- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Melyik tápegységet vegyem?
- Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
- Akciókamerák
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- OLED TV topic
- OLED monitor topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gregorius
őstag
válasz
nyaralasptt #83 üzenetére
Az autoboxing valami eszmeletlen szar lett a Javaban, syerintem iszonyu nagy hiba volt abban a formaban bevezetni
Nem az autoboxinggal van baj - azt a .NET is csinálja - hanem azzal, hogy akkor is azt használja, amikor nem kell.
Ha rajtam mulna, akkor eleve nem lennenek primitiv tipusok a nyelvben, mert legtobbszor csak szopas van veluk
Viszont a primitív típusokkal sokkal könnyebb jobban teljesítő kódot csinálni. Csak ugye valahol belerondítanak a platformfüggetlenségbe.
A generics viszont mast jelent/legalabbis amennyire tudom/: kb. olyasmi mint a C++ template-ek /kicsit talan gyengebb annal/ es pusztan forditasi ideju technologia, ezert akadtam fenn a ''teljesitmeny'' szon
Nem egészen. A template sokkal több mindenre használható, mint a generikus típus (leginkább makróhoz hasonlítható), akár faktoriálist lehet számoltatni a fordítóval. Viszont fordítás után teljesen eltűnik.
A Javában és a C#-ban jóval több megkötés van az ilyen paraméterekre, úgyhogy sokkal kevesebb dolgot lehet vele csinálni. A Java forrás->bájtkód fordító kiszervezi a kódból a vonatkozó cast-olások behelyettesítésével, vagyis nagyjából az a szint érhető el generikus cuccokkal felvértezett Javával, mint anélkül.
A C# fordító ellenben veszteség nélkül letolja az egészet a köztes kódba, ahol a JIT olyasmit csinál, mint a C++ fordító, ami típustól függően nagyságrendekkel gyorsabb futást eredményezhet.
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone 12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPhone 16 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3096, 97% Akkumulátor
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 7000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Xiaomi Redmi 14C 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 8 GB-os GeForce RTX 2060 SUPER (OEM HP) - garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest