- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- PLC programozás
- RX 6600 Aktív Displayport-VGA átalakító probléma
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- GeForce RTX 5050 kártyák az MSI portfóliójából
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- DUNE médialejátszók topicja
- Steam Deck
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Házimozi haladó szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hannibál
csendes tag
Jaaaa és majd el felejtettem a legfontosabbat. Adnak hozzá 2db almás matricát
-
Hannibál
csendes tag
Figy Ferec...
Nézz rá és ha tetszik vedd meg, nekem naon bejött. -
Tangerine
senior tag
-
ferec
tag
Hello.
Sajnos nem volt időm elolvasni az összeset amit írtatok ezért elmondanátok nekem ,hogy mégéri-e venni egy iPod shuffle-et? -
dekoninck
aktív tag
válasz
dekoninck #127 üzenetére
Közben nagy nehezen megtaláltam a kérdésemre a választ is, sima pendrive-ként is működik, csak épp a saját kábelével tud csak csatlakozni a PC-hez.
Ami meg nem tetszik, hogy valszeg csak a Sony Sonic Stage szoftverrel használható, bár ez nem biztos. Már megint új szoftvert kell telepíteni, pedig ott a nem is rossz Win Media Player, ami mindenre jó lenne. -
dekoninck
aktív tag
Apple ipod shuffle helyett szerintetek jó megoldás ez a Sony?
OLED kijelző, 0,5 vagy 1 GB memória, nem zenefájlokat is lehet rajt' tárolni. Bővebben: link
Amire kíváncsi lennék, hogy ezek a cuccok Pendrive-ként úgy működnek, mint egy sima USB-drive, tehát nem kell bekapcsolni, hanem bedugod és mint meghajtóra másolsz?
150 € a fél gigás pl. Belgiumban.
[Szerkesztve] -
Macc
aktív tag
válasz
Tangerine #124 üzenetére
A Super Shuffle kiderult csak egy marketing fogas volt, hogy egy gyar felhivja magara a figyelmet. Mellesleg ami kozeli kepeket lehetett rola latni, az eleg ultragagyi volt.
Nekunk amugy van egy iPod shuffle-nk is, nincsen vele semmi baj, amire vettuk arra jo, es szep. Teny hogy nem lehet rola tul sokat beszelni. Az 5 funkciojat ami van neki szepen ellatja. -
Tangerine
senior tag
Úgy látom, már senkit nem érdekel az iPod shuffle.
Mondjuk túlzottan nem csodálkozom, ha az ár/érték arányát figyelembe veszem. -
Tangerine
senior tag
válasz
Tangerine #122 üzenetére
Nagyobb port kavart a Luxpro cég pici lejátszója
A tajvani Luxpro cég emberei szerint a ''Super shuffle'' névre keresztelt termékük nem azonos az Apple iPod shuffle termékével, mert annál jobb. A látogatók szerint azonban a kettő terméket első ránézésre meg sem lehet különböztetni egymástól.
A CeBIT-en kiállító cég terméke az Apple jogászainak nyomására pénteken eltűnt a látogatók szeme elől, ám szombaton újból felbukkant. A lejátszó kinézetre szinte megegyezik az Apple termékével, azonban fel van szerelve egy FM tunerrel, hangot felvenni képes mikrofonnal és WMA formátumot is képes lejátszani (természetesen AAC-t nem). A termék csak egy picivel vastagabb, mint az iPod shuffle, ám annál olcsóbb.
Az Apple szóvivője szerint a cég jogászai jelenleg lehetséges lépéseket vizsgálják. Bővebben: link -
Tangerine
senior tag
Volt aki kissé felturbózta a fapad-ipod-ot: Bővebben: link
[Szerkesztve] -
Esmein
nagyúr
Ha láttátok az eastpark 3. részében a vonatos jelenetet, amikor a rokker bekapcsolja a winamp mp3 lejátszóját, akkor értitek, hogy mire gondolok én olyankor, amikor azt mondom ez úgy néz ki mint egy média player
-
Macc
aktív tag
Na mar megvan a kis shuffle, nagyon aranyos darab. Felelmetes, hogy a meretehez kepest milyen hangja van!
-
bwoay
nagyúr
válasz
zlaboncz #109 üzenetére
nem volt még alkalmam összehasonlítani a különféle HD-s lejátszók hangminőségét ugyanazon felvételen, ugyanazon fejhallgatóval,
de a userek beszámolói alapján úgy vélem,
ha van is különbség egy iPod és egy iRiver (iRiviéra) H hangja között,
akkor az olyan nüansznyi, hogy lényegében elhanyagolható.
de asszem ezt már írtam.
lényeg az, hogy én a két lejátszó közötti hangminőségbeli eltérést
kevésnek tartom ahhoz, hogy valaki bármelyiket is előnyben részesítse a másikkal szemben. viszont az tény, hogy ez a véleményem mások
tapasztalatain alapszik, de hozzá kell tennem, hogy annak ellenére látom így,
hogy lényegesen több olyan véleménnyel találkoztam,
ami az iRiver hangját ítéli jobbnak. Ezek között volt nem egy iPod tulaj is (ex és jelenlegi egyaránt). -
Tangerine
senior tag
Azt még hozzá kell tennem, hogy a PX 200 jóval halkabb, mint a Plug, tehát csak az vegyen, akinek a lejátszójában van elég kraft hozzá.
-
Tangerine
senior tag
válasz
zlaboncz #113 üzenetére
A tuning után lesz igazán zárt, mert akkor beragasztod az apró lyukakat.
Nekem nem igazán tetszik a Plug hangja, a tuningolás után se. Nagyon természetellenes. Igaz, hogy (túl) nagy mélye van, de amúgy gyengén szól.
Én vettem anno Plugot is meg PX200-at is, mert mindenki ezeket istenítette, és nem tudtam eldönteni, hogy melyik jobb. Most már el tudom.
Mikor meghallottam a PX 200-at, szinte földbe gyökerezett a lábam, annyival jobban szólt. -
zlaboncz
tag
Hát ha a The Plug nem zárt. akkor semmi
Bővebben: link Itt valaki ''tuningolja'' a The Plug-ot, és közben szét is szedi. Teljesen zárt a kialakítása, csak a kis csövön keresztül távozik a hang, ráadásul a szivacsos anyag teljesen elzárja a külvilágtól a hallójáratod. Tény, hogy valami bődületesen szól, de nekem egy 10 perc teszt velég volt belőle, hosszú távon nem bírnám
Na, elmegyek kórházba négy napra, ne hagyjátok leülni a topicot
Z. -
Xero
nagyúr
válasz
zlaboncz #106 üzenetére
Megnyugodhatsz a TDL floor standing hangfalnak is kellett az EQ állítás mivel azok nagyon kiemelték a basszust. De ez értelmetlen vita.
Képzeld el elég sok in-ear fülest próbáltam sony philips sennheiser gyári iriver stb stb ez volt a legjobb. Számomra fontos a külső zajok kizárása. Bár hozzáteszem a plug speciel sztem nem zárt füles de lehet nincs igazam.
Üdv -
zlaboncz
tag
Igen, ez így igaz, de nem a forintosított árról van szó, hanem az ár/szolgáltatás viszonyról. Az iPod kevesebb szolgáltatást nyújt ugyanazért az árért. Nekem ez kompenzálódik azzal, hogy (szerintem) jobb a hangzása. (Igen, tudom, hogy nem bizonyított, hogy jobb lenne a hangzása, minősége, az sem , hogy rosszabb, de ez teljesen szubjektív, így nem érdemes róla vitatkozni.)
ZooLee -
zlaboncz
tag
Gondolom, hogy már rengeteg fül- és fejhallgatót használtál teszteltél mindenféle árkategóriában, hogy ilyen magabiztosan és megfellebezhetetlenül nyilatkozol róla
Nekem azért tetszik az iPod gyári fülese, mert a kipróbáltak közül ez szól a legtermészetesebben. Számomra. Másnak nem biztos, hogy bejön.
Én elég magas igényeket támasztok, nagyon sok különböző stílusú zene található a gépen, és ezzel a fülhallgató nagyjából minden stílussal megfelel.
ZooLee -
zlaboncz
tag
Szinte biztos voltam benne, hogy ilyesmi fülhallgatóval fogsz előhizakodni. Ezeknek a füleseknek pont az a hátránya (számomra) hogy úgy vannak kialakítva, hogy minél jobban felerősítsék a basszut, (számomra) eltorzítva ezzel a hangképet.
Nem szeretem a zárt füleseket, a mostani panát is azért vettem, mert sokat metrózom, de egyébként nem jött be, keveset is használom.
ZooLee -
bwoay
nagyúr
hmm, szerintem az iPod kategóriájában induló lejátszók nagyjából egy árban vannak. Lehet, hogy nem fillérre ugyanannyiba kerülnek,
de ha 100 rugó feletti árkategóriában gondolkodunk,
akkor 5-10 rugó eltérés már-már elhanyagolható.
Ezért nem érzem jogosnak azt a kijelentésed, hogy az iPod megvételével
az ember extra árat fizet a minőségért. -
Macc
aktív tag
Egyaltalan nem errol van szo, ha tobb hsz-omat olvastad volna akkor tudnad. 1000x probaltam mar normalis iranyba terelni a flame-eleseket, es azt is leirtam mar kismillioszor, mindenki azt hasznal amit akar, es az hogy mi, kinek es hogy jon be az egyenenkent valtozo...
Bocs a hsz-emert, egy masik topic az agyamra ment, de legalabb TE mint mod, legyszives ne ugy reagald le a hozzaszolasomat, ahogyan azok, akik eloszeretettel szeretik felremagyarazni masok reakcioit. -
Xero
nagyúr
Kiforgatod..
Van a családi üzletben pár mac nekem is van itthon egy ócska kis g3.
spec dual g5-ök egész korrektekbár már a quick silver is naon bejött.
Ami leginkább bejön az az op rendszer szal... de az hogy mac szar én nem állítottam egy szóval sem. Ami xar az a pod ghyári fülese! Mellesleg a gépemmel azonos értékű mac nem tudna így kiszolgálni itthon. Viszont aki nem támaszt akkora igányeket vagy célsoftwarrel dolgozik (pl mi:quark) azoknak jobb lesz a mac!
De ez hasztalan vita!
Üdv -
Den
veterán
senki nem akart erről meggyőzni, de ez a hsz-ed rávilágít a fanatikus mac -esek gondolkodására
Ha valaki egy _konkrét_apple termék valamelyik tulajdonságát kritizálja, az már úgy jut el a tudatodig, hogy húha megtámadták a szentséges applet, azt mondják hogy az szar, gyorsan fegyverbe, vallási háború indul.... -
Xero
nagyúr
zlaboncz
Még azon is csodálkozom hogy hi-fistának állítod be magad és képes vagy tartósan huzamos ideig hallgatni a pod gyári fülesét. Az a füles azért jó mert ugyan olyan szinű. És pont. Ennyiben kb kimerül az értéke. Annak aki nem támaszt magas igányeket egy ''ultra brutkó hiper kúl rock'' EQ-val még el is megy de nekem pl kibacottul hiányzik már mindenből a saját állítható EQ.
De pl ha nagyon akarok durvulni van optikai kimenetem
Üdv -
Xero
nagyúr
válasz
<Adamsky> #94 üzenetére
Próbáltam.. fröccsöntött csoda.. kb egy szinten vagy az alatt van mint a sony gyári fülesek.
Ha normális füles van a podon tud az is szólni. Gyárival az sem.
zlaboncz:
És ne ilyet vegyél alapnak hogy panasonic csúcs meg stb... pl próbáld meg egy Koss The Plug-al vagy valami Sony szilikon végüvel.. rájössz mireől beszélek!
[Szerkesztve] -
<Adamsky>
nagyúr
''Nekem az alap fülhallgatója jött be a legjobban, próbáltam Sennheiser mx400-al, es egy...''
Mikor azt írtad, hogy EQ nélkül használod, és Neked a hangminőség a legfontosabb, akkor azt hittem, hogy valamilyen Etymotic, Shure vagy egyéb highend fülest használsz. Az aztán még jobban meglepett, hogy a gyári fülest jobbnak tartottad a Senn. MX-400-nál.
Ha jól emlékszem, akkor van egy iPod mini kitéve a Sugárban, úgyhogy valamikor közeljövőben biztos kipróbálom ezt a ''gyári fülest''. Nos és persze az iPod-ot. -
zlaboncz
tag
Igen, van amiben kevesebbet nyút, van amiben többet, és ebben az esetben számomra pont a fontosakban: Hangminőség (szubjektív, ne kezd vitatkozni), kinézet (dettó) kezelhetőség (ez már nem annyira, ezt a legtöbben is elismerik) és leginkább a körítés (az iTunes, ez mondjuk mindenki számára free)
Ahogy kipróbáltam, egyből lenyűgözött, egyből kézreállt, gyönyörű, nagyon jól szól, és az iTunes is pontosan azt tudja, amit kell. Nem vagyok fanatikus, nincs Mac-em, nincs almás Steve Jobs poszteremegyszerűen az én elvárásaimnak ez a lejátszó felel meg majdnem tökéletesen (mármint az iPod/iPod mini)
ZooLee -
zlaboncz
tag
válasz
<Adamsky> #86 üzenetére
Nekem az alap fülhallgatója jött be a legjobban, próbáltam Sennheiser mx400-al, es egy regebbi Panasonic fülhallgatóval (a második legjobb volt a Pana kínálatában mikor vettem 5 éve, a típusára már nem emlékszem). Mind a kettőnél szebben szól a sajátja, szerintem.
Ezen kívül van még egy nagyobb, fülre fekvő zárt Panasonic RP-HG20-as típusú.
ZooLee -
L3zl13
nagyúr
''Meg mindig nem erted:''
Tévedsz. Ez már nem ''Nem érti.'', hanem ''Nem akarja érteni.''...
Az apple kétségtelenül jó minőségű cuccokat gyárt, de ha valamiben egyértelműen kevesebbet nyújt mint a konkurencia hasonló minőségnél, akkor csak a fanatikusok és a felvágósok választják azt. -
Alex91
félisten
Azert ez egy erdekes alternativa lehet:
InnoAX iMX-330
Aluminum ház
OLED dot matrix display
Beépített FM Radio tuner, MP3/WMA lejátszás
Music Equalizer “Natural, Rock, POP, Classic, Jazz
Többnyelvû kijelzõ
Hangrögzítés
FM radio rögzítés
Digitalis hangerõszabályzás
Direct kapcsolat az USB porttal
Hordozható adattároló
Beépített akku, melyet USB-n keresztül tölt
Es ez brutto 30K-ert!
-
zlaboncz
tag
Igen, így frissen és fitten visszaolvasva az EQ-s vitát, elment az egész egy kicsit hifista eszme- és ámokfuttatásba
Revidiálom a kijelző álláspontomat. Reggel megifgyeltem, hogy mennyit használom, és bizony jólesik az album végén olyat keresni, amihez éppen hangulatom van, nem csak azt hallgatni, ami éppen jön. Így mindennapi használatra elég nagy hiányosság a kijelző hiánya, legfeljebb pl. sportoláshoz tudnám elképzelni...
ZooLee -
Raymond
titán
Meg mindig nem erted:
''Te nem érted. Egy _jó_ lejátszó (rendszer) és egy _jó_ hangszóró (fej/fülhallgató) eggyüteséhez nem kell EQ.''
Lehet hogy meglep, de ezzel nem mondtal ujat
''Nézz meg egy valódi High-end rendszert, hol van benne EQ?''
iPod Shuffle != High-End rendszer es a topic a flash lejatszokrol szol. Ezekhez fuldugokat adnak, ami egy meret. Mar minimum az adott meret nem felel meg minden embernek, es van akinek a fulesek hangzasa sem. Ezert vesznek mas fuleseket hozza. A lejatszo az eredetihez volt beallitva. Ha nincs rajta EQ, hogy allitod at a hangzasat az uj fulesekhez ha default nem felel meg ?
''Másképp gondolkodunk.''
Ez meglehet. -
zlaboncz
tag
Így sokkal teltebb és tisztább valósághűbb hangja van mint más fülessel.
Már majdnem egyetértünk, csak egy pici kötözködés:
''sokkal teltebb és tisztább'' nem egyenlő a ''valósághűbb''-el! Szépen szól az igaz, de nem teljesen a valóságot adja vissza. De ez már egy hifi topicba tartozna.
ZooLee -
-
Xero
nagyúr
Mind1...
Ha van egy jól működő Hi-Fi rendszer.
De valaki belerak egy sub-ot a filmek kedvéért. Után kell hangolni hogy összhangban legyen.
Van egy előadás pl színház (nem egyen vettem részt szereplőként és láttam ezt-azt) ott is a terem akkusztikájához kell igazítani a hangot hogy az a lehető legvalóságosabb legyen.
Ez igaz a fülesre is. A csöves kialakításnak köszönhetően előtérbe kerül a mély hang amit ''kompenzálni'' kell. Így sokkal teltebb és tisztább valósághűbb hangja van mint más fülessel.
Jha a cd-kkel ne kezdjünk példálózni. Ha az megnyugtat nekem is ha pc-n hallgatom ape-ből szól ;) veszteségmentesség rlz!
szerk: zlaboncz -nak ment!
Üdv
[Szerkesztve] -
Raymond
titán
''No, álljunk már meg egy pillanatra!!! Mitől jellegtelen egy hang? Mert az szól, amit eredetileg eljátszottak? Csak akkor lesz ''jellege'' a hangnak, ha az üstdob beszakítja a dobhártyádat?''
Hat nem erted ? A hang charakteristikaja valtozik ha mas fulest vagy reprokat hasznalsz. EQ nelkul hogy allitod at hogy ugy szoljon ahogy te akarod ? -
zlaboncz
tag
No, álljunk már meg egy pillanatra!!! Mitől jellegtelen egy hang? Mert az szól, amit eredetileg eljátszottak? Csak akkor lesz ''jellege'' a hangnak, ha az üstdob beszakítja a dobhártyádat?
Ne érts félre, mások vagyunk. Én azért fizetek ki sok-sok pénzt (nem csak az mp3 lejátszóra gondolva), hogy a zenelejátszó eszközömön ne legyen semmilyen hangot megváltoztató paraméter, te pedig azért, hogy a kedvedre állítsd a hangzást. Nekem a Négy évszak 6 különböző előadásban van meg (4 CD és 2 bakelit korong) de a begrabbelt változatot letöröltem, mert ott a különbségek egy része már elveszik és az zavar.
Ahogy már írtam az iPod (mini) a 7. mp3 lejátszó, amit alaposan teszteltem, és _nekem_ ez jött be a legjobban.
ZooLee -
zlaboncz
tag
Nem ferdítés, csak nem írtam oda nagy betűkkel, hogy szerintem
Amúgy elég nehéz dönteni, mert az áron kívül a többi paraméter mind-mind szubjektív. Az iPod marha drága (ráadásul a kiegészítői is) de nagyon jó minőségű, nagyon jó hangú, stb. (és ezek is már csak a szubjektív dolgok) Van aki megadja érte az extra árat, van aki nem.
ZooLee -
Xero
nagyúr
De a jellegtelen hang nem a valóságot tükrözi.. pl nekem van egy kedvenc cd-m ez van begrabbelve 320-as mp3-ba! Antonio Vivaldi - Le quattro stagioni a címe. Nah szóval... ezen van kérlek olyan üstdob hogy az hujjaj.. ezt érezni kell van olyan hegedű szóló hogy hujjaj szintén. Az meg hogy szépen egyenletesen telten szól vagy el van baxva az nem ugyan az.
Hidd el hallottam mind a kettő gyártó termékeit. Sőt mostanában hogy baráti körben karácsony folyamán megszaporodtak a dzsunka-balra cuccok volt elég tapasztalat. Mercury förtelem de hangos. Digitball L megy normál hangerő. Valami szürke oled kijelzős izé meg förtelem.
Szóval ezeken ''segítenie'' kell az eq-nak. Míg máshol a korona utolsó gyémántja. Nem hiszed járt utána bár ha nem akarod megbánni az iPod vásárlást akkor ne jár!
Üdv -
Xero
nagyúr
Én pl szeretek megtalálni egy számot még 256 megán is!
1 gigán rémálom lenne pl megmutatni valakinek a legujabb kedvencemet...
Az EQ.. én is azt hidtem hogy felesleges mind addig amíg beszereztem egy minőségi Koss hordozható fülest.. egy hibája az iszonyatos basszus ami ráül a közép tartományra. Ezt tudom korrigálni EQ-val és olyan sub basszusa lesz csilingelő magassal hogy 6x lecopod magad! Nah erről ennyit.
Véleményem a köv: Aki ezt megveszi vagy kibacottul sznob vagy kibacottul tájékozatlan. Az akksi teljesítménye nevetséges.
Az Apple-nek a bemutatón volt egy jó és egy rossz dobása. A jó dobását nyáron megveszem. A rosszat kerülném
Üdv -
bwoay
nagyúr
ebben csak az a ferdítés, hogy sehol nem nyert bizonyítást az iPod jobb hangminősége. Sőt, ami azt illeti, én legalább 70%-al több olyan véleményt hallottam, miszerint az iRiver szól szebben. Ezek egy része iPod tulajoktól ered, akik nem voltak restek ezt bevallani.
Ami meg a saját véleményemet illeti:
szerintem a két lejátszó hangminősége között nincs ''kézzelfogható'' különbség,
szóval ez nem lehet döntő a választásban. Design, üzemidő, minden más egyéb igen. -
bwoay
nagyúr
válasz
brainticket #44 üzenetére
Egyfelől hiányolom, hiszen ezen funkciók tekintetében
visszalépés ez új modell.
Másrészt az optikai bemenetet minden bizonnyal használnám is
külső forrásból történő felvétel esetén (ha a lejátszó lehetővé tenné).
a wav-ban való felvétel lehetősége pedig egy rendkívül jó dolog szerintem,
hiszen a tömörítetlenség miatt ez korlátlanul editálható, tömöríthető utólag.
Ami meg az ogg vorbist illeti: a H1XX-as széria az egyedüli az iRiver kínálatában,
ami elvileg teljes körű vorbis támogatással bír.
Nekem megfelel az mp3 is, de nagyon szimpatikusak nekem az új tömörítési formátumok, konkrétan a vorbis és a musepack.
Hiszen ha adott tárhelyre több zenét tudok beszuszakolni ugyanolyan minőségben, illetve adott mennyiségű zenét lényegesen jobb minőségben tárolhatok ugyanakkora tárterületen, az jó dolog, nem? -
Macc
aktív tag
En nem felek, hogy szar lesz... Az ujabb apple termekekben meg sosem csalodtam. Ja bocs de: a 4. gen iPodnak nekem nem jon be clickwheel-ja, a 3.gen-ben pont az teccik, hogy nincs mechanikus erintkezo, eleg hozzaerni a gombokhoz.
Es meg korantsem tudunk semmit a kezeleserol, varjuk meg az elso tapasztalatokat. Kb 1 honap, es majd beszamolok
[Szerkesztve] -
zlaboncz
tag
Nézd, nekem marhaság az EQ, rádió, line-in. Neked nem.
Nem azt mondtam, hogy nem kell bele extra, de aki felvevőt, rádiót akar, az megtalálja másban. Arra próbáltam rámutatni, hogy meglesz a saját célközönsége. ''nem egy ember keresi'' hát ezaz, a minél jobb hangminőséget sem egy ember keresi. Preferenciák.
De nem értem miért vagytok ennyire meglepődve a rádió, felvevő hiányán, eddig sem volt az iPodokban. EQ: Kérdezd meg az iPod tulajokat, hogy hányan használják, elég keveset fogsz találni. Kijelző: jó ha van, de az sem katasztrófa, ha nincs. Ha nekem arra kell, hogy bringázásnál bekapcsolom, bedobom a zsebembe, akkor minek? (Egyébként én pl. a rendes iPodot is így használom, nekem pl. teljesen megfelelne kijelző nélkül is a kicsi)
ZooLee -
Raymond
titán
Gondoltam hogy elobb utobb valaki ezekkel a marhasagokkal fog jonni.
Most őszintén: mikor használnád ki ezeket a fícsöröket?
Mit ? A display-t, vagy a tobbi lejatszasi modot ? EQ-t ? Ezeket csak akkor nem hasznalod ha nincsenek (az EQ szemelyes preferencio kerdese, na meg a fulhallgatoktol is fugg). A radio egy szep bonusz ami ha snekinek nem kellene nem lenne a lejatszokon, a voice recording es Line In-t is nem egy ember keresi, tudom mirol beszelek.
''Az ilyen mindent egybe lejátszók mindent csak átlagos szinten tudnak.''
Ez nem erv, ez csak egy ures mondat....
'' EQ minek? Arra, hogy ha szarul szól a kütyü, akkor valamit alakítani lehessen rajta.''
Ja vagy ugy...
''Az iPod sorozat pedig nem arról híres, hogy rossz lenne a hangja, sőt, éppen ellenkezőleg.''
Oh...azt hittem EQ csak arra kell ami sz*rul szol
[Szerkesztve] -
zlaboncz
tag
6 lejátszót próbáltam (ebből négyet birtokoltam) mire eljutottam az iPodhoz. Kettő ebből iRiver volt egy flashes és egy CD-s. Jól szólt, de az iPodhoz képest gyengébben (nem tudom, hogy ebben mennyire van benne az AAC kontra mp3) Tudom mit beszélek, nem csak hallomások alapján. Az én listámon a hangzás áll legelöl _bármi_ más csak ez után.
ZooLee -
zlaboncz
tag
Nem tud semmit ! Egy par eves feature set-el hozakodtak elo es ennek kene mosta vilagmegvalto ujdonsagnak lennie. Az eszem megall...
Csak lejatsza a szamokat vagy sorban (az osszeset) vagy veletlenszeruen (szinten csak az osszeset). Ezen kivul nem tud semmit. Tehat nincs mas lejatszasi mod, nincs semmilyen EQ, nincs semmilyen felveteli lehetoseg (voice, fm, line in), nincs display....egyszeruen semmit nem tud az alapveto lejatszason kivul.
Most őszintén: mikor használnád ki ezeket a fícsöröket? Az ilyen mindent egybe lejátszók mindent csak átlagos szinten tudnak. Voice, line in minek? EQ minek? Arra, hogy ha szarul szól a kütyü, akkor valamit alakítani lehessen rajta. Az iPod sorozat pedig nem arról híres, hogy rossz lenne a hangja, sőt, éppen ellenkezőleg. Ha ugyanazt a minőséget tudja (mind kivitelezésileg, mind hangzásilag) mint az iPod széria eddigi tagjai, akkor minden további nélkül megéri, és nyerő lehet. Szerintem.
ZooLee -
Den
veterán
méret súly Bővebben: link
-
Den
veterán
nem nem tévesztettem el a célközönséget, ugyanis célközönségtől független dolog, hogy 20-25 cd-nyi zenét előre hátra urálással lehetetlen kezelni. valszeg ezt az applenél is tudják, gondolom kijelzőt is tdtak volna rakni bele ha akarnak, a hagyományos ipodok pont azzal arattak sikert hogy a nagymennyiségű zene könnyen ''menedzselhető'' a jól kitalált ui-nak köszönhetően.
ergo itt az lehetett az elképzelés hogy legyen egy nagy tárhely amin sok cuccot lehet hurcolni (pl az otthoni új minimac és a munkahelyi g4-5 között), és még az úton zenét is lehet róla hallgatni. és 1-1,5 órányi zenéhez valóbban elég ennyi kezelőszerv -
dabadab
titán
Szerintem meg a celkozonseget tevesztetted el.
Nem a kockafejeknek szanjak ezt a cuccot, hanem egyreszt az Apple iProduct-vasarloknak, masreszt meg azoknak, akiknek egy nagyon kicsi iPod kell (es akik valoszinuleg soha nem hallottak a Creative, iRiver meg hasonlo lejatszokrol), mondjuk kocogashoz, ahol az ember ugy se nezi a displayt.
[Szerkesztve] -
Den
veterán
amúgy rájöttem, nincs ezzel a cucal semmi gond, csak nem jól árulják.
ez egy sima pendrive. pont. szükség esetén vészhelyzetben meg zenehalgatásra is jó. -
Alex91
félisten
Na, valaki szerint 15 ora 44 percig birta 1 feltoltessel.
-
Alex91
félisten
Kint van mar aki egyszerre 4-5 db-ot is vesz belole
.
-
p a s s e r
őstag
Bruttó 47, egészen pontosan.
-
p a s s e r
őstag
Ha negyvenezer az 1GB-os változat, akkor inkább gondolkodjatok el azon, hogy egy sulinetre vásárolt 20GB-os modell, alig pár ezerrel kerül többe. Én így vettem a páromnak.
-
-
Alex91
félisten
Na, van mar Shuffle ar
.
512MB - 27 900,- Ft
1 GB - 39 900,- Ft -
Raymond
titán
''Senki se mondta, hogy ez most micsoda nagy dolog.''
Nezz korul a neten...
Itt egy link a 34k-val:
Bővebben: link -
Alex91
félisten
Senki se mondta, hogy ez most micsoda nagy dolog.
Egyebkent a Mac mini se valami nagy otlet. Par eve mar csinaltak ehhez hasonlo meretben PC alapokon is gepet. Sot, meg sokkal tobb port is volt rajta!
Csak mindket esetben a design-nak van kolon szerepe. Mert az ember meglatja, es beleszeret.
Engem ilyen szempontbol a Creative lejatszoja az ezust szinu gombjaival nem fogott meg. (Egyebkent nyomj mar be egy linket, ahhol 34k-ert lehet kapni! (Pixmania-n kivul!)) -
Raymond
titán
''Hogyan lehet majd hangszínbeállítások között váltani?
Egyáltalán tud ilyet? Mert user EQ biztos nem lesz...''
Nem tud semmit ! Egy par eves feature set-el hozakodtak elo es ennek kene mosta vilagmegvalto ujdonsagnak lennie. Az eszem megall...
Csak lejatsza a szamokat vagy sorban (az osszeset) vagy veletlenszeruen (szinten csak az osszeset). Ezen kivul nem tud semmit. Tehat nincs mas lejatszasi mod, nincs semmilyen EQ, nincs semmilyen felveteli lehetoseg (voice, fm, line in), nincs display....egyszeruen semmit nem tud az alapveto lejatszason kivul.
Es ahogy valaki egy masik forumban irta valasznak arra az ervre hogy nem csak shuffle modot tamogat hanem sorrendben is lejatsza a szamokat:
''You'll have to excuse me if I don't consider ''Play-in-Order'' as a feature.'' -
bwoay
nagyúr
válasz
brainticket #41 üzenetére
pedig nagyon is elbújhat a korábbi H széria mögött!
azokhoz képest a következő dolgok hiányoznak belőle:
ogg vorbis support
wav felvétel/lejátszás
optikai ki/bemenet
helyette van szuperszínes display... marhára megéri.
Amúgy nem rossz a design -
bwoay
nagyúr
én értem azt, hogy nem csak shuffle módban tud lejátszani.
de akik szerint nem gond, hogy nincs kijelző,
azok komolyan gondolják, hogy 1 GB-nyi zenét
kellemes dolog lesz úgy hallgatni, hogy albumot illetve számot vakon kell léptetnie az embernek???
Számoljatok már utána, hány óra muzsika fér el 1 GB-on!
Felraksz mondjuk 10 albumot, és fejben tartod, hogy milyen sorrendben vannak?
Aztán ha az 1. album 8. számáról
a 6. album 12. számára akarok léptetni, akkor majd fülelek és nyomkodok?
A Philipsnek van egy pendrive szerű lejátszója 128/256 Mb-osban,
de én már azt is egy rossz viccnek tartottam.
Hogyan lehet majd hangszínbeállítások között váltani?
Egyáltalán tud ilyet? Mert user EQ biztos nem lesz... -
brainticket
aktív tag
válasz
Fade_Away #31 üzenetére
azért ez az iriver nem hiszem hogy elbújhat bárhová
Features
High-contrast 1.5'' color display with up
to 260,000 colors
Capacity for more than 2,500 songs
or lots of other data [5GB]
Vertical touchpad for super-easy navigation
Integrated FM tuner with recording and timer functions
Built-in microphone for up to 45 hours
of voice recording
Powerful, replaceable rechargeable battery
for up to 12 hours of playback
Elegant design with high-quality aluminium housing in a range of different fashionable colors -
bwoay
nagyúr
válasz
Fade_Away #31 üzenetére
''háát ehez képest nem 1 nagyon hozzáértő ember aki nagyon utánanézett a dolognak ipodot vett. ld pld Divot...''
Fade, ne haragudj, de tőled ez egy meglepően balga érv volt!
Mivel ugyanilyen alapon ellenérvként fel lehetne hozni
jópár embert, aki meg nem azt vett.
Szóval az, hogy pl. Divot mit ÍTÉLT leginkább megfelelőnek
a SAJÁT ígényeinek, nem bizonyít az égvilágon semmit.
A témához:
nem látom, hogy említette volna valaki a 12 órás lejátszást.
Nekem lassan úgy tűnik, hogy ez valamiféle standard az Apple-nél.
A hosszabb üzemidő azért mindig is a flash lejátszók érdeme volt,
így számomra nagyon meglepő, hogy ez csak ilyen keveset bír.
Gondolom azért, mert az apró méret miatt
csak egy gyufafej nagyságú akku fért bele,
és attól még ez a 12 óra is szép teljesítmény,
de szvsz hülyeség ilyen kompromisszumot kötni,
hiszen ott az iAudio U2, ami akkora, mint egy csomag Orbit drazsé,
mégis elketyeg vagy 24 órán át. -
M@trixfan
addikt
Megáldalak te Shuffle!
Bocs, ezt nem bírtam kihagyni. -
Macc
aktív tag
Eszembe jutott, hogy ha annyi fantaziaja lenne az Apple-nek, hogy mondjuk dupla ''klikk'' a FW-on, playlistet ugrana, akkor marsem kell kijelzo
Vagyis nem hianyzik annyira. Nekem nem hianyozna, de megdobbentem, hogy nincsen rajta.
-
Alex91
félisten
Szoval akkor kb. brutto 30k-ert megkapom itthon a Creativot 512MB-al?
Hat az bizta, hogy igy magaban nem nagy szam (mondjuk nekem a design tetszik de hat ez ugye egyedi izles kerdese). De magaval a szolgaltatassal mar erdekesebb. Es gondolom a mini-nek csinaltak volna konkurenciat, ha kijelzot is tesznek bele.
De majd kiderul, hogy a piac mit szol hozza... -
Raymond
titán
1) Nincs lenyeges kulonbseg az tobbi EU-s es a Magyarorszagi arak kozt.
2) Az Apple termek szinten nem az olcsosagarol hires Mo-n (mas vilagaraktol fuggetlenul)
3) Szerinted mondjuk egy Creative lejatszo miert dzsunkaware ? Es miert vilagrengeto egy lejatszo ami annyit tud mint mas gyartok lejatszoi evekkel ezelott ? -
neumanki
tag
ez akkor is siker lesz, higgyétek el!!! Ne a mi piacunkat nézzétek, meg h mennyivel lesz drágább, hanem egy több100milliós amerikai piacot, ahol 100dollárt szerintem még a szegényebbek is röhögve kihúznak a zsebükből...de szerintem amcsiban a 300dolláros iPod se hatja meg az amerikaikat
Nem a mi szemszögünkből kell nézni...
-
Fade_Away
őstag
válasz
Tangerine #20 üzenetére
erről a szebbről fölösleges vitatkozni...
nekem ipod a legszebb hdds lejátszó iriverek/creativok.... elbujhatnak mellette.
Neked meg nem.
''szebb/jobb/olcsóbb/többet tudó'' háát ehez képest nem 1 nagyon hozzáértő ember aki nagyon utánanézett a dolognak ipodot vett. ld pld Divot...
Ha hddset vettem volna énis az Ipod mellett raktam volna le a voksom.... -
Bash
őstag
Te is hibába estél.
Nem mindenhol mérik olyan nagy dézsával az adót, nálunk speciel 7%, ez USA-szerte átlagosnak mondható, de vannak olyan államok, ahol egyáltalán nincsen sales tax. Valamint ha online vásárolok, akkor az esetek igen nagy százalékában (90+%) nem fizetek tax-ot, és ráadásul még olcsóbban is kínálják a portékát.
Ettől függetlenül az a 129 EUR jó közelítés. -
Raymond
titán
Latod a klasszikus hibaba estel. A $99 ar eloszor is ado nelkuli (ahogy az USA-ban ezt altalaban feltuntetik) igy az EU-s ar az 512MB valtozatnal min. 119,- de inkabb 129,- EUR lesz. Ennyi penzert siman kapsz mondjuk egy MuVo V200-at, de mas termekeket is. Az iRiver tulsagosan draga SZVSZ a piaci kinalathoz kepest. Egy ilyen termeket (funkciok nelkul) mas gyartoktol mar tobb mint ket eve megkaphattal.
-
Steroid
tag
Nemtudom nekem csak a display hiányzik rola de szerintem aranyos
csak vannak iilyen bajai h. nem tudod a teljes egy gigát kihasználni flashdriveként mert mikor futtatod az itunes megkérdi h. a tárhely hány százalékát akarod zenére ill. adathordozásra használni!!
Szóval én maradok a minimnél de kevés olyan kütyü van ami mondjuk 30 ezer és egy gigás! egyébként akit bövebben érdekel itt egy teszt róla ha tudtok németülBővebben: link
[Szerkesztve] -
Alex91
félisten
En az itthoni arakat neztem, es azert egy 512 MB-os MP3 lejatszo ara azert valamivel tobb, mint eze. Persze, van kijelzo, diktafon stb. De, ha valakinek eleg a sima pendrive+mp3? Nem allitom, hogy ez a legjobb, legszuperebb. Arrol szo sincs! Csak azt, hogy arra, amire valoszinuleg kiatalaltak nem is annyira rossz!
(Veszunk egy Hama lejatszot, bele fillerekert 512 MB SD-t, azt olcsobban megusztuk, mint az iPod.)
-
Raymond
titán
''...ar/teljesitmeny/design...''
Akkor aruld el nekem, hogy miert jobb egy olyan lejatszo $149-ert (ami elarulom mire europaba er kb. 179,- EUR lesz) egy olyannal, ami ugyanazeret az arert a kovetkezoket is nyujtja:
- display
- tobb fajta lejatszasi mod
- beepitett mikrofon
- FM radio felveteli lehetosegel
- cserelheto akku (AAA elem - ha kifogy, barhol talalsz)
Ilyet talalsz nem is egyet. Ha nem az osszes felsorolt funkcio van meg, de altalaban a zome igen. -
Fade_Away
őstag
reméltem apple tarolni fog flashes mp3 lejátszok körébe is
tévedtem.
max usb drivok körébe fog.
pedig az ipod tényleg a legjobb hdds lejátszó imho.... -
Den
veterán
hát méretben és minőség ben sem lesz ez kiemelkedő. Ez nem a hdd-s mp3 lejátszók világa amit az apple teremtet, és sokáig egyeduralkodó volt. a memóriás lejátszók piaca nagy erős, nagyon zsúfolt, tele jó és szép lejátszokkal. itt max a sznobizmusra apellálhat az apple, mert ugyenez a kütyü, hyong-fu vagy hasonló névvel az évtized bukása lenne
-
Den
veterán
ez egy vicc. te jó ég, hogy ezt komolyan gondolták...
ha ez piaci siker lesz az a sznobizmus diadala. -
zsiga667
addikt
1GB-ra rámegy vagy 20-30 album. Ez azért kicsit sok ahhoz hogy normálisan lehessen használni kijelző nélkül...
-
Neck
veterán
Nekem tetszik Nagyon. Ennyi pénzért megéri. És legalább mivel Apple, ezért biztos szépen szól. Megyek adom is el az enyimet. =)
-
Razor1
aktív tag
fehér műbroki...
-
Alex91
félisten
Azert a meretei eleg jok! (Az en pendrive-om se sokkal kisebb (kb. 7*1,9*0,9 cm) es lattam mar ennel nagyobbakat is.) Es ha valakinek kijelzo kell ott a tobbi iPod. Es kerdes, hogy egy atlagos, 512 MB-os Flash lejatszo mennyibe kerul? Ez arra jo, hogy az ember szepen hallgatja a zenet. En igy szoktam zenet hallgatni
, mas meg bizta villog a szines LCD kijelzojevel. Ezt is eltalaltak az Apple-nel!
[Szerkesztve] -
Macc
aktív tag
En is falnak mennek a random lejatszastol. De az csak egy funkcio. Otletes funkcio tovabba az is, hogy mivel pici a kapacitasa, minden radugasnal veletlenszeruen feltolti zenevel a gep. De ez is csak egy funkcio. En ezt sem hasznalnam. En fogok venni egyet a baratnomnek, mert mar egy ideje szeretne egy 1GB-os pendrive-ot, ezzel meg utkozben meg zenet is tud hallgatni ha eppen akar. Kijelzo eloszor nekem is hianyzott, de nem veszes, mert amugy sem megy ra olyan sok cucc, foleg, hogy inkab adathordozasra kell
Szoval nekem tetszik az egyszeru design-ja miatt, az ara miatt.
Es nem tudom miert kene ugy ereznem, hogy atvertek, hogy csak az alma miatt veszem meg stb. -
Tangerine
senior tag
Ja, látom, hogy sorban is tud.
[Szerkesztve] -
Tangerine
senior tag
Amilyen birkák az emberek, lesznek akik pénz adnak érte. Nem baj, hogy még kijelző sincs rajta, ha Apple is meg iPod is, akkor ez sem számít, mert az olyan ''trendi''. Ezek teljesen hülyének nézik az ember.
Nem tudnák elég olcsón adni, amennyit én adnék egy olyan lejátszóért, amin nem elég, hogy kijelző sincs, még össze-vissza is keveri trackeket.
Próbáljátok elképzelni, hogy hogy szólna pl. - hogy egy ismertebbet mondjak - ''Mike Oldfield - The Song of the Distant Earth'' albuma, ha összekevernék a trackeket, vagy bármely hasonló ún. koncepció album.Én leginkább ilyen jellegű hallgatok, úgyhogy nekem teljesen használhatatlan lenne.
Max azt lehetne csinálni, hogy egy album = egy track.
[Szerkesztve] -
Macc
aktív tag
na nekem johet 1... 1GB-os
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! HP Elitebook 8570W - i7-QM I 16GB I 750GB I 15,6" HD+/FHD I Nvidia I W10 I Garancia
- Asus ROG G20AJ - Intel Core i7-4790, GTX 980
- BESZÁMÍTÁS! Asus B760M i7 12700KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Rampage SHIVA FSP 700W
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Apple iPhone 16 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest