Új hozzászólás Aktív témák
-
Ezekiel Ston
senior tag
Ez mind szép és jógy gyerekek...
DE MONDJA MÁR MEG NEKEM VALAKI, HOGY AZ ATI-t VAGY AZ NVIDI-át érdemesebb megvenni?
mert mindkét oldalról vannak szép és jó dolgok...de melyik a jobb?
Én ezen már oly régóta vagyok elakadva, hogy csak na!
valaki világítsa már ki az agyam kérem. -
feka007
veterán
nagyon jó lesz a G80, már csak a PS4-ben kell bíznom és akkor tuti h veszek
-
.:T.H:.
aktív tag
''A G80-as a hírek szerint 32 futószalaggal rendelkezik, emellett 16 vertex processzort is tartalmaz.
Az Nvidia felfogása szerint a jövőben megjelenő játékokhoz kétszer annyi pixel feldolgozó egységre van szükség, mint vertex és geometria feldolgozó egységre.
Az ATI-nak erről teljesen más a véleménye. A kanadai vállalat ez egységesítésen dolgozik, azaz a jövőben nem különböztet meg Pixel és Vertex shader egységeket. Lefordítva ez azt jelenti, hogy ha a gyártó készít egy 64 shadert tartalmazó chipet, akkor a vertex, pixel és geometria adatok feldolgozása egyazon időben történik meg, nincs várakozási idő.
Az Nvidia G80-asának pontos paraméterei egyelőre sajnos nem ismertek, valószínűsíthető hogy a kártya magjának órajele 700 MHz fölött lesz, de rövid időn belül erre is biztosan fény derül.''
forrás: hwt -
Unified shaderek?
-
D.Orion
veterán
Hát a fogyasztás engem is gondolkodóba ejtett. A másik meg a hőtermelés. Sajna tudatlan vagyok és nem tom mekkora csíkszélességen gyártják majd a GPU-t, de az 500m tranyó az akkor is 500m. Majd megoldják. Max kapunk egy jó hangos két slotos 2kilós gyári hűtést.
Winner_hun: Hát lassan a BAT-ra is ventit kell szerelni. -
orbano
félisten
válasz
Winner_hun #42 üzenetére
te elmebeteg
-
orbano
félisten
fogalmazzunk inkább úgy, hogy a programozók hozzászoktak, hogy limitáltak a lehetőségek ezen a téren. A DX10-ben pedig ugye megint az lesz a tendencia, ahogy kivettem a doksikból, hogy textúrázzunk jó sokat. A mostani GPUk pedig úgyis kezdik majd kinőni a gddr3-at, főleg ha összetesznek 2 magot.... vagy esetleg majd többet...
-
orbano
félisten
Nagyon kíváncsi leszek erre az újításra. De a gpu fogyasztásától kicsit tartok... 500m tranyó.... vazz
-
LSL1337
őstag
szerintem 7600GTnél jobb kari nem kell, mert hiába veszed a 7900GT-t úgysem lesz dx10-es és akkor baszhatjuk az új shadereket addig meg a 7600GT graf teljesítménye sztem elég
nekem 6800GSem van kicsit húzva prey condemned minden ilyesmi megy majdnem maxon tehát egy 7600GT kicsi tuning sztem pont elég idén aztájön jöhet g80as dolgok
szerintetek mennyiért tudtok mjad egy 7900GTt eladni? 50?60? szeptemberben sztem még annyit se érnek már mist is kapni asus 3év gari 71k gianninál pl
7600GT meg 44ezer körül van most 35ért biztos el lehet majd adni -
AMD Power
titán
Ez megint egy olyan cikk volt, amit 2x elolvastam és a felét szinte nem is értettem!
-
rocket
nagyúr
válasz
anjani182 #22 üzenetére
Az, hogy felhasznalokent ugy latod nem volt ertelme az egy dolog, de uzleti szempontbol volt ertelme, olcsobb gyartas miatt sokkal nagyobb a haszon, es ezt az uzletagat is a penzre jatszak, nem arra, hogy logikus lepeseket tegyenek a felhasznaloknak
Enthusiast kategorias vga-k mar csak ilyenek, jon egy borlehuzas es siman elertekelodnek, aki ilyet vesz az tisztaban kene legyen ezzel, ezek a kartyak sose az ertekallusagukrol voltak hiresek. -
anjani182
őstag
Emberek, emberek, nem kell letámadni, már megint azért mert más a véleményem, le kell ugatni?!
Nem volt értelme!!! Azt eredményezte, hogy a 7800GT ára a béka segge alá esett, a 7800GTX eladhatatlan lett, játékokban sz@rt se ért (nem mintha lenne jó játék mostanába)az a plusz 10-15% ahol 7800GTX-en szagatott valami az 7900GT-n is szagatott, szóval baromira sok értelme voltMarketing volt, előrelépés nem
[Szerkesztve] -
kovsol
titán
-
Brae
őstag
''Hogy mindebből mi valósulhat meg a valóságban, illetve pontosan milyen előnyökkel kecsegtet ez az újítás, arra hamarosan fény derülhet, a legfrissebb hírek szerint ugyanis az NVIDIA már hetekkel ezelőtt megkezdte a G80 próbagyártását, a DirectX 10 kompatibilis GPU-ra épülő videokártyák első kereskedelmi példányai pedig akár már szeptemberben megérkezhetnek a boltok polcaira.''
-
rzoli
senior tag
Ti ebben a cikkben hol olvastátok, hogy szeptember? Mert én nem látok időpontot?!
Z
[Szerkesztve] -
Winner_hun
félisten
Elhiszem
-
robyeger
addikt
-
robyeger
addikt
Nemrég vásároltam egy új ATI kártyát, lehet hogy csak egy drága kacatot vettem?!?
-
Na, végre valami minimális elmozdulás a nyomjunk-bele-még-X-futószalagot és csökkentsük-a-csíkszélességet szintű fejlesztések világától.
-
Szlovi
senior tag
Ez mind szép és jó,de megkapja-e a GDDR4 memóriát,mintegy választ az ATi ''kihívására''? Itt arra dondolok,hogy ATi-ék bejelentették,hogy a következő csúcs kártyájuk már GDDR4 memóriát kap.
-
Integra
titán
hajrá hajrá
-
^Bundi^
őstag
már szeptemberben?
nem úgy volt, hogy az idén már nem jön k vagy csak karácsonyra?
Új hozzászólás Aktív témák
- Bittorrent topik
- Gurulunk, WAZE?!
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Autós topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- GAI: Poor Volta...
- További aktív témák...
- AKCIÓ! LG 27MP58VQ-P 27 FHD 75Hz 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Update 05.27 Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Mi 11 8/256GB HIBÁS!
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest