Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bgs
senior tag
válasz janpotocki #9 üzenetére
Ebbol onmagaban meg csak az kovetkezik, hogy a vga-kat kell modositani
Bgs Kek modolt farmer, SMP bicska, spam taszito ing, integralt karora, personal firewall gatya, antisztatikus zokni, 5 sec alatt rebootolhato cipo.
-
Male
nagyúr
válasz janpotocki #9 üzenetére
OK, csak akkor sem érem minek plusz memória ehhez? Annyi kell, hogy amíg nem változik addig a VGA ne frissítsen (ennek a kifejlesztése eltarthat vagy egy óráig a mérnököknek....), meg hogy a monitor ne kapcsoljon le, ha nem kap jelet (na ezt se hiném, hogy bonyolult megoldani... egyszerűen el kell hagyni ezt a funkciót).
Amire gondolni tudok, az az, hogy az LCD nem őrzi meg tartósan a képet olyannak amilyen volt, tehát idővel ''felejt'', és ennek a megakadályozására kell az a memória. -
atosz
őstag
Ha jelentos energia sporolhato meg ily modon - az adott esetekben -, akkor aldasom ra.
-
Male
nagyúr
''A képernyőfrissítés problémája megoldható a bemutatott módon: a kijelzőt egy saját memóriával látják el, és ez gondoskodik a képtartalom megőrzéséről abban az esetben, ha nem történik változás – eközben a platform többi része energiatakarékos üzemmódba süllyedhet.'' Erre írtam, hogy ezt gyak. az LCD-k alapból tudják... legalábbis szerintem.
Persze, kell hozzá áram, a háttérvilágítás meg a ''színtartás'' miatt, de nem kell vezérelnie a VGA-nak... márpedig a cikk szerint az a nagy ötlet, hogy külön memóriába pakolják a képet, így a VGA-nak nem kell dolgoznia (kikapcsolható), ha a képtartalom nem változik... ami szerintem nagyrészt most is így van (maga az LCD a ''memória'' ezesetben)... max annyi fejlesztés kell hozzá, hogy jel híjján ne kapcsoljon le magától...
Nah, eszembe jutott egy hasonlat, megtetszett így beszerkesztem:
Tehát a CRT olyan, mint a DRAM, ezzel szemben az LCD olyan mint az SRAM... a tartalom megörzéséhez kell delej, de nem kell folyton frissíteni...
(remélem nem b.sztam el )
[Szerkesztve] -
Male
nagyúr
Az LCD nem ezt csinálja magától is? Tehát egy-egy képpont színe addig változatlan, amíg nem frissítik.... legalábbis eddig én így tudtam (csak ahhoz a képponthoz jön parancs, amin változtatni kell, a többi tartaj a tartalmat magától)
(na jó, lehet az egész cikket rosszul értem.... fáradt vagyok.... megtévesztő a cím... meg különben is le a PH!-val! ) -
Bgs
senior tag
Van olyan is, de azt e-paper-nek hivjak. Csereben nem alkalmas mondjuk grafikai munkara, filmnezesre, jatekra, stb.
Errol jut eszembe: tud valaki forrast, ahonnan e-paper panelt lehet szerezni?Bgs Kek modolt farmer, SMP bicska, spam taszito ing, integralt karora, personal firewall gatya, antisztatikus zokni, 5 sec alatt rebootolhato cipo.
-
Obi-1
őstag
Érdekes, de valahogy megtévesztő a cím. Én legalábbis azt hittem, valami olyan kijelzőről lesz szó, ami csak frissítéskor ''fogyaszt''.
Only a Sith deals in absolutes.
-
Adi
senior tag
Nahát, az Intel fölfedezte az energiatakarékosság terén azt a technikát, amit a terminálok alacsony sávszélessége miatt a Unix már legalább 20 éve használ.
ldm start-reconf primary
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest