Aktív témák
-
erdoke
titán
válasz
Maverick14 #33 üzenetére
Velem hiába is kötözködnél, csak annyit tudok a dologról, amit az említett doksikban és az Anandon olvastam. Az alapján a QDR működés is valósnak tűnik, bár azt nem állítom, hogy minden DDR-2-nek úgy is kell mennie. A Micron doksija szerint mindkettő megvalósítható a memóriavezérlőtől függően, de azt nem írják, hogy a már szállított modulok hogyan üzemelnek.
Anand viszont egyértelműen fogalmaz, hátha jól is tudják.:P -
erdoke
titán
Kösssz. :) Kicsit egyszerűbb értelmezni, mint a Micron technikai doksiját, pedig azt nem most nézegettem először. Vhol van egy JEDEC doksim is, de nem ilyen néven mentettem el, mert sehol nem találtam.:(
Mindenesetre ez a kulcs: ''DDR2 can effectively write/read four times the amount of data per clock cycle to/from the memory array''
Tehát tud 4x adatot átvinni órajelenként, de talán szabványos a kettő is, ahogy korábban írtam.
[Szerkesztve] -
erdoke
titán
válasz
Maverick14 #25 üzenetére
Mintha mindkettő változat (DDR és QDR adatátvitel, bár itt ez nem ilyen egyszerű) a szabvány része lenne. [L]http://download.micron.com/pdf/technotes/TN4701.pdf[/L]
-
erdoke
titán
Persze, de ettől még az adatátviteli ráta ugyanannyi a 400-asnál, mint DDR-I esetén. A késleltetést pedig biztosan lehet érezni. Ennek akkor lesz értelme, ha majd 800-on teker (200 MHz), istenigazából már most is az kellen, és akkor ki lehetne ebrudalni a kényszerű dual DDR-t a lapokból. Még az integrált memóriavezérlővel rendelkező Opteron/A64-FX is csak 5400 MB/s-ot tud elérni az elméleti 6400-ból. Egycsatornás memóriavezérlők ennél nagyobb arányban képesek kihasználni az elméleti sávszélt.
Aktív témák
Hirdetés
- Dell Latitude 5450 Intel Core Ultra 5 135U 4nm 32GB DDR5 érintőképernyős laptop Dell gari 2027.09.hó
- PlayStation 4/5 kontroller analóg cseréje HALL TMR érzékelősre, 1 év garancia!!! Nincs többé drift!!
- PlayStation 5/4 kontroller analóg cseréje HALL TMR érzékelősre, 1 év garancia!!! Nincs többé drift!!
- XBOX ONE/Series kontroller analóg cseréje HALL TMR érzékelősre, 1 év garancia!!! Nincs többé drift!!
- XBOX Series S 512GB, 6 hó garanciával Bp-i üzletből eladó!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Több Lenovo Thinkpad x1 carbon gen 4 / 5 / 6 / 7 X1 Yoga gen3 6-9. gen i7, i5 procik
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U7310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R7 7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2080 8GB Fractal Design Define R5 FSP 750W
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezeskonzol extra játékokkal garanciával hibátlan működés
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest