iPod shuffle zenelejátszó flash tárolóval

Az Apple a nagysikerű merevlemezes iPodok után bejelentette flash tárolóval ellátott zenelejátszóját is. Az iPod shuffle a zeneszámok véletlenszerű lejátszásának képességéről kapta nevét, amellyel a kicsinek egyébként sem nevezhető memóriába mentett dalok hallgatását teszi változatosabbá.

A készülék méretében és felépítésében a pendrive-okra hajaz, egyik végén (védőkupak alatt) az USB-csatlakozó, másik végén pedig a fülhallgató-kimenet található. A kis eszköz mindössze 22 gramm, kiterjedése pedig 83,8 x 24,9 x 8,4 mm. Vezérléséhez az újabb iPodokéhoz hasonló kezelőfelület áll rendelkezésre, a túloldalon pedig a töltöttségjelző, illetve a kikapcsolást és a számok sorban vagy véletlenszerűen történő lejátszását beállító tolókapcsoló kapott helyet.

A támogatott MP3 (CBR és VBR), AAC, protected AAC, M4A, M4B, M4P, Audible és WAV formátumú hangzóanyagok USB 2.0 interfészen keresztül másolhatók át a flash tárolóba, és az akkumulátor töltése is e portról végezhető. Az akkumulátoros üzemidő hosszát a gyártó 12 órában adja meg. Az iPod shuffle 512 MB vagy 1 GB kapacitású memóriával vásárolható meg, ára az Egyesült Államokban 99, illetve 149 dollár.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés