Új hozzászólás Aktív témák
-
Yutani
nagyúr
-
Yutani
nagyúr
Eleve a decentralizált feladatmegosztás felé haladunk, ezt bizonyítja a CPU-GPU páros, és erősítené a CPU-GPU-PPU trió. Nekem kifejezetten rokonszenves a fizikai enginnel dolgozó processzor elképzelése (és tulképpen megvalósítása).
Persze mindenéppen a DX támogatásra van szükség, ugyanúgy mint a VGA kártyáknál.
Szerintem csak a javunkat szolgálhatja ez a dolog. Aztán úgyis mindenki megveszi, mert előbb-utóbb igényli majd az emberfia a milliófelé szétszálló, becsapódó, visszapattanó testrészek és berendezési tárgyak látványát! -
Yutani
nagyúr
Nem értek hozzá, csak gondolkodom: ha adott egy fizikai gyorsító a PCI buszon, és a CPU válláról veszi le a feladatot, akkor a kiszámított adatokat nem a CPU-nak kell visszaadnia, amely aztán a 3D scene alapjait kiszámítja, és továbbadja a VGA számára megjelenítésre?
Egyébként én jobban örülnék egy különálló PPU kártyának (mint ahogy tervezik is), mert ne akarják nekem megmondani, hogy milyen párosításban vegyem meg a GPU-t és PPU-t. -
Yutani
nagyúr
Szerinted egy kétmagos proci ki tudna váltani akárcsak egy GF3 VGA kártyát is? (Lehet, írhattam volna GF2-t is.) És akkor még messze vagyunk a DX9-től.
Szerintem nem vagy tisztában azzal (igaz, én sem), mennyi számítási feladatot jelent egy 3D-s scene fizikájának kiszámolása. Több száz test lehet jelen, mindegyik kölcsönhatásban van sok másikkal, ezen kívül külső hatások érik a testeket. És erre szerinted elég lesz a kétmagos proci.
Szerintem meg nem. Ne feledd el, ahogy fejlődik a hardver, úgy lesz egyre éhesebb a szoftver a teljesítményre, és az olyan speciális területek, mint a 3D-s megjelenítés, 3D-s hang, fizikai modellezés meghálálják a célhardvert.
Szóval gondold át mégegyszer. -
Yutani
nagyúr
Ezt az ''átgyaloglok a 3D-s objektumokon''-dolgot én sem értem. Egy ilyen profi játékban miért nem lehetett ezt megoldani? Valszeg programozásilag nem egyszerű megoldani.
De akkor sem értem, hogy ha a Gravigunnal fel tudok kapni egy embert, és az szilárd testként viselkedik, akkor egy ilyen átgyaloglásnál miért tűnik el az a jellemzője? No mondegy, nem értek hozzá, de nem igaz, hogy az elmúlt 7-8 évben nem tudták megoldani ezt. -
Yutani
nagyúr
Szerintem látványos lesz. Mégpedig azért, mert a fizikai hatásokat úgyis láttatni fogják veled a programozók. Minek a fizikai engine, ha nincs látványos változás?
Vazze, ha egy romos ház földszintjébe beleküldesz egy RPG-t, és az élethűen, szabályosan összeomlik, nehogy már ne h*gyoz magad alá első döbbenetben... -
Yutani
nagyúr
Nekem tetszik ez a kezdeményezés. Már csak azért is, mert pl. a HL2-ben annyit dobott a fizikai motor a játékon, hogy ezentúl már hiányozni fog a többi játékból. És akkor gonodljunk bele, a HL2 csak a kezdet volt, a PPU segítségével olyan dolgokat fogunk majd látni-tapasztalni a játékokban, hogy csak lesünk, mint a vett malac.
Új hozzászólás Aktív témák
- Elektromos cigaretta 🔞
- Béta iOS-t használók topikja
- Milyen légkondit a lakásba?
- Nintendo Switch 2
- Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
- Mozilla Firefox
- Gyúrósok ide!
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- További aktív témák...
- MSI GeForce RTX 3070 SUPRIM X 8G - Eladó!
- Palit RTX 4090 GameRock 24GB GDDR6X Videokártya! BeszámítOK
- 0% THM 6 havi részlet beszámítás! 5060Ti/5070/5070Ti/5080/5090 videokártyák készletről KAMATMENTESEN
- ASUS PRIME GeForce RTX 5070 OC 12GB hibátlan, garanciás, személyes átvétel
- SAPPHIRE RX 9060 XT 16GB GDDR6 PULSE OC - Új, Bontatlan, 3 év garancia - Eladó!
- Hp Zbook 15 G5 15,6" FHD/ i7-8850H, 32GB, 512GB SSD, Quadro P2000, Magyar- Win11
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro 512GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3684, 100% Akkumulátor
- Veszünk: PS5 Fat/Slim/Digital/Pro konzolt, játékokat, Portalt stb. Kérj ajánlatot!
- OnePlus 13 Gyors teljesítmény és modern dizájn Midnight Ocean 16/512 GB
- SzinteÚJ! HP Elitebook 860 G10 i7-1355U 32GB 1000GB 16" FHD+ Gar.: 1 év
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest