- Házimozi belépő szinten
- Vezetékes FEJhallgatók
- Projektor topic
- Léghűtés topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Valami baja van a tápomnak
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Samsung LCD és LED TV-k
Aktív témák
-
-
WuDu
tag
Na akkor tisztázzunk valamit, 3 eset lehetséges:
1. bérelt tárhelyen van az illegális cucc
2. serverparkban saját gépen tárolom a cuccot,
3. otthon tárolom a cuccot.
A hirben az első eset fordul elő, szal jóhogy kiadta a hostoló cég a HDDt :)
Nálunk ugyanez lesz majd az SMSWEBes hülyeségek miatt.
De amugy ha serverparkban egy más tulajdonában lévő gépen van az anyag, akkor a hostoló cég lóf*szt se tesz, mert ő tiszta az ügyben, ha jön a hivatalos papir, akkor kiadja a szervert, ha erre a szerződése feljogostítja. -
LK
addikt
Én írok valamit és te is írsz valamit. Ez mind egyenlőre latolgatás.Majd meglátjuk mi lesz.Nekem csak az a bajom,hogy itt mindenki lazára veszi a figurát,te meg itt pontokba szeded,ki milyen hülyeséget ír,szerinted...olyan szakszerűen mintha a szoftverrendőrségnél dolgoznál.:)) Ha mindenkinek jól odaírsz azt hiszem egyedül maradsz a topicoddal. Az illegális piac mindig előtte fog járni a rendőrségnél.1-2 embert meg fognak büntetni,és kész.Akkora az esélye bárkinek hogy elkapják,mint hogy elüt az autó,tehát elenyésző.Egész Kínát és indiát lecsukják? Már kezdhetik a börtönöket építeni.Majd 10-15év múlva elkezdek félni,de addig nem.:t
-
747
senior tag
''Ha végignézed a hozzászólásait,mindenkinél okosabb ez a 747.''
arrol nem en tehetek, hogy te alomvilagban elsz.
''Ha tudná picit is ,hogy mennyire leterheltek a bíróságok tudná,hogy több ezer emberrel való bírói
munka,5-10 évbe is beletelhet.''
az eljarast indito cegek raernek, nem nekik fog elobb elfogyni a penzuk a perkoltsegeken keresztul,
hanem neked.
''Melyik intézmény nyomozna vissza több ezer embert''
barmelyik, amelyik eleg penzt/juttatast/szolgaltatast kap, direkt vagy indirekt modon. lobbyrol
hallottal mar?
''amikor a betörés után 6-órával jöttek ki hozzánk a rendőrök''
ha vmelyik csokoshoz tornek be, 5 percen belul ott vannak, ne aggodj.
''Azt sem gondolta végig,hogy nyugaton lehet,de itt biztos nincs pénz arra,hogy 50-100 fős
szakértőkből álló nyomozócsoportot fizessenek évekig,a szoftvercégek kedvéért.''
te viszont azt nem gondoltad vegig, hogy az adott cegek milyen tartalekokkal es
kapcsolatokkal rendelkeznek. -
747
senior tag
en nem paraztatok, en tenyekrol beszelek. gyengebbek kedveert egy mai hir:
[L]http://www.heise.de/newsticker/meldung/51953[/L]
''Entgegen erster Berichte wurden die Festplatten wohl nicht bei einer FBI-Razzia beschlagnahmt,
sondern vom Provider Rackspace selbst entnommen und den US-Behörden übergeben. Indymedia
selbst wurde nicht von dieser Anordnung informiert.''
a szolgalato rendorsegi felszolitas nelkul, ONKENT kikapta a vinyokat a rackbol, es atadta a
hatosagoknak, anelkul, hogy a tulajt ertesitettek volna. nem eppen a jogkoveto magatartas
iskolapeldaja. te eljaras kozben hiaba rikoltozol a jogaidert, nem csaphatsz az ISP vagy a
rendorseg kezere, mert te nem vagy hatosag. a jogaidnak max UTOLAG szerezhetsz ervenyt,
birosagi eljaras keretein belul, ami nem 2 filler. amig a birosagok es az ugyvedek nem dolgoznak
ingyen, felejtsd el a torveny elotti egyenloseget.
PS: tobb embert is ismerek, aki ilyen eljaras szenvedo alanya volt, ugyhogy ne oktass te ki engem
mailben, hogy mihez ertek, meg mihez nem. -
LK
addikt
Hali! Ha végignézed a hozzászólásait,mindenkinél okosabb ez a 747.Ha tudná picit is ,hogy mennyire leterheltek a bíróságok tudná,hogy több ezer emberrel való bírói munka,5-10 évbe is beletelhet.Melyik intézmény nyomozna vissza több ezer embert, amikor a betörés után 6-órával jöttek ki hozzánk a rendőrök.Azt sem gondolta végig,hogy nyugaton lehet,de itt biztos nincs pénz arra,hogy 50-100 fős szakértőkből álló nyomozócsoportot fizessenek évekig,a szoftvercégek kedvéért.
A cégeknek is kifizetődőbb,hogy másolásvédelmet fejlesszék. A pereskedés az államnak és a cégeknek is sok pénzébe kerülne,és álom az is hogy befizettessék veled az elmaradt bevételeiket. -
mormota
senior tag
aztolvastam, hogy zeneszámok, és moziban felvett filmekre vonatkozik, de pl dvd-ről rippelt, vagy programokat nem is említ a cikk:)
-
tildy
nagyúr
válasz
loszerafin #46 üzenetére
Mint már leírtam pár helyen:nem vagyok töltögetőmániás.Azt sem tudom mi az az mldonkey.
Filemt nem nézek, mp3ban meg csak a goát ''fogyasztom'' , abból meg van 20 giga., de az sem ezen az említett gépen.
Szóval miről beszélünk?
[Szerkesztve] -
törölt tag
''...illetve akiknél moziban felvett filmeket tartalmazó videokazettákat, CD-ket találnak...'' vagyis akkor a vinyómon nyugodtan tárolhatom őket? :U
-
umiki
tag
Sztem kb annyi az esélye, hogy egy átlag felhasználót ezért maceráljanak, mint annak, hogy megbüntessenek, mert az autómban pár másolt CD-t is hallgatok. Ha meg tényleg ilyen állatok, és utána mennek, akkor megérdemlik... Pár százezer ügyet lezavarnak hipp-hopp ...
-
Szenty
tag
válasz
loszerafin #50 üzenetére
1. Ott van a hsz-ében: #12-re válaszolva.
-
Szenty
tag
válasz
loszerafin #46 üzenetére
Nem írta, hogy töltögetne mldonkey-val... :)
-
Cathfaern
nagyúr
válasz
loszerafin #46 üzenetére
Ki mondta, hogy bármit is tölt mldonkey-val? :F
-
-
Amigo78
senior tag
egy biztos az USAban sokkal többet keresnek az emberek igy ott elérhetö hogy megvegyék a dolgokat addig amig annyi lessz az ára 1 szoftvernek stb mint az USAban addig nem fogom megvenni mert 1 szar xCD és játték lassan már 15k s lehet megveszem végigjátcom és soha nem veszem elö többet ha 1 uj gme kerülne 2-3kba még elgondolkodnék de igy.... inkább gugolok a sitten de a pénzemet nem dobálom ki
-
sidhe
tag
szerintem ennek az lesz a vege, hogy megbizasos alapon lokalis halozatok jonnek letre, amibe kuslos nem csatlakozhat. es ezek lesznek egy-ket emberen keresztul osszekotve.
A riaa-nak sok penze es befolyasa van. Nem hiszem, hogy lenne olyan modszer, amivel ki lehetne kerulni a befolyasa alol. -
747
senior tag
''a szolgáltató nem adhatja ki az adataidat holmi jött-mentnek a gyanújára,''
ez max a tankonyvekben mukodik igy. ha nagy az adatatvitel, es megalapozott a gyanu, siman
kiadjak, mielott oket perli be a jogvedo szervezet. sot van egy olyan gyanum, hogy az ISP
altalanos szerzodesi feltetelei kozott van egy aprobetus kitetel erre vonatkozolag.
''mert akkor élete eddigi legzsírosabb perei kezdődnének meg.''
na es ki perli be oket? te? alomvilagban elsz. -
Gregorius
őstag
A többség lenyomozható. Vannak próbálkozások anonim p2p-re, pl. Mute, de nem valami sikeresek mert iszonyatnagy óverhedet visz a rendszerbe az anonimitás.
Kerülő megoldásnak lehet telepíteni IP filtert (bizonyos nem kívánatos címekről csatlakozókat kiszűrni, a listát általában rendszeresen frissítik)
A környéken volt nem olyan rég egy topic, hogy egy kisebb lemezkiadóféleség bevezette üzleti modellben, hogy a kiadott anyagot ingyen terjesztik p2p-n is. Ennek hatására (?) az eladásaik egy csöppet megugrottak. Nem tudjátok, azóta lett fejlemény az ügyből?
[Szerkesztve] -
sidhe
tag
annyira azert nem vagyok lama, hogy ne tudjam, hogy cimzes nelkul nehez megtalalni a masikat :)
csak gondoltam, hogy esetleg ezek valahogy titkositva vannak, vagy ilyesmi.
mindegy, az egesz egy nagy visszaeles. :( miert azok hozzak a torvenyeket, akik vegrehajtjak? valamit olvastam regebben a hatalom harom aganak szetvalasztasarol es a demokraciarol. :-| -
747
senior tag
''az emule lenyomozhato? hoppa.''
minden P2P halo lenyomozhato.
''de hogy a fenebe nyomoznak le?''
leadjak az IP cimet es az idopontot a szolgaltatonak, es o kikohogi, melyik elofizetonek volt akkor
kiadva az az IP.
''kerdes: egy szolgalatato megtartja azt a logot, hogy melyik ip-t kinek adta ki?''
igen. ha jol tudom, max 2 evig tarthatja meg. -
747
senior tag
''mindamellett, hogy az egesz egy nagy szemetseg, szerintetek hogyan fogjak el az embereket?''
szolgaltato kiadja az adatokat.
''melyik filemegoszto az, amin le lehet nyomozni az ip-t?''
mindegyik. ha nem ismerned a masik fel IPjet, nem tudnal letolteni tole. egyetlen megoldas, hogy
proxyt hasznal az ember, vagy felrak egy idegen gepre egy mldonkey-t, es onnan nyomul. -
sidhe
tag
az emule lenyomozhato? hoppa. de ez a masik, hogy egynehany sorozathoz filmhez esetleg audio anyaghoz itthon nem lehet hozzaferni.
de hogy a fenebe nyomoznak le? most elgondoltam. leul a riaas ember az emule ele, es elkezd kattintgatni, vagy ir egy jo kis sajat klienst, ami kiszuri mondjuk a hazai ip-ket?
sot szinte kepzelem a riaa kepviseloit, hogy mar sorban allnak a prohardver irodaja elott a hozzaszolok ipcimeiert :)
kerdes: egy szolgalatato megtartja azt a logot, hogy melyik ip-t kinek adta ki?
[Szerkesztve] -
arpeen2
senior tag
Ha keresnék fix nettó 1 millát havonta megvennm eredetiben a filmeket, zenéket...stb. Akkor nem lenne sok 5k egy filmért mondjuk...de így hogy a nettó minimálbérból kb 8 film telik ki.....így inkább más források után érdemes kutatni.
Egy amerikai vagy német átlag polgár hány filmet vehetne meg a havi fizujából vajon..... -
bullseye
addikt
e-mule-os letöltésért nekem már szólt a szolgáltatóm, hogy XXXX filmes cég hazai képviselete aztat követlei, hogy azonnal de szüntessem be a megosztást. azaz visszakövethető a dolog.
más kérdés, hogy egy Magyarorszégon még soha nem vetített sorozat első részét töltöttem volna le, hogy eldönthessem, megrendeljem-e DVDn a sorozatot... -
sidhe
tag
mindamellett, hogy az egesz egy nagy szemetseg, szerintetek hogyan fogjak el az embereket?
melyik filemegoszto az, amin le lehet nyomozni az ip-t?
... bennem meg el a regi pecsi hazkutatasok emleke, bar csak olvastam. azert nem kene ujra.
[Szerkesztve] -
747
senior tag
''Ha beperlik az embereket,előbb utóbb be fognak inteni a bíróságok.így is sok az ügyük.''
miert intenenek be? vagy te mar lattal olyat, hogy elutasitott egy ugyet a rendorseg vagy a birosag
azzal, hogy ''sorry de nem erunk ra''? a hatosagok nem az igazsagot, hanem a torvenyt kepviselik.
a ketto nem mindig ugyanaz, ezert kar lenne a hatosagokat robin hood-nak tartani. -
747
senior tag
''Nemigen lesz''
miert ne lenne? szerinted ki/mi fogja megakadalyozni a mahaszt vagy az artisjust ebben? te?
''nézd meg az USA-t, mennyi emberrel jutottak valamire.''
megneztem. sulyos penzbirsagokat fizettettek veluk. nemetorszagban eddig ''mindossze'' 12.000
EUR volt a legmagasabb buntetes.
''Szerintem inkább az ország-világ számára látható fizetős warezoldalakra kellene rámozdulni, de
azt valamiért senkinek sem érdeke''
nezd meg a most lebukott Syndikus & Gravenreuth duot (ok alltak az FTPwelt mogott). evekbe
telik, mire a hatosagok tudnak kezdeni az ilyenekkel valamit. -
LK
addikt
Ha beperlik az embereket,előbb utóbb be fognak inteni a bíróságok.így is sok az ügyük.Ne féljetek,amíg Crackerek és kóderek és Kelet-európai programozók élnek a földön.Majd kitalálnak mást! Ha egész európát beperlik,Kínába is lehet szervert telepíteni.:U Egyébként Amerikában meg tudnák fizetni a rendes szoftvereket.Itt keleten ha így lenne,csak vállalati gépek léteznének.
-
Notes
senior tag
Ha 15db mp3-at ''összetömörítek'' egy zip-be akkor az egy file vagy 15? Esetleg így már összesen tizenhat? :)
-
747
senior tag
ujabb ''oromhir'': mar europaban is megindultak a perek:
http://www.heise.de/newsticker/meldung/51909
459 embert perelnek most be, franciaorszagban, nemetorszagban, nagy-britanniaban,
olaszorszagban, daniaban, es ausztriaban. sztem a kelet-europai blokk lesz a kovetkezo. -
bcs
aktív tag
a gyilkosokat meg felmentik...
-
Bigyó
tag
Hát igen, mutassatok egy olyan user piszit amin nincs egy illegális fájl. Sztem lehetetlen vállalkozás. MINDENKIT börtönbe :DDD
Ui.:én se mennék Amerikába. Plána amióta újjlenyomatot vesznek, meg fotóznak :O
[Szerkesztve] -
Alec
tag
ezernél többet? ezek szerint ha megosztok 999-t az még nem bűn?
-
aesir
veterán
K*rvára képmutató dolog ez az egész.
Ha VALÓBAN az illegális tartalom megosztásának felszámolása lenne a cél, akkor először is a nagyvállalatok belső hálózatait kellene vizsgálni, meg az egyetemi hálókat. Mindenkit börtönbe dugni, akinek egy icipici kis illegális fájlocska van a gépén. Minden rendszergazdát börtönbe, mert a belső hálózatokért ők felelnek. Az első nagyobb cég vizsgálata után, nem lenne többé szó arról hogy illegális a fájlmegosztás, az RIAA meg szépen le lenne állítva.
Ennyi.
Ez is ugyanolyan álságos, mint Amerikában minden. -
L3zl13
nagyúr
Igen legtöbben úgyis a fájlmegosztások miatt migrálnak oda... :U
A sok lámer, prűd stb. kispolgárnak meg tetszik a tendencia, hogy a mamutcégek írják a törvényeket. Bezzeg ha valaki a fegyvertartást akarná korlátozni, vagy a környezetvédelem miatt szeretne valamit korlátozni akkor ki vannak kelve magukból... -
Amerikában a pénz beszél. És ezért képesek bármit megtenni. Börtönre ítélni valakit zeneszámok megosztása miatt. Ehhhh...
-
anulu
félisten
aki eddig megosztott, szvsz ezután is fog. minél jobban akarják a megosztókat büntetni, annál többen csinálják, és csúsznak ki az emberek a markukból.
aki hamisított (tehát fénymásolt borító DVD-re, stb, azt én is büntetném, főleg, ha piacra is dobja, de aki magánhasználatra másol, azt hagyják békén!!!!! -
Gregorius
őstag
Azt hiszem amerikában a tendenciákat figyelembe véve a következő években rohamosan csökkenni fog a migráció. És nem biztos, hogy a terroristák miatt...
Aktív témák
- Házimozi belépő szinten
- Adatgyűjtő gumik miatt korlátozhatják a Pirellit
- Vezetékes FEJhallgatók
- Projektor topic
- Léghűtés topik
- Formula-1
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Nintendo Switch 2
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
- AKCIÓ! HP ZBook Studio G8 OLED WorkStation - i9 11900H 32GB DDR4 2TB SSD RTX 3070 8GB Win11
- RÉSZLETRE , Bankmentes , kamatmentes Asus Rog Zephyrus G16
- Csere-beszámítás! Számítógép PC Játékra! I3 14100F / RTX 3060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest