Hirdetés
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Amazon Kindle
- OLED TV topic
- Használhatatlanná teszi az egyes HP LaserJet nyomtatókat egy új firmware
- Samsung LCD és LED TV-k
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Házimozi belépő szinten
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bgs
senior tag
válasz
janpotocki #9 üzenetére
Ebbol onmagaban meg csak az kovetkezik, hogy a vga-kat kell modositani
-
Male
nagyúr
válasz
janpotocki #9 üzenetére
OK, csak akkor sem érem minek plusz memória ehhez? Annyi kell, hogy amíg nem változik addig a VGA ne frissítsen (ennek a kifejlesztése eltarthat vagy egy óráig a mérnököknek....), meg hogy a monitor ne kapcsoljon le, ha nem kap jelet (na ezt se hiném, hogy bonyolult megoldani... egyszerűen el kell hagyni ezt a funkciót).
Amire gondolni tudok, az az, hogy az LCD nem őrzi meg tartósan a képet olyannak amilyen volt, tehát idővel ''felejt'', és ennek a megakadályozására kell az a memória. -
atosz
őstag
Ha jelentos energia sporolhato meg ily modon - az adott esetekben -, akkor aldasom ra.
-
Male
nagyúr
''A képernyőfrissítés problémája megoldható a bemutatott módon: a kijelzőt egy saját memóriával látják el, és ez gondoskodik a képtartalom megőrzéséről abban az esetben, ha nem történik változás – eközben a platform többi része energiatakarékos üzemmódba süllyedhet.'' Erre írtam, hogy ezt gyak. az LCD-k alapból tudják... legalábbis szerintem.
Persze, kell hozzá áram, a háttérvilágítás meg a ''színtartás'' miatt, de nem kell vezérelnie a VGA-nak... márpedig a cikk szerint az a nagy ötlet, hogy külön memóriába pakolják a képet, így a VGA-nak nem kell dolgoznia (kikapcsolható), ha a képtartalom nem változik... ami szerintem nagyrészt most is így van (maga az LCD a ''memória'' ezesetben)... max annyi fejlesztés kell hozzá, hogy jel híjján ne kapcsoljon le magától...
Nah, eszembe jutott egy hasonlat, megtetszett így beszerkesztem:
Tehát a CRT olyan, mint a DRAM, ezzel szemben az LCD olyan mint az SRAM... a tartalom megörzéséhez kell delej, de nem kell folyton frissíteni...
(remélem nem b.sztam el)
[Szerkesztve] -
Male
nagyúr
Az LCD nem ezt csinálja magától is? Tehát egy-egy képpont színe addig változatlan, amíg nem frissítik.... legalábbis eddig én így tudtam (csak ahhoz a képponthoz jön parancs, amin változtatni kell, a többi tartaj a tartalmat magától)
(na jó, lehet az egész cikket rosszul értem.... fáradt vagyok.... megtévesztő a cím... meg különben is le a PH!-val!)
-
Obi-1
őstag
Érdekes, de valahogy megtévesztő a cím. Én legalábbis azt hittem, valami olyan kijelzőről lesz szó, ami csak frissítéskor ''fogyaszt''.
-
Adi
senior tag
Nahát, az Intel fölfedezte az energiatakarékosság terén azt a technikát, amit a terminálok alacsony sávszélessége miatt a Unix már legalább 20 éve használ.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Ha nem változik a képtartalom, a platform egésze alvó üzemmódba kapcsolhat.
- Ubiquiti hálózati eszközök
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Ez nem futótűz, inkább csak égés
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Eredeti játékok OFF topik
- Kamerában erősíthet a Pixel 10
- Nissan klub
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Meggyi001: Vegán? Nem vegán?
- További aktív témák...
- Asus ROG CROSSHAIR VIII DARK HERO Alaplap!
- Gigabyte GA-F2A88XM-DS2 rev:3.2 AMD FM2/FM2+ alaplap
- BESZÁMÍTÁS! 32GB G.SKILL Trident Z5 RG 8000MHz DDR5 memória garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE Z390 AORUS ULTRA alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Kingston 8GB DDR4 3200MHz laptop memória, KVR32S22S8/8
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest