr
Kicsit zavaró a ''200 MHz rendszerbusz'' kifejezés, kérem szépen javítani ''DDR 400MHz rendszerbusz''-ra vagy valami egyértelműbbre!
Én egyből a DDR 200 MHz FSB-re asszociáltam, lehet, sokan így lesznek ezzel...#tarcsad
Aktív témák
Hirdetés
- ÚJ, 3év Gar! AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
- Intel Core i7-6700K 4-Core 4GHz LGA1151 (8M Cache, up to 4.20 GHz) Processzor
- AMD Ryzen 5 7600 (3.8-5.1 GHz, 6 mag, 12 szál, 65 W)
- Intel Core i7-8700K 6-Core 3.7GHz LGA1151 (12M Cache, up to 4.70 GHz) Processzor!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i5 8600K 6mag 6szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest