- Nyáron jön az Acer oktatási rendszerbe szánt, ChromeOS-t futtató tabletje
- Nagy képátlójú, 4K-s QD-OLED monitor jön az Acertől, ami Calman plecsnit kapott
- Karnyújtásnyira van Kína a HBM2 memóriák gyártásától
- 10 Gbps-os, övre akasztható SSD-vel adott magáról hírt a Patriot
- Kína-exkluzív Arrow Lake-S processzorral gyarapodott az Intel portfóliója
- Milyen videókártyát?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- OLED TV topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- RAM topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
xedos
addikt
válasz dekoninck #47 üzenetére
Azt ne felejtsd el, hogy a notebook 15.4''-os panelja jóval vékonyabb mint a 24''-os panelek... kb jó 1cm-el... + a notiba nincs beépítve a tápegység, ami ráadásul gyengébb is... ebbe normál 3.5''-os winyó van stb... és normálissan szóló hangszoró!
Probáltam Vista-t, de nem igazán jött be...
Inkább csicsásnak tűnt, mint használhatónak. Az OSX valhogy egyszerűbb, de nem butább! Vegyük csak a widgeteket... Vistánál oldalt, az OSX-nél egy gombnyomásra jön elő... stb -
dekoninck
aktív tag
Gyönyörű szerintem is, csak minek rá az OsX?
De miért nagy fegyvertény, hogy csak olyan vékony, mint a CDisplay? Egy akármilyen jó minőségű notebook se vastagabb sokkal (pedig az nem 24 colos), és abban még billenytűzet is van!!
Nekem amúgy dizájnra a Vista jobban bejön, mint az OsX, meg lehet kövezni érte. Persze vannak finomságok az O-ban, amik jól jönnének a Vistába, de összességében nekem ridegnek tűnik a felület, pedig nagyon sokat tesztelgettem. Persze mindenkinek más jön be.
Ja, de az OsX mellett szól hogy teljesen a hardverre van szabva, és ezért mindig az az érzésem, hogy a GUI ''válaszkészsége'', vag ynem is tudom, hogy fogalmazzak, mintha gyorsabb lenne a Win-nél. Szerintetek is? -
Brumi
senior tag
Ezt az www.apple.hu oldalán találtam:
Mi van a dobozban?
• iMac
• Tápkábel
• Apple Remote távirányító4
• Apple magyar billentyűzet (külön dobozban)
• Mighty Mouse
• Telepítő/helyreállító DVD-k
• Nyomtatott és elektronikus leírás
Ezek szerint a csomaghoz tartozik de külön kell fizetni érte???http://www.flickr.com/photos/brumi/
-
Brumi
senior tag
Nekem nagyon bejön ez a gép és lehet, hogy idővel be is ruházok rá, de nem értem, hogy mondjuk tőlünk nyugatra az alacsonyabb árban benne van az egér és a billentyűzet, míg nálunk az alapból magasabb árban még ez sincs benne (legalábbis a billentyű). Tud erre nekem valaki magyarázatot adni, vagy ismét a szokásos magyar élelmességgel van dolgom?
Az Apple központi oldalán ha jól láttam, a csomag tartalmazza a beviteli eszközöket is.
OK, elfogadom, hogy a csomagban nem lehet benne, mert magyar a bill, de akkor nem az a normális, hogy ezt ingyen adják oda?
Az alap koncepciója a gépnek az, hogy megveszed a csomagot, otthon bedugod a konnektorba és használod anélkül, hogy bármi extra dolgot kellene venni.http://www.flickr.com/photos/brumi/
-
gliskard
senior tag
válasz dr faustus #33 üzenetére
dtp-nél file kezelésre én a adobe bridge-et használom, igy a finder ''elönye'' eltünik, amugy meg majdnem mindegy hogy xp vagy osx van a gépen ha az ember indesig+photoshop+illustrator hármassal dolgozik. Az xp-n ráadásul ott a totalcommander ami nagy segitség (explorer ablakát nagy ritkán látom).
Az osx ''extra, ingyen'' software-ei pedig nekem nem tetszenek, ezért kikapcsolom öket. Tehát ebböl a szempontból nincs különbség (számomra), viszont árban annál inkább. A macpro-t nem tudtam volna megvenni itthonra, viszont a mostani otthoni gépem munka közben érzetre nagyon hasonló teljesitményü mint a 2x2 magos 2Ghz-es macpro, nagyon ritkán látom a homokorát és stabil. (C2D E6600+4Gb RAM+GF8800+RAID5 - 3x320Gb). Bent egyébként G5-ös kuksol az asztal alatt...
Az osx szép és jól használható de nem a kánaán. Alap user-nak, egy iMac vagy egy MacMini valószinüleg jobb választás mint az XP vagy a VISTA, mert nekik nagyságrendekkel könnyebben használható és jobban kézre áll. Én szivem szerint a kettöböl gyuratnék egy ujat...
[Szerkesztve] -
Xero
nagyúr
Nos.
-Az új árak kiválóak.
-A 20-asban nagyon gáz a TN panel.
-Az új billentyűzet nem tetszik, remélem lesz egy Pro is a MBP billentyűivel.
-Külsőre bejön.
-A kimaxolt 24-es ultra brutál DTP konfig. (halkan jelzem vidáman rá lehet kötni akár még 1 23 vagy 24-es monitort is, sőt állítólag OpenGL tesztben odaver az X1900-al szerelt MacPro-nak is)
Kivancsi leszek rá élőben remélem 2-3 héten belül itt van. -
Den
veterán
egyre gyengébb a dizájn. a lámpa imac zseniális volt, ez fantáziátlan,unalmas, semmi ötlet nincs benne
www.simson4t.hu
-
dani0907
csendes tag
válasz Jolly Roger #8 üzenetére
[link] Itt láthatod.
Szerintem egyre jobb lesz ez az imac! már teljesen olyan mintha csak egy monitor lenne az asztalon! A billentyűzet meg olyan mint egy olpcn -
ALI_G
veterán
cukik az ár is ~elfogadható, főleg nyugatra.
-
Ste
addikt
szerelmes vagyok
beneveznék egyre az tuti, csak menne lejjebb az ára -
gliskard
senior tag
...bocs rosszul tudtam, lehet az új iMac-hez 2. monitort kötni
-
waverider
senior tag
tényleg nagyon szépek!
talán azzal javíthatnák még egy picit az összképet, hogy elhagyják végre a
vezetékeket a bill. + egér esetén. az árba igazán beleférne!Informatikus csemete mondókája: ZIP ZIP csóka, vak vARJúcska. A Windows 2 dologtól akadhat ki: az egyik önmaga, a másik bármi más. Donald billentyűzetet használ, Mickey egeret. A WORD elszáll, az írás megmarad.
-
MichaelSD
őstag
válasz ArthurMiller #27 üzenetére
A MacProval nagyon jó, de nem akarok egy nagy dobozt azt asztalomnál. Ezért jó a Mac mini, meg az iMac. Különben meg átlag hallandónak minek 2 Xenon proci.
Viszont tény, hogy mint Mac mini és a iMac nem tud mit kezdeni a 30-as ACDvel.XMPP: sdmichael@kdetalk.net
-
ArthurMiller
senior tag
Szép lett, és szerintem az ára is elfogadható. De én azért maradok a MacPro + Cinema Display 30'' párosnál
-
MichaelSD
őstag
Szerintem szép lett. Különben aki eddig se vett Apple cuccot, az nem az új iMacek miatt fog.
XMPP: sdmichael@kdetalk.net
-
gliskard
senior tag
Persze hasonló konfigot össze lehet hozni olcsóbban, de annak a kinézete távolról sem lesz ilyen. Ennek az árában pedig már benne van az opredszer is. Persze az iMac-nél nem a professzionális felhasználók a célcsoport vagy hc gamerek, ez otthonra és irodába készült dolgozni, netezni, stb. Erre tökéletesen megfelel és jobban mutat az asztalon mint egy ''hagyományos pc'' vagy egy laptop...
Nekem tetszik és ha tényleg csak internetezni, levelezni, mp3-at hallgatni és a fényképezögépröl képeket letölteni és rendezgetni kéne a gép, akkor erösen gondolkodnék egy iMac-ben. Alap helyzetböl nem vagyok oda az OSX-ért (bent mac-en dolgozom és tervezek, otthon a G4-es volt az utolsó utánna csak a pc maradt.) de ezekre a feladatokra kényelmesen használható és mint fent jeleztem jól mutat az asztalon. Na meg nem lehet hallani a hangját... -
erdoke
titán
válasz dr faustus #22 üzenetére
Ennyivel le lenne maradva az IPS panel az S-PVA-hoz képest? Utóbbi már 1600:1-nél jár az idén, de már bő egy éve is 1000:1-esek voltak, az enyém is ilyen.
Kicsit kevésnek tűnik a 800:1 2007-es újdonságban, de ettől még lehet egész jó. Persze nem kép- vagy kiadványszerkesztésre.A legjobb aláírás a héten
-
-
xedos
addikt
válasz dr faustus #18 üzenetére
Ajaj... Nekem MSI notim volt... annak egy hangyányival jobb képe volt mint a 17''-os iMacnek... A 20''-os pedig nagyságrendekkel jobb volt.
Engem nagyon gyorsan rábeszéltek... ugyanazt a képet kiraktuk mind a 3-ra...
Mákos7észta:
Miért lenne drága???? Számolj már utána...
Ráadásul olcsóbb mint volt...
[Szerkesztve] -
Mákos7észta
aktív tag
poffátlanul dárga, már nem azért...
Csak óvatosan, még nem kávéztam..
-
xedos
addikt
válasz dr faustus #15 üzenetére
A réginek 178fokos volt a látószöge.... ennek 160fokos valószinűleg az MVA-s Samsung helyett valami TN-es dobtak bele...
-
hunnylander
őstag
Akkor talán lehet valami súlyozás a talpban is. Habár az újabb változat már kevésbé sugallja számomra a dőlékenység érzését, sőt. Kifejezetten könnyed és karcsú.
Bár ha Los Angeles-ben vagy Japánban élnék, lehet hogy lerögzíteném a talpat egy kis ragasztószalaggal.www.HunnyF1.com
-
koffeine
csendes tag
válasz hunnylander #12 üzenetére
Nálunk van egy ilyen munkahelyen és eléggé stabilan áll. Jól ki van egyensúlyozva.
-
Nimrod
addikt
válasz hunnylander #12 üzenetére
Láttam én már böszme nehéz monitort harmatgyenge talppal és nem volt vele gond, szóval szerintem nem.
-
hunnylander
őstag
Engem mindig csak egy kérdés foglalkoztatott már az előző generácójánál is. Ez az iMac nem túl dőlékeny? Mert túl magasan van a súlypontja és kicsi a talpa.
www.HunnyF1.com
-
trozsa
csendes tag
válasz Jolly Roger #8 üzenetére
A monitor mögött és alsó kávájában vannak az alkatrészek, oda mennek a csatlakozók is. lásd:
http://www.apple.com/imac/design.html
Az árrol meg annyit, ha megnéztek egy brand configot hasonló alkatrészekből + op.rendszer (!) + programcsomag, akkor nagyon is versenyképes áron vannak ezek a gépek. -
Jolly Roger
csendes tag
Hi!
Lehet hülyét kérdezek de hova a rákba rakják a a fő komponenseket???
Mert házat nem látok. Kábel TV szerelés melett internetet is kötök és eddig két apple-t láttam ilyen imac-et és csak lestem mint borjú az újkapura hogy pl hova kell az utp kábelt csatlakoztatni mert házat nem találtam. A választ előre is köszi és bocs a hülye kérdésért.
Megköszönném ha valaki ismertetné a tényállást
[Szerkesztve]Road to hell this is my life.
-
xedos
addikt
Azt azért vegyétek észre, hogy olcsóbb lett a 20''-os, de szarabb is lett a kijelző!
-
Nimrod
addikt
Jól néz ki a monitor, a billentyűzet is jó lenne háttérvilágítással, az egér viszont randa. Az ára nem is olyan vészes ha brand géppel vetem össze, ennek ellenére nem az én pénztárcám.
-
Cicero
őstag
ERRE VÁRTAM MÁR MIÓTA! WÁÁÁÁÁÁÁWÁÁÁ!!44
-
Sefter
veterán
baromi jól néz ki, csak hát az apple termékek ára...
Psn ID: sefter_hun
-
opr
nagyúr
ddr2-667
Mivan Steve bácsi, nem elég a profit?
[Szerkesztve]"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen videókártyát?
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Microsoft Excel topic
- Autós topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASRock Z270 i5 7500 16GB DDR4 256GB SSD 1TB HDD GTX 1060 6GB GDDR5 ZALMAN S3 TG 500W
- Bezámítás! Apple Mac Mini M2 2023 8GB 256GB SSD számítógép garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! DELL OptiPlex 3050 asztali számítógép - i5 7600 16GB RAM 256GB SSD GTX 1650 4GB GDDR5
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i7 9700E 16GB DDR4 500GB SSD GTX 1080Ti 11GB GDDR5X Rampage SHIVA 650W
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM Intel i5 8400 16GB DDR4 480GB SSD GTX 1070 8GB Rampage SHIVA Zalman 500W
- Ryzen7 8700F/ 96GB DDR5/ RTX3080/ 1TB 990 EVO plus alapú konfig/ garancia/ ingyen postapont
- Eladó fél config i5 9400F, ASUS TUF B360 PRO, CM HYPER 212, HyperX 16GB DDR4-2666, VS550
- 1060 6gb amd ryzen 3600 2x8 3200mhz ddr4 ram windows 10/gamer pc
- Dell háziszörny (Core i7 5600U, 4 gb ram, 120 gb ssd, wifi)
- Processzor : I5 10400F, Alaplap : ,Gigabyte B460M DS3H RAM : CORSAIR 16GB(2X8GB) DDR4 3000MHZ CL15
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest