- Új 2 és 4 nm-es node-ot fejleszt a Samsung
- A GravaStar analóg klaviatúráira nem mondható, hogy konformisták volnának
- GeForce RTX 5050 kártyák az MSI portfóliójából
- Megérkezett a Phanteks új mikrotornya, akár kábeleket rejtő alaplapokhoz is
- Jövőre veti be az FSR 4-et a Sony a PlayStation 5 Pro konzolon
- Vezetékes FEJhallgatók
- Melyik tápegységet vegyem?
- Jövőre veti be az FSR 4-et a Sony a PlayStation 5 Pro konzolon
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Bluetooth hangszórók
- GeForce RTX 5050 kártyák az MSI portfóliójából
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- A GravaStar analóg klaviatúráira nem mondható, hogy konformisták volnának
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Mini-ITX
Új hozzászólás Aktív témák
-
Macc
aktív tag
Na most lecsendesedtek a dolgok... Egyelore semmi ujdonsag. A Dzsunka dev gepeket mar sokan megkaptak, nem kellett allakat a padlon keresni
-
Macc
aktív tag
Az Apple eloadasok eleg profik szoktak lenni. Mondjuk nem szoktam hasonlo jellegu bemutatokat nezni, de egy par Apple prezentaciot lattam mar, es amellett egy Sony PS3 bemutato is olyan magyarosnak nez ki: 1-2 fuggony, nagy vetitovaszon, es maszkalo emberek amolyan toldozott foltozott minosegben
Na de tavol alljon tolem a fika, nem is ezt akartam mondani
hanem hogy most lattam eloszo kek farmer helyett fekete gatyaban prezentalni Jobs-ot! Nyilvan o is gyaszos hangulatban volt. Ugy nezett ki a fazon, mintha megeroszakoltak volna. Innen sejtem mennyire orul o is a valtasnak.
Valahogy jo erzessel toltott el ez a par lepes tavolsag a PC-s vilagtol ami a kezdetekben a Motorola prociknak volt koszonheto, majd a PowerPC-nek. Egyszeruen igazi Mac-ben nincs helye x86 procinak. Ugyhogy reszemrol szomorusag van -
Macc
aktív tag
''Az intel gondolom, ajánlatot tett komplet rendszer szállítására...
Csinálnak procit, hozzá chipsetet integrál VGA-val, hálókártyát, meg még alaplapot is gyártanak...
A laptop fronton a centrino szintén komplett megoldás, az AMD meg csak procit csinál..''
Hat sztem nem lesz szukseg intel chipsetre, legalabbis nagyon remelem, hogy ezt ezutanis hazon belul oldja meg az Apple. A mostani gepekhez kepest sztem minimalis valtoztatas lesz az alaplapon, eppen annyi, hogy mas proci hajtja az egeszeg. Integral VGA-ra nyilvan nem az inteltol lesz kesz megoldasa, eddigis ATI v. nVidia cuccokat integraltak a sajat alaplapjukra. Tovabba azt sem hiszem, hogy 3-4 jack dugoval oldanak meg a hangkivezetest a jelenlegi optikai helyett. Igaz nem tudtam meg feldolgozni, de intel procira van szukseguk, a tobbi valoszinuleg marad. Windows futtatasat ugy tudom elkepzelni, hogy csinalnak egy emulatort, es mivel a procit nem kell emulalni, gyakorlatilag 100%-os emulaciot erhetsz el, de gondolom onalloan nem lesz bootolhato (En nem is ereznem ennek a szuksegesseget, sokkal jobban tudnam hasznalni akar a jelenlegi VirtualPC-t, ugy hogy csak ablakban fut, ki-be rangatom a file-okat, nem kell drive-okban kotoraszni, emellett simat atmegyek fullscreenbe, ha ugy jobb). Ha ezt ehhez hasonloan valositjak meg, valoszinuleg nem fognak tudni bootolhato win-t felrakni, es pc-re se fog felkuszni talan a Tiger.
Egyebek kozt azon is gondolkodtam, hogy mi van, ha akar csak 1 fontos utasitast adnak a proci utasitaskeszletehez, amit minden x86 Mac-re (de rosszul hangzik....) forditott program hasznal, marsem indul el a tobbi PC-n.
De lehet hulye vagyok, csak az Apple ne legyen most az, habar most is eleg hulyek... -
Macc
aktív tag
PowerPC R.I.P
Melysegesen sajnalom...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xbox Series X|S
- Nintendo Switch 2
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Óvodások homokozója
- Három modellel indul a Tecno Spark 40 széria
- Milyen routert?
- Autós topik
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Hardcore café
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- További aktív témák...
- 100 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IRP8) - Intel Core i9-13905H, RTX 4070 (ELKELT)
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
- ismét elérhető 3db - Sennheiser MOMENTUM 4 fejhallgatók
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest