- Házimozi haladó szinten
- Így nézz tévét 2025-ben: új ajánlások, régi szabályok
- Bluetooth hangszórók
- Milyen egeret válasszak?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- HP notebook topic
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
Új hozzászólás Aktív témák
-
rudi
nagyúr
Hát b@sszus ez az!!! Veri itt magát minden nagy cég a vékony kliensekre meg egyéb sz@rságokra. Lefogadom, hogy ez az izé egy kisebb külső adapterrel és egy 2,5-ös merevlemezzel normális irodai használatra is vastagon elég lenne! Hell a halálnak a Sonoma, Turion meg a társaik!
-
szkeptikus vagyok a gép sebességét illetően .... nem szeretnék ilyenen dolgozni, de még netezni sem
amugy, ha valami winpe szerü a win ezen, akkor kibirhatja sokáig ..... hiszen az is csak ''olvashato'' -
rotorman
csendes tag
Hogy van ez a CF élettartam kérdés?
-
L3zl13
nagyúr
Szerintem is lehetséges, hogy az említett vinyókban is lesz egy kissebb hagyományos DRAM cache is, de szvsz a cache az egy írási olvasási puffer, azaz pontosan ugyanaz a funkciója, mint a flash tárnak.
Hogy most ezt cache-nek hívod, vagy sem az mellékes.
A NAND lehet, hogy kevésbé megbízható, de még erősen fejlesztés alatt van a technológia szerintem. Nem véletlenül csak mostanában hallani róla annyit.
A hírben szereplő cuccnál ha csak kikapcsoláskor menti a fájlrendszer változásait, előtte csak memóriáb cache-el, és a FLASH-ek ha jól tudom több ezer írási ciklusra képesek manapság, akkor jó pár évig elvan gond nélkül a cucc, akkor is, ha nem csak read only módban működik. -
Az állításaimat továbbra is fenntartom. Alapvetően nem cache-ként (hozzáférést gyorsítani) használják a flash-t, hanem pufferként (átmeneti tároló, amíg a hagyományos vinyót nincs kedvünk felpörgetni). Össze lehet hasonlítani egy ilyen HHD hozzáférési sebességeit egy normális 8 MB RAM cache-es HDD-vel.
A NAND flash-ek valóban gyorsabbak, mint a ''megszokott'' NOR-os változatok, viszont kevésbé megbízhatóan tárolják hosszútávon az adatokat a NOR-osokhoz képest. Ugyanakkor még mindig jóval lassabbak, mintha RAM lenne helyettük (főleg íráskor, azaz a puffertartalom módosulásakor, de olvasáskor is), viszont pl. áramkimaradást jó eséllyel túlél a belé kiírt adat (a DRAM-ok ugyebár elég hamar felejtenek, az SRAM-ok meg jó drágák ilyen méretben).
A flash-ek kipurcanása az írások/törlések számától függ, ami ebben az alkalmazásban viszonylag kevés. -
L3zl13
nagyúr
''Höjegyerek.'' Múltkor volt egy hír energiatakarékos noti vinyókról, amiben flash-t használnak cacheként...
Bővebben: link
[Szerkesztve] -
Höjegyerek. A flash memória alapvetően áram nélkül tárolja a benne levő adatokat, gondolj csak a memóriakártyákra vagy pen-drive-okra. A cache-ben kizárt, hogy flash-t használnának, mert még olvasásra is lényegesen lassabb a RAM-oknál. Szerintem az SRAM/DRAM irányba tévedtetél el.
Amúgy meg a flash-ek az újraírást szeretik kevésbé; csak olvasható partíciónak (amiről betöltődik a rendszer) teljesen jók. Egyedül a service pack-ok felrakásakor kell újraírni őket. -
fanatic
aktív tag
És mi van, ha összeomlik az XP?
-
biga
őstag
És az ethernetbe hogy jut bele a delej? Mi van, ha két ilyet akarok összekötni Cat5-ön?
-
atus33
tag
Rettentően tetszik!
<>
Olyan mikor lesz, hogy Wi-Fi-n keresztül kap áramot?
</>
-
Husky
aktív tag
Nna. Jövőre ugyanezt kérem, csak wifivel...
-
Esmein
nagyúr
Nekem csak a proci kéne belőle.
-
Yaye
őstag
Vajon mennyi idő alatt purcan ki egy hdd-ként használt flash memó?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Házimozi haladó szinten
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Így nézz tévét 2025-ben: új ajánlások, régi szabályok
- Bluetooth hangszórók
- Egyszerű kávé topik
- Milyen egeret válasszak?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Macska topik
- További aktív témák...
- AKCIÓ! nVidia Quadro P4000 8GB GDDR5 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Xiaomi Redmi Note 11 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Akciós Gamer PC! R5 5500 / GTX 1070Ti Rog Strix / 32GB D4 / 500GB SSD
- Apple iPhone 15 Pro Max - Natural Titanium - Újszerű karcmentes állapotban! 100% akku! Gyári garis!
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest