- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Dell notebook topic
- CPU léghűtés kibeszélő
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen monitort vegyek?
- Fujifilm X
- Home server / házi szerver építése
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- NTFS, exFAT, FAT32 – Melyiket válaszd és miért?
- Autós kamerák
Új hozzászólás Aktív témák
-
anulu
félisten
anno a lapon történő elhelyezés miatt hívták északi (AGP, RAM vezérlő) és déli (USB, IDE, később SATA, floppy) hídnak. nF4-nél ilyen nincs, ezért hiba szerintem így nevezni, bár fizikailag tényleg egymás ''alatt'' vannak, de akkor is...
nem északi híd, hanem az a chip nyomja a 2. 16x PCI-E sávot. -
anulu
félisten
jóvanna!
amúgy a ''klasszikus'' értelemben vett északi-déli párost hiba használni. tudom, hogy anno miért nevezték el őket így, de engem spec piszkosul zavar.
amúgy szerintem baromi rossz ez a kártya a levegőáramlás szempontjából. csak akkor használnék ilyen lapot, ha abszolút nem lenne más. a legjobb, ahogy ASUS-ék oldották meg. 2 chip, heat-pipe-al hűtve, és csókolom. -
anulu
félisten
válasz
Alkarcsont #9 üzenetére
szerintem inkább tök részeg volt a designer, és nem látta a színeket... mondjuk komoly képzelőerő kell egy ilyen ronda színvilágú lapot összehozni...
-
anulu
félisten
#8-ban szerintem nem járok annyira messze az igazságtól. csak a megoldásnak nincs túl sok értelme. ASUS-ék szerintem nagyon szépen oldották meg az A8N32-n. az tetszik. ezt egyelőre nem tudom hova rakni, ahhoz látni kéne a ''bővítőkártyát'' is.
-
anulu
félisten
akkor viszont a megfogalmazás lett piszok mód rosszul összehozva, nF4-nél ugyanis nincs északi és déli híd! tudtommal a 2x16 PCI-E szálat úgy hozták össze, hogy 2db nF4 chip van a lapon, de az egyiken csak annyi van engedélyezve, h tudja az 1x 16 szált, meg kommunikál a másik chippel, de akkor is erős csúsztatás az ECS részéről, ha ''északi'' és ''déli'' hídnak nevezik a chipeket, merthogy nvidiánál nem tegnap óta csak egy chip van. az lehet, h adnak egy olyan kártyát, amin rajta van a másik chip, de ennek annyi az értelme, mint a... semmi!
-
anulu
félisten
dombon ülő fűcsomó legyek, ha értem... milyen ''északi-híd'' kell ennek az alaplapnak?? úgy érzem, hogy elrohant mellettem a fejlődés vonata, és valamiről nagyon lemaradtam. ott a lapon az nF4-16x, akkor mi a péknek ez a külön kártya?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Apple iPhone 7 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával l
- Bomba ár! MacBook PRO 13" Early 2015 - i7 I 16GB I 1TBSSD I 13,3" Retina I OS X Monterey I Cam I Gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest