Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• ddekany

veterán

válasz dezz #98 üzenetére

''A te jelölésedben hol szerepel a TDP, vagy a cache(-ek) mérete?''

Az én jelölésem egy terméknév, nem egy adatlap... és csak egy példa volt arra, hogy lehetne ám jóval segítőkészebb egy CPU név, ha tényleg azt akarnák. A cache méret meg egyébként a frekvenciához hasonlóan egy olyan mély-technikai részlet, amit bár szeret minden ''kocka'' nézegetni (így pl. én is...), valójában nem sokat mond nekik a CPU gyakorlati teljesítményéről (max pszichésen azt hiszik), azaz ők is végül a tesztek eredménye alapján ítélnek, mert hiszen igazából csak az számít. Szóval, ha valami ideális világban élnék, ahol nem az emberi hülyeség lenne a fő szempont amire optimalizálni kell a termék neveket (értsd pl.: ha a konkurencia 3000-et írt oda, akkor nehogy már mi kisebbet...), én akkor sem akarnám, hogy a frekvencia vagy cache méret szerepeljen az adatok közt. Az engeriga fogyasztás az megint nem egy olyan dolog, amit egyetlen számmal jellemezni lehetne, meg aztán a legtöbb embernek az sem mondana sokat... Ha ugyan azon CPU-nak van direkt energia takarékos változata, akkor az a névben jelölni kellene (low-engery, ilyenek, az még simán odafér).

''Bár jobb lenne, ha az órajellel arányosan emelkedne.''

Az lenne a jó (már a vevőnek, nem az cégeknek), ha a gyakorlati teljesítménnyel arányosan emelkedne. (Mert ugye 2x akkora órajel az nem 2x akkora teljesítmény, a memória ill. cache elérés miatt.)

Új hozzászólás Aktív témák