- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- ASUS ROG Ally
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- CES 2025: ITX-es Cooler Master minitorony, minimalista dizájnnal
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen asztali médialejátszót?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
Aktív témák
-
Sixkiller6
őstag
ha jól gondolom, akkor a diktafon hangfelvételnél nem mp3 tömörítést használ, hanem vmi sokkal durvábbat. a múltkor egy diákom (mialatt a tömörítőkről beszéltem mp3, jpg, lzw stb) felvetette, h a kis mp3-lejátszója vmi iszonyatos tömörítési rátát használ. ott órán én is gyorsan elkezdtem számolgatni a táblánál, oszt vmi nagyon kicsit, pár kb/sec bitráta jött ki. de tényleg annyi ment rá, szal nem értem...
a dolog létezik, és ha kizárunk minden lehetséges megoldást, akkor csak a lehetetlen lehet az.
rácsörgök mulder ügynökre...
az igazság odaát van- no es importante -
-
LordX
veterán
Kicsit pontosítok a számolásodban:
A bitrátát ugye kbit/sec-ben szoktuk mérni:
- A nagyobbon 256*1024*8 kbit adat tárolható (nem számolva a fájlrendszert, az operációs rencert, az MP3 fájlok fejlécét).
- 3000 óra az 3000*3600 másodperc.
A kettőt elosztva 0,19 kbit/s-es átlagos bitráta jön ki.. Már csak két kérdésem van:
1. A 3000 órát mono, 2 bites, 200Hz mintavételi idős hangra adták meg?
2. Ha nem, megalkották a HW MPEG 57-Audio Encodert? -
launcser
senior tag
engem a 3000 óra hangfelvétel fogott meg
az kicsit nemsok?
vegyük 256 megásat
legyen 300 egyszerűség kedvéért
1 megán 10 óra, azaz 600 perc
akkor 1 perc az ugy saccra 16K, 1 mp meg 300 byte
nem rossz, mivel érik el?
ez olyan mp3-ba 2Kbps, bár vannak jobb tömörítések is, de ez elég jónak néz ki..tütüü
-
hungeek
senior tag
nekem eddig már 2 cd-s mp3playerem volt (van), egy még az őskorból, egy nintaus, most meg egy panasonic.
2 hátrány: rázkódás (mondjuk ha 30 másodpercet futok a buszig az még nem vészes) és az elem.... zabálnak ezek a cd-s atomreaktorok...
én is akarnék venni valami ilyen flashes izét, de most erre nem akarok kiadni pénzt :( -
nazarene
csendes tag
Ez (rázkódás) sajnos igazolta a prekoncepcióimat a cd-sekkel szemben. Arra azért kiváncsi lennék, mit tudnak ezen a téren a hdd-sek. Kibírnának egy bringatúrát? (hideg+rázkódás)
Don't walk before me, because I don't follow. Don't walk behind me either, 'cause I don't lead.
-
szepi79
őstag
Én most vettem samsung cd/mp3 playert. Király, csak van 1-2 dolog, ami idegesítő (és ami a flash-nél nem téma), pl: számok között 1-2 másodpercig olvas, (persze csak ha nincs rázkódás, mert ha van, akkor tovább); mikor bekapcsolod, végignézi az összes file-t, ami akár 2-3 perc is lehet; sétálni nemigazán lehet vele, hacsak nem akarsz félpercenként megállni pár másodperce, amíg utóléri magát. Viszont tud újraírható cd-t is olvasni, és egyszerre általában 4-5 cd van nálam, ez kb. 3-4 napnyi zene (ha folyamatosan hallgatnám), király a kijelzője, (csak kár, hogy nem világit) ja, és 23e HUF bruttósan.
''Ne menj sebesülten vadászni, mer' lehet, hogy lelegelnek az őzek'' by elmoraan(r) a ''Nők, nőügyek'' topikban
-
Cathfaern
nagyúr
A 8cm-es CD-t használókat felejtsd el. Az alapötlet jó, de mind a Verbatim, mind a Freecom megvalósítása borzalmas. Egyedül a nem tudom milyen cég Jackrabbit névre hallgató combó (12/8 cm-es Cd-t is vivő) lejátszójáról hallottam jókat (igaz, csak a PH!-s cikkben) (a combo azt jelenti, hogy alapból pici, csak 8cm-es CD fér bele, s ha belerakod a ''dokkolóba'' akkor megy bele a nagyobb)
-
nazarene
csendes tag
Sziasztok!
Én nyáron vettem egy 128M-os Joybee-t, amiben az tetszett, hogy saját LiOn akksija van, amit tölt, ha feldugot az USB-re. Na ez az előny veszett el, amikor valami felmondta benne a szolgálatot, és nem érzékelte az aksit.
Vettem helyette (még kaptam is vissza pénzt) egy MSI MegaStick-et. Ez egy db AAA-ssal megy, viszont van kijelzője és rádiója is (mondjuk ezt nem szoktam használni).
Én azért vettem ilyet, mert bicajozáskor a nyakamban lóg, könnyű, és mivel nicns benne mechanikus alkatrész, egyrészt enm ugrik, másrészt ha én perecelek, akkor jó eséllyel túléli:)
Az MSI nekem bejött, sokkal jobban, mint a Benq, mert
1. van kijelzője (ennek az újnak spec. van)
2. Ez megjegyzi a beállításokat (pl hangerő), amit a benq nem tudott
3. Ha kinyiffanna az aksi, beteszek másikat
4. Sokkal ésszerűbb a felfüggesztése (nem oldalról van, hanem felülről)
5. Van benne egy primitív equalizer, ami jól tud jönni.
Szóval én a Megasticket ajánlom.Don't walk before me, because I don't follow. Don't walk behind me either, 'cause I don't lead.
-
e-biza
őstag
aszongyák a flash-ben nincs mozgo alkatrész azért jo. nekem volt mozgo alkatrészes lejátszom, s nem az elektronika adta fel a garancia idö után hanem a jackdugo csatija. megvan mind2nek a maga elönye. a flash biztosan nem fog ugrálni és városban korektül használhato. a cds lejátszokhoz meg veszel 1000ftért 10 cdt vagy 5-öt, és több zenéd van mint egy tlagos flash-es mp3 playeren. városba én msi megasticket ajánlom, ha tervezed hosszabb utazásra akkor sony minidisc (netmd)
Liƒє is too short. - http://www.lowcostdomain.eu
-
Sanya
nagyúr
Most akarok valami mp3 lejátszót venni. vagy cd-s vagy memós. Ennek vajon mennyi az ára, és melyiket éri megvenni? Fogalmam sincs. Arról a freecom cd-s mp3 lejátszóról mit tudtok, amibe 8 cd-es cd megy? Az jó? A media Marktban fikázta az eladó a múlt héten(a drággábbat ajánlotta)
A bortól bolondokat gondol az ember, DE A PÁLINKÁTÓL MEG IS CSINÁLJA!!!
Aktív témák
- Konica Minolta Bizhub C227 fénymásoló
- Yamaha NS-555 hangfalpár + opcionális HiFi - házimozi cuccok
- Lenovo ThinkCentre M93p SFF PC, Quad Core i5-4570 CPU, 8 GB DDR3 RAM
- Lenovo ThinkCentre M83 SFF PC, Quad Core i5-4590 CPU, 8 GB DDR3 RAM
- Lenovo ThinkCentre E73 SFF PC, Quad Core i5-4460 CPU, 8 GB DDR3 RAM
- HP DL380 G9: 2x Intel Xeon E5-2650 v4 (24/48mag) 64GB - 768GB DDR4 SM RAM, 8x SFF, P440 2GB, ÁFÁs
- Focal Theva No1 új, bontatlan eladó.
- Új, bontatlan 48" OLED 4K S90D Smart TV (2024) Grafit
- Xbox One S 1TB, hibátlan újszerű állapotban , 3db játékkal
- Steam Deck 2TB.! &Steam Controller!,és minden gyári tartozék! CSERE IS,OLVASS.